IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
    ( компания ) (процент от портфейла) (ръст или спад от началото на годината)
    Софарма имоти АДСИЦ - 39,46% (+17,47%)
    Софарма трейдинг - 8,89% (+23,81%)
    Спиди - 8,20% (+13,10%)
    Фонд за недвижими имоти България - 6,82% (-1,32%)
    Корадо България - 6,49% (+7,95%)
    ХЕС - 4,85% (+6,39%)
    Стара планина холд - 4,39% (+4,31%)
    Булгартабак - 4,12% (-11,03%)
    Албена - 3,06% (-0,41%)
    Елана агрокредит - 2,68% (+3,57%)
    Монбат - 2,20% (+3,52%)
    М+С Хидравлик - 1,96% (+4,44%)
    Адванс - 1,94% (+1,87%)
    Софарма - 1,24% (+29,90%)
    ПИБ - 1,21% (+17,31%)
    Кораборемонтен завод Одесос - 0,97% (+0,56%)
    Дружба стъкларски заводи - 0,78% (-12,42%)
    Фазерлес - 0,74% (-18,32%)

Изключително съм доволен от представянето на акцийте ми към момента. Вижда се че ръста в първите три компании в портфейла ми растат между 13,10% до 23,81%. Като изключим лекия спад при ФНИБ от 1,32% които според мен ще бъде заличен до края на този или най-късно другия месец, позитивното представяне на производствените Корадо, ХЕС и Стара планина само допълва позитивното представяне на най-големите ми по обем компании. Булгартабак продължи да губи и през 2017-та, като там надеждите ми са колкото се може по-бързо продаване на компанията на голяма международна компания, но дали това ще се случи, само господ знае. Но е факт че загубата от 11% лесно може да бъде компенсирана ако подобна новина бъде факт през втората половина на годината. От по-долните компании най-голям ръст има при Софикс-овите Софарма и ПИБ, като ръста при Софарма е впечатляващите близо 30%. На дъното на класацията претърпявам най-големи загуби в процентно съотношение, като Дружба и Фазерлес губят двуцифрени проценти от началото на годината, но лично аз виждам потенциал във въпросните компании и не смятам да продавам. Ръста като цяло от началото на годината ми е +10,30%. Надявам се като започнат да излизат новините за потенциални дивиденти, да "отида" към 15-17% доходност, но да видим... Надявам се да съм ви бил полезен...
    Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа...
    Браво, аз не мога да видя от началото на годината как да сортирам промяната в цените, но определено при всички компании съм +. Разбрах, че на 16.03 ще Денят за акции, изненадата ме с ранната дата- мисля да вкарам между 1.5-1.8К, след това ще споделя как е структуриран портфейла ми, но по-назад съм споделял.
    Успех и тази година повече дивиденти

Коментар

Ние на БФБ ще почакаме още известно време Какво ще правиш с дивидента?
      Ще видя - щото е в зеленички, ама той е малък: Ford ми е най-дребната външна инвестиция.

Иначе евровите дивиденти напримерно 100% ще ги реинвестирам.

Капиталовите ръстове ти са добри - и аз - то се знае - си имам - Трейдингчета и имотчета и при мен водещи акции.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ( компания ) (процент от портфейла) (ръст или спад от началото на годината)
        Софарма имоти АДСИЦ - 39,46% (+17,47%)
        Софарма трейдинг - 8,89% (+23,81%)
        Спиди - 8,20% (+13,10%)
        Фонд за недвижими имоти България - 6,82% (-1,32%)
        Корадо България - 6,49% (+7,95%)
        ХЕС - 4,85% (+6,39%)
        Стара планина холд - 4,39% (+4,31%)
        Булгартабак - 4,12% (-11,03%)
        Албена - 3,06% (-0,41%)
        Елана агрокредит - 2,68% (+3,57%)
        Монбат - 2,20% (+3,52%)
        М+С Хидравлик - 1,96% (+4,44%)
        Адванс - 1,94% (+1,87%)
        Софарма - 1,24% (+29,90%)
        ПИБ - 1,21% (+17,31%)
        Кораборемонтен завод Одесос - 0,97% (+0,56%)
        Дружба стъкларски заводи - 0,78% (-12,42%)
        Фазерлес - 0,74% (-18,32%)

