Първоначално изпратено от Стамболов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турция - следващия балон ?!?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеИ къде си ме видял да сравнявам България и Турция, че ми казваш, че България имала по-висок рейтинг.
Отговорът ми беше към поста на Forex Master, а за твоя не съм казал нищо.
Погледни надолу страницата с постовете, ориентирай се и тогава се оплаквай...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеДори и след повишението рейтинга на Туция по S&P ( а и по Moody's) е по-нисък от този на България.
Стига с този нихилизъм!
Ако бях казал,че вдигат рейтинга на Бразилия например ми е чудно дали щеше да напишеш същото.
Що за мислене имаш ти?Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
20/01/2011 - Шериатски ислямски индекс бе добавен в Истанбулската фондова борса
http://www.setimes.com/cocoon/setime.../20/feature-02
Да не забравяме все пак за каква страна става дума! Има все по засилващ се риск Турция от светска държава да премине малко по малко към ислямска подобно на Иран и да започнат тихичко демонтажите на паметниците на Ататюрк които е бил неверник и атеист, за разлика от сегашните религиозни фанатици управляващи държавата им.
На Иран бяха нужни само 2 седмици за да стане от гражданска държава в ислямска и ислямистите да яхнат властта, но те се качиха на готово след студентските протести и революция и успяха да излъжат всички иранци - но това бе в 70 те години. На Афганистан бяха нужни 20-30 години, за да се сменят късите поли с фереджета, а в Турция този процес се прави по други пътища, пак с ислямски пари - (на времето един турски генерал ни бе казал - Не продавайте земя на араби, каквато грешка направихме ние!), но-о малко по малко и целенасочено. Вече има над 1000 генерала, полковници, капитани, професори, журналисти и интелектуалци - елита на нацията им, които са арестувани последните години в Турция, в скалъпени обвинения, че искат да свалят властта на ислямистите. http://borsi.blog.bg/politika/2009/0...-na-zle.340082
За икономиката им долу си казах мнението. С тази силна инфлация, не всичко е розови любовни сериали. Риска да има "Сълзи над Босфора" въобще не е малък.Last edited by Jay Gould; 20.09.2011, 16:48.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеДори и след повишението рейтинга на Туция по S&P ( а и по Moody's) е по-нисък от този на България.
Стига с този нихилизъм!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИ при нас цените на хранителните продукти достигат рекордно високи нива, само че при охлаждаща се икономика...
Стига с този нихилизъм!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеS&P вдигнали рейтинга на Турция от BB+ на BBB-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеПрегряващата икономика е изправена и пред заплахата от инфлация
.
.
.
При цени на хранителните продукти на стоките, достигащи рекордно високи стойности, същинската и водещата инфлация остават тревожниСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Мнението, че Турция е следващия балон е напълно основателно.
И ето доказателството:
Въпреки впечатляващия растеж Турция е изправена пред сериозни икономически проблеми
От Алина Лехтинен за Southeast European Times от Истанбул - 14.06.2011 г.
http://www.setimes.com/cocoon/setime.../14/feature-01
След приключването на изборите правителството е изправено пред редица предизвикателства, породени от прегряващата икономика на Турция, включително бързо разрастващият се дефицит по текущата сметка, растящата инфлация и високите темпове на нарастване на безработицата.
Окан Конан, 24-годишен, с колежанско образование, е прекарал цяла година в търсене на работа. Той е един от многото временно и постоянно безработни младежи в Турция. При ниво на безработицата от 11,5 % и безработица сред младежта от 20 % следващото правителство е изправено пред предизвикателството да намери начин да осигури подходящи и продуктивни работни места на десетките хиляди младежи, присъединяващи се към работната сила ежегодно.
Липсата на работни места обаче е само един от многото икономически проблеми, пред които ще се изправи ПСР по време на третия си мандат.
Експертите са загрижени от бързото влошаване на дефицита по текущата сметка, който в момента е 8 %. Миналата седмица рейтинговата агенция „Муудис” го определи като един от най-сериозните рискове за турската икономика.
Дефицит по текущата сметка на дадена страна възниква, когато общият внос на стоки, услуги и преводи надхвърля износа й на стоки, услуги и преводи.
„Дефицитът по текущата сметка на Турция достигна нови рекордни нива и е вероятно да се устреми още по-нагоре през оставащата част от годината”, заяви главният икономист на „Аи Ен Джи Банк” - Турция, Сенгюл Дагдевирен. „Това означава, че за да се поддържат сегашните нива на растеж, необходимостта на страната от чужд капитал нараства бързо.”
Въпреки ръста на износа, до момента той не е в състояние да достигне бързо разрастващия се обем на вноса. В опит да спре притока на горещи пари миналата година правителството намали лихвените проценти, което доведе до увеличаване на броя на потребителските кредити, увеличение на вътрешното потребление и инфлационен натиск.
Сметката по вноса също набъбва поради исторически рекордните цени на стоките - и зависимостта от вносен петрол - много от които са суровини за производство на експортни стоки.
Прегряващата икономика е изправена и пред заплахата от инфлация, като нивото на инфлацията през май (в сравнение с април) беше 2,24 %, най-високото от октомври 2008 г. Същевременно инфлацията през май, сравнена с тази през същия месец миналата година (водещата инфлация), беше 7,17 %.
При цени на хранителните продукти на стоките, достигащи рекордно високи стойности, същинската и водещата инфлация остават тревожни, особено като се има предвид, че те засягат потребителите и индустриите, които разчитат на вносни стоки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеА в Австрия пък има места, където бащите забременяват дъщерите си, като че ли е национален спорт...
Еми аз не съм специалист по европейски ценности... Сигурно затова не ги разбирам нещата и пропускам някои модерни тенденции... и затова ще те слушам теб като виден експерт по европейски и евро-атлантически ценности...
обаче гледай листопад там са яката работатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениев анадола има места в застои от средните векове...
Еми аз не съм специалист по европейски ценности... Сигурно затова не ги разбирам нещата и пропускам някои модерни тенденции... и затова ще те слушам теб като виден експерт по европейски и евро-атлантически ценности...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеХахаха... мрежаров... не с лошото!
Как да си нямам идея като ти лично си ми казвал как си бил върл фен на СДС, а след това и как си се разочаровал от тях? Що се отнася до това с какво се занимаваш, псевдонима който си избрал е отчайващо красноречив!
Що се отнася до псевдонима ми, той няма нищо общо с работата ми вече повече от 10 години. Просто сантимент.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар