If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А защо мислиш, че някой го интересува? Изключваме хората които отиват с теб на море разбира се.
Изобщо... тази идея... да споделяш със света кога си влязал в тоалетната, колко пъти си пръднал там, кога си излязъл, как си се почесал с лявата ръка по дясното ухо... ми се струва доста куца! В началото е доста забавно, разбира се, но само в началото...
Личи си че нямаш реален акаунт..
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Не пишеш блог когато искаш да споделиш че отиваш на море, нали?
А защо мислиш, че някой го интересува? Изключваме хората които отиват с теб на море разбира се.
Изобщо... тази идея... да споделяш със света кога си влязал в тоалетната, колко пъти си пръднал там, кога си излязъл, как си се почесал с лявата ръка по дясното ухо... ми се струва доста куца! В началото е доста забавно, разбира се, но само в началото...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Фейсбук се ползва само от компютърно неграмотните хора. Много им се иска да имат думата в Интернет, да преценят колко влияние имат като общуват с приятели и познати, но горките или не знаят как или нямат 10 лева да си регистрират домейн и дори един блог не знаят как да поддържат... А това е елементарно и не е необходимо да имаш изобщо някакво комютърно или техническо образование за да си направиш блог!
Еее... далеч не съм съгласен. Изобщо не е нужно да си толкова грамотен и да си регистрираш домейни и т.н. Ето ти пример - блог платформата на Инвестора - blog.bg - само се регистрирам и съм там да ама е по-сложно после да споделям това, което пиша там с приятелите си и само с тях. Ползването на обща платформа е огромно предимство.
Идеята на блога е съвсем друга - блогваш рядко и само ако имаш нещо достатъчно смислено и задълбочено за казване.
Не пишеш блог когато искаш да споделиш че отиваш на море, нали? и не мисля че трябва да си неграмотен за да го правиш.
Дори и да има грам истина в това, което казваш много се съмнявам бъдещето социалната комуникация да е в блоговете.
в момента 2-те основни групи не-ползващи фейсбук са старото поколение(над 50) и бедните държави, където няма достъп до нет и компютри... и 2-те групи бавно и сигурно се топят.
Много си далеч от истината...
Фейсбук се ползва само от компютърно неграмотните хора. Много им се иска да имат думата в Интернет, да преценят колко влияние имат като общуват с приятели и познати, но горките или не знаят как или нямат 10 лева да си регистрират домейн и дори един блог не знаят как да поддържат... А това е елементарно и не е необходимо да имаш изобщо някакво комютърно или техническо образование за да си направиш блог!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
FaceBook има 845 млн потребители. Това е близо 20 % от населението на Земята във възраст 12-75 години. Т.е. Ако трябва да бъдем честни, едва ли има накъде повече да се развива . Следователно FaceBook в момента е почти в разцвета си = пика!!!
хехе - е те т'ва е сериозен анализ
Теоретично може и 100% от населението да го ползват - в момента 2-те основни групи не-ползващи фейсбук са старото поколение(над 50) и бедните държави, където няма достъп до нет и компютри... и 2-те групи бавно и сигурно се топят.
гледай сега как се прави бърз анализ/screening на компания.
Входящи данни:
Users: 845 million, of which 483 million are daily users Annual revenue: $3.7 billion Operating income: $1.8 billion Profit: $1 billion
Анализ:
FaceBook има 845 млн потребители. Това е близо 20 % от населението на Земята във възраст 12-75 години. Т.е. Ако трябва да бъдем честни, едва ли има накъде повече да се развива . Следователно FaceBook в момента е почти в разцвета си = пика!!!
Към момента имаш 1 млрд $ печалба... т.е. тази компания струва максимум P/E около 7-10 пъти или 7-10 млрд $. И имаш Annual Revenue около 3.7 $ млрд, т.е. норамлните P/S са около 1-3 или между 3-10 млрд $. Грубо като направиш едно осредняване ще ти се получи, че към момента в най-добрия и оптимистичния случай, компанията струва около 5-8 млрд $.
Май психологическият фактор играе по-съществената роля тука. Както беше и при Трейс. Много инвеститори надяващи се на бърза и солидна печалба след ИПО-то, което очевидно не се случва в първите дни/седмици и предизвиква вълна от панически излизания. При такива компании, поне в началото след ИПО-то играе главна роля истерията - яко нагоре или яко надолу, среден вариант няма.
От ИПО-то досега не е имало фундаментални лоши новини. Да искаха да правят собствен телефон ама що за новина е това че да оправдае 30% спад
който е пробвал да рекламира във фейсбука знае, че за нищо не става - пълен боклук, за разлика от гугъл. Цената на фейсбука се дължи на това че бил имал много потребители, хубаво има ама къде са приходите зад тая цена - типичен балон, съгласен съм с оценката по -долу за 1 долар
Аз преди 1 $ не бих купувал тук. Даже по принцип такива компании като FB не ме интересуват въобще. А относно БФБ, то аз си купувам там акции периодически и мисля, че нашите компании са наистина чудни .
Аз оценям тази компания към момента на около 1 $ за акция. Разбира се не очаквам да стане 1 $ в рамките на месеци, но мисля, че акцията е оставена на свободно падане (надолу-нагоре-надолу-нагоре) и ще пада в следващите 2-3 години. Т.ч. може би до 1-2 години ще я видим под 10 $.
Браво Шема. А и кой би купувал тая акция при положение, че на БФБ има чудни компании.
... 19 $ и мнения, че Facebook ще трябва да расте като плевел в продължение на години, за да оправдае цената си. Гледайки нещата по този начин можем и да сметнем, че едно долно ниво би могло да бъде цена от 15-15,55 $ за акция http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...0&df=8&dflid=3
Уникален анализатор е Няма такъв втори като него. Да ти кажа ли как е анализирал колко струва 1 акция? Събудил се е една сутрин и си е казал, че той не би платил повече от $1 и ето, анализът е готов.
Абе, момко, ако беше само прочел отчета на компанията, без да "анализираш" щеше да видиш, че ФБ прави по 31 цента печалба/акция. Е как ще струва $1?! Гледаш ли изобщо к'ви глупости пишеш. Според тебе ФБ трябва да има P/E=3, т.е. скоро ще фалират, така ли да го разбираме?
А това, че акцията е адцки надценена, по този въпрос две мнения няма.
Аз оценям тази компания към момента на около 1 $ за акция. Разбира се не очаквам да стане 1 $ в рамките на месеци, но мисля, че акцията е оставена на свободно падане (надолу-нагоре-надолу-нагоре) и ще пада в следващите 2-3 години. Т.ч. може би до 1-2 години ще я видим под 10 $.
Коментар