Изключително съм доволен от представянето на акцийте ми към момента. Вижда се че ръста в първите три компании в портфейла ми растат между 13,10% до 23,81%. Като изключим лекия спад при ФНИБ от 1,32% които според мен ще бъде заличен до края на този или най-късно другия месец, позитивното представяне на производствените Корадо, ХЕС и Стара планина само допълва позитивното представяне на най-големите ми по обем компании. Булгартабак продължи да губи и през 2017-та, като там надеждите ми са колкото се може по-бързо продаване на компанията на голяма международна компания, но дали това ще се случи, само господ знае. Но е факт че загубата от 11% лесно може да бъде компенсирана ако подобна новина бъде факт през втората половина на годината. От по-долните компании най-голям ръст има при Софикс-овите Софарма и ПИБ, като ръста при Софарма е впечатляващите близо 30%. На дъното на класацията претърпявам най-големи загуби в процентно съотношение, като Дружба и Фазерлес губят двуцифрени проценти от началото на годината, но лично аз виждам потенциал във въпросните компании и не смятам да продавам. Ръста като цяло от началото на годината ми е +10,30%. Надявам се като започнат да излизат новините за потенциални дивиденти, да "отида" към 15-17% доходност, но да видим... Надявам се да съм ви бил полезен...
        Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

ще сменя спирачните накладки на колата с АТЕ
          и спирачните маркучи
          външното каре на лявата полуоска също, него съм го купил SKF, само смяната остана
          от мен това
          Стига се стиска ами вземи нещо, което подхожда на голям инвеститор като теб

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Е как какво, пакет семки и кутия бонбонки
            ще сменя спирачните накладки на колата с АТЕ
            и спирачните маркучи
            външното каре на лявата полуоска също, него съм го купил SKF, само смяната остана
            от мен това

Коментар

• Импов, събирай за плис- плис да не пропуснеш тази година

Коментар

Е как какво, пакет семки и кутия бонбонки

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Хайде: сезонът на дивидентите - открит. Пръви се отчетоха Ford - 0.14 цента на акция след данъчното очесване.

Коментар

• Хайде: сезонът на дивидентите - открит. Пръви се отчетоха Ford - 0.14 цента на акция след данъчното очесване.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Доказано, или не искаш да се научиш , или имаш за цел всички да са под ТЕБ !
                      Много хора излизат от диспут с уважение и условие;- ще го направя и аз!
                      Не си го меря с теб , ако си харесал нещо при мен - не го приравнявай към твоето , а избери пътя.
                      Всичко останало съм ти разкрил в последните изречения .
                      За последно по темата...
                      Акцията се качва през 2014 от 2 лв през януари до 4,50 /септември , след влизане в софикс/ с подскочи през три месеца....
                      Мисълта ми е за 36 месеца/ от 2011 / ти не си направил и стотинка плюс , а си си гризял ноктите в мечи маркет а аз съм имал свеж кеш от същата тази акция ..
                      Дано и ти нещо си разбрал.....че акциите не се обичат и да си ги милваш нощно време а служат за получаване на повече средства за преживяване и Увеличение на портфеила ....
                      Теб също не съм те видял да си признаеш грешките...
                      Държал си вложения в падаща акция....
                      щото ако беше успешна сега щеше да я купиш пак....отървал си се и сега я сочиш за успешен пример на отърваване ....
                      Даже примера за продажбада на акции на ИД милко ли беше....не бееше коректен..
                      А направи справка и виж този милко и сие колко акции е имал през 2014 и колко през 2015 г и колко през 2016 г.. ...
                      Ето там е разковничето....
                      Държа да го разровиш и да го пуснеш в темата ...
                      та така за обратната връзка....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Инта,
                        Аз не съм казал че не си успешен ,
                        Просто наблегнах ,че търговията и стратегията ти с ХИКА не е НАЙ успешна.....
                        За това не струва за пример за успешна търговия с дадена акция...
                        Ето слабите места ,
                        Можеш да си купиш акциите на 01-20 декември за 1,80- 2 лв и на 30 да ги продадеш за 2,40 лв ...- 50 % печалба
                        всеки месец вариваше с между 10-15 % и се печелеше...
                        през НГ 2014 пак същото дали не стигна от 2,3 до 3,3 / ще погледна / ,влиза в Софикс и стигна да 4,50...
                        Ако го смятам имам над 700% печалба заради това че съм наблюдавал...и спекулирал през годините
                        Инта може да е купвал м+С но аз нея познавам и там да е направил хиляди лева ,Софарма съм я наблюдавал докато чичо Оги ни излъга с дивидента и не претендирем да съм познавач но някой акции познавам....и Хиката е една от тях.....
                        А да се пишете специалисти протиФ фактите ,не помага на никого....
                        Инта си го уважавам....но истината преди всичко...
                        Държането на постояни акции на ХИКА без да спекулация е грешна стратегия спрямо нея..
                        М.Мейкъра по позицията се оттегли преди 2 м. някъде от 15 декември ,от тогава и аз станах като Инта държател но това е временно до попълването от индексния фонд...
                        Така смятам вярно от няколко месеца не съм във форма при гледането на боба но поне има три позиции където съм добър и познах...
                        БТХ ,Гагарин и Елтос....те не се влият от индексния фонд...та да се пиша корифей..
                        Поздрави!
                        Става за явни неща....

