Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеИнтересно ми е вчера някой от вас осмели ли се да купува или за по-сигурно изчакахте днешния ден?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеЛе-ле, какви са тези резки спекулативни движения?!
Ту надолу, ту нагоре. Направо ти опъва нервите до крайност.
Заприлича на манипулирания пазар на биткойни тая борса.
Вчера инвеститорите ги тресеше голям страх от корона-вируса, сега ги затресе невиждан оптимизъм.
П.П.: Много правилен коментар и за БФБ.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеЛе-ле, какви са тези резки спекулативни движения?!
Вчера инвеститорите ги тресеше голям страх от корона-вируса, сега ги затресе невиждан оптимизъм.
Ако търсиш спокойствие и почти никакво мърдане - върни се на бфб
- 1 like
Коментар
-
Ле-ле, какви са тези резки спекулативни движения?!
Вчера инвеститорите ги тресеше голям страх от корона-вируса, сега ги затресе невиждан оптимизъм.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеА каква е причината да не се спреш на дивидентни акции (или някой ETF по quality) за консервативен портфейл? И другото - 100% доларов портфейл?
Какво дебнеш при евентуална корекция, че съм с 15% кеш в момента.
И без това съм заменил смолкапвалю с ларджкапгроуф, смятам скоро и тлт да скастря, повече модификации - изключено.
А и тия куолити диви етфи за които намекваш са пълни с балоняци вътре без особен растеж.
Нищо особено не дебна, моите са ми предостатъчно за следене, 28 обикновени картона ( е, мога добавя още 2 за закръгляне) плюс 4 жълтурковци.
- 1 like
Коментар
-
pipbel , е да де. Точно това имам предвид - всички правят като теб. Излизат от ДЦК и бухат акции / имоти / копчета за ръкавели... търсят поне някаква доходност. Смяташ ли, че в средносрочен план изобщо е възможно повишение на лихвите. За типсовете четох, зяпах и не виждам изобщо корелация с реалната инфлация. С тази методика напълно се обезсмисля идеята. А при една чудовищна хиперинфлация просто ще спрат да плащат.
А каква е причината да не се спреш на дивидентни акции (или някой ETF по quality) за консервативен портфейл? И другото - 100% доларов портфейл?
Какво дебнеш при евентуална корекция, че съм с 15% кеш в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТочно, за облигациите и аз писах по-долу. На поколения американци са им втълпявали, че трябва поне 1/3 в облигации и дцк. Даже на pibbel пеперудката има към 1/3 облигации, което за мен е необяснимо. Същите са причините за цените на имотите - няма къде да се държат парите.
Някъде беше обяснено, че ниските лихви парадоксално убиват ликвидността. Всеки гущер веднага се вкарва в някакъв актив, защото нови пари могат да се вземат евтино. Проблемът е, че така се убиват нормалните средни компании, особено тези в индустрията.
Може да ти е необяснимо за бондовете,ама това се е доказало като ефективно за целия пърформанс на портфейла вече над половин век.
Друг е въпроса ( и го споделих тук преди време) че и аз съм на мнение че вече идват други времена и няма как да се изстиска още много сок от тоя актив, почти на кантар с кеша става.
В момента при малкия положението е spy/qqq/tlt/iau/tip/cash 18.4/20.4/22.4/20.4/9.8/7.8
Възнамерявам да му съкратя tlt до 12-13% и да стане 23/23/12/22/10/10..........само чакам малко по сочна корекцийка и tlt около 170$
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеСори, изпуснах помощта. Може ли пак?Last edited by petyob; 12.06.2020, 14:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСъмнява ме да падне дори до 2600, камо ли да тества дъното от март месец
Коментар
Коментар