Добре си го замислил, Ще имаш доходност над 10%. Успех
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Хайде и аз барабар Петко с инвеститорите :
1. Химимпорт АД (привилегировани) (6C4P / 6C4P)
2.Енемона АД (привилегировани) (E4AP / E4AP)
3.София Комерс-Заложни къщи АД (6SO / SOFCOM)
4.София Комерс-Заложни къщи АД (6SOA / SOFCOM2)
5.Софарма Трейдинг АД (SO5 / SFTRD)
Обмислям и влизане на тези позици:
1.Софарма имоти АДСИЦ (6S6 / SFI)
2.Софарма АД (3JR / SFARM)
Приемам критика и съвети!
Лек ден на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеpipbel - ще ми е интересно да разбера какво е станало с демо портфейла ти след месец. Погледнах акциите и като цяло не съм убеден, че ще бият пазара през посочения период - имат един съществен недостатък за мен поне - момента на покупка не е подбран правилно. Таймингът бие фундамента. При болшинството има незавършени низходящи трендове. Това което може да промени нещата в твоя полза са резултатите които предстои да се обявят през следващите две седмици...
Аз все още се уча на ТА, но доколкото ми стигат знанията ми мисля че ТИ ми позволяват в момента да вляза на 8 от тези 18 позиции.
В тоя смисъл съставих 2 портфейла - 1-я с влизане амблок на всички 18 акции по цени от онзи ден и 2-я - само с 8 акции (и BHI днес е на път да се присъеди към тях,особено ако премаркета е на червено). Останалите ще ги мониторирам и ще влизам на тях само когато тех.индикатори са достатъчно силни да посъветват бай сигнал.
8-те са : NTAP,INFA,RFMD,APKT,ANF,GSM,IPCM,SWN
Ето някои средни ТТ данни за тях:
RSI 33.88
52w low + 5.6%
52w high - 45.88%
SMA20 - 7.8%
SMA50 - 15.3%
SMA200 - 28.4%
Имат добър ъпсайд потенциал. СМА200 да е таргет за sell- предоволен бих бил.
Надявам се на полезни (и коригиращи) съвети.Особено за ентри тайминга. Мерси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеБраво за откровеността!
1. Не виждам Албена???
2. Мисля че си влязъл доста в две икономически групи
3. М+С, ХЕС и ЕЛХИМ може би са били добри за влизане преди 2007година, но сега дават смешни дивиденти спрямо цената(явно в следствие на сплитове) и не виждам защо да купувам там в момента.
4. Бинтаджийницата - това Медика ли е? Защо държиш и там скоро тя и СФАРМ няма ли да е едно и също?
5. От ХЕС и ЕЛХИМ обясниха ли ви, защо инвестират в банка?
Успех - хубав защитен портфейл(според моето аматьорско мнение) без много агресивни акции - но с готини мажоритари!
Лошо няма тоже групата Стара планина да си има и бамчица както всяка порядъчна финансово-инвестиционна групичка. Тимуровците как си имат бамчици?
И да - обичам мажоритари да са готини. Сам виждаш - основно инвестиция в групата Софарма, в групата Стара планина и в Жабокът. Процентно не ми се смята как са разделени. Иначе трите ми водещи акции са двете Хидравлики и Жабокът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
pipbel - ще ми е интересно да разбера какво е станало с демо портфейла ти след месец. Погледнах акциите и като цяло не съм убеден, че ще бият пазара през посочения период - имат един съществен недостатък за мен поне - момента на покупка не е подбран правилно. Таймингът бие фундамента. При болшинството има незавършени низходящи трендове. Това което може да промени нещата в твоя полза са резултатите които предстои да се обявят през следващите две седмици...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеГрешиш- имат много клиенти в бившия СССР- много ниски цени за добро качество. Не е препоръка за нищо
И още това че правят евтини акумулатори за руснаците значи ли че са добри банкери? Нали бяха много открити - как обясниха това решение?
Коментар
-
Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение1-Корпоративна търговска банка
2-Химимпорт
3-Проучване и добив на неф и газ
4-Варна плод
5-Елхим искра
6-Унипак
Това от мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХъх - гледам никой не смей да си признае какво дръжи.
Аз, понеже - храбър - ще си кажа:
Едната Хидравлика;
Другата Хидравлика;
Златното Жабе - привилегировани;
Златното Жабе - обикновени;
Софарма;
Софарма - транспортната;
Софарма - имотаджийската;
Софарма - билкарската;
Честната Игра;
Бинтаджийницата;
Елхимът;
Саламаджийницата - привилегировани;
Саламаджийницата - обикновени.
Не казвам, че по тежест в портфейлът са в този ред.
1. Не виждам Албена???
2. Мисля че си влязъл доста в две икономически групи
3. М+С, ХЕС и ЕЛХИМ може би са били добри за влизане преди 2007година, но сега дават смешни дивиденти спрямо цената(явно в следствие на сплитове) и не виждам защо да купувам там в момента.
4. Бинтаджийницата - това Медика ли е? Защо държиш и там скоро тя и СФАРМ няма ли да е едно и също?
5. От ХЕС и ЕЛХИМ обясниха ли ви, защо инвестират в банка?
Успех - хубав защитен портфейл(според моето аматьорско мнение) без много агресивни акции - но с готини мажоритари!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеииии... HIMKO, AKB и POLIM са вече непублични... Но гордо продължавам да ги държа
Изрично - НЕ Е ПРЕПОРЪКА !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеииии... HIMKO, AKB и POLIM са вече непублични... Но гордо продължавам да ги държаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар