IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
    Аз промени спрямо края на годината не съч правил и си оставам с wereldhave, deutsche bank и малко societe generale
    Като доходност за 6 месеца минус 9%, което на фона на слабата 2018 е гадно но предполагам е в реда на нещата
    иначе сега чакам да видя wereldhave дали ще ги съдят за нещо във франция, то дали NAV-а е 43 или 41 евро с глобата няма голямо значение де но пък ако се наложи и там да продадат имотите..
    но при положение че се търгуват на около 7.5% наемна доходност и над 10% дивидента има голям margin of safety
    deutsche bank изобщо не очаквах че пак ще паднат толкова лихвите, като цяло доста глупаво решени преди година и нещо да си хеджирам имотите с банкови акции, но пък и там NAV-а е към 25.5 евро и има огромен margin of safety
    societe generale са цели 20% надолу тая година, донякъде предполагам си решиха капиталовите проблеми и нямат проблем с рентабилността като немците, и там NAV-а е към 54 евро
    въобще на фона на ниските лихви очаквах повече от wereldhave, примерно klepierre наскоро издадоха 11 годишни облигации на 0.625% доходност...
    но няма драма гледаме мача
    https://www.google.com/search?q=were...hrome&ie=UTF-8

Луда работа ...

Коментар

• Аз промени спрямо края на годината не съч правил и си оставам с wereldhave, deutsche bank и малко societe generale
      Като доходност за 6 месеца минус 9%, което на фона на слабата 2018 е гадно но предполагам е в реда на нещата
      иначе сега чакам да видя wereldhave дали ще ги съдят за нещо във франция, то дали NAV-а е 43 или 41 евро с глобата няма голямо значение де но пък ако се наложи и там да продадат имотите..
      но при положение че се търгуват на около 7.5% наемна доходност и над 10% дивидента има голям margin of safety
      deutsche bank изобщо не очаквах че пак ще паднат толкова лихвите, като цяло доста глупаво решени преди година и нещо да си хеджирам имотите с банкови акции, но пък и там NAV-а е към 25.5 евро и има огромен margin of safety
      societe generale са цели 20% надолу тая година, донякъде предполагам си решиха капиталовите проблеми и нямат проблем с рентабилността като немците, и там NAV-а е към 54 евро
      въобще на фона на ниските лихви очаквах повече от wereldhave, примерно klepierre наскоро издадоха 11 годишни облигации на 0.625% доходност...
      но няма драма гледаме мача

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Така е по принцип, още повече в случая, че става дума за дългосрочен 15-20г портфейл по който принципно не се пипа нищо извън един път годишно за ребалансирането само.
        Единственото което ме интересува е да си прави и занапред ( както го прави вече 2.5г) историческата доходност с присъщата си малка волатилност, пък тя магията на натрупването ще си каже думата. Едно 4-5% да дава средногодишно над инфлацията - ще е доволно.
        Ето малка справка долу как изглеждат нещата последните 20г за пеперудата сравнено с портфейл 100% spy. Разликите са очеизвадни, а и има голяма вероятност и идните 20г да сме като все едно сега сме юни 1999г...

Тъй че - да ме прощава дедо ти Бъфю с неговия всеизвестен лаф за ритейла и спай индекса. За мен вече не е актуален.
        Years 20.00
        CAGR 6.17%
        Starting Capital 10
        Ending Capital 33,174
        Total Return 231.74%
        Max Drawdown 19.61% (2008-03-18 - 2008-11-20)
        DD > 10% Count 3
        Annualized Std. Dev 6.30%
        Sharpe Ratio 0.69

Years 20.00
        CAGR 4.71%
        Starting Capital 10
        Ending Capital 25,136
        Total Return 151.36%
        Max Drawdown 55.31% (2007-10-09 - 2009-03-09)
        DD > 10% Count 29
        Annualized Std. Dev 15.28%
        Sharpe Ratio 0.19

НАЗДРАВЕ ! на двамината ПЕТЪР що знам тъдява,
        да сте ЗДРАВИ и ЩАСТЛИВИ !
        Анализите Ви верни и правдиви,
        с приход горен, ВСЕ да Ви ДАРЯВАТ!

Тази пеперуда казваш - снася, после листи-шума трябват.
        Все грижа и око, дорде пашкула да обереш!
        Отървеш ли какавида - пак пеперуда ли гониш?

-ще рече дор сЕга бубар съм бил - пък не знам!

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение

чудесно ......... но нали знаеш, че докато картоните са на масата парите не се смятат
          Така е по принцип, още повече в случая, че става дума за дългосрочен 15-20г портфейл по който принципно не се пипа нищо извън един път годишно за ребалансирането само.
          Единственото което ме интересува е да си прави и занапред ( както го прави вече 2.5г) историческата доходност с присъщата си малка волатилност, пък тя магията на натрупването ще си каже думата. Едно 4-5% да дава средногодишно над инфлацията - ще е доволно.
          Ето малка справка долу как изглеждат нещата последните 20г за пеперудата сравнено с портфейл 100% spy. Разликите са очеизвадни, а и има голяма вероятност и идните 20г да сме като все едно сега сме юни 1999г...

Тъй че - да ме прощава дедо ти Бъфю с неговия всеизвестен лаф за ритейла и спай индекса. За мен вече не е актуален.
          Years 20.00
          CAGR 6.17%
          Starting Capital 10
          Ending Capital 33,174
          Total Return 231.74%
          Max Drawdown 19.61% (2008-03-18 - 2008-11-20)
          DD > 10% Count 3
          Annualized Std. Dev 6.30%
          Sharpe Ratio 0.69

Years 20.00
          CAGR 4.71%
          Starting Capital 10
          Ending Capital 25,136
          Total Return 151.36%
          Max Drawdown 55.31% (2007-10-09 - 2009-03-09)
          DD > 10% Count 29
          Annualized Std. Dev 15.28%
          Sharpe Ratio 0.19

Коментар

• "Но не АДР-и "

Какво се притесняваш от ADR? Знаеш ли за за лесен начин да си купиш истински акции от изброените компании?

Коментар

• Моят портфейл е 100 % BREF.
              И тук ще цитирам една мисъл на Сорос - "Не е важно дали си прав или не си! Важно е какво печелиш когато си прав, и какво губиш когато не си"
              Last edited by LEOPARD; 28.06.2019, 22:17.

Коментар

• Импов много дребно фото - чак афганския ми бинокЕл не ти разчита снимката!

Както и да е - разпродавай текущо западните шитове(мидички ,перлички и пр.тъпотии) и с кинтите от тях купи Газпром,Сбербанк и Норилски никел.Но не АДР-и а пробвай поне чрез руски ПИФове (взаимни фондове на български...)
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Спазвам обещанието си за периодично включване с изцяло и единствено информативна цел. Ето моят портфейл към краят на шестмесечието. Дивидентна сгода към момента - 1.21%, обща доходност на портфейлът - 7.48%.

https://imgur.com/a/dafT6rq

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                    V BG samo SfTrd i bref za sega ostanaha
                    Извън Бг ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение

мндааа и май ще подскача още ......... от август миналата година не съм спрял да взимам физическо жълто...... формирам стратегически резерв вече близо 13% от протфейла ми е ........ ако дойде голямото насиране отвъд океана ще го шитна на 2900 usd за тройунция
                      а колко % смяташ да го направиш в портфейла ти?
                      НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Ще да ме извинява дребния че му барам спекулативно дългосрочното 15-20г. портфейлче (рядко се случва), ама снощи не се сдържах да кеширам част от печалбата от VTR след 3-те ъпгрейда. Сега е само 6%, а беше 10 преди време.
                        Каквото съм му харизал доста мяза на златната пеперуда ( без scv, че не виждам много валю в тях) - по 20% spy + qqq, x18% iau + tlt + tip и 6-те % vtr.

https://portfoliocharts.com/portfolio/golden-butterfly/

Всъщност би трябвало да е доволен, снощи правих калкулации само за неговия портфейл и пърформънса му не е никак зле за този консервативен модел дето съм му избрал. Ако бе на бфб щеше да види един гол....
                        От началото преди 2г и кусур е на +21% в $, а в левчета дори още 6-7% отгоре заради курса на зеления.
                        Тая година е почти на 12% ъп, а на годишна база към 8% дори биейки сипчо макар и с малко.
                        Но най хубавото бе последното тримесечие на миналата година когато го наблюдавах. Тогава когато индексите се размазаха с 20% най голямото му отклонение което регистрирах бе - 3.5%. Тримесечието го завърши без промяна, а индексите си бяха на минус 15 за него.
                        чудесно ......... но нали знаеш, че докато картоните са на масата парите не се смятат
                        НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• V BG samo SfTrd i bref za sega ostanaha

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

не, не бързай да продаваш, изчакай поне да 3000 !
                            не съм казал, четва което съм написал ще се случи утре или до края на годината, не съм тръгнал и акциите да си продавам..............застраховка е срещу пазарен срив

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение

мндааа и май ще подскача още ......... от август миналата година не съм спрял да взимам физическо жълто......формирам стратегически резерв вече близо 13% от протфейла ми е ........ ако дойде голямото насиране отвъд океана ще го шитна на 2900 usd за тройунция
                              не, не бързай да продаваш, изчакай поне да 3000 !

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                А златото 6годишен връх..
                                мндааа и май ще подскача още ......... от август миналата година не съм спрял да взимам физическо жълто......формирам стратегически резерв вече близо 13% от протфейла ми е ........ ако дойде голямото насиране отвъд океана ще го шитна на 2900 usd за тройунция

Коментар

Working...
                                X