If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Само да спомена че днес Хим ми порастна до номер 1 в портфолиото, изпреварвайки с части от процента ПИБ-а! Ама то с това бясно рали от началото на годината..
E браво, най-накрая да излезе заяк от шапката, сега гледай да кешираш хима, сакън да не мине пиба !? Или да се обърне в елтосчета ли бордчета ли и или други гаснещи звезди!? Само напомням - да оставим профита да расте, все пак нале
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
E, голям пет цифрен портфейл колко да е проблем - ако е в 5-6 позииции по 20 хил. лв да кажем не би следвало да има проблем и за 1-2 дни да излезеш без сътресения. А иначе то и по света не са чак толкова много тези дето ти носят над 5% чиста дивидентна, освен ако не си уцелил някоя в перфектния момент за влизане.
Ето ти един блучип рейт отвсякъде къде сега е на около 5.6%.
На p/ffo около 13, диверсифициран, имунизиран с/у амазон, управляван от най добрия мениджър жена на щатите.
Засега ми е само на монитора, но ако има късмет по тренда да си се скине още 8-10% при 6.2-3% див.доходност ще си е достоен кандидат за нагувичване, по терминологията на Импето...
Към Императорът: Обвиниха Ford в манипулация на дизелови двигатели Група собственици на пикапи заведе колективен иск срещу производителя
Колективен иск срещу компанията Ford заведе група собственици на дизелови пикапи на марката. В него те твърдят, че компанията умишлено е занижавала нивата на вредните емисии, отделяни от двигателите, съобщава Automotive News.
Обвинението е същото, заради което през есента на 2015 г. избухна скандалът с манипулираните двигатели на Volkswagen, станал известен като „дизелгейт”. Според собствениците на пикапи Ford, компанията е използвала незаконно програмно оборудване при тестове на колите на стенд.
В иска се казва, че под подозрение попадат 500 000 пикапи от моделите F-250 и F-350 Super Duty, продадени през периода 2011-2017 г. Собствениците им твърдят, че нивата на азотен оксид при тях 50 пъти превишават установените норми. Освен Ford те обвиняват и компанията Bosch, която според тях е помагала на автомобилния производител да прикрива проблемите и недостатъците на двигателиге на пикапите.
При тая кежава ликвидност и сосно-петцифрен е проблем.
Специално тлъстите дивидентаджийски са кът. Жабите, Атерките - донейде и Софарма Имоти... ако искаш 5% и нагоре: почти нямаш варианти. Ако пропускам някоя позиция: поправи ме
E, голям пет цифрен портфейл колко да е проблем - ако е в 5-6 позииции по 20 хил. лв да кажем не би следвало да има проблем и за 1-2 дни да излезеш без сътресения. А иначе то и по света не са чак толкова много тези дето ти носят над 5% чиста дивидентна, освен ако не си уцелил някоя в перфектния момент за влизане.
Специално тлъстите дивидентаджийски са кът. Жабите, Атерките - донейде и Софарма Имоти... ако искаш 5% и нагоре: почти нямаш варианти. Ако пропускам някоя позиция: поправи ме
пропускаш бреф
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Пропускаш еланката ...........към сегашната пазарна очаквания дивидент е около 6,4%
след увеличението на капитала за 2018 очаквам да падне до 4,7-5,3 % за една година след което да почне пак да расте
Че какво им е на БГ акциите? Стига портфейла ти да не е 7 цифрен няма проблем и само на тях да си караш. Има свестни за дивидент има и растящи.
Бльъм.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Само да спомена че днес Хим ми порастна до номер 1 в портфолиото, изпреварвайки с части от процента ПИБ-а!
Ама то с това бясно рали от началото на годината..
Още съм зелен и плах в инвестирането в акции и не искам да слагам прекалено голям процент от портфейла в БФБ, дори и това да означава пропускане на висока доходност. И другото е, че не търгувам особено често, тоест обикновено купувам и разчитам на дългосрочния растеж на пазара, а не толкова на влизането на ниски цени и излизането на високи. Поне засега.
всеки сам кове щастието и бъдещето си. ще се научиш и ще можеш да печелиш повече от очакваното.
с годините на постоянство се развива също и усет към търговията. ако ти стане хоби, ще го разбереш бързо
Кеш почти не държа, просто в момента е в алтернативни инвестиции, тъй като традиционните са в балон. В момента чакам bust, за да накупя акции/недвижимости на по-нормални цени.
Не се знае какво ще се случи през 2018. По-добре -15%, отколкото -30-40%.
Че какво им е на БГ акциите? Стига портфейла ти да не е 7 цифрен няма проблем и само на тях да си караш. Има свестни за дивидент има и растящи.
Кеш почти не държа, просто в момента е в алтернативни инвестиции, тъй като традиционните са в балон. В момента чакам bust, за да накупя акции/недвижимости на по-нормални цени.
Не се знае какво ще се случи през 2018. По-добре -15%, отколкото -30-40%.
Не знам кое не ти се вярва, но все пак благодаря за споделения опит. Аз питах дали може да се правят 15% на американските и западноевропейските пазари, тъй като все още ме е страх да сложа повече от 10% от портфейла си в български компании.
Ако се пострахуваш още малко къде и да го сложиш кеша,ще вадиш поне 15%,ама със знак "-".
2012г. края си изградих стратегия, като разделих на две зони =100% общо разбира се.
Във втората бяха тези с грешките и силно спекулативните с цел по бързо зануляване
на загубите (изчистване на портфейла). Дори съм му го показвал на Форти 29,08,14г. и тук го има,
но само първата зона. За софармата -да! От2012г реално добавих 60 000 и не съм влагал повече
с изключение продажба З.Земя 2016г, но пък 17г. извадих над 50 000 дял от на сина ми.
Така че си е затворен портфей от 2012 насам с който се намирам на работа и остават още
малко дългове за вадене. Основното предназначение е да го наследят първо,- тогава да усетят
какво е сторено и ако им идва отвътре да си поработват на старини. Не съм започнал с порфейл
та ми се ще след мен да е по различно. Мен ме идържа 9г. (след като се бях отписал) по ~14/15 000 - 2012 бях с28% минус.
Така че наскоро откритата тема от форумец, на който за сега не му вярвам на визитката, му отговарям
че е напълно преизпълнима 15%овата задача, но не година за година, а с труд и постоянство,
И най вече късмет при входа, да не забравя докато е вътре да се оглежда и за изхода !!!
Добра стратегия! Да 15% е напълно възможен таргет дори на БФБ.
Коментар