IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Балони - големи ,по-големи,най-големи !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• НЕЗНАЯ КАКВО СЕ СЛУЧВА НО СЪМ ЩАСТЛИВ ЩЕ Suntech Solar Днес поскъпна с близо 20%
    Уорън Бъфет
    "Пази се когато другите са алчни, но бъди алчен когато те се пазят."

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ти май не четеш какво пиша, няма рецепта. Поне аз не съм намерил и силно ме съмнява някой да е успял. А техническия анализ претендира че дава рецепта.
      Верно ли..а как тогава реши, че златото ще иде на 300 като току що два пъти подред си призна, че нямаш модел и никаква идея какво се случва на пазара...що не кажеш че ще стане 5000 примерно
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Ти май не четеш какво пиша, няма рецепта. Поне аз не съм намерил и силно ме съмнява някой да е успял. А техническия анализ претендира че дава рецепта.

Коментар

Да няма една истина, не означава, че няма много такива. Като купувам нещо го правя по различни причини, често доста специфични, същото както и когато продавам. Спекулата основана само на технически анализ е просто признание за неграмотност. Като не знае какво друго да прави човек и почва да зяпа картинки.
          Е хайде сподели тайната на успеха :-D .. как разбираш измежду многото истини, че един актив е подценен и ниско рискова инвестиция

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
            Добре...как тогава инвестираш на толкова много пазари..в толкова много индустрии ..в толкова много валути като нямаш никаква идея или поне модел по който може да се ориентираш дали ти се сбъдват очакванията. Честно ти казвам - ако не знаеш на къде си тръгнал, никога няма да стигнеш
            Да няма една истина, не означава, че няма много такива. Като купувам нещо го правя по различни причини, често доста специфични, същото както и когато продавам. Спекулата основана само на технически анализ е просто признание за неграмотност. Като не знае какво друго да прави човек и почва да зяпа картинки.

Коментар

CAC-a е добре позициониран за разпорване от тези нива..още малко..имам лимит sell order
              Наскоро гушнах пачката от САС-а но сега чакам да слезе под 3100 за да вляза пак с таргет към 3400

Поздравления за този които влезе с мен на Suntech (той си знае) ! Днес с ръст от 8% Netflix ми диша праха за днес ...
              Last edited by mavericos; 11.01.2012, 18:36.
              Уорън Бъфет

Коментар

• Първоначално изпратено от mavericos Разгледай мнение
                Спуекани балончета виждам в Suntech Solar Holding ... малко балонче спад от 80$ на 2,5$ за 4 г.
                Air France спад от 30$ на 3$
                То като погледнеш CAC40 може да кажеш е било балон
                Иначе големите балони злато/сребро всички ги знаем... интересно е какво ще се случи с авиацията ако петрола скочи драстично заради... Ормузкия, Иран и мириса на война със САЩ, Напрежението с Израел.... и т.н.
                То и Bank of Amerika мязаше на балон
                А сега балониа според мен е Starbucks
                CAC-a е добре позициониран за разпорване от тези нива..още малко..имам лимит sell order.

Златото и среброто не са балони. Особено в такива времена
                Last edited by IvanG; 11.01.2012, 18:34.

Коментар

• Спуекани балончета виждам в Suntech Solar Holding ... малко балонче спад от 80$ на 2,5$ за 4 г.
                  Air France спад от 30$ на 3$
                  То като погледнеш CAC40 може да кажеш е било балон
                  Иначе големите балони злато/сребро всички ги знаем... интересно е какво ще се случи с авиацията ако петрола скочи драстично заради... Ормузкия, Иран и мириса на война със САЩ, Напрежението с Израел.... и т.н.
                  То и Bank of Amerika мязаше на балон
                  А сега балониа според мен е Starbucks

Според мен балонизирането е напълно естествено явление...
                  Когато нещо е изгодно хората го купуват в несвяст с намерение да го продадат в по-късен момент на по-висока цена, но тези които са закъснели и го копуват на по-висока от тях цена също разчитат на растеж, тези след тях също, и след тях също ... и така докато последните балъци не си занулят сметките точно преди балона да се спука и група тарикати да обърнат тренда на пазара с манипулативни сделки за милиарди .. и по този начин добавят още по няколко стотин милиона в сметките на фондовете си! След което балона отново започва да се надува ..... наново Това е проста цикличност... защо да е балон !?
                  Last edited by mavericos; 11.01.2012, 18:33.
                  Уорън Бъфет

