IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• То че се е дигнало - дигнало се е. Но той в началото на април не е писал, че го взима, нали така? Или греша? И всъщност не е ясно дали не е взел и други работи, които не са се дигнали

А и като цяло в тая работа не се отчита риска. Да, тогава изглеждаше, че сме минали дъното. Поне аз така мислих и съм го написал тука. Но това в никакъв случай не гарантираше този скок който се получи. Лично аз не очаквах ново дъно, но и не съм мислил, че ще стане такова рали, при все цялата добавена "ликвидност" от Феда

Та взимането на разни шитове с потенциал за голям скок не беше много добра идея, нещата лесно можеха да се развият и по-негативно за малките шитове.

Сега мене леко ме е яд, че не взех малко Боинг или Тол Брадърс (TOL), първите като силно подценени с малък шанс да ги оставят да фалират, а вторите голяма компания в строителството, но силно циклична. Но не взех главно защото ми се видя непремерн рискът. То дори и сега в момента не е ясно как ще се развие крехкото възстановяване, камо ли в края на март и началото на април

Освен това, играта с дребни суми за забавление е едно, а като инвестираш по-големи суми мисленето е съвсем различно. Това което Терзиев прави с 80% нагоре за други е като 1% нагоре. За трети и по-малко. Дневна волатилност

Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

според мен terziew имаше предвид 80% печалба от как ги е купил, а не за 1 ден. Лесно може да се види как е расла акцията с времето - точно па за такива неща не може да се лъже.
    Last edited by Money; 19.06.2020, 15:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Не ми стана ясно какви са ти мотивите да избeреш ABEV пред BUD.
      баланс шиит

Коментар

• Не ми стана ясно какви са ти мотивите да избeреш ABEV пред BUD.

Коментар

• Oбикновено не го правя ( да тичам подир акция), ама ми писна да чакам по долу ABEV..та си открих позиция на 2.60
          Е сега вече по закона на бай мърфи би трябвало да се сурне , та да я допълваме

Лето е веч, бира си требе, а и...

During the past 13 years, the highest EV-to-Revenue of Ambev was 28.60. The lowest was 3.20. And the median was 6.10
          Ambev's EV-to-Revenue for today is 3.18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
            "My Brain operates at such a high level that it’s buying stocks I want before I know they exist."
            Dave Portnoy
            Също казва: "Warren Buffett is an idiot"

Симпатяга е, дрънка глупости, има над милион последователи, коя акция каже че купува, скача с 10% веднага. Типичен пример за тези, на които им спряха спорта/залаганията и се преместиха в през март-април на борсите да спекулират. Сега му е много весело и забавно, ще го видим след няколко месеца, може да е новият гуру.
            Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• "My Brain operates at such a high level that it’s buying stocks I want before I know they exist."
              Dave Portnoy

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Неприятно е, че пълните темата с безсмислен булшит всеки ден. Но до няколко месеца няма да ви има тука

Нацвъкаха темата. 2 лица в блок листата и вече е по - добре.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Реално смятам, че си 100% булшитър както всички подобни на тебе преди това в темата

Всъщност ти в началото на април написа ли тука, че визмаш WELL? А дори и да е вярно, какво значение има че на 2К си направил 80%. На това ли да завиждам?
                  според мен terziew имаше предвид 80% печалба от как ги е купил, а не за 1 ден. Лесно може да се види как е расла акцията с времето - точно па за такива неща не може да се лъже.

Коментар

• Реално смятам, че си 100% булшитър както всички подобни на тебе преди това в темата

Всъщност ти в началото на април написа ли тука, че визмаш WELL? А дори и да е вярно, какво значение има че на 2К си направил 80%. На това ли да завиждам?

Неприятно е, че пълните темата с безсмислен булшит всеки ден. Но до няколко месеца няма да ви има тука

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Money , завистта е един от 7-те смъртни гряха.

Коментар

• Money , завистта е един от 7-те смъртни гряха.

Коментар

• С тази 20% дневна доходност се чудя как не си станал мултимилионер за последните три месеца. Ако си започнал с 10К вече трябва да имаш едни 20-30 милиончета и да си готов за глупавата 20% годишната доходност

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Благодаря, но засега няма да се възползвам от този съвет. Изръшках сума сайтове и не ми се връща на кота нула. Ако си сложил сериозни суми, може и да действа. 10% годишно от милион са си 100 хил., което си е добра възвръщаемост. С моите скромни възможности обаче трябва да бъде малко по-агресивен. Само за вчера АМ ми е осигурил едни 20%, да не говорим за дивидентната доходност. На Адидас му трябват години за същото.

Иначе се чудя още за NIO, то. Но когато изпуснеш питомното...

Коментар

• Аз пък видях, че MYL са паднали и си ги купих. Да видим какъв късмет ще ми донесат

Коментар

• Голяма драма с CXW-то. Успях да разкарам 200 парчета на 10,41. Артисват 100 дяла, които могат да останат за внуците. Загубите ми са сравнително поносими, защото влязох ниско. Нещо обаче не ми е по вкуса тенденцията. Още повече тази позиция дълго време седеше като една от най-добрите. Отчетът беше железен. Очаквах нещо такова от мийдстримовете (AM особено), но тук ми изглеждаше невъзможно елиминиране на дивидента. Редуциране - да, но пълно премахване при печеливш REIT. Смисълът тук изобщо се губи без дивидентна доходност. Сума ETF-и ги държат за това и сега ще разпродават на автопилот. Аналогията с Нокия ми се струва много далечна, но вероятно и тук ще имаме още малко спад.

Имам ново правило за търговията - при три мечки в SA - продавам.

Коментар

• CXW - напомня ми на спада при Нокиа , когато отрязаха дивидента...първия ден 20% после още толкова... Някой ще ги гони ли по надолнището или направо да ги чакаме на 8.33 ?
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Dow, както си пълзи нагоре кротко, като нищо да отиде едно +300 пункта

Коментар

Working...
                                X