Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Вирусът е екзогенен шок. Рецесиите и кризите са ендогенни, което ги прави по-трудни за преодоляване.
Далио по принцип е апоколиптик в последно време. Аз лично изобщо не му обръщам внимание на прогнозите. Иначе ми е много симпатичен като човек.
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
За фалит не говорим а че очакванията за спад на приходи и печалби е твърде оптимистична на фона на спрялата икономика за едни 2-3 месеца. Да не говорим че очакванията за ръст през Q4 и 2021 са също много завишени спрямо дори предните кризи а ние сме в период подобен на 30те. Ситуацията е много по сериозна от колкото си мислехме в началото на пандемията. А ако има втора вълна не ми се мисли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНяма реална опасност някой от S&P 500 да фалира. Федът подкрепя дори боклук облигациите, т.е. по-голяма част и от по-малките фирми ще оцелеят. Това, мисля, не е тривиална разлика сравнено с други кризи.
Между другото, завчера взех още малко WFC на $32.5. За съжаление от тях имам и от преди.
Аз тук банки нямам, ма на бфб повечко, отскоро и пиб, вече 2 банки там, към 6% експозиция.
Всъщност имам малко в KB, ама е доста минорно...може и да увелича при по голям спад че ми е близо до средната сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНяма реална опасност някой от S&P 500 да фалира. Федът подкрепя дори боклук облигациите, т.е. по-голяма част и от по-малките фирми ще оцелеят. Това, мисля, не е тривиална разлика сравнено с други кризи.
Между другото, завчера взех още малко WFC на $32.5. За съжаление от тях имам и от преди.
Коментар
-
Няма реална опасност някой от S&P 500 да фалира. Федът подкрепя дори боклук облигациите, т.е. по-голяма част и от по-малките фирми ще оцелеят. Това, мисля, не е тривиална разлика сравнено с други кризи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Тези -20% за q2 видя ли с какъв спад на приходите идват? -3,8%?
Това просто не е сериозно, на час по лъжичка, само и само да не пишат -120%, а -20..
Ако подобни изчисления са вкарани в алгоритмите нищо чудно че виждаме подобен рекорден ръст. Проблема е че това което се случва не се е случвало от 30-те. Ако до скоро ни се виждаше малко вероятно че нещата са много сериозни то със сегашната информация вече е доста по избистрено.
Препоръчвам да гледате Рей Далио от вчера!
https://www.youtube.com/watch?v=yrxYhv2O3wU
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЕто, излязъл е новият брой на ФактСет.
За 2020 намалят на $152.8, а за 2021 на $178.
За Q2 печаблите очакват да са на -20%.
https://www.factset.com/hubfs/Resour...ght_040920.pdf
Тези -20% за q2 видя ли с какъв спад на приходите идват? -3,8%?
Това просто не е сериозно, на час по лъжичка, само и само да не пишат -120%, а -20..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Какво стана с Петрола..?
не предвидиха зверското свиване на търсенето и сега щът не щът ще намалят всички задружно добивите, ама кел файда сектора ще глътне вода...Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЕто, излязъл е новият брой на ФактСет.
Пък и малко ме съмнява тия 152.8 да ги постигнат, може да има и още ревизии.
Ама все пак си мисля че ако преизберат оранжевия и някой бял лебед цъфне ( я ефикасен медикамент, я ваксина или и двете) - още края на тая/началото на другата година може да видим ATH.
- 1 like
Коментар
-
Ето, излязъл е новият брой на ФактСет.
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМайтап би, Уили!
Добре, серизно сега: това ли е последното от ФактСет?
https://www.factset.com/hubfs/Resour...ght_040320.pdf
Аз като гледам дават намелен EPS за SPY за 2020 на 159.76 (от 163.02 през 2019) и после, ехехехееее 183.04 за 2021.
И то за 2020 най-много дърпат надолу енергийните.
Коментар
-
Executives at big US companies bought their own stock in record numbers last month, capitalising on a sharp drop in equity prices and injecting optimism into a market rally that has since gathered momentum.
Insider buying from chief executives, chief financial officers and board directors at big US public companies hit $1.1bn in March, the biggest total since October 2013, according to data provider Smart Insider. The purchases came from 994 executives, a record in data running back to 1990.
Insider buying is closely tracked by investors to gauge the levels of confidence in boardrooms, and helps explain a near 23 per cent gain in US stocks since March 23 that has partially reversed the rapid decline that began in February.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Нови стимули от ФЕД, нямат спирка, нищо общо с 2009-а, изпреварват до колкото могат събитията. Нормално е да се очаква спад, но много помпат пазара.
Коментар
Коментар