IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Фортис, Импето е готин приятел, но малко се увлича в хвалбите си. Малко прилича на анекдота за литературните критици, които за да са успешни трябва да са много лоши писатели.Гледам и в Инвестиционни диаманти е забъркал едни каши . Все пак форума е професионален , а не за литературно творчество и графомания.Трябва да се пише след известна подготовка и резултати.
    Импе- успех в инвестициите- най -важни са реалните парични резултати..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Импов, ами като си малък навън защо си толкова голям в критиките на Сорос и толкова взе да знаеш за всичко.Аз помислих по писаното от тебе, че дивидента ще ти е поне няколко хиляди евро от фондоветеВерно ли е, че имаш само половин акция от Алианц и къде другаде имаш такива ценни половинки..Питам понеже гледам , че през последните дни си правил големи обзори на всички пазариВикам си Импето е направил големите удари, а то пак ще чакаш за плис - плис на БГ пазара
      може би отношението писане/портфейл на Импето е най-висок за участниците във форума
      общ портфейл има няма 30 хилки в лева - за всички акции
      сметни сам какви дивиденти ще е гушнал

Коментар

• Импов, ами като си малък навън защо си толкова голям в критиките на Сорос и толкова взе да знаеш за всичко.Аз помислих по писаното от тебе, че дивидента ще ти е поне няколко хиляди евро от фондоветеВерно ли е, че имаш само половин акция от Алианц и къде другаде имаш такива ценни половинки..Питам понеже гледам , че през последните дни си правил големи обзори на всички пазариВикам си Импето е направил големите удари, а то пак ще чакаш за плис - плис на БГ пазара
        Last edited by Kiro; 22.02.2016, 00:14.

Коментар

Аз пък искам да питам Импа, като е такъв експерт по езика и в инвестициите, колко ще му е диведента от Алианц и другите мощни вложения и дали ще стигнат за плис..плис..
          Ного ясно, че ще стигнат, но основно дивидентите от туканка - навън съм още малък.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Аз пък искам да питам Импа, като е такъв експерт по езика и в инвестициите, колко ще му е диведента от Алианц и другите мощни вложения и дали ще стигнат за плис..плис..
            за 1 месец на Малдивите и то не сам - това само от Алианц

Коментар

• Аз пък искам да питам Импа, като е такъв експерт по езика и в инвестициите, колко ще му е диведента от Алианц и другите мощни вложения и дали ще стигнат за плис..плис..

Коментар

• ДДДДД, днес ного си се разписал, ама лошо няма, казваш полезни неща.

Не казвам, че сорос е глупак, но казвам, че е мръсник. Той не просто дава прогнози, а активно влияе на пазарите и умишлено всява страх (допускам и чрез купени "анализатори"), за да граби после на дъното. Да играеш срещу Сорос, това е все едно да имаш за опонент комарджия, играещ с белязани карти.
                От мишкуняците не завися ного, именно защото съм дългосрочен и нямам намерение да продавам качествени акции на нереално ниски нива - защото не съм от тия, дето се плашат, освен това инвестициите ми навън все още не са толкова големи, че да им треперя. Уча се само от края на лятото и мисля засега се справям прилично. Ядосвам се основно по професионални причини - нестабилните пазари пречат на бизнесът ми и вредят на моите клиенти, които при това излязоха по-големи куражлии от нужното.
                Същността на спекулирането разбирам ного добре - такива като сорос (да е проклет и в ада) ограбват милиони и милиони малки пишманинвеститори, които мислят, че на борсата всички печелят, но като стане спад, знаят само едно - да бягат панически и без да мислят. Дългосрочният диверсифициран инвеститор винаги ще е на плюс, ако си прави добре сметката и умее да изчаква, без да се плаши, ама пишман спекулантинът е по презумпция обречен, защото винаги се намират баш спекуланти да му вземат парите.
                Портфейлът не е универсален измерител - зависи с какви пари си влязъл, реинвестирал ли си винаги - и в какво, добавял ли си още средства и т.н. И аз не твърдя, че трябва да ме слушат хората - казвам си мнението както всички и както всички държа на правилността му. Мисля всеки един туканка, като пише нещо, смята, че правотата и истината са на негова страна.
                Last edited by Императорът; 21.02.2016, 22:38.