Доказано, или не искаш да се научиш , или имаш за цел всички да са под ТЕБ !
                        Много хора излизат от диспут с уважение и условие;- ще го направя и аз!
                        Не си го меря с теб , ако си харесал нещо при мен - не го приравнявай към твоето , а избери пътя.
                        Всичко останало съм ти разкрил в последните изречения .

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Виждам че вече колеги са ти отговорили, но на теб моят "кипос" явно не може да ти помогне,-или пък имаш "професионално" изкривяване. Имаш по голям опит и през клавиатурата ти прозира от години , търсене на потвърждения и изоставане с усмивки на успеха.Аз показвам практични действия и се старая да елиминирам вербални такива в зародиш.Видно е с времето прокрадването на тъга по старите времена на форума в което не съм имал честа да усетя и от други участници, но чия ли е заслугата ...?
                          На въпроса ти , безплатните акции на Емка и Хика си бяха за 2011г. гласувани 2012г. по спомен. И преди съм писал, че водя средна цена на придобиване до време , което по мое усмотрение няма да ми повлияе на решение да продам в заблуда за евтино придобита. Повярвай - къса се връзката в определен момент ! Така например миналата година направих с М+Сх. - до ~1250бр. вадих затворените печалби /~20800лв./и сторнирах Ен.Р, , но купувах с парите ХЕС СофИм. и Ст. пл.,а сега при връщане в позицията и се вдига средната.
                          Двете твои акции ги използвам като донори в определени моменти, а и спазвам и друг мой принцип- да не занулявам,- но и той е до време. При тези двете не се и питам вече /писал съм ти за това/ , въпреки че Емката си е на първа ръка участие!
                          Училището за търговия ми беше практиката тук, започнал през 10,2008 с 8/9000 хил. и се дръпнах до март 2009 и бях неосъзнат бик, но уроците почнаха от септември 2009 и ги изучих до есента на 2010г. През 11,01,2011г. бях пълен и срещах бикове с викове и изсмуквах кръвта им по сладка от мед. Там някъде се научих уроците и си сформирах стила, приложих го през 2014 и до сега си работи , но не спирам да проверявам и съпоставям------
                          ЗАЩОТО ЗНАМ , ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ !!!
                          ЗАЩОТО ЗНАМ , ЧЕ СЪМ ПРАШИНКА , СПРЯМО моите ОРТАЦИ ...... ТЕЗИ СРЕЩУ МЕН !

И нищо лично , всичко е следствие от предходни писания и действия. Един харесва едно - друг друго и всеки извървява своя път, понякога трънлив и с лепкава кал, друг по паве и асфалт!
                          Инта,
                          Аз не съм казал че не си успешен ,
                          Просто наблегнах ,че търговията и стратегията ти с ХИКА не е НАЙ успешна.....
                          За това не струва за пример за успешна търговия с дадена акция...
                          Ето слабите места ,
                          Можеш да си купиш акциите на 01-20 декември за 1,80- 2 лв и на 30 да ги продадеш за 2,40 лв ...- 50 % печалба
                          всеки месец вариваше с между 10-15 % и се печелеше...
                          през НГ 2014 пак същото дали не стигна от 2,3 до 3,3 / ще погледна / ,влиза в Софикс и стигна да 4,50...
                          Ако го смятам имам над 700% печалба заради това че съм наблюдавал...и спекулирал през годините
                          Инта може да е купвал м+С но аз нея познавам и там да е направил хиляди лева ,Софарма съм я наблюдавал докато чичо Оги ни излъга с дивидента и не претендирем да съм познавач но някой акции познавам....и Хиката е една от тях.....
                          А да се пишете специалисти протиФ фактите ,не помага на никого....
                          Инта си го уважавам....но истината преди всичко...
                          Държането на постояни акции на ХИКА без да спекулация е грешна стратегия спрямо нея..
                          М.Мейкъра по позицията се оттегли преди 2 м. някъде от 15 декември ,от тогава и аз станах като Инта държател но това е временно до попълването от индексния фонд...
                          Така смятам вярно от няколко месеца не съм във форма при гледането на боба но поне има три позиции където съм добър и познах...
                          БТХ ,Гагарин и Елтос....те не се влият от индексния фонд...та да се пиша корифей..
                          Поздрави!
                          Става за явни неща....

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                            Забелязал съм, че Инта цитира средни стойности. В примера насочен към Импето (със SFARM групата) отново цитира средни стойности към края на годината. Така, че и с HIKA и HLEV най-вероятно е същото. Така поне аз го тълкувам. Освен това виждаш, че към края на 2014 г. HIKA изчезва и парите се вливат в HLEV.

Правилно си забелязал, през 2014 преди и след банккраша изцяло преструктурирах , а от там и резултата към края на годината , че и следващата.

пп. За импето се надявам да се обърне назад и да си сметне какво е спечелил и КОЛКО е пропуснал от "върховните му врътки. Тези неща стават гаче ли с повече пари, ама той трябва и да си го знае де и да не се прави на ощипана мома. Кураж му трябва в определен момент , след като това и практикува толкова време - ФИНАНСИ и ЗАСТРАХОВКИ. Та в този момент /имайки знания и опит/ да извади оня меч с който бе личен и прочут и да среже някой актив ,- ама както си трябва - из по дълбоко !!!
                            Last edited by inta53; 25.02.2017, 14:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Нещо не ти излиза в Хиката ...
                              да не си забравил че дадоха по една безплатна акция от цена 5 в.....преди....
                              нататък си ти....

Виждам че вече колеги са ти отговорили, но на теб моят "кипос" явно не може да ти помогне,-или пък имаш "професионално" изкривяване. Имаш по голям опит и през клавиатурата ти прозира от години , търсене на потвърждения и изоставане с усмивки на успеха.Аз показвам практични действия и се старая да елиминирам вербални такива в зародиш.Видно е с времето прокрадването на тъга по старите времена на форума в което не съм имал честа да усетя и от други участници, но чия ли е заслугата ...?
                              На въпроса ти , безплатните акции на Емка и Хика си бяха за 2011г. гласувани 2012г. по спомен. И преди съм писал, че водя средна цена на придобиване до време , което по мое усмотрение няма да ми повлияе на решение да продам в заблуда за евтино придобита. Повярвай - къса се връзката в определен момент ! Така например миналата година направих с М+Сх. - до ~1250бр. вадих затворените печалби /~20800лв./и сторнирах Ен.Р, , но купувах с парите ХЕС СофИм. и Ст. пл.,а сега при връщане в позицията и се вдига средната.
                              Двете твои акции ги използвам като донори в определени моменти, а и спазвам и друг мой принцип- да не занулявам,- но и той е до време. При тези двете не се и питам вече /писал съм ти за това/ , въпреки че Емката си е на първа ръка участие!
                              Училището за търговия ми беше практиката тук, започнал през 10,2008 с 8/9000 хил. и се дръпнах до март 2009 и бях неосъзнат бик, но уроците почнаха от септември 2009 и ги изучих до есента на 2010г. През 11,01,2011г. бях пълен и срещах бикове с викове и изсмуквах кръвта им по сладка от мед. Там някъде се научих уроците и си сформирах стила, приложих го през 2014 и до сега си работи , но не спирам да проверявам и съпоставям------
                              ЗАЩОТО ЗНАМ , ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАМ !!!
                              ЗАЩОТО ЗНАМ , ЧЕ СЪМ ПРАШИНКА , СПРЯМО моите ОРТАЦИ ...... ТЕЗИ СРЕЩУ МЕН !

И нищо лично , всичко е следствие от предходни писания и действия. Един харесва едно - друг друго и всеки извървява своя път, понякога трънлив и с лепкава кал, друг по паве и асфалт!
                              Last edited by inta53; 25.02.2017, 14:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение

Ами говоренето за чужди пазари не е пропорционално на портфейла, който имаш на чуждите пазари Последно време само чуждото ти е в устата а сега се вижда, че продължаваш да си наше момче.
                                Ами чуждо в уста - защото тука какво да се коментира? Заспала борса, 5-6 читави компании.
                                А не мога ей-така да продам всичко или повечето туканка, докато: А/ навън не е ного сгодно, Б/ докато не изуча външните пазари - а там нужни знания - спрямо БФБ, са ного-ного повече. Ето - по-миналата година се насочих към САЩ и Германия, но миналата - по данъчни причини - към Британия се пренасочих. Пръво се набивах често в прочути към момента компании от гъзария - а те несгодни - сега обаче търся доходни и сгодни. Ще се постарая да увеличавам делът на външните с по около например 8% годишно, докато не станат 60:40 в полза на външните... или поне 50:50.

Коментар

Working...
                                X