Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Не знам ти колко мъдър инвеститор си щом държиш в 28 компании!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
.... имам дивидентна доходност 4.86% за миналата година - смятам че съм поне отчасти мъдър.(
)
Коментар
-
Щом са могъщи и щом заедно с туй имам дивидентна доходност 4.86% за миналата година - смятам че съм поне отчасти мъдър.(
)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не знам ти колко мъдър инвеститор си щом държиш в 28 компании!
(
)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Трети път пиша, че НЕ гледам цената на придобиване. От началото на годината цените не са се променили толкова, че да се отразят ного на доходността като процент.
Ти имаш ного по-сосен портфейл - доколкото знам - основно ли изцяло туканка, значи имаш обратният проблем - ниска ликвидност. Не е безмислено да туряш по 0.5 Б в позиция, при положение, че комисионите при сделка са ного ниски - а и така е навън - огромен избор от сгодни компании. Твърде голямата концентрация на креещата ни борса е опасна, ама щом ти си си доволен на тоя висок ликвиден риск при дивидентна доходност 3.5%, ти си знаеш, мъдър инвеститор си
А за фукня ми е само Coca cola!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нищо не искам да разкарвам, портфейлът ми е много стегнат и събран само в дивидентни компании. Аз ти пиша от вчера за доходност към момента ти ми се сравняваш от началото на годината, че даже и с цените на придобиване ! Чети какво си писал ! Според мен ти трябва да си прегледаш портфейла, защото за да имаш от 28 компании трябва да оперираш с минимум 1 милион. Да вкарваш по 500лв или 1000лв в позиция е безсмислено, или ти само да се похвалиш, че имаш.
Ти имаш ного по-сосен портфейл - доколкото знам - основно ли изцяло туканка, значи имаш обратният проблем - ниска ликвидност. Не е безмислено да туряш по 0.5 Б в позиция, при положение, че комисионите при сделка са ного ниски - а и така е навън - огромен избор от сгодни компании. Твърде голямата концентрация на креещата ни борса е опасна, ама щом ти си си доволен на тоя висок ликвиден риск при дивидентна доходност 3.5%, ти си знаеш, мъдър инвеститор си
А за фукня ми е само Coca colaМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Това казвам, че НЕ смятам по цени на придобиване, но по цени от 02.01.2018 - дори тия дето си купих през тая година. Ако смятам по цени на придобиване сигурно ще скокна и над 10%.
Ако имаш Жабоци - това е в някакъв смисъл и добре, но и по-ужасно - защото имаш явно разни работи, дето ужасно ного те теглят към дъното.... но пък можеш да ги разкараш и да си купиш секси работи... ако дивидентството те кефи, де....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Аха, май ще се окажеш с доходност под моята! Взе да говориш, че смяташ по цени на придобиване, хайде аз да не почвам да смятам моите така !
А жабоци си имам достатъчно мисля, пък и с тези врътки дето ги правят с привилегиите в прости, не мерси !
Ако имаш Жабоци - това е в някакъв смисъл и добре, но и по-ужасно - защото имаш явно разни работи, дето ужасно ного те теглят към дъното.... но пък можеш да ги разкараш и да си купиш секси работи... ако дивидентството те кефи, де...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Аз винаги изчислявам доходността си към началото на годината - тоест в случая към 2 януари 2018-а. От 28 компании в портфейлът, 7 са ми с доходност под 3.5% и то основно малки - единствената по-голяма е Allianz с тегло 5.8% в портфейлченцето. А ако смятам по цени на придобиване, три от седемте, включително Allianz са с доходност над 4%.
Купи си повечко Жаби и ще дръпнеш нагоре! Взе да говориш, че смяташ по цени на придобиване, хайде аз да не почвам да смятам моите така !
А жабоци си имам достатъчно мисля, пък и с тези врътки дето ги правят с привилегиите в прости, не мерси !
- 1 like
Коментар
-
Аз не се хваля с това ! А ти сигурен ли си, че тази ти доходност е към днешни цени ?
Купи си повечко Жаби и ще дръпнеш нагореМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Ужасно ниско.Аз - ако ми е под 4.88%, ще го сметна за позор.
Аз затуй си рисувам колчета - за да видя кое ме дръпа нагоре и кое надолулу. Препоръчвам ти и на тебе туй да правиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеАз се опитвам да си сметна и дивидентната доходност към сегашни цени и ми идва към 3,5%, като единствената неизвестна за момента ми е дивидента на Химимпорт.Аз - ако ми е под 4.88%, ще го сметна за позор.
Аз затуй си рисувам колчета - за да видя кое ме дръпа нагоре и кое надолулу. Препоръчвам ти и на тебе туй да правишМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар