IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много ми е интересно определението за соросоид в България. Това е общото наименование на хората които желаят да отхвърлят текущият политически елит. Обикновено това са успели, високообразовани хора с легални доходи над средното. Те считат, че са гръбнака на държавата и имат право да участват в управлението. От другата страна е олигархията, която иска по всякакъв начин да запази статуквото. Тя се бори срещу средната класа със всякакви методи. Тъй като осъзнава, че това е невъзможно без да привлекат към себе си по-широките маси се опитват да демонизират всеки, който се опитва да оспори властта им. Колкото и да е странно най-големите поддръжници на българската олигархия са най-бедните и онеправданите. Те мразят "соросоидите" в червата си. Парадокс има само на пръв поглед. Основната идея за отвореното общество изисква всички възможни тези да са допустими. Тогава чрез съревнование би надделяла най-правилната. Тоест е възможно земята да е кръгла а не плоска. Знам, че звучи невероятно но сякаш е добре да допуснем и този сценарий. Тук идва и проблема. Утайката на обществото не обича да мисли. За нея това е най-големият ужас. Низшите духом и робите по душа мразят идеята за свобода, защото при нея трябва да носят отговорност за избора си. Те искат сутрин като се събудят дучето, фюрерът, вожда, императорът, папата .. и така нататък да им кажат каква е истината, какво трябва да мислят. Концепцията на Сорос води до конкуренция и полагане на усилие за намиране на вярната идея. Точно затова олигархията чрез пропагандните си медии насъсква утайката на обществото срещу "соросидите" (да се чете поклонник на сатаната), които имат наглостта да им оспорват правото да бъдат политически елит.
    Сорос имаше глупостта едновременно да подкрепи на изток силите които се борят срещу посткомунистическата олигархия и на запад да се обяви срещу ченгеджийският апарат, който стоеше зад Буш. Така си създаде врагове навсякъде без да постигне какъвто и да е успех. Просто с една идея и десетина милиарда не може да се изправиш сам срещу мафиотските системи в целият свят. Техният ресурс е хилядократно по-голям. Каква трагедия. Да си беше избрал да изличи някоя болест щяха да го възприемат за велик човек, пък то. Насъска срещу себе си неолибералната пропаганда на запад и тази на посткомунистическата олигархия на изток.

Коментар

• Aaa Импов, не е хубаво да искаш смърта на някой 4 Д е прав той е велик спекулант, а ти работиш не с факти и анализи а по симпатия .Дано и в инвестициите и диамантите не е така.Нали знаеш китайската поговорка, че не е важно котката черна ли е или бяла.. Сорос има няколко класически инвестиционни удара , които са пример за всички..Няма да е лошо да почетеш за него, така може да повишиш и ефекта на инвестициите си, за да имаш повече пари за плис- плис.Света не се простира само да саламджииницата и честната игра

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        На каква база сравняваш тези тримата - помежду им и със сорос?
        Любовта на тези тримата към хората е безгранична. Как да няма прилики? За Сорос не мога да кажа такова нещо. Той е велик спкулант мечтаещ да го запомнят като един от най-големите философи на нашето време. За негово съжаление е толкова богат, че каквото и да направи винаги ще го свързват с парите му. Каква човешка трагедия. Пък и се занимава само с невъзможни каузи. При тях няма победа. Бил Гейтс си избра много по-лесно постижими цели.
        Импе, чел ли си нещо от Сорос или всичките ти източници на информация са пик, блиц, поглед.инфо и разни анонимни форуми?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Прав си! Тръмп, Путин и Хитлер са най-големите хуманисти, които някога са се раждали.

Я пак ...
          Я кажи за Айзенхауер който пусна ,не една а две атомни бомби над Япония..... или за Чърчил който по време на Ардените се обадил на американеца и казал дай да ги спрем по бързо ,че ще ни качат по дърветата заради бомбардировките....над Дрезден и Берлин...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Прав си! Тръмп, Путин и Хитлер са най-големите хуманисти, които някога са се раждали.
            На каква база сравняваш тези тримата - помежду им и със сорос?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

А сорос: дано умре скоро. С милиардите си спонсорира престъпни и античовешки организации.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Импов, внимавай с цените камъни- да не ти пробутат нещо евтино за нещо скъпо.Много не ми се виждаш подготвен в тази област.Момчето много добронамерено ти помага- без да се хвали..Не е все едно как наричаш нещо което купуваш.Все едно Алианц да го наричаш Евроинс и да мислиш като купиш Евроинс, че си купил Алианц..Що се отнася до Сорос и на мен не ми е симпатичен като човек, но с успехите си и спечелените милиарди е един от големите инвеститори на съвремието..
                Аз нали затова те питам- къде другаде имаш половинки и четвъртинки акции- за да разберем мащаба на подхода ти.Ти си ми много по симпатичен от Сорос , но ти пожелавам да вземеш поне малко от успехите му в инвестициите..
                Нямам половинки и четвъртинки акции, ного ясно. Момчето Ицо нека да помага, туканка сме всички, за да си помагаме, ама не се тревожи: зная кой елмаз какво представлява и как се казва.

А сорос: дано умре скоро. С милиардите си спонсорира престъпни и античовешки организации.

Коментар

....
                  Какво - половин акция, как може човекът да си купи половин акция или четвърт акция - това да не е сиренце?
                  http://www.investopedia.com/terms/d/...stmentplan.asp
                  може ама в щатско
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Импов, внимавай с цените камъни- да не ти пробутат нещо евтино за нещо скъпо.Много не ми се виждаш подготвен в тази област.Момчето много добронамерено ти помага- без да се хвали..Не е все едно как наричаш нещо което купуваш.Все едно Алианц да го наричаш Евроинс и да мислиш като купиш Евроинс, че си купил Алианц..Що се отнася до Сорос и на мен не ми е симпатичен като човек, но с успехите си и спечелените милиарди е един от големите инвеститори на съвремието..
                    Аз нали затова те питам- къде другаде имаш половинки и четвъртинки акции- за да разберем мащаба на подхода ти.Ти си ми много по симпатичен от Сорос , но ти пожелавам да вземеш поне малко от успехите му в инвестициите..

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Но това е само на нормална борса....
                      Ако си вкарал 100К при тази ликвидност ще ти трябват месеци да излезеш без сериозни загуби...три месеца излизах през 2014 г...
                      Преди НГ смятах че за БФБ е нормален портфеил от 30 К....много труд да изляза.преди НГ ...
                      Вече го замислям за под 10 К....
                      Да не дойде момент за изобщо никакъв портфеил...
                      Зависи колко си диверсифициран - ама то вече и възможността за диверсификация намалява... просто няма какво да си купи човекът. Преди 3 години преструктурирах целият си портфейл с единствено условие - минимум 10% дивидентна доходност - ама занапред не зная какво ще правя - като ми изтекат жабешките облизвации например - защото вече избор няма. Затуй - ща не ща - навън.

Коментар

Фортис, Импето е готин приятел, но малко се увлича в хвалбите си. Малко прилича на анекдота за литературните критици, които за да са успешни трябва да са много лоши писатели.Гледам и в Инвестиционни диаманти е забъркал едни каши . Все пак форума е професионален , а не за литературно творчество и графомания.Трябва да се пише след известна подготовка и резултати.
                        Импе- успех в инвестициите- най -важни са реалните парични резултати..
                        И какво точно съм забръкал в темата за инвестиционни диаманти? - Някакъв момък (очевидно разбиращ от елмази) взе да спори с мене за трактовката на един, повече литературен термин, че даже се регистрирал специално за това.
                        И какво - хвалбите? Казвам си мнението. Сорос защитаваш ли? Ами цял свят го знае какъв е - дори не само на борсите но и извън тях, изверг и враг на човечеството.
                        Какво - половин акция, как може човекът да си купи половин акция или четвърт акция - това да не е сиренце?

Коментар

Това Протокол, не го разбрах- може би трябва да пуснеш една тема за Мечтите и фантазиите.Да можем да разграничаваме реалността от сънищата и фантазиите
                          Аз мислех, че успехите в инвестициите се измерват с доходност, дивиденти и нарастване на порфейла..

Но това е само на нормална борса....
                          Ако си вкарал 100К при тази ликвидност ще ти трябват месеци да излезеш без сериозни загуби...три месеца излизах през 2014 г...
                          Преди НГ смятах че за БФБ е нормален портфеил от 30 К....много труд да изляза.преди НГ ...
                          Вече го замислям за под 10 К....
                          Да не дойде момент за изобщо никакъв портфеил...

Коментар

• Това Протокол, не го разбрах- може би трябва да пуснеш една тема за Мечтите и фантазиите.Да можем да разграничаваме реалността от сънищата и фантазиите
                            Аз мислех, че успехите в инвестициите се измерват с доходност, дивиденти и нарастване на порфейла..

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              може би отношението писане/портфейл на Импето е най-висок за участниците във форума
                              общ портфейл има няма 30 хилки в лева - за всички акции
                              сметни сам какви дивиденти ще е гушнал
                              Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.... а не пакета или дивидента.
                              Добро утро
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Фортис, Импето е готин приятел, но малко се увлича в хвалбите си. Малко прилича на анекдота за литературните критици, които за да са успешни трябва да са много лоши писатели.Гледам и в Инвестиционни диаманти е забъркал едни каши . Все пак форума е професионален , а не за литературно творчество и графомания.Трябва да се пише след известна подготовка и резултати.
                                Импе- успех в инвестициите- най -важни са реалните парични резултати..
                                +1
                                приятел е

Коментар

Working...
                                X