Коментар

• Импе, човек трябва да има критично мислене не само към околния свят но и към себе си. Само така може да има развитие. Дали дадена стратегия е успешна или не зависи от резултатите постигнати при прилагането и. Да се твърди, че спекулирането е дълбоко погрешно и, че Сорос е глупак е доста пресилена теза. Според мен не разбираш до край същността на дългосрочното инвестиране и на спекулирането. По принцип мажоритарят е типичен дългосрочен инвеститор. Той има пълен контрол над паричните потоци в дадена компания. Когато ти влезеш в нея без да имаш какъвто и да е контрол, то ти няма как да бъдеш истински дългосрочен. Ти ще гониш значителен дисконт от цената заради липсата на контрол. Тъй като не можеш да оказваш каквото и да е влияние върху компанията, паричните и потоци, дивидентите и нейните стратегии, то ти оставаш напълно зависим от текущата и цена. Тоест ти зависиш напълно от "мишкуняците". Не случайно въпреки обявената от тебе дългосрочност в намеренията ти следиш всеки ден пазара и ревеш на умряло, когато текущата цена падне с около 20 процента под покупната ти. Реално погледнато си неосъзнат спекулант, който се самозалъгва, че е дългосрочен инвеститор. За да използваш фундаментален анализ и да дължиш дългосрочно то трябва да влизаш на значителен дисконт спрямо справедливите стойности. В противен случай оставаш вътре в позицията зависим от външни фактори. Така погледнато въпреки по-краткият хоризонт Алонсо прилага фундаменталният анализ и дългосрочната стратегия много по-успешно то теб. От това, което съм говорил с него той търси много по-голям дисконт от това, което е при теб. Реално погледнато ти си пъти по-рисков играч от него. Давам пример заради споровете ви. Бъфет е мажоритар в доста от дружествата, които държи с години, а в други има значителен дял и може да оказва влияние. Ти не си такъв и трябва да се съобразяваш с много неща, включително и спекулантите. Идеята как "мишкуняците" са лоши и трябва да се борим с тях е смехотворна. Ролята на участниците на пазара е да се адаптират към него. Те не могат да го променят а трябва да го приемат такъв какъвто е. Да имаше 20 милиарда долара щеше да е друго, но ги няма и трябва да се съобразяваш с това. Не възприемам и арогантният отказ да разбереш същността на спекулирането след като парите ти толкова много зависят от това.
                  Освен това не мога да приема и теорията ти, че допускаш много малко грешки. Универсалният измерител на резултатите е портфейла. За човек, който допуска много малко грешки трябваше да имаш в пъти повече. Примерно аз винаги съм твърдял, че не трябва да ме слушат хората. Много познавам но и бъркам. Правил съм в дадени периоди и големи глупости, но кой ли не ги е правил. Въобразявам се, че съм научил много от от грешките си, но само времето ще покаже дали е така. Въпреки всичко е добре човек да ме изслуша внимателно и много критично защото понякога имам и много добри попадения.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                    Не е възможно на 15 места един път да не членуваш правилно, братле.

Да пишеш на правилен български език не е "сложно" и "достолепно" - напротив!
                    Иначе Иван е прав - за каквото и да говориш, няма как да седи сериозно по този начин, още повече за инвестиции.

А за членуването, моят съвет е да използваш само краткия, шансовете ти за успех ще са далеч по-добри

Ако всички пишеха на "правилен Български", още щяхме да говорим комически и архаически като Дядо Вазов.

Няма начин да не съм членувал правилно нито веднъж, а за съветът ти - ами други пък казват, че пълния член винаги е по-добър от празният. Каравелов и Ботйов как са писали?

Абе, пак оспамихте темата - ама и аз не осмислям това и ви съдействам.

Шеста година някой беше измислил тема специално за мене - изровете я и ме обсъждайте там.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                      Ами не знам - може би питат мен, защото преди това ти си им отговорил без да те разберат.

Както в онзи случай от преди няколко месеца (или година, някъде там беше), в който един начинаещ питаше в какво да инвестира, ти му наду главата и човекът съвсем шашнат ме пита какво означава всичко това, което си написал като отговор.

Не знам дали си даваш сметка, Импе, че по този начин сам се дискредитираш като капацитет по темата за инвестирането. Най-добросърдечно го казвам това!
                      Вярвам ти, драги

Е, поне начинаещите има към кой тълкувател да се обърнат за помощ. Иначе всички редовно пишещи туканка ме разбират ного добре: да.

Коментар

• Не е възможно на 15 места един път да не членуваш правилно, братле.

Да пишеш на правилен български език не е "сложно" и "достолепно" - напротив!
                        Иначе Иван е прав - за каквото и да говориш, няма как да седи сериозно по този начин, още повече за инвестиции.

А за членуването, моят съвет е да използваш само краткия, шансовете ти за успех ще са далеч по-добри

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Ха-ха-ха: ми да ме питат мене, що те питат тебе?
                          Ами не знам - може би питат мен, защото преди това ти си им отговорил без да те разберат.

Както в онзи случай от преди няколко месеца (или година, някъде там беше), в който един начинаещ питаше в какво да инвестира, ти му наду главата и човекът съвсем шашнат ме пита какво означава всичко това, което си написал като отговор.

Не знам дали си даваш сметка, Импе, че по този начин сам се дискредитираш като капацитет по темата за инвестирането. Най-добросърдечно го казвам това!

Коментар

Импе, продължаваш да пишеш така, че само 3-4 човека да те разбират.

Сериозен човек си, със сериозна работа, професионалист си, но разхайтеното ти изразяване помита абсолютно всичко - ного, сносно, сгодно, мишоци, могъщи, саламаджийници, да не говорим за използването на кратък и пълен член! Ако тези изразни средства означават да си професионалист, който разбира от инвестиции, значи аз имам още много да те гоня!

И после получавам лични съобщения от начинаещи, които се опитват да разберат за какви салами и мишки говори някой си там с ник Императорът...
                            Ха-ха-ха: ми да ме питат мене, що те питат тебе?

Какво като казвам: "сгодно" и "могъщо" - няма такива думи в речникът ли? В езикът трябва да има артистизъм (това дето му викаш: разхайтеност )- още в университетът се убедих, че сложно и достолепно и с разни засукани термини говорят само асистентченцата, големите професори - на ного по-просто и разбираем език... а Марто Хайдегер и Фриц Ницше са измисляли свой език и своя терминология, защото са надхвърляли обичайните изразни средства.. както и да е, де -

За пълният и празният член: като бях ученик, пишех с празен, после напук започнах с пълен - признавам, че накрая ми стана някаква каша в тимберицата. Мога да пиша правилно, ама трябва ного да внимавам, което е досадно.

Форти - нека не си мерим професионализмът в инвеститорството - че е забавно подобни крайни мнения да изказват хора, инвестиращи в една компания, аре - може да си ги направил две. Поне 638 човека ти казаха, че с подобна концентрация увеличаваш рисковете си и пропускаш ползи.
                            За моят професионализъм може да се изказват клиентите и колегите ми, все едно аз да коментирам професионализъмът на Иван Давидов, дето бъкел не му отбирам от работите.

Киро - ного ясно - аз очаквах 7.2-7.3 кинта дивидент, макар в анализите си да залагах на кръгло седем, защото предпочитам приятни изненади.
                            Last edited by Императорът; 21.02.2016, 21:15.

Коментар

Импе, продължаваш да пишеш така, че само 3-4 човека да те разбират.

Сериозен човек си, със сериозна работа, професионалист си, но разхайтеното ти изразяване помита абсолютно всичко - ного, сносно, сгодно, мишоци, могъщи, саламаджийници, да не говорим за използването на кратък и пълен член! Ако тези изразни средства означават да си професионалист, който разбира от инвестиции, значи аз имам още много да те гоня!

И после получавам лични съобщения от начинаещи, които се опитват да разберат за какви салами и мишки говори някой си там с ник Императорът...
                              на тези, които ти пишат с въпроси за Импето - може да отговаряш - ако искате нищо да не направите - четете !!!!!
                              кратък и пълен член - забрави при него
                              професионалист - в писането из форума
                              друго???

Коментар

• Импе, продължаваш да пишеш така, че само 3-4 човека да те разбират.

Коментар

Working...
                                X