If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
А защо всичко трябва да е черно и бяло? Защо трябва да има добри и лоши? Не е ли възможно запада да са лицемерни крадци докато на изток да са крадливи диктатори?
Защото времето е разделно и ако не си с едните си с другите, и защото против лицемерните крадци има някакви механизми за контрол все пак
демокрацията е ужасно нещо, но все още светът не е измислил нищо по-добро
Ясно, така и предполагах ! Очевидно санкциите са заради това, че Путлер води война в чужда държава ! Не западните санкции, а фашиста, който управлява Русия ти е проблема !
Хахахаха, а когато обонгото разсипа Либия и Сирия, когато оня - тромпетистчето с червените бузки бомбеше Сърбия с обеднен уран, когато Храстов срина Ирак с цената на милион и половина убити - тогава всичко беше наред - в името на демокрацията, нали? Тогава никой не наложи санкции на разбойникът САЩ - защото той демократизира - а който не иска - на оня свят !!!
Когато пак обонгото спретна кървав преврат в Украйна, за да създаде "антирусия" - пак всичко беше наред - как иначе - али Русия трябва да търпи безропотно всички издевателсва и нарушаването на всички договори? Дори вице-шефчето на НАТО реално ПРИЗНА, че е имало договор с Русия, твърдейки, че Русия го е "нарушила"? Нима оня - остин - чеpния баш-генерал на САЩ не каза, че "целта е да бъде обезсилена Русия"? НИКОЙ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ УКРАИНСКИЯ НАРОД !!! Дори руснаците да ги избият до крак, на никой не му дреме !!! Те искат да накажат Русия, ако могат и да я разкъсат, ама нещо не се получава. То и обонгото 14-а година се заканваше, че руснаците щели да си ядат пушките и ракетите - ама още следващата година Русия стана най-големия износител на пшеница. ти гледай догодина - както е тръгнало Тексас е аут от САЩ !!! Говeдото като рие, по гърбът му пада...
И не обясняваш защо санкциите срещу Русия са такива, че ЗАПАДНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ да си загубят парите от тях - а не руснаците !!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Защо ми задаваш въпроси с очевиден отговор?
1. Не мога да ги продам и това е основно поради западните санкции.
2. Това, което искам - е: да мога да си запазя руските активи и да си получавам дивидентите. Аз не ща да ги продавам, защото съм убеден, че съм направил добър избор с всяка една закупена от мен руска компания.
Ясно, така и предполагах ! Очевидно санкциите са заради това, че Путлер води война в чужда държава ! Не западните санкции, а фашиста, който управлява Русия ти е проблема !
Непознати "другарчета", не Ви прави чест да се подигравате на Императора. Убедил съм се от пряка консултация, че покрай инвестиране на БФБ (досега, преди да опита и в Москва), че той е добър специалист в застраховането "живот" и "живот + инвестиция". Имам чувстяото, че изявящите се тези дни с критики към него едва ли имат 1000 лв. сложени на борсата. По-кротко, и по-възпитано!
Благодаря за подкрепата - и на Грую също - то тука е така, дори сега е ного по-кротко - аз затова се оттеглих от тоя форум и не бях влизал от години. Беше ми омръзнало да се карам с хора, които играят ролята само на заядливи кибици... освен това най-лошото - осъзнах, че тук губя време само за това - да се разправям с някакви, а НИЩО не научавам... и не по-малко лошо - никой не иска да научи нещо от мене. Тогава за чий да вися.
Ей това от всичко е може би най-страшното. Остави финансовата грамотност, остави инвестиционните познания, ама като се замислиш и какъв му е светогледа... Дано не говори на децата за "специална операция", че вече много ще дойде.
Ще те разочаровам. Учениците (това не са "дечица", а може да се каже: големи хора) често сами искат да обсъждат темата, оставям ги и почти само модерирам, за да не се надвикват. Твърдо мога да кажа, че 80%, ако не и повече, са на страната на Русия - и не просто от инат, а могат да се аргументират: защо.
И нз ти от каква позиция критикуваш МОИТЕ инвестиционни познания и финансова грамотност.
Много точно! Доказва го спреният дивидент на Газпром и пренасочването на печалбата за нов данък - явен грабеж на дребните акционери. В групата на фейса задох този въпрос на Импа, докато се хвалеше с колелца и кръгчета. Не отговори. На всичкото отгоре този човек преподава някъде. Клетите деца....
Хайде да не ми окайваш учениците, че те ще ти се смеят. Казах и в преден пост, че такива данъци се готвят и за западните енергийни компании - урсулата само това говори. На всичко отгоре Газпром прецака държавата в отговор (заедно с нас), защото хазната щеше да вземе доста повече от дивидент, отколкото ще получи сега от този данък. Колелцата ми и по-специално делът на Газпром е СЛЕД спадът на акцията при новината за отмененият дивидент.
Защо ми задаваш въпроси с очевиден отговор?
1. Не мога да ги продам и това е основно поради западните санкции.
2. Това, което искам - е: да мога да си запазя руските активи и да си получавам дивидентите. Аз не ща да ги продавам, защото съм убеден, че съм направил добър избор с всяка една закупена от мен руска компания.
Предвид форумната ти история, едва ли някой се връзва, че можеш да зададеш сериозен и резонен въпрос. Иначе има развитие по ситуацията. IBKR например вечепрехвърли депозитарните разписки на Сбербанк в Москва и щеше да продължи с другите, но преди 2-3 седмици ЕС-то удари секирата като санкционира руския депозитар. Сега в Москва мислят как да заобиколят Euroclear и CLearstream. Има законопроект от преди дни по този въпрос. С други думи, в Москва показват, че застават плътно зад акционерите. Поне засега. Мисля че ще поддържат тази линия, защото е изключително важна от пропагандна гледна точка.
Именно. Получава се така, че "лошата Русия" защитава правата на западните инвеститори, а западните брокери се стремят да ОГРАБЯТ собствените си инвеститори. Същото като с държавните и частни руски облигации. В Русия бе измислен закон, според който конвертирането в истински акции става автоматически, за да не бъде никой ощетен. Аппропо - може би има законов механизъм акционерите по съдебен ред да търсят възмездие от Euroclear и CLearstream?
Апропо - виждам, че си добре запознат, би ли дал повече информация и линк? Може и във ФБ да ме намериш за целта, че тук ми е задръстена пощата... премногоблагодарности предварително
Коментар