IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Винаги съм казвал какво държа. Просто няма причина да крия.
    Аз доколкото помня, каза веднъж преди година-две. След това имаше интерес към портфейла ти, но този интерес остана "незадоволен"! Ще споделиш ли с широката аудитория?
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
      Аз пък съм 36,42 % в инфраструктурни компании. Засега е ОК от началото на годината, ако не се смята волатилността на ЧЕЗ. Но така или иначе за мен БФБ започва да губи тотално смисъл.

Портфейл на БФБ:
      ЧЕЗ
      Агрия
      Спииди
      БРЕФ

10 % от портфейла ми е в петролни компании.
      Доходност на портфейла от началото на годината 7,47 %.
      Печалбите са основно от петролните компании и инфраструктура.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Ами защото, Софиксов драги, няма особени промени в моят. Отделно сериозно ще се замисля вече дали да рисувам подробни колелца както досега - защото получавам основно обиди, подигравки или най-малкото тъпи въпроси от хора, които се представят за ного успешни, но не казват какво държат.

....Софиксов, не съм сигурен дали ти казваше какво имаш - тоя ми отговор НЕ Е нападка към тебе.
        Винаги съм казвал какво държа. Просто няма причина да крия.

Коментар

защо зарязахте тази тема? няма ли да публикувате някой портфейл?
          70% в Barclays на 146.9 от миналия месец
          Другото в Атера и Петрол(наследени)

Коментар

кофти работа!
            А спомняш ли си какво хвалене имаше тук преди време?
            Имаше ли голямо хвалене, ама че съм и аз да забравя... Или поне не си спомням в тази насока. И какво стана сега с похвалените портфейли, тръгнаха надолу ли? Нищо чудно - и индекса се е наклонил леко надолу, някой може да клекнал и по-надолу))) Дойде ли пързалката - играчорите се изпързалват хубаво и диверсифицират. Сменят един избушеняк за кандидат-избушеняк, ако улучат - добре))))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Ами защото, Софиксов драги, няма особени промени в моят. Отделно сериозно ще се замисля вече дали да рисувам подробни колелца както досега - защото получавам основно обиди, подигравки или най-малкото тъпи въпроси от хора, които се представят за ного успешни, но не казват какво държат.

....Софиксов, не съм сигурен дали ти казваше какво имаш - тоя ми отговор НЕ Е нападка към тебе.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                благодаря

all in съм, оставих само малко унипак. но спирам вече паричния поток за инвестиции следващите заплати отиват вече към депозити че рисковия период върви към своя край - на 29 съм вече, наближава време за брак, деца и тн.

иначе гурута всякакви, но съм фен на бъри и компания и не виждам много промяна в света в сравнение с преди 10 години, дежа вю направо като гледах the big short

дори сега световната икономика да се оправи, има 2019 едно много важно събитие, а именно промяна в мсс с която за оперативните лизинги вече има стандарт. това се готви от едни 30 години и ще надуе дълговете само на американските компании с едни три трилиона според фт. мноооого ще размъти пазара това

иначе не е сляпо следване, просто мислим по подоен начин с дядо стан

за етф, гледах ги но винаги предпочитам сам да си избирам компаниите.

cash costs и aisc не мога да ги кажа по памет, но не е това основното което гледах в тези компании - основния показател за мен е EV/reserves. за това и по-долу наблягам на mine life. drd обаче, които са ми най-много, не са mining. те преработват т.нар tailings или отпадъци. aisc май им беше към хиляда долара. ето тук има много интересна статия за тях:

Making gold out of almost nothing at all

http://www.bdlive.co.za/business/min...nothing-at-all

поздрави и успех с инвестирането, ти винаги си ми най-аргументираният критик и ти благодаря за това
                Не знам за тоя МСС или СМС, ама има нещо което е много по смущаващо и ще го разберете много скоро. Случва се в Европа и САЩ, но наистина ще влезне много сериозно след няколко години и ще го изядем всички. Работата е там, че всички големи компании се интересуват от роботи ама като махнат работниците не знам кой и от къде ще извади пари за продуктите им. Доколкото разбрах МакДоналдс смята да премахне голяма част от персонала и да го смени с роботи. Ефекта ще е 1.5 милиона на улицата, много компании вече се освобождават от хора не съм чул някой да наема.
                Last edited by Econlav; 26.05.2016, 20:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  Не, защото се избушиха.))) А и малките тигри са на път да дадат фира.))))
                  кофти работа!
                  А спомняш ли си какво хвалене имаше тук преди време?

Коментар

защо зарязахте тази тема? няма ли да публикувате някой портфейл?
                    Не, защото се избушиха.))) А и малките тигри са на път да дадат фира.))))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• защо зарязахте тази тема? няма ли да публикувате някой портфейл?

Коментар

• ~+7%, без промяна на портфейла

All-in sustaining costs, в долари според последните отчети са:

drdgold 1,104
                        panafrican 908
                        harmony 950

злато към момента
                        1,275
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

не мисля че е късно, моите компании изглеждат добре при злато на 1300 долара. очакваш да падне ли?

за дънди, челопеч има lof само 9 години, а крумовград 8 години. компанията има прогнозирано производство 160,000 унции за 2016, PAF например са 200,000 и двете им основни мини имат lof 16 и 20 години. PAF са и на печалба за разлика от дънди

друго, крумовград ще почне производство чак Q3 2018 и трябва да правят много капиталови разходи - 337-347 милиона до 2018 според последната презентация. че това е колкото капитализацията им

пп не ме мисли за африка, аз отговарям точно за този регион в работата
                          Две забележки:
                          1. ЛоМ е функция преди всичко на цената /в нашия случай цената на злато/. При цена около 1000 на много мини в Африка /не и нашите/ набързо животът им спада до нула или до държавна субсидия /нашите Марици/. И обратно при цена 2000, много скали стават икономични
                          2. ЛоМ на Челопеч от времето на соц-а е 10-12 години. Че тя сега има повече доказани ресурси /proven reserves/ отколкото 2008 въпреки добива оттогава.
                          Много от най-добрите мини, колкото и нелогично да звучи, имат кратък ЛоМ. Защото трябва да извадиш златото, че да видиш, че отдолу има още злато - и така до първия километър
                          Колкото до финансирането, ами затова е ЕБВР - за да даде заем за развитието на България
                          А големият проблем на Дънди е концентраторът в Намибия /ако не се бъркам с тези африкански имена/ - 400 милиона за едно нищо, работи на празни мощности. Ама не им позволиха да си построят тука заради мръсотията
                          Last edited by Pronto; 07.05.2016, 15:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Cash is bigger king than gold...
                            Tи май с трите крака влезе в отбора на златобълховците
                            Поздравявам те за смелия залог макар че никога не бих направил като тебе.
                            Аз лично преди да допре яйцето до чопърните мъни - не бих влизал в злато.
                            Дано да играеш само със силно спекулативни пари които да си готов да загубиш без да ти се отрази особено на стандарта.
                            Възхищението от и сляпото следване на някакъв гуру - не мисля че е залог за успех. Много хора го правят, специални етф-и има даже, ма резултатите са посредствени.
                            А твоя човек и той ли е 100% в злато ?

ПС btw какви са cash costs и aisc на тия трите афроминьорчета ?
                            благодаря

all in съм, оставих само малко унипак. но спирам вече паричния поток за инвестиции следващите заплати отиват вече към депозити че рисковия период върви към своя край - на 29 съм вече, наближава време за брак, деца и тн.

иначе гурута всякакви, но съм фен на бъри и компания и не виждам много промяна в света в сравнение с преди 10 години, дежа вю направо като гледах the big short

дори сега световната икономика да се оправи, има 2019 едно много важно събитие, а именно промяна в мсс с която за оперативните лизинги вече има стандарт. това се готви от едни 30 години и ще надуе дълговете само на американските компании с едни три трилиона според фт. мноооого ще размъти пазара това

иначе не е сляпо следване, просто мислим по подоен начин с дядо стан

за етф, гледах ги но винаги предпочитам сам да си избирам компаниите.

cash costs и aisc не мога да ги кажа по памет, но не е това основното което гледах в тези компании - основния показател за мен е EV/reserves. за това и по-долу наблягам на mine life. drd обаче, които са ми най-много, не са mining. те преработват т.нар tailings или отпадъци. aisc май им беше към хиляда долара. ето тук има много интересна статия за тях:

Making gold out of almost nothing at all

http://www.bdlive.co.za/business/min...nothing-at-all

поздрави и успех с инвестирането, ти винаги си ми най-аргументираният критик и ти благодаря за това
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Аз пък съм 36,42 % в инфраструктурни компании. Засега е ОК от началото на годината, ако не се смята волатилността на ЧЕЗ. Но така или иначе за мен БФБ започва да губи тотално смисъл.

Портфейл на БФБ:
                              ЧЕЗ
                              Агрия
                              Спииди
                              БРЕФ

10 % от портфейла ми е в петролни компании.
                              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

международен портфейл:

DRDGOLD 39.64%
                                Pan African Resources 34.06%
                                Harmony Gold Mining Co 24.19%

cash 2.11%

[/B]

да обобщя, cash is king and gold is cash
                                Cash is bigger king than gold...
                                Tи май с трите крака влезе в отбора на златобълховците
                                Поздравявам те за смелия залог макар че никога не бих направил като тебе.
                                Аз лично преди да допре яйцето до чопърните мъни - не бих влизал в злато.
                                Дано да играеш само със силно спекулативни пари които да си готов да загубиш без да ти се отрази особено на стандарта.
                                Възхищението от и сляпото следване на някакъв гуру - не мисля че е залог за успех. Много хора го правят, специални етф-и има даже, ма резултатите са посредствени.
                                А твоя човек и той ли е 100% в злато ?

ПС btw какви са cash costs и aisc на тия трите афроминьорчета ?

Коментар

Working...
                                X