If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имали някой който държи в момента комерцбанк една доста спекулативна позиция поне според мен какъв таргет сте си поставили аз имам малко купени на ниво 1,90 с таргет поне 3,00 но въпреки хубавите новини няма ново рали
И през къде мога да го търгувам този фонд и как е най добре.. там технически анализ ли се гледа , както при индексите. Имам наблюдения върху дакс30 , искам да науча вълни на Елиът , за да го прогнозирам по точно.
ПРОЧЕТИ МАЛКО БЕ ЧОВЕК, ЩЕ ЗаДаВаШ ПО ЛЕСНИ За ОТГОВарЯНЕ ВЪПРОСИ
И през къде мога да го търгувам този фонд и как е най добре.. там технически анализ ли се гледа , както при индексите. Имам наблюдения върху дакс30 , искам да науча вълни на Елиът , за да го прогнозирам по точно.
Където акции там и етф. Прилагай каквото искаш, то рецепти няма. Аз ти казвам само по какъв начин глупостите които ще направиш, а ти ще направиш много глупости, ще доведат до по-малки негативни последици http://www.boerse-frankfurt.de/en/etfs/etfs+indexfunds
Не те разбрах какво ми предлагаш да направя , питах за литература да чета.. питах сумати неща.. какво е ЕТФ-и и какво точно да търгувам? Ама нали трябва да се науча да си правя правилно анализите преди да инвестирам. Темата я постнах с тази идея.
Ти анализите за да вземеш да ги правиш правилно ти трябват 5 -10 години. Като и тогава ще бъркаш понякога силно. На западните пазари компаниите са си правилно оценени, освен ако не купуваш някакви пълни екзотики, дето никой не ги иска. А за данамериш нещо прилично подценено ти трябват наистина много знания за много неща и пак не е сигурно че ще намериш нещо. ЕТФ е фонд върху индекс. Купуваш си диверсифициран портфейл, защото с 3000 лева никаква диверсификация на можеш да направиш. А без диверсификация си играеш хазарт. ЕТФ следва движението на индекса. Така всъщност не ти трябва да анализираш компании, а просто да избираш моменти на влизане и на излизане от съответния пазар. За акциите пак трябва да го правиш това и пак трябва да ги гледаш същите тези индекси. Така че с етф всъщност е най-лесното навлизане на някакъв пазар. Търгува се пак на борсите също като акция, повечето са силно ликвидни, а и винаги имат маркет мейкър.
Може да ти се струва скучно, но ако с тях не можеш да се оправиш не ти трябва да се занимаваш с отделни акции.
Не те разбрах какво ми предлагаш да направя , питах за литература да чета.. питах сумати неща.. какво е ЕТФ-и и какво точно да търгувам? Ама нали трябва да се науча да си правя правилно анализите преди да инвестирам. Темата я постнах с тази идея.
Коментар