IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не е ли време за "ETFX DAX 2x Short Fund (ShortDAX x2)"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Равновесов, а какво мислиш за ИНГ - май ще оцелеят?
    В Холандия имат проблем с цените на недвижимите имоти и със сериозната задлъжнясолст на населението. Това е потенциална сериозна мина за финансовите компании от холандия. В същото време пазара не отчита сериозен риск за Холандия. За това за мен поне са безинтесни. То вече всички по-големи ще оцелеят, това не е на дневен ред. Финансовия колапс се рамина още есента на миналата година.

Ако търсиш относително сигурни банки за стартиране, то HSBC и Стандарт Чартърт във Великобритания. JPMorgan и Уелс фарго в САЩ са добра идея. Пръвите имат висока експозиция към Азия, вторите са най-стабилните в САЩ. Всичките се търгуват на ниски коефициенти и имат солидна дивидентна доходност.

На следващата скала по риск няколко идеии по рискови са BNP, Ситигруп и банк оф Америка. като качваме още риска и стигаме до Сосиете женерал, КБС, Барклис. Тук могат да се сложат и двеге големи испански Сантандер и ББВА. Те реално са изключително солидни, по-близо до БНП, но тази каша в Испания им натиска капитализациите, особено на Сантандер, ББВА имат по-слаба експозиция към испанската икономика. Още като вдигнем риска и стигаме до Креди агрикол, Уникредит, Интеса и двете австрийски райфайзен и ерсте. При тези риска е политически - в Италия или поради сериозната експозиция към източна европа, където си е все още пълна каша Още малко нагоре и идват РБС и Лойдс в англия. Там риска не толкова за бизнеса им, те са си солидни, а за цената им - кога английското правителство ще реши да излиза и как точно ще го прави.

Германските, холандските и скандинавските не ги разглеждам. Швейцарските са по същество инвестиционни банки и ЮБС и креди сюис, като по този показател за близо до Дойче банк. А честно казано ми е трудно да схвана какво точно правят инвестиционните банки и за това не ги следя особено.

Коментар

• Равновесов, а какво мислиш за ИНГ - май ще оцелеят?

Коментар

• Благодаря момчета - хубави насоки!!!

Коментар

• Европейски банки - немските не ме кефят, комерца е пълен шит, а дойче банк е скучна и не ги търгувам, но италиански, английски, австрийски, белгийски, американски в момента се оглеждам за испански, френските също са интересни. Не търгувам на маржин. От време на време си позволявам някакви CFD, но в силно ограничени количества. Като цяло не бих търгувал банки на маржин, адреналина ще ми дойде прекалено.

Разликата между чуждите пазари и българския е че там се търгува някаква идея. Идея която вярваш че ще се развие в следващите месеци. Търгуваш например възстановяване на потрблението в европа - купуваш си ритейл компании. Или играеш възстановяване на инвестиционната активност в ЕС, търгуваш компании чиито продукти са силно зависими от лихвени нива. Автомобили, такива свързани с недвижими имоти, техника за дома, производители на машини, фирмен софтуер. И така нат. Идеята е да се хване идеята която ще движи пазара. Банките отиграват намалението на риска в еврозоната.

В момента основните идеи които се отиграват масово са в САЩ преминаване към циклични компании, в ЕС търсене на сигурност, доходност и експозиция към евентуално възстановяване на потреблението. Така че например в САЩ - финансови компании, компании ориентирани към възстановяване на пазара на недвижими имоти - защото там вече се възстановява в ЕС фармация, търговия на дребно. Другата голяма тема е Абеномикса в Япония, който размества много силно пластове, но още не е ясно как точно ще се отрази - освен че Никей кърти мивки. Третата голяма тема е забавянето на Китай - така че ресурсите са персона нон грата.

Коментар

добре де вие какво пазарите?
            банкови ЕТФ?
            отделни компании?
            Немски акции никога не съм купувал. Винаги съм търгувал само и единствено деривати върху Дакс.
            Последния бъкет, с който търгувах имаше CFD върху фючърс на ДАКС. Главното му предимство, че приключваше с търговията в Щатите, а не със затварянето във Франкфурт.
            Когато търгувах с истински брокер, също не пипах немски акции, Комисионните бяха по-високи и в морето от акции в САЩ, просто ми бяха излишни. А и доста от големите немски компании си имат АДР-и.

Коментар

• добре де вие какво пазарите?
              банкови ЕТФ?
              отделни компании?

Коментар

• Тони, шортене на индекс без да имаш никаква идея кога може да стане корекция с идеята, че все някога ще се случи е 100% губеща стратегия. Както сам предполагаш корекцията може да се случи след месец, а може и след година.
                А шорт ЕТФ е особено неподходящ инструмент. Както ти рече Равновесов, ЕТФ-а не репликира на 100%, ако го държиш повече от 1 ден. Този период от 1 ден е условен разбира се. Ако очакваш индекса да се сурне след 3-4-5 дни можеш да купиш без дерт, ама не бива да го държиш примерно 2 месеца, защото ще загубиш. Този ЕТФ, които репликира наобратно Дакс-а "влачи" всеки ден късата позиция по всяка една от 30-те акции, която влизат в индекса. Това нещо има цена. Ако индекса направи примерно +10 за 6 месеца, един нормален къс ЕТФ може да направи примерно -12% или повече. А ЕТФ с лост като този ще се представи още по-зле.
                По-читав начин да се възползваш от едно такова движение е примерно чрез опции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Шорт етф са правени с цел хедж, и като цяло репликират индекса само на дневна база.

