IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турция - следващия балон ?!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    Де го чукаш, де се пука....

Отговорът ми беше към поста на Forex Master, а за твоя не съм казал нищо.

Погледни надолу страницата с постовете, ориентирай се и тогава се оплаквай...
    Цитираш форекс а говориш за рейтинги, а моя пост е за рейтинги. По-скоро ти се ориентирай.
    Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
      И къде си ме видял да сравнявам България и Турция, че ми казваш, че България имала по-висок рейтинг.
      Де го чукаш, де се пука....

Отговорът ми беше към поста на Forex Master, а за твоя не съм казал нищо.

Погледни надолу страницата с постовете, ориентирай се и тогава се оплаквай...

Коментар

• Има нихилистично мислене Отрича всичко, което не възхвалява любимците му. Включително и това което ама по никакъв начин не е свързано с тях.

Коментар

Дори и след повишението рейтинга на Туция по S&P ( а и по Moody's) е по-нисък от този на България.
          Стига с този нихилизъм!
          Какъв нихилизъм те гони и какво ти става на тебе? Просто цитирам най-обикновена новина. И къде си ме видял да сравнявам България и Турция, че ми казваш, че България имала по-висок рейтинг.

Ако бях казал,че вдигат рейтинга на Бразилия например ми е чудно дали щеше да напишеш същото.

Що за мислене имаш ти?
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• 20/01/2011 - Шериатски ислямски индекс бе добавен в Истанбулската фондова борса
            http://www.setimes.com/cocoon/setime.../20/feature-02
            Да не забравяме все пак за каква страна става дума! Има все по засилващ се риск Турция от светска държава да премине малко по малко към ислямска подобно на Иран и да започнат тихичко демонтажите на паметниците на Ататюрк които е бил неверник и атеист, за разлика от сегашните религиозни фанатици управляващи държавата им.
            На Иран бяха нужни само 2 седмици за да стане от гражданска държава в ислямска и ислямистите да яхнат властта, но те се качиха на готово след студентските протести и революция и успяха да излъжат всички иранци - но това бе в 70 те години. На Афганистан бяха нужни 20-30 години, за да се сменят късите поли с фереджета, а в Турция този процес се прави по други пътища, пак с ислямски пари - (на времето един турски генерал ни бе казал - Не продавайте земя на араби, каквато грешка направихме ние!), но-о малко по малко и целенасочено. Вече има над 1000 генерала, полковници, капитани, професори, журналисти и интелектуалци - елита на нацията им, които са арестувани последните години в Турция, в скалъпени обвинения, че искат да свалят властта на ислямистите. http://borsi.blog.bg/politika/2009/0...-na-zle.340082
            За икономиката им долу си казах мнението. С тази силна инфлация, не всичко е розови любовни сериали. Риска да има "Сълзи над Босфора" въобще не е малък.
            Last edited by Jay Gould; 20.09.2011, 16:48.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Дори и след повишението рейтинга на Туция по S&P ( а и по Moody's) е по-нисък от този на България.
              Стига с този нихилизъм!
              Той и на Гърция бе доста висок преди година и половина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                И при нас цените на хранителните продукти достигат рекордно високи нива, само че при охлаждаща се икономика...
                Стига с този нихилизъм!

Коментар

• Предлагам инвестор.бг да сложат маркер за водещия индекс на турската борса, вместо на Хърватската например...

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                    S&P вдигнали рейтинга на Турция от BB+ на BBB-
                    И турската борса избива рибата 4,4 нагоре, като се сложи и ръста на турската лира става над 5%

Коментар

• S&P вдигнали рейтинга на Турция от BB+ на BBB-

Коментар

Прегряващата икономика е изправена и пред заплахата от инфлация
                        .
                        .
                        .
                        При цени на хранителните продукти на стоките, достигащи рекордно високи стойности, същинската и водещата инфлация остават тревожни
                        И при нас цените на хранителните продукти достигат рекордно високи нива, само че при охлаждаща се икономика...
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Мнението, че Турция е следващия балон е напълно основателно.
                          И ето доказателството:

Въпреки впечатляващия растеж Турция е изправена пред сериозни икономически проблеми
                          От Алина Лехтинен за Southeast European Times от Истанбул - 14.06.2011 г.
                          http://www.setimes.com/cocoon/setime.../14/feature-01

След приключването на изборите правителството е изправено пред редица предизвикателства, породени от прегряващата икономика на Турция, включително бързо разрастващият се дефицит по текущата сметка, растящата инфлация и високите темпове на нарастване на безработицата.

