Първоначално изпратено от Мажоритаря
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеМоят в %-и стойност:
80% столични имоти
10% други градски имоти
5% благородни метали злато/сребро - 90/10
4% селски имоти и ЗЗ
1% БФБ - 4GH и 5L3
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеMOST
HDPAT
KREM
HIMKO
AKB
POLIM
Туй ми е портфейла...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Ърм - аз въобще не писал за златце, сребърце, платинчичка, скъпоценни камъни и дом. Мислех - говори се за акции.
Забравих тоже да спомена и две инвестиционни човекозастраховки, от които ще зема немалко сухичко, ако пукна или остана без част от своите крайници.Last edited by Императорът; 15.01.2012, 23:26.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Хъх - гледам никой не смей да си признае какво дръжи.
Аз, понеже - храбър - ще си кажа:
Едната Хидравлика;
Другата Хидравлика;
Златното Жабе - привилегировани;
Златното Жабе - обикновени;
Софарма;
Софарма - транспортната;
Софарма - имотаджийската;
Софарма - билкарската;
Честната Игра;
Бинтаджийницата;
Елхимът;
Саламаджийницата - привилегировани;
Саламаджийницата - обикновени.
Не казвам, че по тежест в портфейлът са в този ред.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
А ето и едно портфолио от 18 стоки с по-краткосрочен/спекулативен хоризонт от месеци до макс.1год., което се надявам да бие индексите за това време.
Това ми е ДЕМО де.
APKT,EBF,GSM,SWN,HGG,QEP,INFA,ANF,RFMD,BHI,GTE,IPA R,HRC,IPCM,NTAP,
MLR,SI,CTEL
10-на от тях бих могъл да напазарувам още утре когато индексите се обагрят в ярко червено, останалите мога да почакам още малко за влизане,че в момента ТИ индикаторите не са ми дали все още ОК .
Как съм ги скринирал/подбрал ли ?
= M.Cap. - над 300М
= Д/Еq - под 0.5
= CR > 1.3
= RSI <40 (без BHI,EBF,GSM,CTEL,SI,MLR)
= 52 w.low - до 10%, max. 15%
= RОЕ >10% (а половината са >15%)
= EPS past 5Y - positive (без QEP,ANF,BHI,MLR), а 11 са с над 10%
= ЕPS this Y - > 15% (без HRC)
= EPS next Y - > 10% (без SWN,HRC,MLR)
= EPS next 5 Ys >10% (без HGG)
По отрасли - Basic Mat& Energy - 5, Consumer goods - 3, Healthcare - 2, Services -2, Technology - 6.
Коментар
-
Ей, тука наистина прекалено си ги мерите..
Давайте наистина по-конкретно по темата.
Равновесния - така като те чета ми звучиш доста близо до моята "философия" на инвестиране. Ама дай да ги видим кои са тези супер профитни компании дето споменаваш и най важно - как ги подбираш, по какви критерии.
Ето и от мене:
Дълъг съм на RIG, STD,AA,RIO , а от онзи ден и SKM.
Среден дивидент от 5-те - 6%, обозрим хоризонт на и-я от 1 до 3 години, в зависимост кога ще достигнат около 90% от IV-то си та да продам.
Накратко - търся подценени (но с бъдещ потенциал) акции на/около 52 с.дъно (което винаги чеквам и с дъното при Леман като маркер) и да имат минимум 50-60% отстъп от ИВ, та да имам поне 15-20% годишна доходност ако се наложи да чакам около 3 години. Приличен дивидент само помага за чакането, а и носи текущ кеш.
От техн.индикатори ползвам само 2-3 колкото до потвърждение за влизане - главно RSI (най-добре под 35), WR, SMA.
Иначе скринирам акциите по 1 дузина показатели. Долу съм ги изброил основните заедно със средно аритметичното за горните 5 акции. Имам в мониторния ми списък още 24 акции, чиито стойности не се отличават много от долните числа. Останалото е елементарно - четене (ама много четене) докато си съставя мнение за всяка.
P/E 7.38 P/B 0.94 P/S 1.15 P/FCF 13 PEG 0.61 EPS next5Y 13.2%, CR 1.49 D/Eq 0.46,GrM 41% ROE 15.6%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеА къде съм казал че депозитът за мен е свещена крава? Просто депозитът в момента е с най-добро съотношение риск/възвращаемост. Навсякъде другаде в момента рискът е неоправдано висок за каквито и да са инвестиции, още повече за дългосрочни такива.
Пак си противоречиш... Хем не вярвал на никого хем инвестициите му били в дългосрочен план... Пълни безсмислици!
За какви изобщо съотношения риск доходност приказваш, трябва да са от някаква друга вселена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКой казва, че вярвам на когото и да било. Всъщност мнението ми за всичко е много по-черногледо от твоето. Което обаче води до това, че за мен всичко е рисково и никъде няма свещени крави.
Пак си противоречиш... Хем не вярвал на никого хем инвестициите му били в дългосрочен план... Пълни безсмислици!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКак какво? Ами изпълнява си закона... Да не вярваш на държавата което е гарантирала със закон, а да вярваш на розовите балони раздувани на бфб-то и то без никакви ангажименти?!.. Докъде още може да стигне заслепяването на един инвеститор на бфб-то?..
А ти залагаш всичко на един кон. От който ако загубиш ще загубиш всичко, ако спечелиш ще спечелиш нищо. Е кой тогава поема по-голям риск от нас двамата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАми, че то всяка държава гарантира, че ще си заплати задълженията. И какво от това.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНапълно достатъчно са. А освен това, мен какво ме интересува колко са?!... Държавата е гарантирала тя да му мисли откъде да вземе ако не и стигнат...
Така че сладка работа са депозитите. Хем солидна и гарантирана лихва капе всеки божи ден, хем с държавна гаранция!
А иначе за фонда
http://dif.bg/wp-content/uploads/201...if_profile.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХайде сега погледни активите на фонда за гарантиране колко са.
Така че сладка работа са депозитите. Хем солидна и гарантирана лихва капе всеки божи ден, хем с държавна гаранция!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар