Първоначално изпратено от SOFIX
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеАз пък съм 36,42 % в инфраструктурни компании. Засега е ОК от началото на годината, ако не се смята волатилността на ЧЕЗ. Но така или иначе за мен БФБ започва да губи тотално смисъл.
Портфейл на БФБ:
ЧЕЗ
Агрия
Спииди
БРЕФ
10 % от портфейла ми е в петролни компании.
Печалбите са основно от петролните компании и инфраструктура.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми защото, Софиксов драги, няма особени промени в моят. Отделно сериозно ще се замисля вече дали да рисувам подробни колелца както досега - защото получавам основно обиди, подигравки или най-малкото тъпи въпроси от хора, които се представят за ного успешни, но не казват какво държат.
....Софиксов, не съм сигурен дали ти казваше какво имаш - тоя ми отговор НЕ Е нападка към тебе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениезащо зарязахте тази тема? няма ли да публикувате някой портфейл?
Другото в Атера и Петрол(наследени)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениекофти работа!
А спомняш ли си какво хвалене имаше тук преди време?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Ами защото, Софиксов драги, няма особени промени в моят. Отделно сериозно ще се замисля вече дали да рисувам подробни колелца както досега - защото получавам основно обиди, подигравки или най-малкото тъпи въпроси от хора, които се представят за ного успешни, но не казват какво държат.
....Софиксов, не съм сигурен дали ти казваше какво имаш - тоя ми отговор НЕ Е нападка към тебе.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеблагодаря
all in съм, оставих само малко унипак. но спирам вече паричния поток за инвестицииследващите заплати отиват вече към депозити че рисковия период върви към своя край - на 29 съм вече, наближава време за брак, деца и тн.
иначе гурута всякакви, но съм фен на бъри и компания и не виждам много промяна в света в сравнение с преди 10 години, дежа вю направо като гледах the big short
дори сега световната икономика да се оправи, има 2019 едно много важно събитие, а именно промяна в мсс с която за оперативните лизинги вече има стандарт. това се готви от едни 30 години и ще надуе дълговете само на американските компании с едни три трилиона според фт. мноооого ще размъти пазара това
иначе не е сляпо следване, просто мислим по подоен начин с дядо стан
за етф, гледах ги но винаги предпочитам сам да си избирам компаниите.
cash costs и aisc не мога да ги кажа по памет, но не е това основното което гледах в тези компании - основния показател за мен е EV/reserves. за това и по-долу наблягам на mine life. drd обаче, които са ми най-много, не са mining. те преработват т.нар tailings или отпадъци. aisc май им беше към хиляда долара. ето тук има много интересна статия за тях:
Making gold out of almost nothing at all
http://www.bdlive.co.za/business/min...nothing-at-all
поздрави и успех с инвестирането, ти винаги си ми най-аргументираният критик и ти благодаря за товаLast edited by Econlav; 26.05.2016, 20:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе, защото се избушиха.))) А и малките тигри са на път да дадат фира.))))
А спомняш ли си какво хвалене имаше тук преди време?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениезащо зарязахте тази тема? няма ли да публикувате някой портфейл?Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениене мисля че е късно, моите компании изглеждат добре при злато на 1300 долара. очакваш да падне ли?
за дънди, челопеч има lof само 9 години, а крумовград 8 години. компанията има прогнозирано производство 160,000 унции за 2016, PAF например са 200,000 и двете им основни мини имат lof 16 и 20 години. PAF са и на печалба за разлика от дънди
друго, крумовград ще почне производство чак Q3 2018 и трябва да правят много капиталови разходи - 337-347 милиона до 2018 според последната презентация. че това е колкото капитализацията им
пп не ме мисли за африка, аз отговарям точно за този регион в работата
1. ЛоМ е функция преди всичко на цената /в нашия случай цената на злато/. При цена около 1000 на много мини в Африка /не и нашите/ набързо животът им спада до нула или до държавна субсидия /нашите Марици/. И обратно при цена 2000, много скали стават икономични
2. ЛоМ на Челопеч от времето на соц-а е 10-12 години. Че тя сега има повече доказани ресурси /proven reserves/ отколкото 2008 въпреки добива оттогава.
Много от най-добрите мини, колкото и нелогично да звучи, имат кратък ЛоМ. Защото трябва да извадиш златото, че да видиш, че отдолу има още злато - и така до първия километър
Колкото до финансирането, ами затова е ЕБВР - за да даде заем за развитието на България
А големият проблем на Дънди е концентраторът в Намибия /ако не се бъркам с тези африкански имена/ - 400 милиона за едно нищо, работи на празни мощности. Ама не им позволиха да си построят тука заради мръсотиятаLast edited by Pronto; 07.05.2016, 15:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеCash is bigger king than gold...
Tи май с трите крака влезе в отбора на златобълховците
Поздравявам те за смелия залог макар че никога не бих направил като тебе.
Аз лично преди да допре яйцето до чопърните мъни - не бих влизал в злато.
Дано да играеш само със силно спекулативни пари които да си готов да загубиш без да ти се отрази особено на стандарта.
Възхищението от и сляпото следване на някакъв гуру - не мисля че е залог за успех. Много хора го правят, специални етф-и има даже, ма резултатите са посредствени.
А твоя човек и той ли е 100% в злато ?
ПС btw какви са cash costs и aisc на тия трите афроминьорчета ?
all in съм, оставих само малко унипак. но спирам вече паричния поток за инвестицииследващите заплати отиват вече към депозити че рисковия период върви към своя край - на 29 съм вече, наближава време за брак, деца и тн.
иначе гурута всякакви, но съм фен на бъри и компания и не виждам много промяна в света в сравнение с преди 10 години, дежа вю направо като гледах the big short
дори сега световната икономика да се оправи, има 2019 едно много важно събитие, а именно промяна в мсс с която за оперативните лизинги вече има стандарт. това се готви от едни 30 години и ще надуе дълговете само на американските компании с едни три трилиона според фт. мноооого ще размъти пазара това
иначе не е сляпо следване, просто мислим по подоен начин с дядо стан
за етф, гледах ги но винаги предпочитам сам да си избирам компаниите.
cash costs и aisc не мога да ги кажа по памет, но не е това основното което гледах в тези компании - основния показател за мен е EV/reserves. за това и по-долу наблягам на mine life. drd обаче, които са ми най-много, не са mining. те преработват т.нар tailings или отпадъци. aisc май им беше към хиляда долара. ето тук има много интересна статия за тях:
Making gold out of almost nothing at all
http://www.bdlive.co.za/business/min...nothing-at-all
поздрави и успех с инвестирането, ти винаги си ми най-аргументираният критик и ти благодаря за товаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Аз пък съм 36,42 % в инфраструктурни компании. Засега е ОК от началото на годината, ако не се смята волатилността на ЧЕЗ. Но така или иначе за мен БФБ започва да губи тотално смисъл.
Портфейл на БФБ:
ЧЕЗ
Агрия
Спииди
БРЕФ
10 % от портфейла ми е в петролни компании.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениемеждународен портфейл:
DRDGOLD 39.64%
Pan African Resources 34.06%
Harmony Gold Mining Co 24.19%
cash 2.11%
[/B]
да обобщя, cash is king and gold is cash
Tи май с трите крака влезе в отбора на златобълховците
Поздравявам те за смелия залог макар че никога не бих направил като тебе.
Аз лично преди да допре яйцето до чопърните мъни - не бих влизал в злато.
Дано да играеш само със силно спекулативни пари които да си готов да загубиш без да ти се отрази особено на стандарта.
Възхищението от и сляпото следване на някакъв гуру - не мисля че е залог за успех. Много хора го правят, специални етф-и има даже, ма резултатите са посредствени.
А твоя човек и той ли е 100% в злато ?
ПС btw какви са cash costs и aisc на тия трите афроминьорчета ?
Коментар
Коментар