Първоначално изпратено от НАИВHИК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиции в чуждестранни акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеКое от двете? Или се бъзикаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеВ зависимост от обема, който въртиш и през кого, комисионните варират, но пак са в пъти под 2 лева за 100 шеъра. Всичко над 20 цента си е пладнешки обир или просто показва, че не правиш голям оборот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение1. Инвестирам на БФБ, защото коефициентите са в пъти по-добри в момента. За мен няма значение държавата, човек инвестира в компания и не виждам разлика в това, дали тя се предлага чрез NYSE или БФБ. Все едно да кажа, че няма да си купувам кока кола от Метро, а само от квартално магазинче или обратното!!!
Мин. комисион на БФБ ако приемем че е 2 лв, на НИСЕ е над 20 и т.н.
Като спекулант правя плахи опити отскоро с ДЗР, предимно европейски, но само ТА и в много краткосрочен план.
2. Преди да решиш какви анализи да използваш, трябва да си наясно дали си спекулант или инвеститор. За мен ако си първото гледаш ТА, ако си второто - ФА.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеМин. комисион на БФБ ако приемем че е 2 лв, на НИСЕ е над 20 и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениеБатки вие ме питате повече от колкото аз вас. Кажете къде и как инвестирате в кои акции и защо. Обяснението ЗАЩО най много ме вълнува. Как решавате къде да инвестирате , хоризонт на инвестицията , разчитате ли на СИНИ ЧИПОВЕ , какви видове анализ си правите , някой прилага ли технически анализ и вълни на Елиът , правите ли си характеристика на акциите.. реална стойност , приходи за акция и др.? Моля споделете опит. Може да предлагаме по някоя акция и да ги обсъждаме.. аз ще споделям мнение и вие и ще се учим един от друг , ще разберем кои какво мисли по въпроса.. имам желание да се науча.
Мин. комисион на БФБ ако приемем че е 2 лв, на НИСЕ е над 20 и т.н.
Като спекулант правя плахи опити отскоро с ДЗР, предимно европейски, но само ТА и в много краткосрочен план.
2. Преди да решиш какви анализи да използваш, трябва да си наясно дали си спекулант или инвеститор. За мен ако си първото гледаш ТА, ако си второто - ФА.Last edited by първи стъпки; 02.04.2012, 22:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениеБатки вие ме питате повече от колкото аз вас. Кажете къде и как инвестирате в кои акции и защо. Обяснението ЗАЩО най много ме вълнува. Как решавате къде да инвестирате , хоризонт на инвестицията , разчитате ли на СИНИ ЧИПОВЕ , какви видове анализ си правите , някой прилага ли технически анализ и вълни на Елиът , правите ли си характеристика на акциите.. реална стойност , приходи за акция и др.? Моля споделете опит. Може да предлагаме по някоя акция и да ги обсъждаме.. аз ще споделям мнение и вие и ще се учим един от друг , ще разберем кои какво мисли по въпроса.. имам желание да се науча.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеВ коя държава? На коя борса? Можеш да се пробваш с български брокер, но ще ти изядат ушите с комисионни. А за добър щатски брокер не си струва с тази сума. Скачай на CFD-та някъде да видиш тръпката и това е
Елкин, отваряш си едно демо, търгуваш месец-два, за да се ориентираш и да си избереш ниша, а после сядаш и само четеш, без да търгуваш. Като за начало те интересува как функционира пазарът, към който си се насочил. След като си наясно с това, ще можеш да решиш и какъв точно стил на търговия ти допада. После избор на брокер и почваш пак с трейдинга. Следват 1-2 занулени, но малки по размер сметки и след 2-3 години или повече, ще имаш някаква базова ориентация или поне ще знаеш какво точно да попиташ и кои отговори да приемеш за смислени от твоя гледна точка.
Коментар
-
Батки вие ме питате повече от колкото аз вас. Кажете къде и как инвестирате в кои акции и защо. Обяснението ЗАЩО най много ме вълнува. Как решавате къде да инвестирате , хоризонт на инвестицията , разчитате ли на СИНИ ЧИПОВЕ , какви видове анализ си правите , някой прилага ли технически анализ и вълни на Елиът , правите ли си характеристика на акциите.. реална стойност , приходи за акция и др.? Моля споделете опит. Може да предлагаме по някоя акция и да ги обсъждаме.. аз ще споделям мнение и вие и ще се учим един от друг , ще разберем кои какво мисли по въпроса.. имам желание да се науча.Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениеБих вложил около 3000 лева в акции. Но не в български.
Искам малко повече да разбирам от инвестициите в акции. Взех си от библиотеката книгата ЗА АКЦИИТЕ И БОРСАТА на Николай Китанов , там пише основни неща. Бих желал да науча повече. Няма да е лошо и да познавам вълните на Елиът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениеОсновно заради ниската ликвидност , липса на движения. Нищо лично..
Коментар
-
Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнениеНямам предвид търговия на марджин , а реално през банка. След което тези акции се съхраняват в банка депозитар.
Коментар
Коментар