IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Особено Ексън? Че защо особено те? Те са супер диверсифицирани и като добив, и преработка, и нефтени продукти.

Само да напомня, че ние говорехме за ползите на саудитците от ценовата война.

XOM - Защото не бе в състояние да печели дори в условията на 2019-та година, освен това заложи силнo на шистите, а на всичко отгоре и действа контрациклично. Свободните и парични потоци и преди срива бяха отрицателни.
    От известно време инвеститорите в шисти имат съмнения, че бизнес модела работи и настояват фирмите да влязат в собствените си възможности, тоест да ползват за капиталови инвестици само пари от собствените си парични потоци ( за разлика от 2016-та година) за да се убедят с очите си че е възможно да останат пари в касата :-) Ексон захранва и Капекса и дивидентите с дългове. С цел да расте - докато малките около нея умират. Гадно, но умно......при стрип около $50-$52.
    При предположението обаче от цени около $30.00 за продължително време всички капиталови инвестиции в шисти, които е направила напоследък ще се амортизират с 30% за 12 месеца, след това с още 30% за следващите 12 месеца тоест ще клонят към отписване. А дълговете ще останат.

Всъщност аз говорех, за това, че малко по-малко пазара узрява за тезата, че цените на петрола и природния газ са зависими обратно пропорциoнално. Стори ми се важно да го кажа, понеже винаги досега са били в правопропорционална връзка.

Коментара ми за саудитите беше второстепенен. Ако държиш на количествената ми оценка - смятам, че предвид обемите газ и петрол, които продават Саудитите, руснаците и американците.
    1. Всичко, което загубят руснаците от петрол, ще го спечелят от газ.
    2, Саудитите ще загубят много временно, а след това според вкуса ни към зеления цвят. По принцип избраха по-малкото зло.
    3. Американците ще загубят от петрол очевидно, а от газ - отложено във времето, защото ако се вдигне цената и на газа им - LNG ще се върне пак в старата си неконкурентна позиция
    Last edited by Tkilata; 09.03.2020, 23:22.

Коментар

• Особено Ексън? Че защо особено те? Те са супер диверсифицирани и като добив, и преработка, и нефтени продукти.

Само да напомня, че ние говорехме за ползите на саудитците от ценовата война.

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

През 2016 година хората видяха дупка в цената на спот пазара на петрол. Има и фючърсен пазар за следващите 12 години. Той реагира с инерция и тогава даваше надежда за V образно възстановяване. Освен това, тогава най-слабите фалираха толкова бързо, че активите им минаха на безценица в ръцете на оцелелите. И точно с тези активи ( сонди на половин цена, помпи на половин цена, полета на половин цена) оцелелите демонстрираха сваляне на разходите, въпреки, че мейнстрийма постоянно обяснява за някакво магическо технологично напредване. Не че няма и такова, но то обяснява частичка от истината.
      Сега с фючърсния свят на петрола се случва онова плоското, което ви ужасява, когато го видите при лихвите. Ами при суровините работи по-същия начин. кофти за дълго.
      Колкото до кредитните оценки - те са правени при цена $50. Като излязат следващите - всичко ще е джънк. Особено Ексон Мобайл.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Майк, не е лесно да си между чука и наковалнята.
        Когато принципите на човещината са затулени в разни чекмеджета, не може да очaкваме панацея.
        Какво е това пазар - това е една простотия, казано елементарно.
        СЗО е частна организация, финансирана от фармацефтични компании, а част от парите идват от донори страни! Това не са някакви учени общественици, събрани в името на човешкото благо!
        Който плаща, той поръчва музиката! Това е мохабета там!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Путин сякаш нарочно издебна кога да удари по петродолара. Хода на саудитите бе предвидим.
          Остава да чоплим пуканките и да видим дали тая ва банк игра си заслужава.
          +1 за Европа засега..
          Многоходовочка!
          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
            Тия от СЗО не обявяваха ПАНДЕМИЯ, с единствената идея да пазят пазарите. Сега обаче, при вече сриващи се пазари, ще я обявят, просто, за да ги досринат и да попречат на каквато и да е стабилизация!