Аз не харесвам шортенето по принцип. Не ми харесва и не го правя. Ако мисля че пазара ще пада, предпочитам да държа повече кеш, отколкото да играя на късо. За късата игра си трябва подходяща психика, а моята поне не е такава.
                  +1
                  благодаря

Коментар

Здравейте Наивник и Равновесие, а и на другите писали до сега.
                    Равновесов казваш ми че този ЕТФ не мога да го задържа повече от ден ли?
                    Не са ли хубави инструменти ако човек вижда че дадени индекси са твърде нагоре и си знае че до месец или година ще тръгнат в друга посока? Купувам си полека и така или в края на деня всичко свършва?

Добрете а вие какво оглеждате на запад. Знам че много форумци пазарят Комерц банк ама там нещата са закучени.
                    Благодаря в аванс като начинаещ на западните пазари?
                    Шорт етф са правени с цел хедж, и като цяло репликират индекса само на дневна база.

Аз не харесвам шортенето по принцип. Не ми харесва и не го правя. Ако мисля че пазара ще пада, предпочитам да държа повече кеш, отколкото да играя на късо. За късата игра си трябва подходяща психика, а моята поне не е такава.

Коментар

• Здравейте Наивник и Равновесие, а и на другите писали до сега.
                      Равновесов казваш ми че този ЕТФ не мога да го задържа повече от ден ли?
                      Не са ли хубави инструменти ако човек вижда че дадени индекси са твърде нагоре и си знае че до месец или година ще тръгнат в друга посока? Купувам си полека и така или в края на деня всичко свършва?

Добрете а вие какво оглеждате на запад. Знам че много форумци пазарят Комерц банк ама там нещата са закучени.
                      Благодаря в аванс като начинаещ на западните пазари?

Коментар

• С дебелите пръсти съм днеска,
                        сори , за 9300 идеше реч
                        Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Ти да не си на бело днес бре ил пишеш от тилифон с дебели пръсти?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                          ербаппезевензите говорят за дах 19к
                          в края на годината
                          пп корекции разбира се ще има,
                          но докато кор не се оформи в тред-
                          с мали суми и редовно,
                          байдъвай , старият е на свръхизкупени
                          нива на дневна, седмична и месечна
                          Ти да не си на бело днес бре ил пишеш от тилифон с дебели пръсти?

Коментар

• ербаппезевензите говорят за дах 9к
                            в края на годината
                            пп корекции разбира се ще има,
                            но докато кор не се оформи в тред-
                            с мали суми и редовно,
                            байдъвай , старият е на свръхизкупени
                            нива на дневна, седмична и месечна
                            Last edited by 4ubaka; 18.05.2013, 13:42.

Коментар

Пазарите са на рекордни нива. Непрекъснато идват новини от САЩ и от тресяща се от дългова криза Европа за нови върхове на индексите.
                              Та тъй като скоро ще имам ЕФОКС си викам не е ли време да почнем да пълним ЕТФ-и като :ETFX DAX 2x Short Fund (ShortDAX x2)
                              Някой заложил ли се е там и какво мислите по въпроса?
                              Няма само върхове, ще дойдат и спадовете предполагам.
                              Тези ЕТФи се ползват основно за хеджиране, и то за в рамките на един ден. Не ти трябва да се опитваш да печелиш от тях. Но ако например имаш експозиция 50 бона към компании от дакс и почваш да ставаш нервен от това че пазара изглежда че се е закучил, не ще да върви нагоре, но и още не е тръгнал надолу, то влизаш сутринта с 5 или 10 бона в шорт по 2 - БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛЕН МАРЖИН. И ако пазара тръгне надолу в рамките на деня, ок, хеджирал си част от дългата експозиция, ако не тръгне надолу затваряш накрая на деня с минимум загуба.

Коментар

Пазарите са на рекордни нива. Непрекъснато идват новини от САЩ и от тресяща се от дългова криза Европа за нови върхове на индексите.
                                Та тъй като скоро ще имам ЕФОКС си викам не е ли време да почнем да пълним ЕТФ-и като :ETFX DAX 2x Short Fund (ShortDAX x2)
                                Някой заложил ли се е там и какво мислите по въпроса?
                                Няма само върхове, ще дойдат и спадовете предполагам.
                                Може би си прав Но един такъв ЕТФ може да ти изхрупа акаунта за отрицателно време. Що скачаш на дабъл? Ако това е дабъл де, не съм запознат много с продуктите на немския пазар.
                                Това не е като на БФБ - ного падна, дай да пълним
                                Можеш ли да си позволиш при едно качване на Дакс с 5 % да загубиш 10% с такъв ЕТФ без да се смята лоста, който предполагам е 1 към 10 и е директна загуба на 100% от вложената сума?
                                Дабъл и трипъл ЕТФите се използват от големите игравелковци за краткосрочен, най-вече интрадей хедж.
                                Най общо казано, добре си се ориентирал за търговия навън, но хващаш директно бика за рогата

Коментар

Working...
                                X