Еееее, доживяф Пейпал да направи левския скок. Изчака ми се чакалото. Егати мъките баш 9 месеца. На къмто $75 мисля да слизам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не ми стига капацитет за нищо друго освен EWJ. Та купих малко и ще чакам да врътне турския номер.
https://asia.nikkei.com/Business/Com...in-on-weak-yen
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеДудес, само да напомня, че BTU се отчита на 2ри.
И тука съм лонк
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНорвежците са диви корумпета. Защо мислиш не купувам Equinor, ако и да са на добра цена. Военната промишленост не си струва риска на тия нива и лесните пари ги обраха. Ако изобщо нямаш нищо, вземи някаква позиция, но тука не виждам добра лапачка.
Повече ме вълнува как да изиграем Япония. По принцип тия са умрело магаре тип ЕС - яка корупция и мързел. Тука обаче имаме Турция лайт и съответно сигурно ще рипнат компаниите. Много малко японски фирми знам и изглеждат доста скъпи в момента. Тойота например.
Коментар
-
ай един поздрав от мене, че си сипах едно уиски. не е по темата, ама цепи мрака и ме кефи.
https://www.youtube.com/watch?v=ABO5hP2YbOkМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Норвежците са диви корумпета. Защо мислиш не купувам Equinor, ако и да са на добра цена. Военната промишленост не си струва риска на тия нива и лесните пари ги обраха. Ако изобщо нямаш нищо, вземи някаква позиция, но тука не виждам добра лапачка.
Повече ме вълнува как да изиграем Япония. По принцип тия са умрело магаре тип ЕС - яка корупция и мързел. Тука обаче имаме Турция лайт и съответно сигурно ще рипнат компаниите. Много малко японски фирми знам и изглеждат доста скъпи в момента. Тойота например.
Коментар
-
gogi69006 да основно инвестирам във френски компании. Терзиев на прима виста не виждам как дефенс е свършил с посоката, но да може да има изтегляне на печалби. Фундаментално според мен не е като да не им липсват договори, а и колкото и да ми се иска не виждам мирни години напред във времето.
Иначе шефа на Норвежкия пенсионен фонд счупи тъпомера с изказването си онзи ден. Въобще тия са страшни лицемери. Продават газ и петрол, след което инвестират във всичко и пищят за ЕСГ критерите на фирмите в който са инвестирали. Мунчото пък сега много му се иска и Европа да замяза на щатите - работа по 24/7 и 365 дни. Айде няма нужда. Другия излишно високо платен шеф на Тотал му се привиждат листвания в САЩ видиш ли защото 39% от акционерите им са американци. Да чудесно - а останалите 61%. Напомня ми на идиотите от Прада който вместо да се листнат в Милано у дома си, решиха да се правят на интересни и се зашиха в Хонг Конг да били близо до клиентите си, та чак сега почнаха да мучат че можело да се листнат в Милано. През това време Монклер си избиха рибата точно в Милано. Ерм Зеня и те решиха че в Америка ще ги заобичат. Пука му на някой за подобни фирми в Щатите - там мащаба е такъв че тех шитните в един ден правят движения х 2 капа на Тотал.
Онзи ден като се ровичках из статистики обаче нещото което ме потресе леко е какъв срив на броя листнати фирми има в САЩ сега в сравнение с 90те години. Срива е с 50%. Интернета ли, дирекните фондове за рисков капитал ли, пасивното инвестиране ли, но всъщност днес малките фирми са най-недолюбваното животинче.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от daytrade Разгледай мнение
Всъщност в закона става дума за "облагаем оборот", който е "сума от данъчните основи". Това не е ли различно от просто сумата в лева на общо купените/продадени акции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Всеки четвъртък от НАП методолози правят консултации. Питай тях или направо започни процес по регистрация за ДДС и оттам може да ти откажат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от daytrade Разгледай мнениеЗдравейте,
Търгувам на америк. борса с американски посредник. Купувам и продавам акции в рамките на деня.
Общият обем на купени и продадени акции за година е над 100000 долара. Трябва ли да се регистрирам по ДДС?
Коментар
Коментар