IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

Тук изобщо не си прав. Може да си затопли дома по-малко или примерно да си купи термопомпа, или да си санирана дома и да му подобри енергийната ефективност - все неща, които се случват. За колата - може да почне да я кара по-малко, да си купи по-малка и по-икономична, може да си вземе колело и спре да я кара изобщо. Да, не казвам, че заради това Шел и Лукойл ще фалират, ама акциите ще си пострадата сериозно. По-малко от 10% от нефта се използва производство на пластмасите и другите химии. Останалото се гори по най-първобитен начин.
    Че то санирането е по-голям разход, макар и еднократен.

За това - колко от слузта се ползва за негориво - експертите от ВР казват точно обратното на тебе - а ВР разбират от слуз, вярвай ми. Само 20% от слузта се ползва за фабрикуване на бензин и дизел, затова и на петролните компании въобще не им пука от някакви електробрички и как щели да изместят двигателят с вътрешно горене.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Така не, но все пак хапчетата са ми водеща инвестиция в портфейлът... освен туй всяко нещо ли - свързано с добивната индустрия - може да бъде отложено? Човекът може да отложи да си смени колата или да си купи нов дом - което ще удари бизнесът с желязце, алуминийчец, медец... ама може ли да отложи да си затопли домът например или да си зареди колата, ако се налага да иде с нея на работа?

Тук изобщо не си прав. Може да си затопли дома по-малко или примерно да си купи термопомпа, или да си санирана дома и да му подобри енергийната ефективност - все неща, които се случват. За колата - може да почне да я кара по-малко, да си купи по-малка и по-икономична, може да си вземе колело и спре да я кара изобщо. Да, не казвам, че заради това Шел и Лукойл ще фалират, ама акциите ще си пострадата сериозно. По-малко от 10% от нефта се използва производство на пластмасите и другите химии. Останалото се гори по най-първобитен начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Хубаво!

В руски активи за семкаджии като нас е добре да се инвестира през договорни фондове (на руски ПИФ).Ето например Сбербанк какви проценти дава:

https://xn--90aennii1b.xn--p1ai/inve...-i-otzivi.html

Задължително условие обаче да има поне рускиня подръка, която да инвестира от името на титуляра........
        Аз не обичам фондове, Вова. Иначе не виждам как 1/4 от акциите на Газпром може да "угаснат" - ще ги анулират ли? Но най ме развесели туй:

"Действующий санкционный режим не повлиял на решимость России вмешаться в промежуточные выборы, которые состоятся в 2018 году."

Аз нямам спомен Вова или Дима Медведев или който и да е руски държавен представител да е излязъл дори с неофициално изявление, че Русия ще се меси в американските избори... да не говорим, че няма признание или дори доказателства, че са се месили досега. Явно някои мръсни политически отпадъци в САЩ, които Тръмп трябва максимално бързо да изчисти, действат по метода на някои жалки нашенски футболни отбори, които - за да се презастраховат и оправдаят от почти сигурната предстояща загуба в идущият мач, започват да реват от садията три дена преди въобще да са излезли на теренът.

Коментар

Отчитам го като риск,....
          Хубаво!

В руски активи за семкаджии като нас е добре да се инвестира през договорни фондове (на руски ПИФ).Ето например Сбербанк какви проценти дава:

https://xn--90aennii1b.xn--p1ai/inve...-i-otzivi.html

Задължително условие обаче да има поне рускиня подръка, която да инвестира от името на титуляра........
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
            Ако си накупил руски АДР-и от европейските сергии, имай предвид Импов,че даден бъдещ момент могат да угаснат!

https://russian.rt.com/world/article...-ssha-problema

Точно това се случи в Лондон с компаниите около Дерипаска и не съм чул пак да се котират...

И без това купуваш по върховете,поне да не губиш кинти от странични проблеми от които сигурно и брокера ти нито ще те предупреди(не му е работа),нито ще те спаси(пак не му е работа).
            Отчитам го като риск, който обаче е неголям, поне не и по отношение на единствените АДР-чета, които имам - газпромови. Не очаквам говедорес сами да се изработят така и да прецакат много от собствените си инвеститори. Санкциите срещу компаниите на Дерипаска не дадоха ефект и вече се говори за смекчаването им. А и оня гнусник на снимката в статията - дето цял полк виетнамци са се възползвали сексуално от него - скоро ще пукне.

Става дума основно за държавни облигации - то пък Русия все едно има съществен дълг.

Апропо - САЩ внасят газ от Русия. Битката за природния газ те вече са я загубили, единственият начин да си клъвнат поне малко кяр е да си купят акции на Газпром или на Мидичката.
            Last edited by Императорът; 02.08.2018, 23:00. Причина: Газпром е по-силен от САЩ.

Коментар

• Ако си накупил руски АДР-и от европейските сергии, имай предвид Импов,че даден бъдещ момент могат да угаснат!

https://russian.rt.com/world/article...-ssha-problema

Точно това се случи в Лондон с компаниите около Дерипаска и не съм чул пак да се котират...

И без това купуваш по върховете,поне да не губиш кинти от странични проблеми от които сигурно и брокера ти нито ще те предупреди(не му е работа),нито ще те спаси(пак не му е работа).
              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Да - старая се да бъда полезен - не пиша от стремеж към пърчене

Коментар

• Стига сте го нападали Императорът. На мен лично ми е полезно да следя какво си купува. Не казвам че споделям на 100% възгледите му, или че му "припокривам" инвестициите, но е полезно да казва какво наблюдава с евентуална висока доходност. А и нали темата е такава? Аз лично продадох Даймлер на 0, купих и продадох с хубава доходност Марине Харвест и сега съм си купил Бритиш Американ. Там май ще е дългосрочно, заради високите разходи Поне дивидента им е добър, а и цената е приемлива. Със сигурност притесненията ми че съм продал Даймлер преди цената да започне да се "катери" са били безпочвени... поне засега...

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение

Имп............ не смяташ ли че прекалено голяма експозиция в суровини може би в края на световен икономически цикъп ще ти изиграе лоша шега............. към момента и аз имам акции но държа и доста голямо количество кеш. По време на криза последното нещо на което му пада консумацията (разбирай продажбите) са лекарствата и хранителните продукти защото без тях наяма физическо оцеляване. От всичко друго човек може да се лиши или отложи харча ...... покупка на телефон, телевизор, хладилник, почивка, зареждане на резервоара с бензин/нафта, и каквото се сетиш..........инвестиция в суровини и много добро инв. решение но не сега..........когато на wallstreet започнат да вият тогава..................
                    Така не, но все пак хапчетата са ми водеща инвестиция в портфейлът... освен туй всяко нещо ли - свързано с добивната индустрия - може да бъде отложено? Човекът може да отложи да си смени колата или да си купи нов дом - което ще удари бизнесът с желязце, алуминийчец, медец... ама може ли да отложи да си затопли домът например или да си зареди колата, ако се налага да иде с нея на работа? Затова - ако забелязваш - основната ми експозиция е към газ и слуз. Да не говорим, че слузта е нужна за производството на почти всичко, дори на лекарствата. Без слуз цивилизацията загива, а без газ - половината свят: замръзва. Знам, че при суровинните има сериозно воатилство, а при криза се сриват най-ного - но следваща сериозна криза може да има и след 10 години или по-скоро след седем - когато Великият човек вече няма да води САЩ. Какво - да чакам ли? Ако тинтата пак падне в бъдеще до 15 кинта - идеално, ще се нагувича като дива свинкя с жълъди.

Здравко - това не е пърчене, но споделяне на инвестиране, което (дори и самохвално да звучи) е надхвърлил - като стил - обикновеното търсене на сгода и е достигнало до следващо ниво - стратегическо. А и разговорът тръгна така - с Вълчан - ако го проследиш по-надолу - първо споделих информация за кредитният рейтинг на известно количество компании (съгласи се, че това е важно) и той ме запита: защо инвестирам в компании с висока корелация, обясних му после с картинка и - така... А и темата, и форумът е затова в края на краищата - защо не правиш забележки на тия, дето пълнят излишни теми, нямащи връзка с финансите? А един оплезен наркоманец не си ли е измислил цяла тема, в която постоянно сам си драска - дори какви поръчки е пуснал - всеки ден - и казва: "хяхяхяхяхяхяхяхяхя"?
                    За дивидентите - ами тука повечето сме дивидентаджии - нали е важно да се знае коя компания кога и колко плаща - и то чисто след очесването с данък? Това маловажно ли е?

Форти - колкото толкова. Ти като не инвестираш никъде - какво? Дори г-н Донев вчера каза, че сам той инвестира в чужди компании редовно. Ти май не беше в групата, но нозина го чуха. Нали ти е патрон и така дасе каже: кумир - и неговият пример не щеш да последваш ли?

Оффф, чак сега погледнах пазара - защо по дяволите, като си купя нещо и акцията веднага се срива? После - средносрочно, може да се качи здравата - и често се случва - ама купя ли си, трябва да падне, за да ме дразни. Традиция просто стана това. Баси.

Ако някому му се нрави стратегическата ми схема - и има свободен кеш, мисля - сгода е да си напазарува Rio Tinto - цена от 44 еврака след отличен 6-месечен отчет и преди междинен шестмесечен дивидент от 0,9682 Бабета - е ного добра оферта.

https://www.riotinto.com/investors/r...-plc-7991.aspx
                    Last edited by Императорът; 02.08.2018, 14:49. Причина: Сгода за нагувичване

Коментар

• Импов, стига си писал, ами заминавал на плис - плис, че пак ще пропуснеш..Истински успешният инвеститор не пропуска... Аз ще ходя за втори път..

Коментар

• Малко в повече идва хваленето на Импето къде какво е купил и какъв дивидент е взел. Импе нали разбираш, че ако всеки почне да си пише сделките и дивидентите тук никак няма да върви !

Коментар

Не се стърпях и се нагувичих с ВНР. Основната ми инвестиционна цел за тая година: формирането на могъщ суровинен микс в подотрасълът на рудните изкопаеми - от двете най-най-най-най-могъщи компании - Rio Tinto и BHP Billiton е изпълнена.
                          какъв могъщ микс с 5 хилки портфейл
                          че и нагувичване имало
                          това не го разбирам

Коментар

Ето аз - с картинка - да изобразя своята мисъл - благодарности на Вълчан, че ме провокира да нарисувам тая схема, която замислих теоретическата още преди седмица - размерът на колелцата отговаря на тежестта на съответната компания в моят портфейл, а двете по-бледи - още не съм ги купил, но ще ги, към тия компании постепенно ще наслагвам още - догодина вероятно - Лукойл и Total - така че - смятам още да инвестирам в суровини и енергия:

https://imgur.com/a/iXC8qfQ
                            [ATTACH=CONFIG]n3364460[/ATTACH]
                            Имп............ не смяташ ли че прекалено голяма експозиция в суровини може би в края на световен икономически цикъп ще ти изиграе лоша шега............. към момента и аз имам акции но държа и доста голямо количество кеш. По време на криза последното нещо на което му пада консумацията (разбирай продажбите) са лекарствата и хранителните продукти защото без тях наяма физическо оцеляване. От всичко друго човек може да се лиши или отложи харча ...... покупка на телефон, телевизор, хладилник, почивка, зареждане на резервоара с бензин/нафта, и каквото се сетиш..........инвестиция в суровини и много добро инв. решение но не сега..........когато на wallstreet започнат да вият тогава..................

Коментар

• Не се стърпях и се нагувичих с ВНР. Основната ми инвестиционна цел за тая година: формирането на могъщ суровинен микс в подотрасълът на рудните изкопаеми - от двете най-най-най-най-могъщи компании - Rio Tinto и BHP Billiton е изпълнена.

Коментар

• Ето аз - с картинка - да изобразя своята мисъл - благодарности на Вълчан, че ме провокира да нарисувам тая схема, която замислих теоретическата още преди седмица - размерът на колелцата отговаря на тежестта на съответната компания в моят портфейл, а двете по-бледи - още не съм ги купил, но ще ги, към тия компании постепенно ще наслагвам още - догодина вероятно - Лукойл и Total - така че - смятам още да инвестирам в суровини и енергия:

https://imgur.com/a/iXC8qfQ
                                Click image for larger version

Name:	Shema.jpg
Views:	1
Size:	17.3 КБ
ID:	3364460
                                Last edited by Императорът; 31.07.2018, 00:56. Причина: Грешка в Мидичката

Коментар

Working...
                                X