IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Вземи си един дукат и пробвай, ще ти хареса - а и е полезно за кокълите и имунната система

Не е нужно да вземаш най-голямата компания - но някоя комплексна. При твоята насоченост - странно ми е, че нямаш Rio Tinto и/или BHP. Те тоже копат и уранчец, и златце, и сребърце, и мед, и литийчец, и елмази - и всякакви други работи.

Тинтата почва да експлоатира здравата едно твърде сосно находище на литийчец в Сърбия.
    сребро става ли лизане? имам към 400 грама монети

Нямам Rio Tinto и/или BHP. точно защото са прекалено диверсифицирани - не ми дават експозиция към суровините които искам. +BHP са задници, погледни случая с язовира Самарко

за Сърбия, не бих инвестирал в находища за каквото и да е в Европа - тук мините хич не ги харесват и ще има много спънки

Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение

Идеята за инвестиции в злато и сребро е ясна. Аз също много се чудих тази пролет, но в крайна сметка се отказах.

Каква ти е генералната идея за лизинга на самолети? Няма ли да се накърни този бизнес, ако се вдигнат лихвите?
    съмнявам се да се вдигнат лихвите скоро, очакванията на фед винаги са смешни, а ецб не бърза даже да спре изкупуванията на облигации

ето пример

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

иначе както виждаш от пая, насочил съм се към лизинг на самолети, целулоза, злато, сребро и уран
      Идеята за инвестиции в злато и сребро е ясна. Аз също много се чудих тази пролет, но в крайна сметка се отказах.

Каква ти е генералната идея за лизинга на самолети? Няма ли да се накърни този бизнес, ако се вдигнат лихвите?

Коментар

не съм по близането

лития не мисля че ще има бум, най-голямата компания в света Albemarle Corporation нещо не ме впечатляват резултатите. а и като цяло съм фен на водородната енергия:

http://www.miningweekly.com/article/...12/rep_id:3650

иначе както виждаш от пая, насочил съм се към лизинг на самолети, целулоза, злато, сребро и уран
        Вземи си един дукат и пробвай, ще ти хареса - а и е полезно за кокълите и имунната система

Не е нужно да вземаш най-голямата компания - но някоя комплексна. При твоята насоченост - странно ми е, че нямаш Rio Tinto и/или BHP. Те тоже копат и уранчец, и златце, и сребърце, и мед, и литийчец, и елмази - и всякакви други работи.

Тинтата почва да експлоатира здравата едно твърде сосно находище на литийчец в Сърбия.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ного златни работи, бе - що не си купиш истинско златце, та да си го ближеш? Какви са тия неща? Трябва да ги разгледам - защото те ценя като идеен инвеститор. Аз по ща компании, дето копат не само златце, ами и всякакви работи - особено литийчец - мисля там ще има бум скоро-скоро - да.

Да.
          не съм по близането

лития не мисля че ще има бум, най-голямата компания в света Albemarle Corporation нещо не ме впечатляват резултатите. а и като цяло съм фен на водородната енергия:

http://www.miningweekly.com/article/...12/rep_id:3650

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Ного златни работи, бе - що не си купиш истинско златце, та да си го ближеш? Какви са тия неща? Трябва да ги разгледам - защото те ценя като идеен инвеститор. Аз по ща компании, дето копат не само златце, ами и всякакви работи - особено литийчец - мисля там ще има бум скоро-скоро - да.

Да.

Коментар

Нарисувай-нарисувай

Коментар

продадох уиз еър, купих аватион

някой интересува ли се от колелца или графики или да не се занимавам?
                Нарисувай-нарисувай

Коментар

не си прави труда!
                  Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Давай,давай !
                    Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• продадох уиз еър, купих аватион

Коментар

• [QUOTE=Black and white cat-foot;n3214565]
                        Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

"за петте месеца на годината приходите на компанията са се увеличили с 8% до 270,8 млн. лв. С 14% до малко над 7 млн. лв. нараства акумулираната печалба преди данъци, която за същия период на 2016 г. възлиза на 6,2 млн. лв."

