IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
    Ех, е-е-е , дайте да бъдем реалисти 16- 18 хиляди е много, съвсем в мечтите е.
    Чакай да почнат да теглят от пасивните фондове (ETF), тогава кво клане ще настане на пазара.

Днес един ми се оплака, че пенсионният му фонд е с 140 000 Евра назад. И по-зле ще има.

Коментар

• Ех, е-е-е , дайте да бъдем реалисти 16- 18 хиляди е много, съвсем в мечтите е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
        Yes yes yes !!!! Дауто почва да се размазва.Хайде сега да отиде на 16-18000 пункта и да почнем да влизаме.
        Stock market live updates: Trump blames oil price war

Добре, че е Тръмп да намерим виновниците за корекцията.

Коментар

• Yes yes yes !!!! Дауто почва да се размазва.Хайде сега да отиде на 16-18000 пункта и да почнем да влизаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

М-да, проблемът обаче е, че те не могат да елиминират третата страна. Тя винаги ще стои там като заплаха и а петролът се е дигнал, а шитовци са надиганли отново глава.

А междувременно саудитците ще продават на по-ниски цени с по-малки маржове.
            Ако все още съществува спор, добре. В момента изтриват парите на втора вълна инвеститори в петролни шисти от 2014-та година насам.
            Следователно днес влиза 3-тата вълна.
            Според българската поговорка веднъж стомна за вода, два пъти стомна за вода.... българи инвеститори в американски петролни шисти не би трябвало да има
            Според англосаксонската логика е малко по-сложно. Но все пак ако опитам:
            До тук:
            1. Институционалните нвеститори бягат не само от акциите, но дори от облигациите им защото са мръсни и въглеродни от ....една година насам
            2. Банките им късат по 10% от револвинг кредита на всяко разглеждане.
            От тук нататък:
            1. Продажба на някоя и друга облигация на 10% доходност, докато изсъхне и тази възможност.
            2. Продажба на част от бъдещия оборот за кеш, като наближи пореден падеж на облигация!!
            3.Chapter 7 или chapter 11

когато се появи chapter 7 спора ще е приключил

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Това в анонимен инвестиционен форум се доказва лесно.
              В случая саудитците и руснаците решаваха проблем, който е проблем и за трета страна, която не участва в преговорите.
              Не знам за случай, когато решението не е било за сметка на Третия, особено, когато той е най-неконкурентен.
              Разбира се можеше да стане и на предната среща или пък на следващата.
              М-да, проблемът обаче е, че те не могат да елиминират третата страна. Тя винаги ще стои там като заплаха и а петролът се е дигнал, а шитовци са надиганли отново глава.

А междувременно саудитците ще продават на по-ниски цени с по-малки маржове.

Коментар

Съмнява ме саудитците да мислят така.

Това в анонимен инвестиционен форум се доказва лесно.
                В случая саудитците и руснаците решаваха проблем, който е проблем и за трета страна, която не участва в преговорите.
                Не знам за случай, когато решението не е било за сметка на Третия, особено, когато той е най-неконкурентен.
                Разбира се можеше да стане и на предната среща или пък на следващата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                  Като, че ли се активира газовата ми теза от миналата година:
                  1.На руснаците и саудитците им писна от американските шисти ( след като на американските петролни шисти им поизтекоха хеджовете през последните две години)
                  2. По евтин петрол е равно на по-малко американски петрол е равно на по-малко асоциирана с него безплатна газ е равно на по-скъпа американска газ)

Общо взето тамън подписахме газов договор, който ще зависи по-малко от цената на петрола и повече от газа ...и палачинката излетя )
                  Путин сякаш нарочно издебна кога да удари по петродолара. Хода на саудитите бе предвидим.
                  Остава да чоплим пуканките и да видим дали тая ва банк игра си заслужава.
                  +1 за Европа засега..

Коментар

• VTR x 46$ Няма всички по старческите домове да измрът я....
                    Малкия си има позиция тук на средна 50.5, време беше и тати да открие такава

Коментар

• Съмнява ме саудитците да мислят така.

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                      Като, че ли се активира газовата ми теза от миналата година:
                      1.На руснаците и саудитците им писна от американските шисти ( след като на американските петролни шисти им поизтекоха хеджовете през последните две години)
                      2. По евтин петрол е равно на по-малко американски петрол е равно на по-малко асоциирана с него безплатна газ е равно на по-скъпа американска газ)

Общо взето тамън подписахме газов договор, който ще зависи по-малко от цената на петрола и повече от газа ...и палачинката излетя )

Коментар

• Като, че ли се активира газовата ми теза от миналата година:

Коментар

• Каквото - такова.

Продал съм малко в петък, ей така, за зор заман. Адидас ми беше хипер раздута позиция в портфейла така или иначе. А продадох на изключително сосна печалба от около 4х въпреки спада. Та сега ако й намаля малко теглото не е лошо.

2019 не бях във форума, но порзапродадох някои неща, включително CMG на 801. После отиде още по-нагоре ама здраве да е.

За пазара - не съм сигурен, че сега е дъното. Ще видим. Но има много ликвидност, която дебне да купи разпродадените акции. Всеки който има облигации може да кешира солидна печалба и вземе акции. Така че най-вероятно ще има V-shaped възстановяване. И няма да е лесно да се хване дъното.

Обаче... какво правим като дойде избухването на короната в САЩ? Там нещата изглеждат изтървани също. И ако Путин и шейховете не се кротнат целия джънк бонд пазар отива в киреча. Шистовци ще пострадат, индустриалните, които прават сонди, помпи и т.н. за петро индустрията - и те. Има достатъчно причини да се мисли и за още спад.

Но е много трудно да се каже.

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Баш сега да се продава според мен не много удачно близо сме до дъното пазара е свръх разпродаден. Американския пазар е доста по динамичен от европейския и вероятно ще върне рязко близо до върхът към есента отделно за сега нямаме големи огнища в Щатите а и американската икономика е в прилично състояние .
                          В Европа мечия пазар вече е стартирал за съжаление.

Тук имаше един приказки за SPX500 40 000 тогава трябваше да се кешира неква част.
                          Last edited by Money; 09.03.2020, 15:56.

Коментар

Не знам дали не сгреших, че продадох малко. Ама не вярвам. Сега отгоре на вируса идва и ценовата война при петрола... трябва да има още надолу
                            Баш сега да се продава според мен не много удачно близо сме до дъното пазара е свръх разпродаден. Американския пазар е доста по динамичен от европейския и вероятно ще върне рязко близо до върхът към есента отделно за сега нямаме големи огнища в Щатите а и американската икономика е в прилично състояние .
                            В Европа мечия пазар вече е стартирал за съжаление.

Тук имаше един приказки за SPX500 - 4 хиляди, тогава трябваше да се кешира неква част.

И къв съвет дават сега ,,Икономист,, по случая че ми е любопитно.
                            Last edited by Todor Sabev; 09.03.2020, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                              Все още вървят шегички с болестта. Неподготвените и необучените ще реват.
                              Само да не става така, че вече е без значение, колко е индекса...
                              Да- Безбожно си прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Че света ще свършва, пак....

Днес ще пълним ли с тебе или ще чакаме 20% да удари....пък и да се попанират повечко бумърите
                                Не знам дали не сгреших, че продадох малко. Ама не вярвам. Сега отгоре на вируса идва и ценовата война при петрола... трябва да има още надолу

Коментар

Working...
                                X