Коментар

Истината е, че няма истина. Това, което вече пиша в няколко поста. Няма рецепти, няма модели, няма сигурност.
                    Добре...как тогава инвестираш на толкова много пазари..в толкова много индустрии ..в толкова много валути като нямаш никаква идея или поне модел по който може да се ориентираш дали ти се сбъдват очакванията. Честно ти казвам - ако не знаеш на къде си тръгнал, никога няма да стигнеш

Коментар

Хехе..що. Ако това е глупост кажи кое е истината ?
                      Истината е, че няма истина. Това, което вече пиша в няколко поста. Няма рецепти, няма модели, няма сигурност.

Коментар

Ами не е трудно да схване човек, че това което правиш е феноменална глупост.
                        Хехе..що. Ако това е глупост кажи кое е истината ?

Коментар

Ами не е трудно да се сетиш - когато златото беше 300, петрола беше 18. При положение, че добиването не се е увеличило драстично, нито пък се е променило търсенето значи ще е пак толкова. Нали ?
                          Ами не е трудно да схване човек, че това което правиш е феноменална глупост.

Коментар

нямам идея каква ще е цената на петрола, когато златото удари 300. Защо, ти имаш ли идея каква ще е.
                            Ами не е трудно да се сетиш - когато златото беше 300, петрола беше 18. При положение, че добиването не се е увеличило драстично, нито пък се е променило търсенето значи ще е пак толкова. Нали ?

Коментар

Охо..равновесие... кога ще ми кажеш твоята цена на петрола, когато златото удари 300$ за унция ...Покажи ти тук без срам окръжността на твоето познание
                              нямам идея каква ще е цената на петрола, когато златото удари 300. Защо, ти имаш ли идея каква ще е.

Коментар

Имаш исторически тренд - това не означава че този тренд ще се запази.

Важно е съотношението риск/доходност, което при точно зададен размер на поетия риск, прави ключово определянето на потенциалната доходност. Иначе можеш само да си затваряш на загуби, и срещу това да не правиш никакви особени печалби. А тъй като никой няма как да се определи дори вероятността за достигане на потенциалния таргет - то всичко това се превръща в шаблонен идеализъм

Техническия анализ не интерпретира това което се случва на пазара, техническия анализ дава модели които интерпретират движението само на цените на пазара. Като така всъщност целта на техническия анализ е да вкара движението в предварително зададен модел. Интерпретацията на пазара тръгва от обратната гледна точка. Това което се случва на пазара, как ще се отрази на цените. Така техническия анализ си е определението за идеализъм. Да вкараме реалността в модел. И да се надяваме че няма да се издъним.

Какво значи контролируем риск. Ако човек има една позиция ще го контролира и то само и единствено за всяка една конкретна сделка, а не за множеството сделки разположени във времето, но като има много позиции всякакъв контрол е само имагинерен. Дори и най-развитите техники за определяне на риска разчитат на допускания за статически разпределения и за вариации и ковариации. Което веднага вкарва определянето на риска - пак казвам дори и по-най сложните модели - в рамката на вкарването на реалността в модел. А това по презумпия е невъзможно, тъй като всичко тече всичко се променя. Моделите за контрол на риска само дават усещане че риска е контролиран, създават сигурност и увереност - което са си доста важни неща. Но реално разчитането на тях е все едно да разчиташ че можеш да обясниш пълно пазара - което е нелепо. Защото ако можеш да обясниш пълно пазара не ти трябва контрол на риска.

Окръжността на моето незнание е очевидно много по-голяма отколкото окръжността на твоето незнание.
                                Охо..равновесие... кога ще ми кажеш твоята цена на петрола, когато златото удари 300$ за унция ...Покажи ти тук без срам окръжността на твоето познание

Коментар

Working...
                                X