IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение

И аз познавам Никиту...
    Не е Никиту.
    По тая логика трябва да броим и г-н Донев, нали и той има регистрация.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Много обичам да се изказва някой ангро....
      Търгувал съм 5 години на телефон....
      Те тези, които са през телефон са и през платформите Монти. Кой посредник ще ти позволи да търгуваш така, ако не си негов клиент отдавна и сте си изградили доверие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Малиии, как сте се нахвърлили на Монти, не е истина просто, а човекът си казва истината, т.е. неговата си истина, пречупена през неговия си мироглед, която до много голяма степен се припокрива с моята истина.

Добре бе, хора, кефете се, че Никиту ни наду измислената борсичка, голяма радост, че и в света се заформя балон, ама ламБата не свети ли? Къде е фундаментът зад тези резултати? С какво 2016 бе по-различна от 2015, освен с Никиту? А утре, когато почне да кешира или банките пак вдигнат лихвите по депозитите над сегашната кръгла нула, тогава какво правим? Ето, аз напраявих врътка с 1ЧЗ - бърза врътка и временна, ама просто беше луд късмет, че съм нацелил тайминга - нищо пред дружеството не се промени за 1 година, същото си е, ама някой реши да надува цената и от 7 000, където си стоя сумати време, че даже и беше паднало по-надолу, изведнъж за 3 месеца стигна 20 000. Що? Щото пазарът премислил - е, как пък така премисли, че да я вдигне 3 пъти за 3 месеца? Не се оплаквам, само ми свети ламБата и толкоз.

Ама не се и самонадъхвам, че съм някакъв ултра трейдър, дето много яко ги разбира, а не съм лузър като онези с депозитите и апартаментите. Единственото, за което се гордея като инвестиция, е златото ми купена на 600 долара в края на 2007, като се поразпука балонът. Тогава народът яко набиваше по акции, аз се позамислиш, че май ще има пук - не се сещам за акция, която да се е представила по-добре към момента (от родните), сравнено със златото ми от 2007. Не съм продавал на 1900 долара, сържа си го и ще си го държа като хедж. даже може и още да си купя.

Успех ви желая, но аз чувам пукането на ледовете отново, вие - не и дано да сте прави, но да ми се хвалите, че сте трейдъри на пообие на борса като БФБ, дето нищо не зависи от вас - е, хайде, няма нужда. Тук се надяваме на чудеса като Никиту (май много бързо забравихте Меком) или на вътрешно инфо, за който го има. Толкоз.

П.С. И трейдърите бяхме над 30К - много народ купуваше, без д а позлва кобУкС - единични сделки, които още си държат като пакети, осоено от ИПО-тата - имам не един и двама приятели от тази категория. Още веднъж - успех!
        в един момент пазара толкова се вдига че почваш да се плашиш, този момент при мен настъпи в края на 2015. на доста хора и п/е от 30 им се вижда нормално стига да правят пари. това което води до мечи пазари са бичите пазари. понякога се случва в края на бичи пазар да има ирационална увереност, това е
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Малиии, как сте се нахвърлили на Монти, не е истина просто, а човекът си казва истината, т.е. неговата си истина, пречупена през неговия си мироглед, която до много голяма степен се припокрива с моята истина.

Добре бе, хора, кефете се, че Никиту ни наду измислената борсичка, голяма радост, че и в света се заформя балон, ама ламБата не свети ли? Къде е фундаментът зад тези резултати? С какво 2016 бе по-различна от 2015, освен с Никиту? А утре, когато почне да кешира или банките пак вдигнат лихвите по депозитите над сегашната кръгла нула, тогава какво правим? Ето, аз напраявих врътка с 1ЧЗ - бърза врътка и временна, ама просто беше луд късмет, че съм нацелил тайминга - нищо пред дружеството не се промени за 1 година, същото си е, ама някой реши да надува цената и от 7 000, където си стоя сумати време, че даже и беше паднало по-надолу, изведнъж за 3 месеца стигна 20 000. Що? Щото пазарът премислил - е, как пък така премисли, че да я вдигне 3 пъти за 3 месеца? Не се оплаквам, само ми свети ламБата и толкоз.

Ама не се и самонадъхвам, че съм някакъв ултра трейдър, дето много яко ги разбира, а не съм лузър като онези с депозитите и апартаментите. Единственото, за което се гордея като инвестиция, е златото ми купена на 600 долара в края на 2007, като се поразпука балонът. Тогава народът яко набиваше по акции, аз се позамислиш, че май ще има пук - не се сещам за акция, която да се е представила по-добре към момента (от родните), сравнено със златото ми от 2007. Не съм продавал на 1900 долара, сържа си го и ще си го държа като хедж. даже може и още да си купя.

Успех ви желая, но аз чувам пукането на ледовете отново, вие - не и дано да сте прави, но да ми се хвалите, че сте трейдъри на пообие на борса като БФБ, дето нищо не зависи от вас - е, хайде, няма нужда. Тук се надяваме на чудеса като Никиту (май много бързо забравихте Меком) или на вътрешно инфо, за който го има. Толкоз.

П.С. И трейдърите бяхме над 30К - много народ купуваше, без д а позлва кобУкС - единични сделки, които още си държат като пакети, осоено от ИПО-тата - имам не един и двама приятели от тази категория. Още веднъж - успех!
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Дрънкаш щуротии. До преди няколко години излизаше информация колко са търгуващите с платформи на БФБ . Никога не са били повече от 6000 човека. Това което казваш ти са свободни съчинения. Като е имало масова приватизация и компенсаторки да не би хората които са ги притежавали да са търгували тук. Това го има и сега, но търгуващите никога не са били много.
            Много обичам да се изказва някой ангро....
            Търгувал съм 5 години на телефон....

Коментар

аз съм 23 К номер при един посредник.....и това преди 12 години сега същия е на 58 К....
              Имаше компенсаторки ,имаше масова в три кръга имаше обезщетения от фабрики и заводи....това е ликвидност....
              Дрънкаш щуротии. До преди няколко години излизаше информация колко са търгуващите с платформи на БФБ . Никога не са били повече от 6000 човека. Това което казваш ти са свободни съчинения. Като е имало масова приватизация и компенсаторки да не би хората които са ги притежавали да са търгували тук. Това го има и сега, но търгуващите никога не са били много.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Монти извинявай ама изпадаш в крайности. Не само ти си от 2004г на борсата, някои сме и от по рано. Всички сме губили и печелили, това е нормално, на борсата е така ! А колкото до играчите на пазара никога, ама никога не е имало 30000 търгуващи, в най добрите времена не са били повече от 5-6000души.
                аз съм 23 К номер при един посредник.....и това преди 12 години сега същия е на 58 К....
                Имаше компенсаторки ,имаше масова в три кръга имаше обезщетения от фабрики и заводи....това е ликвидност....

Коментар

Това би ли го обяснил на един мой приятел които купи 500 К на ЗХБГ на 4 лв и сега като му кажат борса предпочита да влага в барове и ресторанти.... а онзи който вложи в евроинс на 30 лв,виждайки че се качва през 2007 и още съжалява че не е продал на 36 .. .....за 50К..
                  Ами онзи колеги който заложи апартамента или онзи с репото на ФИБ на 13 к ...а тя стигна стотинки ...
                  Вие не можете да Убедите нас/който сме от 2004 г. / да участваме със всичките пари на борсата ни а камО ли тези с големите загуби....
                  Да живеем нормално но спокойно спЪ ,че това са пари ,само пари....който са в повече и са резерв а не за основно препитание...
                  От 30 К през 2007 постоянни играчи в момента са активни 200 ...
                  Кого лъжеме....себе си.?
                  Съгласен съм на 100%.Преди няколко години се чудих в какво да си вкарам свободните пари,избора пред мен беше сигурност или доходност-избрах сигурноста на златото.Вярно е че за момента половината ми е още на загуба,приемлива 10-20% и с не лоши изгледи за в бъдеще.Тази година доходноста ми е 5% и изглежда ниска на фона на обявените от колегите резултати но пак повтарям че аз търся сигурност напред във времето.

Коментар

Това би ли го обяснил на един мой приятел които купи 500 К на ЗХБГ на 4 лв и сега като му кажат борса предпочита да влага в барове и ресторанти.... а онзи който вложи в евроинс на 30 лв,виждайки че се качва през 2007 и още съжалява че не е продал на 36 .. .....за 50К..
                    Ами онзи колеги който заложи апартамента или онзи с репото на ФИБ на 13 к ...а тя стигна стотинки ...
                    Вие не можете да Убедите нас/който сме от 2004 г. / да участваме със всичките пари на борсата ни а камО ли тези с големите загуби....
                    Да живеем нормално но спокойно спЪ ,че това са пари ,само пари....който са в повече и са резерв а не за основно препитание...
                    Кого лъжеме....себе си.?
                    Монти, аз имам и един познат, който ипотекира 2 апартамента през 2007 и парите вложи на БФБ. Основно Трейс и ПИБ. Сега си няма нищо.
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Кого лъжеме....себе си.?
                      Монти извинявай ама изпадаш в крайности. Не само ти си от 2004г на борсата, някои сме и от по рано. Всички сме губили и печелили, това е нормално, на борсата е така ! А колкото до играчите на пазара никога, ама никога не е имало 30000 търгуващи, в най добрите времена не са били повече от 5-6000души.

Коментар

Кого лъжеме....себе си.?
                        Изобщо не си разбрал какво ти написах. Учи се от спосбните тези, които са от години на борсата и се справят. Тези твои приятели за които говориш явно не са били за този бизнес и пазара ги е изхвърлил. Изучи внимателно грешките им за да не ги повтаряш, но ако можеш се обгради с хора, които са по-добри от теб. Няма нужда да ги мразиш. Те не са ти враг. Те са пътя за твоето израстване. Потърси защо някои, които са с твоя стаж са се справили по-добре от теб. Мислиш ли като тях ще имаш техните резултати. Поздравления, че не си от тези, които пазара е изхвърлил, но в общи линии всички тук сме такива.
                        Лека и доходна.

Коментар

• Току що заради Монти и аз си направих труда да си сметна оборота през 2016 и той е над 62000лв. Като заявявам, че нямам спекулантски сделки, портфейла ми е публикуван малко по долу. Така, че мога да кажа, че и ние дребните правим не малък оборот.

Коментар

• Монти, изобщо не мога да разбера какво искаш да кажеш. Че на борсата се губят пари? Е, ти откри топлата вода
                            Да, но също така се и печелят. Затова всички ние сме тук. Това че някой се е опарил и не иска да се върне си е негов проблем и е чисто психологически. То и от ресторанти се губят пари, нали знаеш..

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Кого лъжеме....себе си.?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Монти, испадаш в едно интересно вътрешно противоречие. Прилагаш стратегия, която би била успешна за изключително малки портфейли. Както много точно си го казал до 10 хиляди лева, която в периоди на голяма ликвидност би била приложима и за такива до 20 хиляди. Поради обясними причини никой с голям портфейл не би приложил твоят модел. Предполагам за хора като Алонсо би било напълно неприложимо. Поради тази причина хората с пари прилагат съвсем други стратегии. Обаче ти си убеден, че само твоята е правилна и техните са грешни. Така се стига до абсурда, че някой с да кажем 20 до 100 пъти по-малък портфейл обеснява на въпросният човек колко е прост. Някак си не се вързва. За да имаш голям портфейл трябва да смениш схемата и за горницата да действаш като тях. В противен случай ще стоиш винаги на 20К и ще твърдиш, че големите са глупаци. Начина на мислене се материализа. Не може със едно и също мислене да иам различни резултати. Примерно аз съм научил много от Бигбеар, Алонсо и доста други да не изброявам всички. Както и да е давам само тема за размисъл. Не е хранене.
                              При срещите, които сме правили - особено на тази през есента в Царско село, видях, че и хората с повече инвестиции мислят по различен начин. Всеки си има начин на действие, виждания и решения.
                              Сега някой да ме обвинява, че не съм ръчкал постоянно акциите си - добре. Но като помисля - отделям едни 10 хилки примерно за ежедневно ръчкане. Ако съм добър /а то е под въпрос/ в края на годината ще имам един 2-3-4 хилки. Защо да го правя това упражнение и да вися непрекъснато на палтформата???? За тези парички ли? Не е за мен !!!!
                              това най-елементарен пример за различна преценка

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Монти, испадаш в едно интересно вътрешно противоречие. Прилагаш стратегия, която би била успешна за изключително малки портфейли. Както много точно си го казал до 10 хиляди лева, която в периоди на голяма ликвидност би била приложима и за такива до 20 хиляди. Поради обясними причини никой с голям портфейл не би приложил твоят модел. Предполагам за хора като Алонсо би било напълно неприложимо. Поради тази причина хората с пари прилагат съвсем други стратегии. Обаче ти си убеден, че само твоята е правилна и техните са грешни. Така се стига до абсурда, че някой с да кажем 20 до 100 пъти по-малък портфейл обеснява на въпросният човек колко е прост. Някак си не се вързва. За да имаш голям портфейл трябва да смениш схемата и за горницата да действаш като тях. В противен случай ще стоиш винаги на 20К и ще твърдиш, че големите са глупаци. Начина на мислене се материализа. Не може със едно и също мислене да иам различни резултати. Примерно аз съм научил много от Бигбеар, Алонсо и доста други да не изброявам всички. Както и да е давам само тема за размисъл. Не е хранене.
                                Кого лъжеме....себе си.?

Коментар

Working...
                                X