Предупредих, че положението с Турция не е розово, ама за жалост НИЕ СМЕ МНОГО, АМА МНОГО ПО-ЗЛЕ!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турция - следващия балон ?!?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеТурският правителствен източник естествено ще хвали Турция.
Израелският - естествено - обратно поради обтегнатите сега отношения между двете страни.
А къде е истината?
Коментар
-
http://www.invest.gov.tr/en-US/inves...ndicators.aspx
Реалните данни са много по-различни. Между другото последните 18 месеца турция се опитват с всякакви средства да ограничава кредитирането. макар и с доста неортодоксални мерки. Лично аз съм смятам че турската икономика се развива най-добре в света за последната година - година и половина
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеКолеги, попаднах на тази статия в е-вестник, превод на статия от израелски вестник.Поствам само началото, другото може да намерите на дадения линк.
Прочетеното ме накара да се замисля. Дали не пропускаме нещо много важно като сме се вторачили в собствения си, в гръцкия и в европейския "пъп"? А в същото време една голяма държава, наш съсед, е на ръба да се срине тотално? Не се бях замислял защо Ердоган печели избори.... Някак си "по подразбиране" си мислех, че всичко е заради "тъмните маси от Анадола", които гласуват под строй като нашите турци и цигани, и по този начин преодоляват вота на светските и образованите турци. Но ако се окаже, че Ердоган съзнателно е надувал балона за да печели избори, не ми се мисли как ще свърши тая работа ....
като се спраскат балоните около нас и от Европа пак ще се сетят, че сме остров на стабилност
Коментар
-
Турция - следващия балон ?!?
Колеги, попаднах на тази статия в е-вестник, превод на статия от израелски вестник.Поствам само началото, другото може да намерите на дадения линк.Наричат турския премиер Реджеп Тайип Ердоган “новия султан в нео-османската империя в Близкия изток”, но реалното икономическо състояние на Турция не отговаря на представите за мощна империя, тъй като страната е застрашена от спукване на кредитния балон, раздуван през последните 18 месеца.
Бюджетният дефицит на разпадащата се Гърция е около 10 на сто от БНП - и светът се вкамени от страх. В същото време дефицитът на Турция вече е 9,5 на сто от БНП, и въпреки това на страната все още се гледа като на пример за икономически успех.............................................He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар