IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Facebook (FB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Това е идеята...

А защо мислиш, че някой го интересува? Изключваме хората които отиват с теб на море разбира се.

Изобщо... тази идея... да споделяш със света кога си влязал в тоалетната, колко пъти си пръднал там, кога си излязъл, как си се почесал с лявата ръка по дясното ухо... ми се струва доста куца! В началото е доста забавно, разбира се, но само в началото...
    Личи си че нямаш реален акаунт..
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от bondinio Разгледай мнение
      Идеята на блога е съвсем друга - блогваш рядко и само ако имаш нещо достатъчно смислено и задълбочено за казване.
      Това е идеята...

Първоначално изпратено от bondinio Разгледай мнение
      Не пишеш блог когато искаш да споделиш че отиваш на море, нали?
      А защо мислиш, че някой го интересува? Изключваме хората които отиват с теб на море разбира се.

Изобщо... тази идея... да споделяш със света кога си влязал в тоалетната, колко пъти си пръднал там, кога си излязъл, как си се почесал с лявата ръка по дясното ухо... ми се струва доста куца! В началото е доста забавно, разбира се, но само в началото...
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Много си далеч от истината...

Фейсбук се ползва само от компютърно неграмотните хора. Много им се иска да имат думата в Интернет, да преценят колко влияние имат като общуват с приятели и познати, но горките или не знаят как или нямат 10 лева да си регистрират домейн и дори един блог не знаят как да поддържат... А това е елементарно и не е необходимо да имаш изобщо някакво комютърно или техническо образование за да си направиш блог!
        Еее... далеч не съм съгласен. Изобщо не е нужно да си толкова грамотен и да си регистрираш домейни и т.н. Ето ти пример - блог платформата на Инвестора - blog.bg - само се регистрирам и съм там да ама е по-сложно после да споделям това, което пиша там с приятелите си и само с тях. Ползването на обща платформа е огромно предимство.
        Идеята на блога е съвсем друга - блогваш рядко и само ако имаш нещо достатъчно смислено и задълбочено за казване.
        Не пишеш блог когато искаш да споделиш че отиваш на море, нали? и не мисля че трябва да си неграмотен за да го правиш.
        Дори и да има грам истина в това, което казваш много се съмнявам бъдещето социалната комуникация да е в блоговете.

Коментар

• Първоначално изпратено от bondinio Разгледай мнение
          в момента 2-те основни групи не-ползващи фейсбук са старото поколение(над 50) и бедните държави, където няма достъп до нет и компютри... и 2-те групи бавно и сигурно се топят.
          Много си далеч от истината...

Фейсбук се ползва само от компютърно неграмотните хора. Много им се иска да имат думата в Интернет, да преценят колко влияние имат като общуват с приятели и познати, но горките или не знаят как или нямат 10 лева да си регистрират домейн и дори един блог не знаят как да поддържат... А това е елементарно и не е необходимо да имаш изобщо някакво комютърно или техническо образование за да си направиш блог!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
            FaceBook има 845 млн потребители. Това е близо 20 % от населението на Земята във възраст 12-75 години. Т.е. Ако трябва да бъдем честни, едва ли има накъде повече да се развива . Следователно FaceBook в момента е почти в разцвета си = пика!!!
            хехе - е те т'ва е сериозен анализ
            Теоретично може и 100% от населението да го ползват - в момента 2-те основни групи не-ползващи фейсбук са старото поколение(над 50) и бедните държави, където няма достъп до нет и компютри... и 2-те групи бавно и сигурно се топят.

Коментар

• Колега bondinio,

гледай сега как се прави бърз анализ/screening на компания.

Входящи данни:

Users: 845 million, of which 483 million are daily users
              Annual revenue: $3.7 billion
              Operating income: $1.8 billion
              Profit: $1 billion

Анализ:

FaceBook има 845 млн потребители. Това е близо 20 % от населението на Земята във възраст 12-75 години. Т.е. Ако трябва да бъдем честни, едва ли има накъде повече да се развива . Следователно FaceBook в момента е почти в разцвета си = пика!!!

Към момента имаш 1 млрд $ печалба... т.е. тази компания струва максимум P/E около 7-10 пъти или 7-10 млрд $. И имаш Annual Revenue около 3.7 $ млрд, т.е. норамлните P/S са около 1-3 или между 3-10 млрд $. Грубо като направиш едно осредняване ще ти се получи, че към момента в най-добрия и оптимистичния случай, компанията струва около 5-8 млрд $.

можеш сам да си сметнеш вече колко е една акция .

Първоначално изпратено от bondinio Разгледай мнение
              абсолютно, как го измисли този $1 ?
              дай някакви подробности ако изчисленията ти се базирани на фундаментални фактори
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Май психологическият фактор играе по-съществената роля тука. Както беше и при Трейс. Много инвеститори надяващи се на бърза и солидна печалба след ИПО-то, което очевидно не се случва в първите дни/седмици и предизвиква вълна от панически излизания. При такива компании, поне в началото след ИПО-то играе главна роля истерията - яко нагоре или яко надолу, среден вариант няма.
                От ИПО-то досега не е имало фундаментални лоши новини. Да искаха да правят собствен телефон ама що за новина е това че да оправдае 30% спад

Коментар

• който е пробвал да рекламира във фейсбука знае, че за нищо не става - пълен боклук, за разлика от гугъл. Цената на фейсбука се дължи на това че бил имал много потребители, хубаво има ама къде са приходите зад тая цена - типичен балон, съгласен съм с оценката по -долу за 1 долар

Коментар

• Колега Ох,

Не знам .

Всеки сам решава за себе си.

Аз преди 1 $ не бих купувал тук. Даже по принцип такива компании като FB не ме интересуват въобще. А относно БФБ, то аз си купувам там акции периодически и мисля, че нашите компании са наистина чудни .

Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                    Браво Шема. А и кой би купувал тая акция при положение, че на БФБ има чудни компании.
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Аз оценям тази компания към момента на около 1 $ за акция. Разбира се не очаквам да стане 1 $ в рамките на месеци, но мисля, че акцията е оставена на свободно падане (надолу-нагоре-надолу-нагоре) и ще пада в следващите 2-3 години. Т.ч. може би до 1-2 години ще я видим под 10 $.
                      Браво Шема. А и кой би купувал тая акция при положение, че на БФБ има чудни компании.

Коментар

• ... 19 $ и мнения, че Facebook ще трябва да расте като плевел в продължение на години, за да оправдае цената си. Гледайки нещата по този начин можем и да сметнем, че едно долно ниво би могло да бъде цена от 15-15,55 $ за акция http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...0&df=8&dflid=3

Facebook, ден първи http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...7&df=8&dflid=3
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
                          Ама какъв си анализатор.......
                          Уникален анализатор е Няма такъв втори като него. Да ти кажа ли как е анализирал колко струва 1 акция? Събудил се е една сутрин и си е казал, че той не би платил повече от $1 и ето, анализът е готов.

Абе, момко, ако беше само прочел отчета на компанията, без да "анализираш" щеше да видиш, че ФБ прави по 31 цента печалба/акция. Е как ще струва $1?! Гледаш ли изобщо к'ви глупости пишеш. Според тебе ФБ трябва да има P/E=3, т.е. скоро ще фалират, така ли да го разбираме?

А това, че акцията е адцки надценена, по този въпрос две мнения няма.

Коментар

абсолютно, как го измисли този $1 ?
                            дай някакви подробности ако изчисленията ти се базирани на фундаментални фактори

Коментар

Ти пък...
                              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Аз оценям тази компания към момента на около 1 $ за акция. Разбира се не очаквам да стане 1 $ в рамките на месеци, но мисля, че акцията е оставена на свободно падане (надолу-нагоре-надолу-нагоре) и ще пада в следващите 2-3 години. Т.ч. може би до 1-2 години ще я видим под 10 $.

Коментар

Working...
                                X