Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Пътека се прави камък по камък!
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Точно предвид форумната му история /не го познавам лично/, аз съм му се вързал, че може да зададе сериозен въпрос! А ти можеш ли да отговориш на този въпрос? Нека го припомним - ако утре реши някой ес гражданин да продаде притежаваните от него акции, то това дали е възможно и как би могъл да си прибере парите? Изплащат ли се дивиденти, дали са видими в платформите и дали могат да се изтеглят до Бг банки?
Tърговията в ЕС е спряна официално. Без Euroclear няма как да се предава информацията между компанията - руския депозитар и ДР на руските компании, търгувани на чужди борси. Съответно компанията колкото и да иска няма как да изплати дивидент, след като не знае на кого точно да го изплати.
Ако си получаваш дивидентите по сметка в руска банка, има (все още) доста начини да си ги изтеглиш до бг банка. Т.е. - МОЖЕ. Руснаците не спират никакви трансфери в никаква валута, а нашите приемат без проблем от трети страни, които работят с РФ. Май ограничението е до един млн. гущера / месец.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Предвид форумната ти история, едва ли някой се връзва, че можеш да зададеш сериозен и резонен въпрос...Last edited by 15%; 06.07.2022, 23:49.Пътека се прави камък по камък!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Точно така ! Аз нито злорадствам, нито искам някой да губи пари от инвестициите си. Зададох напълно сериозен и резонен въпрос и очаквам отговор от Императора.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеTIB вчера затвори при цена 52,40 лв.
Къде е днешната нула спрямо вчерашната цена?
Дай да чуем твоята логика?
52,40 лв. ; дивидент ; сплит ......
или 52,40 лв.; сплит ; дивидент
?Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПонеже сте развили мнооооого смислена дискусия, която периодично се води .. да попитам....как си изчислявате сега акциите на Телематик?
Къде е днешната нула спрямо вчерашната цена?
Дай да чуем твоята логика?
52,40 лв. ; дивидент ; сплит ......
или 52,40 лв.; сплит ; дивидент
?
Last edited by radon222a; 06.07.2022, 16:30.
Коментар
-
Непознати "другарчета", не Ви прави чест да се подигравате на Императора. Убедил съм се от пряка консултация, че покрай инвестиране на БФБ (досега, преди да опита и в Москва), че той е добър специалист в застраховането "живот" и "живот + инвестиция". Имам чувстяото, че изявящите се тези дни с критики към него едва ли имат 1000 лв. сложени на борсата. По-кротко, и по-възпитано!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеНа всичкото отгоре този човек преподава някъде. Клетите деца....
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеE....ти с твоето любимо Алтерко....не ти остава кеш за други секси акции, както би казал ИмпетоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАз на 0, щото нямам
Life won't wait for you.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПонеже сте развили мнооооого смислена дискусия, която периодично се води .. да попитам....как си изчислявате сега акциите на Телематик?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Е, той Импето си е пич, ама нещо напоследък е обиден и не пише, наскоро започна, та да не го притискаме
В този ред на мисли - като кой как си смята инвестицията, особено на ултра неликвидна борса като БФБ, е нужно малко повече предпазливост. Ето, аз без да се заяждам, ти как си смяташ инвестицията в Лаченото, че то вече е ултра бутикова акция и да излезеш с 10 000 акции е малко кауза пердута, ако не звъннеш някой телефон на брокера. Или пък любимите на много хора Старопланински дирижабли с по 100 акции на ден средна търговия? Та колкото е невъзможно в Рашистан (не съм наясно каква е хавата там), толков ае и доволно трудно да се случи по поне 95% от позициите у нас, ако излизаш с нещо повече от 10 000 лева и ти трябват на мига
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Точно така ! Аз нито злорадствам, нито искам някой да губи пари от инвестициите си. Зададох напълно сериозен и резонен въпрос и очаквам отговор от Императора.
В този ред на мисли - като кой как си смята инвестицията, особено на ултра неликвидна борса като БФБ, е нужно малко повече предпазливост. Ето, аз без да се заяждам, ти как си смяташ инвестицията в Лаченото, че то вече е ултра бутикова акция и да излезеш с 10 000 акции е малко кауза пердута, ако не звъннеш някой телефон на брокера. Или пък любимите на много хора Старопланински дирижабли с по 100 акции на ден средна търговия? Та колкото е невъзможно в Рашистан (не съм наясно каква е хавата там), толков ае и доволно трудно да се случи по поне 95% от позициите у нас, ако излизаш с нещо повече от 10 000 лева и ти трябват на мигаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Хм, свидетел бях в групата на фейса как в продължение на два месеца преди войната всеки му казваше на импа да продава руските хартии, но той казваше, че там са истинските капиталисти и най-добрия меджмънт, най-добрите дивиденти
не можа да разбере само, че в една диктатура собственик на всичко е диктатора и всичко се случва с неговата воля, той просто е отдал собственост на други хора да управляват и да печелят временно, докато той реши и може да прави каквото си иска с тази собственост, ако той разреши ще се листват на запад, ако разреши- ще има дивиденти, ако реши ще се делистват, ако реши- ще се конфискува чуждия дял
след китай и путя показа, че това е така
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар