IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И аз съм така,много е удобно.И виждаш всички промени които те интересуват в реално време.
    Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Аз лично ползвам софтуера на сайта инвестор, като съм си вкарал всички акции с цените към 31.12.2016 г. така дори в реално време ми се изчислява доходността. Имам такъв портфейл и спрямо цените на покупка разбира се, като той ми показва абсолютната капиталова доходност... За дивидентната такава си я смятам спрямо цените на придобиване, а не към моментната цена... За мен е важно на колко съм купил дадена акция, и колко доходност ми носи...

Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

Правилно ли чета таблицата
      за 8 г. 40% ръст
      и стартирате на минус 40% 2009 г., защото сте купувал и преди кризата?

Поздрави
      Да, това е претеглена във времето доходност.

Едит

Всъщност, не. Доходностите, които са в % се отнасят по дясната скала. Лявата скала, на която съм махнал стойностите е в абсолютна стойност - лева.

Още един едит

За да е съвсем ясно, вложените средства годишно (червените стълбчета), сумата на вложените средства (червената линия) и стойността на портфейла (синята линия) са по лявата скала в абсолютна стойност. Претеглената във времето доходност и годишната доходност (зелените и розовите стълбчета) са по дясната скала в %.
      Last edited by margen; 06.03.2017, 17:08.
      Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
        Аз така си наблюдавам развитието на портфейла. Лявата скала съм я махнал, за да не ми завиди някой... Шегувам се, разбира се - дори и за БГ борсата съм дребосък.

Общо взето, нищо работа, ако отчетем пропуснатите ползи. Все се каня да седна и да ги изчисля time weighted, така че да е коректно сравнението, но все не мога да се наканя.
        Правилно ли чета таблицата
        за 8 г. 40% ръст
        и стартирате на минус 40% 2009 г., защото сте купувал и преди кризата?

Поздрави

Коментар

• Аз така си наблюдавам развитието на портфейла. Лявата скала съм я махнал, за да не ми завиди някой... Шегувам се, разбира се - дори и за БГ борсата съм дребосък.

Общо взето, нищо работа, ако отчетем пропуснатите ползи. Все се каня да седна и да ги изчисля time weighted, така че да е коректно сравнението, но все не мога да се наканя.
          Last edited by margen; 06.03.2017, 15:50.
          Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Моят портфейл е 100% акции на ПИБ, общо 1 акция, след покупките и продажбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Импов трябва малко накрая и мащаб да покажеш човек. С тези проценти хората придобиват ми се струва грешна картинка. Хем ти е скъпо тука имотаджийницата не те кефи вече и трейдинга пък си 83% на БФБ и отделно тия двете са ти водещи. Сега тоя Фордаджийски дивидент ако ти е 50 долара човек голямо пеене пееш за тия пари. Затова викам поне малко мащаб кажи. Кажи изкарах от дивидента на Форд 1000 долара днес и чакам още 3 дивидента тогава хората ще кажат вярно броя на мненията отговарят и на доходността

Не се обиждай, не се опитвам да го направя ами малко да раздвижа разговора.
              Е-е-е-е - 50 зеленички щеше да е хубаво, ама... Ford си купих колкото за адет преди година и малко - само няколко акциики - щото нямах ного сухичко. Ей-тъй - видях, че сосен извънреден дивидент ще снесат и си взех - не съм го предвиждал, че да се нагувича по-човешки... а и за по-сосно нагувичване си има по-сгодни акции.

Ми да - имотаджийското и Трейдингът не ме кефят вече за реинвестиция: скъпи. Това не означава, че съм си ги разпродал - може да продам част от тех, ама чакам по-високи нива.

Матю: 1.11%, ама на тримесечие. Още три дивидента остават тая година - тогава и по-сосно ще стане.

Киро - не зная. Боря ги да запускат редовни дивиденти и по простите акции - едни 28 стинки да снесат... по привилегиите е ясно: 57 стинки.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение

Това ми е известно, но платформата на Елана мисля че няма опция, да ми го показва. А само от отварянето на позицията, в момента имам акции от 8 компании на БФБ, мисля да купя от още 3. Така че ще падне голямо смятане. Иначе може да се похваля, че най-ниската ми възвръщаемост е от Елана Агрокредит 6%. Голям късмет, че влезнах отново на БФБ септември 2016 г. и хванах голямата вълна.
                Аз лично ползвам софтуера на сайта инвестор, като съм си вкарал всички акции с цените към 31.12.2016 г. така дори в реално време ми се изчислява доходността. Имам такъв портфейл и спрямо цените на покупка разбира се, като той ми показва абсолютната капиталова доходност... За дивидентната такава си я смятам спрямо цените на придобиване, а не към моментната цена... За мен е важно на колко съм купил дадена акция, и колко доходност ми носи...

Коментар

Това ми е известно, но платформата на Елана мисля че няма опция, да ми го показва. А само от отварянето на позицията, в момента имам акции от 8 компании на БФБ, мисля да купя от още 3. Така че ще падне голямо смятане. Иначе може да се похваля, че най-ниската ми възвръщаемост е от Елана Агрокредит 6%. Голям късмет, че влезнах отново на БФБ септември 2016 г. и хванах голямата вълна.
                  един ексел и си го правиш на ръка за 2 минути
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Взимаш настоящата цена и тази в края на 2016 или цена на последната сделка за 2016

Коментар

• Е ти го караш да лъже.То се знае, че такива дидиденти няма как да са , защото са сравнително малко акции..Аз за това му казвам поне за едно чуждоземско плис- плис да изкара.Импов а какво стана със златния жабок - те в кой месец очакваш да снесат..

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Това е само първият дивидент, Ford плаща на тримесечие. Като турим и останалите ще е около 3.6% според настоящата цена... е - миналата зима си ги взех по-евтинко, а тогава платиха и извънреден дивидент - доволен съм.
                        Импов трябва малко накрая и мащаб да покажеш човек. С тези проценти хората придобиват ми се струва грешна картинка. Хем ти е скъпо тука имотаджийницата не те кефи вече и трейдинга пък си 83% на БФБ и отделно тия двете са ти водещи. Сега тоя Фордаджийски дивидент ако ти е 50 долара човек голямо пеене пееш за тия пари. Затова викам поне малко мащаб кажи. Кажи изкарах от дивидента на Форд 1000 долара днес и чакам още 3 дивидента тогава хората ще кажат вярно броя на мненията отговарят и на доходността

Не се обиждай, не се опитвам да го направя ами малко да раздвижа разговора.
                        Last edited by Petar; 06.03.2017, 14:15.

Коментар

Браво, аз не мога да видя от началото на годината как да сортирам промяната в цените, но определено при всички компании съм +. Разбрах, че на 16.03 ще Денят за акции, изненадата ме с ранната дата- мисля да вкарам между 1.5-1.8К, след това ще споделя как е структуриран портфейла ми, но по-назад съм споделял.
                          Успех и тази година повече дивиденти
                          Взимаш настоящата цена и тази в края на 2016 или цена на последната сделка за 2016

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение

Това 0,14 колко % доходност е?
                            Ford share price - USD 12.65
                            1%

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение

Това е само първият дивидент, Ford плаща на тримесечие. Като турим и останалите ще е около 3.6% според настоящата цена... е - миналата зима си ги взех по-евтинко, а тогава платиха и извънреден дивидент - доволен съм.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Хайде: сезонът на дивидентите - открит. Пръви се отчетоха Ford - 0.14 цента на акция след данъчното очесване.
                                мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

Working...
                                X