IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиции в чуждестранни акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Muller
    Имали някой който държи в момента комерцбанк една доста спекулативна позиция поне според мен какъв таргет сте си поставили аз имам малко купени на ниво 1,90 с таргет поне 3,00 но въпреки хубавите новини няма ново рали

4акаме да видим кво сте стане с EuroHypo

Коментар

• Rfz

От чуждестранните акции държа BASF и ENEL. За първите промоциите минаха
      http://www.basf.com/group/corporate/...pital-measures
      Отчетите ги има тук: http://www.basf.com/group/corporate/.../reports/index
      А който не разбира, че има и инвестиций в акций, да скива здесь:
      http://stocks.investfunds.ru/ - отдолу на страничката
      Last edited by Кисимов; 04.04.2012, 12:19. Причина: добавка

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
        ама тва важможно ли е. еи как ги правите тез работи
        Магия
        Ти се бъзикаш, ама ако знаеш колко нерви ми изпили едно счети, преди години, докато му обясня, че всъщност е възможно

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          В момента съм продал акции, които не ми принадлежат
          ама тва важможно ли е. еи как ги правите тез работи

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
            Какви акции притежавате и как решавате да закупите дадена акция?
            В момента съм продал акции, които не ми принадлежат

Коментар

• Какви акции притежавате и как решавате да закупите дадена акция?
              Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                Виж този линк:
                http://www.investor.bg/news/index/119.html

Трябва да си изясниш каква ти е идеята - да инвестираш или спекулираш.

Щото да си спекулант е трудно и често неизгодно.
                Както казват тука - какво е инвеститора освен неуспял спекулант
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Виж този линк:
                  http://www.investor.bg/news/index/119.html

"Пари на борсата" на Ботьо Тачков - много добра книга.
                  Има на български и доста други книги, а на англ. са безчет.

Елиът - има курсове, ако схванеш-може да ти е полезен. Аз нещо въпреки двата курса, които изкарах не успях...
                  Има и книги за Елиът.

Александър Елдър има хубави книги - намират се в нета на руски и английски.

На бг има една много интересна на Фил Таун - "Правило номер едно"

Българските брокери правят периодично безплатнии семинари.

Полека лека ще се ориентираш и ще видиш как е.

Трябва да си изясниш каква ти е идеята - да инвестираш или спекулираш.

Щото да си спекулант е трудно и често неизгодно.

Коментар

И през къде мога да го търгувам този фонд и как е най добре.. там технически анализ ли се гледа , както при индексите. Имам наблюдения върху дакс30 , искам да науча вълни на Елиът , за да го прогнозирам по точно.
                    ПРОЧЕТИ МАЛКО БЕ ЧОВЕК, ЩЕ ЗаДаВаШ ПО ЛЕСНИ За ОТГОВарЯНЕ ВЪПРОСИ

Коментар

И през къде мога да го търгувам този фонд и как е най добре.. там технически анализ ли се гледа , както при индексите. Имам наблюдения върху дакс30 , искам да науча вълни на Елиът , за да го прогнозирам по точно.
                      Където акции там и етф. Прилагай каквото искаш, то рецепти няма. Аз ти казвам само по какъв начин глупостите които ще направиш, а ти ще направиш много глупости, ще доведат до по-малки негативни последици
                      http://www.boerse-frankfurt.de/en/etfs/etfs+indexfunds
                      Last edited by ravnovesie; 03.04.2012, 01:26.

Коментар

• И през къде мога да го търгувам този фонд и как е най добре.. там технически анализ ли се гледа , както при индексите. Имам наблюдения върху дакс30 , искам да науча вълни на Елиът , за да го прогнозирам по точно.

Коментар

Не те разбрах какво ми предлагаш да направя , питах за литература да чета.. питах сумати неща.. какво е ЕТФ-и и какво точно да търгувам? Ама нали трябва да се науча да си правя правилно анализите преди да инвестирам. Темата я постнах с тази идея.
                          Ти анализите за да вземеш да ги правиш правилно ти трябват 5 -10 години. Като и тогава ще бъркаш понякога силно. На западните пазари компаниите са си правилно оценени, освен ако не купуваш някакви пълни екзотики, дето никой не ги иска. А за данамериш нещо прилично подценено ти трябват наистина много знания за много неща и пак не е сигурно че ще намериш нещо. ЕТФ е фонд върху индекс. Купуваш си диверсифициран портфейл, защото с 3000 лева никаква диверсификация на можеш да направиш. А без диверсификация си играеш хазарт. ЕТФ следва движението на индекса. Така всъщност не ти трябва да анализираш компании, а просто да избираш моменти на влизане и на излизане от съответния пазар. За акциите пак трябва да го правиш това и пак трябва да ги гледаш същите тези индекси. Така че с етф всъщност е най-лесното навлизане на някакъв пазар. Търгува се пак на борсите също като акция, повечето са силно ликвидни, а и винаги имат маркет мейкър.

Може да ти се струва скучно, но ако с тях не можеш да се оправиш не ти трябва да се занимаваш с отделни акции.

Коментар

• http://en.wikipedia.org/wiki/Exchange-traded_fund
                            да ще прочета , но ако може да ми обясниш.. какво имаш в предвид

Коментар

• При кой брокер са най-ниски комисионните за търговия с ETF

Коментар

• Не те разбрах какво ми предлагаш да направя , питах за литература да чета.. питах сумати неща.. какво е ЕТФ-и и какво точно да търгувам? Ама нали трябва да се науча да си правя правилно анализите преди да инвестирам. Темата я постнах с тази идея.

Коментар

Working...
                                X