Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alchemist74 Разгледай мнениеКъм това портфолио добавям за earnings play:
EBAY
Iron Condor 57/58/51.50/50.50 JAN4 @ 0.48$
евентуално и NFLX по-късно
EBAY го затворих на 0,08$ много добре се получи тук
за NFLX довечера ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от alchemist74 Разгледай мнениепочти,почти ама я има. не ми харесва , че са ОТС ... и други дреболии.
Със сигурност някой ден ще ги пробвам, но всичко с времето си
zависи каква стратеги искас да рефлектирас
аz като дирекционален игра4 или като игра на коридори итн ми стигат.
ако сте играи skew or curtosis (reversal, butterflies) и на опции се пускам но редко.
просто нема смисал. при структурираните продукти тук си иzбирам leverage от 1 до 300 и си играa.
виг емитента требва да ми даде кост zаради хедгинга които прави с опции и variance swaps (portfloio of puts and calls). особено при продукти с бариера е много трудно да хедгирас и ти преебават като retailer, но zа мен винаги си е струвало
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениераzлика с опциита по4ти нула
Със сигурност някой ден ще ги пробвам, но всичко с времето си
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениехаха тоz бе нио дбриа след хахо
Аз Асен го познавам от друго място и доста отдавна.
Иначе, отношенията ни не са били много гладки, но все пак имаше старание да не се преминава определена граница.
Като мине време остава позитивното.
Ако се появи, ще се радвам да му кажа "здрасти".
Казах, не го разбирах, но в такива случаи съм склонен да приема, че проблемът е поне половината в мен
Той по свой си начин третираше материята. В отделни моменти проявяваше изненадваща солидарност и имаше желание да обяснява, дори ме е изненадвал, колко време беше готов да отдели, за да отговори на въпрос на някой неразпознаваем колега.
От него съм научил за "гърците" и други важни за практиката неща в темата опции. Е, само да сведение. Аз с опции не се занимавам. Изисква един твърде особен вид откъм дименсии наблюдаване и анализиране на процеси, един начин на мислене, с който не съм надарен.
Всеки луд със своя си номер
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от alchemist74 Разгледай мнениеСупер !
Аз не търгувам варанти ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениема zа кво толкова трудно. keep it simple. ето влеzнах си с тоzи warrant, направих 40% днес и иzлеzох
ISIN: DE000CF17YD8
Аз не търгувам варанти ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от alchemist74 Разгледай мнениеДА ! Това е единственото сигурно, че ще се случи. Важно е и цените да останат в границите.
да използвам да добавя и NFLX , но е много малка позиция, че от тези съм се парил:
NFLX
Iron Condor 370/375/295/290 JAN4 @ 1.66
margin: 334$; ROC: 49.7%
expected move is 32$ -> дано издържи
П.П. ако има фенове на опциите да направим една тема само за тях ?
ISIN: DE000CF17YD8
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЗдравей Алхимик74,
Добре обясняваш, харно и човешки хоротуваш!
Пожелавам ти да имаш сили и желание, че да прекараш дълго и ползотворно във форума и да се чувстваш сред приятели!
Е, ако си чел достатъчно преди да започнеш да пишеш, вече знаеш, че горното никак не е лесно постижимо.
През годините темата с опциите е многократно повдигана и обсъждана както в отделни теми, така и спонтанно в рамките на други разговори.
Множество от заинтересованите са крайно пасивни, дори въобще спряха да пишат.
Заради самата идея можеш да потърсиш по-назад във форума мнения на един колега, който не съм засичал отдавна - acen1975, изписано на латиница??
Той беше силно изкушен от опциите и постоянно пишеше за тях.
Поради разни причини, но и заради спецификата в повествованието му, аз трудно го разбирах, но при него имаше доста интересни неща, свързани с темата.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениее*ахте мамата на темата
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениее*ахте мамата на темата
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от alchemist74 Разгледай мнениеДа, така е, за жалост. Повечето хора се интересуват, как с най-малко усилия/учене да направят най-много пари за най-кратко време и това ги тласва към форекса и после има голямо "олелеееее" в над 95% от случаите,,,,
едит: почвам да се чувствам неудобно, че разводних толкова много на колегата темата. Тия дни ще направя отделна само за опции !
А опцийте то хубаво да има нова секция но трябва някой друг брокер за тях да намееря да цъкам освен IB има ли други, например TOS да го предлагат някъде другаде ??? ...би било хубаво в OptionsHouse но там не може европейци, при някои американски брокери можеше, НО без Румънци и Българи ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеТе не са страшни, само малко е омотано какво печелиш и какво губиш + времето което имаш и с него да се съобразяваш и на повечето хора както и на мен какво се губи със различните стратегий и какво се печели ... за buy call и buy put там ясно, но остатъка тъмна индия ..
Да, така е, за жалост. Повечето хора се интересуват, как с най-малко усилия/учене да направят най-много пари за най-кратко време и това ги тласва към форекса и после има голямо "олелеееее" в над 95% от случаите,,,,
едит: почвам да се чувствам неудобно, че разводних толкова много на колегата темата. Тия дни ще направя отделна само за опции !
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от alchemist74 Разгледай мнениеGap със сигурност ще има, въпросът е колко голям. В момента NFLX се котират на 389,15$ = + 55,42$ или +16,61% .... това е малко по-малко от 2 пъти expected move ... не го очаквах.
За Saxo нищо не мога да кажа/помогна. Позавах един трейдър работещ за тях, но за жалост той почина, така че няма и кого да питам
Опциите не са чак толкова страшни колкото изглеждат на пръв поглед. Просто не са червено/черно (long/short) и това плаши.
Коментар
Коментар