Окан Конан, 24-годишен, с колежанско образование, е прекарал цяла година в търсене на работа. Той е един от многото временно и постоянно безработни младежи в Турция. При ниво на безработицата от 11,5 % и безработица сред младежта от 20 % следващото правителство е изправено пред предизвикателството да намери начин да осигури подходящи и продуктивни работни места на десетките хиляди младежи, присъединяващи се към работната сила ежегодно.

Липсата на работни места обаче е само един от многото икономически проблеми, пред които ще се изправи ПСР по време на третия си мандат.

Експертите са загрижени от бързото влошаване на дефицита по текущата сметка, който в момента е 8 %. Миналата седмица рейтинговата агенция „Муудис” го определи като един от най-сериозните рискове за турската икономика.

Дефицит по текущата сметка на дадена страна възниква, когато общият внос на стоки, услуги и преводи надхвърля износа й на стоки, услуги и преводи.

„Дефицитът по текущата сметка на Турция достигна нови рекордни нива и е вероятно да се устреми още по-нагоре през оставащата част от годината”, заяви главният икономист на „Аи Ен Джи Банк” - Турция, Сенгюл Дагдевирен. „Това означава, че за да се поддържат сегашните нива на растеж, необходимостта на страната от чужд капитал нараства бързо.”

Въпреки ръста на износа, до момента той не е в състояние да достигне бързо разрастващия се обем на вноса. В опит да спре притока на горещи пари миналата година правителството намали лихвените проценти, което доведе до увеличаване на броя на потребителските кредити, увеличение на вътрешното потребление и инфлационен натиск.

Сметката по вноса също набъбва поради исторически рекордните цени на стоките - и зависимостта от вносен петрол - много от които са суровини за производство на експортни стоки.

Прегряващата икономика е изправена и пред заплахата от инфлация, като нивото на инфлацията през май (в сравнение с април) беше 2,24 %, най-високото от октомври 2008 г. Същевременно инфлацията през май, сравнена с тази през същия месец миналата година (водещата инфлация), беше 7,17 %.

При цени на хранителните продукти на стоките, достигащи рекордно високи стойности, същинската и водещата инфлация остават тревожни, особено като се има предвид, че те засягат потребителите и индустриите, които разчитат на вносни стоки.

Коментар

А в Австрия пък има места, където бащите забременяват дъщерите си, като че ли е национален спорт...

Еми аз не съм специалист по европейски ценности... Сигурно затова не ги разбирам нещата и пропускам някои модерни тенденции... и затова ще те слушам теб като виден експерт по европейски и евро-атлантически ценности...
                            тотално необективен си.... говориш за 2-3-5 изрода в коя да е държава, а в анадола милиони живеят така както и прабаба ти не е живяла.

обаче гледай листопад там са яката работа
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              в анадола има места в застои от средните векове...
                              А в Австрия пък има места, където бащите забременяват дъщерите си, като че ли е национален спорт...

Еми аз не съм специалист по европейски ценности... Сигурно затова не ги разбирам нещата и пропускам някои модерни тенденции... и затова ще те слушам теб като виден експерт по европейски и евро-атлантически ценности...
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Хахаха... мрежаров... не с лошото!

Как да си нямам идея като ти лично си ми казвал как си бил върл фен на СДС, а след това и как си се разочаровал от тях? Що се отнася до това с какво се занимаваш, псевдонима който си избрал е отчайващо красноречив!
                                Именно бил. Приключих с тях през 1991 г.
                                Що се отнася до псевдонима ми, той няма нищо общо с работата ми вече повече от 10 години. Просто сантимент.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X