IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Щом са могъщи и щом заедно с туй имам дивидентна доходност 4.86% за миналата година - смятам че съм поне отчасти мъдър. ( )
    каква е стойността на портфеила ти извън БГ и колко е неговата доходност за 2017?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Не знам ти колко мъдър инвеститор си щом държиш в 28 компании !
      това горното истина ли е?

Коментар

.... имам дивидентна доходност 4.86% за миналата година - смятам че съм поне отчасти мъдър. ( )
        Е, "скромен " си - видно е . Защо не попиташ ИНТА колко е дивидентната му доходност само от HLEV ?

Коментар

Щом са могъщи и щом заедно с туй имам дивидентна доходност 4.86% за миналата година - смятам че съм поне отчасти мъдър. ( )
          Те компаниите са могъщи ама ти не си толкова могъщ та да имаш от толкова много, въпреки че си император

Коментар

• ИМПОВ, жабока ли ти е с най - висок дивидент.. Тази година ще има ли плис- плис..

Коментар

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Трети път пиша, че НЕ гледам цената на придобиване. От началото на годината цените не са се променили толкова, че да се отразят ного на доходността като процент.
                Ти имаш ного по-сосен портфейл - доколкото знам - основно ли изцяло туканка, значи имаш обратният проблем - ниска ликвидност. Не е безмислено да туряш по 0.5 Б в позиция, при положение, че комисионите при сделка са ного ниски - а и така е навън - огромен избор от сгодни компании. Твърде голямата концентрация на креещата ни борса е опасна, ама щом ти си си доволен на тоя висок ликвиден риск при дивидентна доходност 3.5%, ти си знаеш, мъдър инвеститор си

А за фукня ми е само Coca cola

Коментар

Нищо не искам да разкарвам, портфейлът ми е много стегнат и събран само в дивидентни компании. Аз ти пиша от вчера за доходност към момента ти ми се сравняваш от началото на годината, че даже и с цените на придобиване ! Чети какво си писал ! Според мен ти трябва да си прегледаш портфейла, защото за да имаш от 28 компании трябва да оперираш с минимум 1 милион. Да вкарваш по 500лв или 1000лв в позиция е безсмислено, или ти само да се похвалиш, че имаш .
                  Трети път пиша, че НЕ гледам цената на придобиване. От началото на годината цените не са се променили толкова, че да се отразят ного на доходността като процент.
                  Ти имаш ного по-сосен портфейл - доколкото знам - основно ли изцяло туканка, значи имаш обратният проблем - ниска ликвидност. Не е безмислено да туряш по 0.5 Б в позиция, при положение, че комисионите при сделка са ного ниски - а и така е навън - огромен избор от сгодни компании. Твърде голямата концентрация на креещата ни борса е опасна, ама щом ти си си доволен на тоя висок ликвиден риск при дивидентна доходност 3.5%, ти си знаеш, мъдър инвеститор си

А за фукня ми е само Coca cola

Коментар

Това казвам, че НЕ смятам по цени на придобиване, но по цени от 02.01.2018 - дори тия дето си купих през тая година. Ако смятам по цени на придобиване сигурно ще скокна и над 10%.

Ако имаш Жабоци - това е в някакъв смисъл и добре, но и по-ужасно - защото имаш явно разни работи, дето ужасно ного те теглят към дъното.... но пък можеш да ги разкараш и да си купиш секси работи... ако дивидентството те кефи, де...
                    Нищо не искам да разкарвам, портфейлът ми е много стегнат и събран само в дивидентни компании. Аз ти пиша от вчера за доходност към момента ти ми се сравняваш от началото на годината, че даже и с цените на придобиване ! Чети какво си писал ! Според мен ти трябва да си прегледаш портфейла, защото за да имаш от 28 компании трябва да оперираш с минимум 1 милион. Да вкарваш по 500лв или 1000лв в позиция е безсмислено, или ти само да се похвалиш, че имаш .

Коментар

Аха, май ще се окажеш с доходност под моята ! Взе да говориш, че смяташ по цени на придобиване, хайде аз да не почвам да смятам моите така !
                      А жабоци си имам достатъчно мисля, пък и с тези врътки дето ги правят с привилегиите в прости, не мерси !
                      Това казвам, че НЕ смятам по цени на придобиване, но по цени от 02.01.2018 - дори тия дето си купих през тая година. Ако смятам по цени на придобиване сигурно ще скокна и над 10%.

Ако имаш Жабоци - това е в някакъв смисъл и добре, но и по-ужасно - защото имаш явно разни работи, дето ужасно ного те теглят към дъното.... но пък можеш да ги разкараш и да си купиш секси работи... ако дивидентството те кефи, де...

Коментар

• не смятам нищо
                        вземам параляка, купувам пак, харча, карам си колата

Коментар

Аз винаги изчислявам доходността си към началото на годината - тоест в случая към 2 януари 2018-а. От 28 компании в портфейлът, 7 са ми с доходност под 3.5% и то основно малки - единствената по-голяма е Allianz с тегло 5.8% в портфейлченцето. А ако смятам по цени на придобиване, три от седемте, включително Allianz са с доходност над 4%.

Купи си повечко Жаби и ще дръпнеш нагоре
                          Аха, май ще се окажеш с доходност под моята ! Взе да говориш, че смяташ по цени на придобиване, хайде аз да не почвам да смятам моите така !
                          А жабоци си имам достатъчно мисля, пък и с тези врътки дето ги правят с привилегиите в прости, не мерси !

Коментар

Аз не се хваля с това ! А ти сигурен ли си, че тази ти доходност е към днешни цени ?
                            Аз винаги изчислявам доходността си към началото на годината - тоест в случая към 2 януари 2018-а. От 28 компании в портфейлът, 7 са ми с доходност под 3.5% и то основно малки - единствената по-голяма е Allianz с тегло 5.8% в портфейлченцето. А ако смятам по цени на придобиване, три от седемте, включително Allianz са с доходност над 4%.

Купи си повечко Жаби и ще дръпнеш нагоре
                            Last edited by Императорът; 30.05.2018, 05:39. Причина: Жаби.

Коментар

Ужасно ниско. Аз - ако ми е под 4.88%, ще го сметна за позор.

Аз затуй си рисувам колчета - за да видя кое ме дръпа нагоре и кое надолулу. Препоръчвам ти и на тебе туй да правиш
                              Аз не се хваля с това ! А ти сигурен ли си, че тази ти доходност е към днешни цени ?

Коментар

Аз се опитвам да си сметна и дивидентната доходност към сегашни цени и ми идва към 3,5%, като единствената неизвестна за момента ми е дивидента на Химимпорт.
                                Ужасно ниско. Аз - ако ми е под 4.88%, ще го сметна за позор.

Аз затуй си рисувам колчета - за да видя кое ме дръпа нагоре и кое надолулу. Препоръчвам ти и на тебе туй да правиш
                                Last edited by Императорът; 29.05.2018, 20:49. Причина: Колчета

Коментар

Working...
                                X