IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Здравей. Благодаря за мнението. Разбира се че ми е полезно, но моите виждания са малко по-различни. Софарма имоти, по едно време ми бяха около 40-45% от портфейла, намалил съм ги на това ниво, но засега не мисля да продавам. Точно това че е са като депозит ми харесва, защото дава някаква стабилност и сигурност. Да, Софарма най-вероятно има потенциал, но поне към момента не смятам да инвестирам повече средства на БФБ, а да увеличавам чуждия портфейл.Хим-а нещо не ме кефят, не че имам някаква причина, просто не са "моята" компания Досега правих дивидентно насочен портфейл, а сега се опитвам да правя и капиталова, а с тази ниска ликвидност на БФБ е доста тегаво. Разбира се гледам чуждите също да са дивидентно насочени, като ако нямам капиталов ръст, поне дивиденти да вземам (по възможност тримесечни). Компании които ще продължавам да следя: Wereldhave, Daimler, Marine Harvest, Equnor, Total, EDF, Imperial Brands.
    Убеден съм, че навън има несъизмеримо по-добри възможности и пожелавам успех на всеки, който "дръзне", види повече от носа си и отиде там. Чисто приятелски обаче ти казвам 2 факта, които всеки един от вас е редно да знае, поне според мен:
    1. Най-успелите и богати хора, които са се задържали във времето по борсите и с които съм имал честа да общувам, търгуват и разчитат предимно на БФБ.
    2. На БФБ имаме огромно предимство, наистина огромно. Навън, колкото и да четем, разбираме езици, отчети и т.н. сме мнооого назад. Ккавото и да се говори, първите, които ще загубят парите си сме ние.....

Успех
    Last edited by 15%; 13.08.2018, 21:51.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      Импов,ето я статията на Ройтерс която инвестора е превел и публикувал:

https://www.reuters.com/article/us-t...-idUSKBN1KY1WT

HSBC е там с дъщерно дружество и ако стане нещо,ще гори то без сътресения нагоре към майката! И затова не можеш да му видиш експозицията щото изобщо не попада в консолидирания отчет на холдинга.

Ако обаче наистина сега стане криза в Турция разликата с кризата от 2000 година и сега е огромна.В смисъл страната сега е много по-силна и изобщо няма да има нужда от крето-масони като мвф и свет.баМка.

Ако линка не се отваря - напиши на гугъла - factbox-european-banks-exposure-to-turkey
      Не попада, Вова - не защото е дъщерно, но защото е нищожно. 400 КБ за ХъСъБъЦъ - то е все едно за мен (като инвеститор) Златен ЛеФ да обяви фалит.

Благодаря за линкът Видиш ли сега защо акциите на HSBC почти не мръднаха?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Аз като си пускам портфейла го правя с цел някой да ми каже неговата гледна точка, та затова ще си позволя да направя същото с теб.
        Според мен тези СФИ са просто депозит и бих ги развързал във времена като днешните /сам каза, че последния месец ти е много зле/, просто защото според мен повече от 5% е почти невъзможно да ти дадат. Винаги можеш да си ги върнеш на приблизитено същата цена. Бих ги разпределил най-много в майката, защото в момента е с тапа, която рано или късно ще гръмне и Хим примерно. Последните ти ги казвам, защото виждам, че нямаш нито акция от групата, а според мен цена от 2 лева плюс-минус 10% е добра и има потенциал. Международните не ги коментирам, защото няма и представа какво е положението там. Мисля, че Корадото е леко надценено, но не го следя изкъсо. СФТРД явно е добра акция, но да не забравяме, че примерно 70% отива в мама /какво би станало с цената там, ако чисто хипотетично предположим, че акционер с 18% реши да излиза?/. Тези ти, които са около 2-та% също няма смисъл да се дъвчат - твърде малки са ти като експозиция.

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
        Здравей. Благодаря за мнението. Разбира се че ми е полезно, но моите виждания са малко по-различни. Софарма имоти, по едно време ми бяха около 40-45% от портфейла, намалил съм ги на това ниво, но засега не мисля да продавам. Точно това че са като депозит ми харесва, защото дава някаква стабилност и сигурност. Да, Софарма най-вероятно има потенциал, но поне към момента не смятам да инвестирам повече средства на БФБ, а да увеличавам чуждия портфейл.Хим-а нещо не ме кефят, не че имам някаква причина, просто не са "моята" компания Досега правих дивидентно насочен портфейл, а сега се опитвам да правя и капиталова, а с тази ниска ликвидност на БФБ е доста трудно. Разбира се гледам чуждите също да са дивидентно насочени, като ако нямам капиталов ръст, поне дивиденти да вземам (по възможност тримесечни). Компании които ще продължавам да следя: Wereldhave, Daimler, Marine Harvest, Equinor, Total, EDF, Imperial Brands.
        Last edited by mancev; 13.08.2018, 21:44.

Коментар

Софарма имоти АДСИЦ - 28,58%
          British American Tobacco - 9,71%
          Корадо България АД- 9,30%
          Telenor - 9,09%
          Софарма трейдинг АД - 8,75%
          Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 7,18%
          Хидравлични елементи и системи АД - 6,13%
          Градус АД - 6,06%
          Стара планина холд АД - 4,62%
          М+С хидравлик АД - 2,13%
          Софарма АД - 2,04%
          Елана агрокредит АД - 1,52%
          Адванс Терафонд АДСИЦ - 1,33%
          Спиди АД - 1,32%
          Монбат АД - 1,26%
          Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,65%
          Арома АД - 0,33%

Определено недобър 1 месец, откъм доходност. Почти всички акции са надолу, като това донякъде се компенсира от получените дивиденти. Иначе След продажбата на Marine Harvest, си закупих British American Tobacco, и поради данъци, курсова разлика и т.н. май ще трябва да изчакам 1-2 дивидента, че да изляза на печалба. Корадо е леко нагоре, поради покачване на цената и спада на тази на Теленор. Общо взето доста лошо представяне на телекома към момента Утроих си акциите на Градус, спрямо това което бях взел на ИПО-то. Други промени не съм правил.
          Аз за разлика от Процентов - не се кефя на Софарма - ного нискодоходна - все чакаме някакви неща, дето все не стават. Имотаджийското потенциалът си е изчерпало за мене - Трейдингът има по-голям потенциал - компанията се развива ного-ного добре: могъща експанзия към српско.

Тия цигараджии не ме кефят ного - не ного доходни - аз си взех от по-сгодните. Цената се движи нагоре-надолулу, може пък да се възстановят

Коментар

• Импов,ето я статията на Ройтерс която инвестора е превел и публикувал:

https://www.reuters.com/article/us-t...-idUSKBN1KY1WT

HSBC е там с дъщерно дружество и ако стане нещо,ще гори то без сътресения нагоре към майката! И затова не можеш да му видиш експозицията щото изобщо не попада в консолидирания отчет на холдинга.

Ако обаче наистина сега стане криза в Турция разликата с кризата от 2000 година и сега е огромна.В смисъл страната сега е много по-силна и изобщо няма да има нужда от крето-масони като мвф и свет.баМка.

Ако линка не се отваря - напиши на гугъла - factbox-european-banks-exposure-to-turkey
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Аферим: браво - тъкмо и аз днес си мислех, че е хубаво човекът да си има такова

Ама пуста лакомия - ако си го пазя в платформата, ще се изкуша да се нагувича с нещо.
              не, в платформата не става, правил съм го това упражнение

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Ето това е най-големият ми кошмар - да съм убеден, че нещо е много изгодно точно в даден момент и да знам причината каква е, но да нямам кеш да купувам. Не казвам, че си прав в момента за Турция, а просто правя аналогии към други случки с мен. Та, след 2-3 такива случки с мен, реших да заделя един буфер в банка, който представлява разходите ми за 1 година напред и използвам него в такива моменти. Ако се окажа прав /досега съм имал късмет и съм уцелвал/, след месец-два примерно продавам с печалбата, която остава в платформата това което съм купил и си възстановявам буфера.

П.П. Този буфер първоначално бе създаден със заем, защото нямах 1 лев настрана!
                Аферим: браво - тъкмо и аз днес си мислех, че е хубаво човекът да си има такова

Ама пуста лакомия - ако си го пазя в платформата, ще се изкуша да се нагувича с нещо.

Коментар

То като сума - немалко - ама като процент: малко. Акциите на BNP с толкоз надолулу вече се изсулиха - а и с повече. Бих се нагувичил може би - ако имах кешовица, ама си купих други работи.
                  Импе, ти си знаеш, но примерно 99% от акциите по света, които са паднал заради Турция нямат абсолютно никаква експозиция там. Така че механичното смятане, че еди кой си имал експозиция от 2% там, а бил паднал с повече, според мен не е съдържателна.
                  Last edited by 15%; 13.08.2018, 21:34.

Коментар

• CPRX очаква до 28.11.2018 одобрение за лекарството което разработва . В момента цената е 2.89 долара , ако одобрението мине няма да се учудя да видим двадесет долара

Коментар

Софарма имоти АДСИЦ - 28,58%
                      Telenor - 9,09%
                      Градус АД - 6,06%
                      М+С хидравлик АД - 2,13%
                      Софарма АД - 2,04%
                      Спиди АД - 1,32%
                      Монбат АД - 1,26%
                      Арома АД - 0,33%
                      Аз като си пускам портфейла го правя с цел някой да ми каже неговата гледна точка, та затова ще си позволя да направя същото с теб.
                      Според мен тези СФИ са просто депозит и бих ги развързал във времена като днешните /сам каза, че последния месец ти е много зле/, просто защото според мен повече от 5% е почти невъзможно да ти дадат. Винаги можеш да си ги върнеш на приблизитено същата цена. Бих ги разпределил най-много в майката, защото в момента е с тапа, която рано или късно ще гръмне и Хим примерно. Последните ти ги казвам, защото виждам, че нямаш нито акция от групата, а според мен цена от 2 лева плюс-минус 10% е добра и има потенциал. Международните не ги коментирам, защото няма и представа какво е положението там. Мисля, че Корадото е леко надценено, но не го следя изкъсо. СФТРД явно е добра акция, но да не забравяме, че примерно 70% отива в мама /какво би станало с цената там, ако чисто хипотетично предположим, че акционер с 18% реши да излиза?/. Тези ти, които са около 2-та% също няма смисъл да се дъвчат - твърде малки са ти като експозиция.

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
                      Last edited by 15%; 13.08.2018, 21:21.

Коментар

• Софарма имоти АДСИЦ - 28,58%
                        Telenor - 9,09%
                        Градус АД - 6,06%
                        М+С хидравлик АД - 2,13%
                        Софарма АД - 2,04%
                        Спиди АД - 1,32%
                        Монбат АД - 1,26%
                        Арома АД - 0,33%

Определено недобър 1 месец, откъм доходност. Почти всички акции са надолу, като това донякъде се компенсира от получените дивиденти. Иначе След продажбата на Marine Harvest, си закупих British American Tobacco, и поради данъци, курсова разлика и т.н. май ще трябва да изчакам 1-2 дивидента, че да изляза на печалба. Корадо е леко нагоре, поради покачване на цената и спада на тази на Теленор. Общо взето доста лошо представяне на телекома към момента Утроих си акциите на Градус, спрямо това което бях взел на ИПО-то. Други промени не съм правил.

Коментар

То като сума - немалко - ама като процент: малко. Акциите на BNP с толкоз надолулу вече се изсулиха - а и с повече. Бих се нагувичил може би - ако имах кешовица, ама си купих други работи.
                          Ето това е най-големият ми кошмар - да съм убеден, че нещо е много изгодно точно в даден момент и да знам причината каква е, но да нямам кеш да купувам. Не казвам, че си прав в момента за Турция, а просто правя аналогии към други случки с мен. Та, след 2-3 такива случки с мен, реших да заделя един буфер в банка, който представлява разходите ми за 1 година напред и използвам него в такива моменти. Ако се окажа прав /досега съм имал късмет и съм уцелвал/, след месец-два примерно продавам с печалбата, която остава в платформата това което съм купил и си възстановявам буфера.

П.П. Този буфер първоначално бе създаден със заем, защото нямах 1 лев настрана!

Коментар

2% за такава голяма банка, хич не е малко...

Коментар

Ето: някакъв отговор на нашите въпроси:

BNP - около например 2% експозиция в Турция - HSBC има дъщерно дружество там, ама какъв му е делът в групата - неизвестно. Знам само че - както казах - е в графата: "други".
                              2% за такава голяма банка, хич не е малко...

Коментар

• Ето: някакъв отговор на нашите въпроси:

BNP - около например 2% експозиция в Турция - HSBC има дъщерно дружество там, ама какъв му е делът в групата - неизвестно. Знам само че - както казах - е в графата: "други".

Коментар

Working...
                                X