IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре си го замислил, Ще имаш доходност над 10%. Успех

Коментар

• Нелошо, а за обмисляните позиции - влизай.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Хайде и аз барабар Петко с инвеститорите :
        1. Химимпорт АД (привилегировани) (6C4P / 6C4P)
        2.Енемона АД (привилегировани) (E4AP / E4AP)
        3.София Комерс-Заложни къщи АД (6SO / SOFCOM)
        4.София Комерс-Заложни къщи АД (6SOA / SOFCOM2)
        5.Софарма Трейдинг АД (SO5 / SFTRD)

Обмислям и влизане на тези позици:
        1.Софарма имоти АДСИЦ (6S6 / SFI)
        2.Софарма АД (3JR / SFARM)

Приемам критика и съвети!
        Лек ден на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
          pipbel - ще ми е интересно да разбера какво е станало с демо портфейла ти след месец. Погледнах акциите и като цяло не съм убеден, че ще бият пазара през посочения период - имат един съществен недостатък за мен поне - момента на покупка не е подбран правилно. Таймингът бие фундамента. При болшинството има незавършени низходящи трендове. Това което може да промени нещата в твоя полза са резултатите които предстои да се обявят през следващите две седмици...
          Бабо мецо,права си,тайминга на влизането е най важното нещо при всяко инвестиране.
          Аз все още се уча на ТА, но доколкото ми стигат знанията ми мисля че ТИ ми позволяват в момента да вляза на 8 от тези 18 позиции.
          В тоя смисъл съставих 2 портфейла - 1-я с влизане амблок на всички 18 акции по цени от онзи ден и 2-я - само с 8 акции (и BHI днес е на път да се присъеди към тях,особено ако премаркета е на червено). Останалите ще ги мониторирам и ще влизам на тях само когато тех.индикатори са достатъчно силни да посъветват бай сигнал.

8-те са : NTAP,INFA,RFMD,APKT,ANF,GSM,IPCM,SWN
          Ето някои средни ТТ данни за тях:
          RSI 33.88
          52w low + 5.6%
          52w high - 45.88%
          SMA20 - 7.8%
          SMA50 - 15.3%
          SMA200 - 28.4%

Имат добър ъпсайд потенциал. СМА200 да е таргет за sell- предоволен бих бил.
          Надявам се на полезни (и коригиращи) съвети.Особено за ентри тайминга. Мерси.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Браво за откровеността!
            1. Не виждам Албена???
            2. Мисля че си влязъл доста в две икономически групи
            3. М+С, ХЕС и ЕЛХИМ може би са били добри за влизане преди 2007година, но сега дават смешни дивиденти спрямо цената(явно в следствие на сплитове) и не виждам защо да купувам там в момента.
            4. Бинтаджийницата - това Медика ли е? Защо държиш и там скоро тя и СФАРМ няма ли да е едно и също?
            5. От ХЕС и ЕЛХИМ обясниха ли ви, защо инвестират в банка?
            Успех - хубав защитен портфейл(според моето аматьорско мнение) без много агресивни акции - но с готини мажоритари!
            Албена малко по малко я изшитках - основно на сравнително високите цени от 85-90 кинта. Хидравликите съм ги пазарувал Втора година на смехотворни цени и само от дивиденти тая ми инвестиция се е изплатила неколкократно... а постепенно преливам част от тях към други акции. Медика и да стане едно и също с Фармата (същото се отнася и за Билкарницата) - какво като? Софарма - хубаво.
            Лошо няма тоже групата Стара планина да си има и бамчица както всяка порядъчна финансово-инвестиционна групичка. Тимуровците как си имат бамчици?

И да - обичам мажоритари да са готини. Сам виждаш - основно инвестиция в групата Софарма, в групата Стара планина и в Жабокът. Процентно не ми се смята как са разделени. Иначе трите ми водещи акции са двете Хидравлики и Жабокът.

Коментар

• pipbel - ще ми е интересно да разбера какво е станало с демо портфейла ти след месец. Погледнах акциите и като цяло не съм убеден, че ще бият пазара през посочения период - имат един съществен недостатък за мен поне - момента на покупка не е подбран правилно. Таймингът бие фундамента. При болшинството има незавършени низходящи трендове. Това което може да промени нещата в твоя полза са резултатите които предстои да се обявят през следващите две седмици...
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Ами тя си е банка на холдинга- в голяма степен се финансират от нея. Редовно дават и дивидент- както и МЦХ и ХЕС. Добър му е порфеила

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Грешиш- имат много клиенти в бившия СССР- много ниски цени за добро качество. Не е препоръка за нищо
                  Може Кире - още се уча и не ме е срам да питам.
                  И още това че правят евтини акумулатори за руснаците значи ли че са добри банкери? Нали бяха много открити - как обясниха това решение?

Коментар

• Грешиш- имат много клиенти в бившия СССР- много ниски цени за добро качество. Не е препоръка за нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
                      1-Корпоративна търговска банка
                      2-Химимпорт
                      3-Проучване и добив на неф и газ
                      4-Варна плод
                      5-Елхим искра
                      6-Унипак

Това от мен
                      Какво и харесвате всички на тази ИСКРА ? На мен бизнеса с нашите акумулатори ми се вижда като тютюневия - морално остарял и без бъдеще или греша?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Хъх - гледам никой не смей да си признае какво дръжи.

Аз, понеже - храбър - ще си кажа:

Едната Хидравлика;
                        Другата Хидравлика;
                        Златното Жабе - привилегировани;
                        Златното Жабе - обикновени;
                        Софарма;
                        Софарма - транспортната;
                        Софарма - имотаджийската;
                        Софарма - билкарската;
                        Честната Игра;
                        Бинтаджийницата;
                        Елхимът;
                        Саламаджийницата - привилегировани;
                        Саламаджийницата - обикновени.

Не казвам, че по тежест в портфейлът са в този ред.
                        Браво за откровеността!
                        1. Не виждам Албена???
                        2. Мисля че си влязъл доста в две икономически групи
                        3. М+С, ХЕС и ЕЛХИМ може би са били добри за влизане преди 2007година, но сега дават смешни дивиденти спрямо цената(явно в следствие на сплитове) и не виждам защо да купувам там в момента.
                        4. Бинтаджийницата - това Медика ли е? Защо държиш и там скоро тя и СФАРМ няма ли да е едно и също?
                        5. От ХЕС и ЕЛХИМ обясниха ли ви, защо инвестират в банка?
                        Успех - хубав защитен портфейл(според моето аматьорско мнение) без много агресивни акции - но с готини мажоритари!

Коментар

• 1-Корпоративна търговска банка
                          2-Химимпорт
                          3-Проучване и добив на неф и газ
                          4-Варна плод
                          5-Елхим искра
                          6-Унипак

Това от мен

Коментар

• Мисля да изляза ударно от Крем и моста и да набия всичко в Химснаб...
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                              ииии... HIMKO, AKB и POLIM са вече непублични... Но гордо продължавам да ги държа
                              Не само Бог да прости, но се чува из цялата слънчева система, как св. Петър подрънква с ключовете ...
                              Изрично - НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                                ииии... HIMKO, AKB и POLIM са вече непублични... Но гордо продължавам да ги държа
                                Аз пък моите непублични не написал.

Коментар

Working...
                                X