https://www.zerohedge.com/geopolitic...uth-korea-live

Много Андрешковско отиграване от тяхна страна, реално и със същия краен резултат, като в приказката!
            Майк, не е лесно да си между чука и наковалнята.
            Когато принципите на човещината са затулени в разни чекмеджета, не може да очaкваме панацея.
            Какво е това пазар - това е една простотия, казано елементарно.

Коментар

На мене ми се върти в главата, че 2016 имаше само две фалирали компании от шистаците с облигации с рейтинг. Тези от списъка не са ли били без рейтинг? Може и да греша. Но на джънк бонд пазара си спомням, че нищо особено не стана. Дигнаха се лихвите и после си паднаха, май още по-ниско от преди.

Освен това по-важното е другото, какво става с активите им. Те не се изпараяват, а някой ги купува евтино. Ексън и Шеврон също са шистаци. Сиреч пресата върху руските и арабските производители да държат ниски цените остава.
              През 2016 година хората видяха дупка в цената на спот пазара на петрол. Има и фючърсен пазар за следващите 12 години. Той реагира с инерция и тогава даваше надежда за V образно възстановяване. Освен това, тогава най-слабите фалираха толкова бързо, че активите им минаха на безценица в ръцете на оцелелите. И точно с тези активи ( сонди на половин цена, помпи на половин цена, полета на половин цена) оцелелите демонстрираха сваляне на разходите, въпреки, че мейнстрийма постоянно обяснява за някакво магическо технологично напредване. Не че няма и такова, но то обяснява частичка от истината.
              Сега с фючърсния свят на петрола се случва онова плоското, което ви ужасява, когато го видите при лихвите. Ами при суровините работи по-същия начин. кофти за дълго.
              Колкото до кредитните оценки - те са правени при цена $50. Като излязат следващите - всичко ще е джънк. Особено Ексон Мобайл.

Коментар

Че то почти нямаше фалирали от шистовци 2016г. Сега да вземат да фалират малко повече и какво ще стане? По-големите риби ще хапнат на безценица активите на по-малките. Но самата инфраструктура ще остане, а компаниите които са я взели ще дебнат кога цената ще скочи.

Иначе, да, зелената вълна ще ги отнесе в един момент. Но това като стане ще отнесе и Русия и саудитците (защото са много умни и не диверсифицират икономиките си).

Така че аз тая сметка не я разбирам.

+++
                Така е !

За неподчертаното - пак е така, ама има бая време има дотогава...като че ли сметките на играчорите са по средносрочни мисля.

Ха още поне 3-4% утре (или поне до края на седмицата) че да почнем по добре да пазаруваме...че сърби веч кеша, ма...сякаш мириса на кръв ми е все още несъвсем натрапчив.

Коментар

• На мене ми се върти в главата, че 2016 имаше само две фалирали компании от шистаците с облигации с рейтинг. Тези от списъка не са ли били без рейтинг? Може и да греша. Но на джънк бонд пазара си спомням, че нищо особено не стана. Дигнаха се лихвите и после си паднаха, май още по-ниско от преди.

Освен това по-важното е другото, какво става с активите им. Те не се изпараяват, а някой ги купува евтино. Ексън и Шеврон също са шистаци. Сиреч пресата върху руските и арабските производители да държат ниски цените остава.

Много е дълга темата Мъни. Накратко мисля, че Руснаците и саудитите разбират по-добре петрола. В други неща американците са по-умни. Самия факт, че американците, които добиват петрол, едновременно с това го продават на късо мен винаги ме е смущавал. Въпреки, че съм в състояние да създам логическо издържано разсъждение, че това е умно. В крайна сметка на пазара остава по-конкурентния.
                  Списъка с фалиралите шистаци е зад линка:
                  https://www.haynesboone.com/-/media/...ruptcy_Monitor
                  Last edited by Money; 09.03.2020, 20:14.

Коментар

• Тия от СЗО не обявяваха ПАНДЕМИЯ, с единствената идея да пазят пазарите. Сега обаче, при вече сриващи се пазари, ще я обявят, просто, за да ги досринат и да попречат на каквато и да е стабилизация!

https://www.zerohedge.com/geopolitic...uth-korea-live

Много Андрешковско отиграване от тяхна страна, реално и със същия краен резултат, като в приказката!

Коментар

Че то почти нямаше фалирали от шистовци 2016г. Сега да вземат да фалират малко повече и какво ще стане? По-големите риби ще хапнат на безценица активите на по-малките. Но самата инфраструктура ще остане, а компаниите които са я взели ще дебнат кога цената ще скочи.

Иначе, да, зелената вълна ще ги отнесе в един момент. Но това като стане ще отнесе и Русия и саудитците (защото са много умни и не диверсифицират икономиките си).

Много е дълга темата Мъни. Накратко мисля, че Руснаците и саудитите разбират по-добре петрола. В други неща американците са по-умни. Самия факт, че американците, които добиват петрол, едновременно с това го продават на късо мен винаги ме е смущавал. Въпреки, че съм в състояние да създам логическо издържано разсъждение, че това е умно. В крайна сметка на пазара остава по-конкурентния.
                      Списъка с фалиралите шистаци е зад линка:
                      https://www.haynesboone.com/-/media/...ruptcy_Monitor
                      Last edited by Tkilata; 09.03.2020, 19:38.

Коментар

• Че то почти нямаше фалирали от шистовци 2016г. Сега да вземат да фалират малко повече и какво ще стане? По-големите риби ще хапнат на безценица активите на по-малките. Но самата инфраструктура ще остане, а компаниите които са я взели ще дебнат кога цената ще скочи.

Ако все още съществува спор, добре. В момента изтриват парите на втора вълна инвеститори в петролни шисти от 2014-та година насам.
                        Следователно днес влиза 3-тата вълна.
                        Според българската поговорка веднъж стомна за вода, два пъти стомна за вода.... българи инвеститори в американски петролни шисти не би трябвало да има
                        Според англосаксонската логика е малко по-сложно. Но все пак ако опитам:
                        До тук:
                        1. Институционалните нвеститори бягат не само от акциите, но дори от облигациите им защото са мръсни и въглеродни от ....една година насам
                        2. Банките им късат по 10% от револвинг кредита на всяко разглеждане.
                        От тук нататък:
                        1. Продажба на някоя и друга облигация на 10% доходност, докато изсъхне и тази възможност.
                        2. Продажба на част от бъдещия оборот за кеш, като наближи пореден падеж на облигация!!
                        3.Chapter 7 или chapter 11

когато се появи chapter 7 спора ще е приключил

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                          Yes yes yes !!!! Дауто почва да се размазва.Хайде сега да отиде на 16-18000 пункта и да почнем да влизаме.
                          Не трябва да преминавате под психологическото 20000 пункта. Смятам че ще го бранят на всяка цена.

Коментар

• А долара как тълкувате. Нали уж е убежище? Или пазарът очаква all in по отношение на предстоящата порция стимули в САЩ?
                            Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                              Ех, е-е-е , дайте да бъдем реалисти 16- 18 хиляди е много, съвсем в мечтите е.
                              Чакай да почнат да теглят от пасивните фондове (ETF), тогава кво клане ще настане на пазара.

Днес един ми се оплака, че пенсионният му фонд е с 140 000 Евра назад. И по-зле ще има.

Коментар

• Ех, е-е-е , дайте да бъдем реалисти 16- 18 хиляди е много, съвсем в мечтите е.

Коментар

Working...
                                X