лично на мен не ми се струва нито евтино нито скъпо на база резултатите
                        Еми мен цената си ми изглежда ок за добавка както казах не е евтино ама то няма и как да е евтино в една компания като тази. Ама пък аз купих доста на върха миналият месец 8.52 така че да си смъкна малко средната би било супер.
                        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• [QUOTE=bnight;n3214504]
                          Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

трейдинга не обяви ли 30+% ръст на продажбите за 6-месечието ? Също така не се ли канят да завземат сърбия където пазара е супер по-назад ? Лично аз си мисля че цената там е много далече от връх и дори се надявам да успея да добавя някоя и друга хартия на тези нива в следващите дни.
                          "за петте месеца на годината приходите на компанията са се увеличили с 8% до 270,8 млн. лв. С 14% до малко над 7 млн. лв. нараства акумулираната печалба преди данъци, която за същия период на 2016 г. възлиза на 6,2 млн. лв."

лично на мен не ми се струва нито евтино нито скъпо на база резултатите

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            Някъде след 2011г. започнах да си изграждам нова сратегия, разделяйки портфейла на две зони.
                            Първа основна с подчертан дивидентен характер и солиден потенциал за развитие с доза подцененост.
                            Втората зона беше пълна с грешки от началният ми период ,- с основна цел да се вземе каквото може от
                            нея и прехвърли в първа. Там бяха пътища+ мостове+ мекоми+ елма = гробещния парк закрит след пролет
                            лято 2014г. Сегашните видими остатъци като Ен.прив. + остатъци по дъното ми бяха новата цел на изчист
                            ване на порфейла дори от остатъчната им похарчена пара по тях;- да стоят там , но без да ми тежат на
                            съвеста, че някога съм давал пара за тях. За целта там са били синергон+топливо, зърнени+газ+цкб до 14-15г.
                            някои затваряни и отваряни многократно, с удобен вход влизам в друга позиция с цел +8/15% и с профита
                            сторнирам, така че плюсовете които се виждат основно в 17г. са такъв резултат от кратки влизания в
                            позици без основен ангажимент. Като пример ИКХлд. не е там въпреки направен почти 1000лв.+, а сега
                            е и отворен наново. В сектора 16г срещу евр.хлд. стои ТСХлд. - той е с малка загуба , но евр.хл. е поема
                            , .
                            До сега съм си поствал само първа зона и винаги съм казвал, че се окопавам, а по втора се работи здраво,
                            е дойде и времето извадените от там средства да я изчистят , с надежда да не влизат нови такива !!!
                            Бъди здрав и успех!

Коментар

• Някъде след 2011г. започнах да си изграждам нова сратегия, разделяйки портфейла на две зони.
                              Първа основна с подчертан дивидентен характер и солиден потенциал за развитие с доза подцененост.
                              Втората зона беше пълна с грешки от началният ми период ,- с основна цел да се вземе каквото може от
                              нея и прехвърли в първа. Там бяха пътища+ мостове+ мекоми+ елма = гробещния парк закрит след пролет
                              лято 2014г. Сегашните видими остатъци като Ен.прив. + остатъци по дъното ми бяха новата цел на изчист
                              ване на порфейла дори от остатъчната им похарчена пара по тях;- да стоят там , но без да ми тежат на
                              съвеста, че някога съм давал пара за тях. За целта там са били синергон+топливо, зърнени+газ+цкб до 14-15г.
                              някои затваряни и отваряни многократно, с удобен вход влизам в друга позиция с цел +8/15% и с профита
                              сторнирам, така че плюсовете които се виждат основно в 17г. са такъв резултат от кратки влизания в
                              позици без основен ангажимент. Като пример ИКХлд. не е там въпреки направен почти 1000лв.+, а сега
                              е и отворен наново. В сектора 16г срещу евр.хлд. стои ТСХлд. - той е с малка загуба , но евр.хл. е поема
                              , .
                              До сега съм си поствал само първа зона и винаги съм казвал, че се окопавам, а по втора се работи здраво,
                              е дойде и времето извадените от там средства да я изчистят , с надежда да не влизат нови такива !!!

Коментар

• [QUOTE=Монти;n3214501]
                                Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Фармите добре се преставят но ако няма нови пари нито чичо Оги нито ДФ и ПФ ще са тези който ще ги пратят в небесата...
                                трейдинга не обяви ли 30+% ръст на продажбите за 6-месечието ? Също така не се ли канят да завземат сърбия където пазара е супер по-назад ? Лично аз си мисля че цената там е много далече от връх и дори се надявам да успея да добавя някоя и друга хартия на тези нива в следващите дни.
                                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Working...
                                X