IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турция - следващия балон ?!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Върви го кажи това на белгийците...
    разделени са на база етнически предрасъдъци, но икономическа пропаст няма..е има , но не е така брутална

в анадола има места в застои от средните векове...
    + кюдрите, които освен,че са брутални са 20+ милиона в турция и ирак

сети се какво ще стане ако израел или някой друг се сети да ги въоръжи...
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Колкото по-разделено е едно общество толкова по-трудно е да се развият така наречените Европейски ценности.
      Върви го кажи това на белгийците...
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Твоята теза е все едно аз да седна на НДК и да кажа това е България
        Да, разбира се. НДК е България.
        Да, разбира се. Освен НДК има и други неща в България.

Това ми е тезата и за Турция.
        Електронното правителство в Турция е много по-напред, от това което е в БГ. И то дотам че можем да завиждаме в много отношения, вкл. и за ИТ потенциала им. Освен електронното правителство, разбира се, в Турция има и други неща. И никой не се опитва да спори за това.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          Нещо ти куца интелигентността и наблюдателността, щом правиш такива странни изводи за политическите ми възгледи. Но аз съм свикнал. Тук в тоя форум са ме наричали и червен и син и гербаджия и депесар ..... Само в симпатии към Атака още не са ме обвинявали. А що се отнася до професионалното ми развитие, идея си нямаш какво точно работя и как съм се развивал професионално. Така че, налягай си парцалите и гледай да не свършиш някой ден като тоя от аватара ти.
          Да не кажеш, че не съм те предупредил!

Коментар

Приятелят ти е прав. Но нашият спор е за друго.

Ако си прочел някои класически турски писатели, които са преведени на български отсавна, щеше да си дадеш сметка за "проблемът" на Турция. Но явно нищо такова и не си чел и затова някой ти обяснява нещо което ти си го обясняваш по твой си начин. Проблемът на Турция е противоречието между градът и селото. Там е в малко по-остра форма поради религиозните особености. но това не е изобщо проблем който е неразрешим... Младите хора там са много по-голям процент от населението и с тях навлизат модерните нрави дори и в селцата на Анадола.

Не пропагандирам Турция. Само обясних на някои хора, които ме съветваха да си пия хапчетата, за какво става реч!

И друг път съм ти казвал мрежаров, политическото ти развитие е спряло някъде преди 15 години. Вече сме много далеч от времето на "кой не скача е червен"... Събуди се и ако поне малко синята боя върху дървената глава се е поолющила, опитай се да погледнеш на света с нови очи... Днес видях, че освен политическото ти развите, професионалното ти също е спряло някъде от около 15 години...
            Твоята теза е все едно аз да седна на НДК и да кажа това е България
            или да ида в община Приморско и да кажа - добре де това е провинцията... само дето в Турция контрастта е още по-страшен

Една голяма част от населението на Турция са толкова назад, че нашите помаци от родопите са истински европейци в сравнение с тях..
            точно голямата беднотия е може би основния фактор за поддържане на ефтина работна ръка

Колкото по-разделено е едно общество толкова по-трудно е да се развият така наречените Европейски ценности.

ама нали Фори е много силен... ще ги видим турчулята
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Нещо ти куца интелигентността и наблюдателността, щом правиш такива странни изводи за политическите ми възгледи. Но аз съм свикнал. Тук в тоя форум са ме наричали и червен и син и гербаджия и депесар ..... Само в симпатии към Атака още не са ме обвинявали. А що се отнася до професионалното ми развитие, идея си нямаш какво точно работя и как съм се развивал професионално. Така че, налягай си парцалите и гледай да не свършиш някой ден като тоя от аватара ти.
              Хахаха... мрежаров... не с лошото!

Как да си нямам идея като ти лично си ми казвал как си бил върл фен на СДС, а след това и как си се разочаровал от тях? Що се отнася до това с какво се занимаваш, псевдонима който си избрал е отчайващо красноречив!

Коментар

..............................
                И друг път съм ти казвал мрежаров, политическото ти развитие е спряло някъде преди 15 години. Вече сме много далеч от времето на "кой не скача е червен"... Събуди се и ако поне малко синята боя върху дървената глава се е поолющила, опитай се да погледнеш на света с нови очи... Днес видях, че освен политическото ти развите, професионалното ти също е спряло някъде от около 15 години...
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Всъщност проблемът на Турция е, че това всъщност са две държави - едната е държавта на "черните", а другата е държавата на образованите и светските хора. Тези държави ги няма на картата, но съществуват в сърцата и душите на хората. И едната от тях е почти напълно готова да бъде приета в ЕС. Същият мой приятел турчин, когото цитирах преди, ми каза, че границите на двете държави са отдавна начертани на някои карти и че ако не бъде овладяна "черната" маса, ще се стигне и до този "последен план".
                  Приятелят ти е прав. Но нашият спор е за друго.

Ако си прочел някои класически турски писатели, които са преведени на български отсавна, щеше да си дадеш сметка за "проблемът" на Турция. Но явно нищо такова и не си чел и затова някой ти обяснява нещо което ти си го обясняваш по твой си начин. Проблемът на Турция е противоречието между градът и селото. Там е в малко по-остра форма поради религиозните особености. но това не е изобщо проблем който е неразрешим... Младите хора там са много по-голям процент от населението и с тях навлизат модерните нрави дори и в селцата на Анадола.

Не пропагандирам Турция. Само обясних на някои хора, които ме съветваха да си пия хапчетата, за какво става реч!

Коментар

Това е така, но основната причина е че Турция е много по-напред в използването на електронно правителство от повечето държави в ЕС, да не говорим за БГ. Младите хора, завършили висше си остават там, не имигрират. А завършилите в чужбина почти всичките си се прибират обратно. Така човешкият им ресурс, вкл. и този в ИТ технологиите, си остава в страната и я дърпа напред.
                    Мастъре, доколкото схващам от пропагандата ти в полза на Турция, си рязана карабина. Да ти кажа нещо: Турция са като Китай - евтина работна ръка. В технологично отношение са кръгла нула.Просто великите сили няма да им позволят като ислямска държава да се докопат до съвременните технологии, сещаш се защо. Хайде сега ела да ти намажа задника със свинска мас и хващай за Анадола. че ми писна да ти чета простотиите в инвестора.
                    П.П. Толкова са напред ,че миналата година в Мюнхен немците се чудеха как да се отърват от напредналите в ИТ турски изселници. Само ориенталски магарии правят и ги държат за да вършат черната работа, в химическата промишленост и комунално битовите услуги!
                    Last edited by 4un4o; 19.09.2011, 14:52.

Коментар

• Всъщност проблемът на Турция е, че това всъщност са две държави - едната е държавта на "черните", а другата е държавата на образованите и светските хора. Тези държави ги няма на картата, но съществуват в сърцата и душите на хората. И едната от тях е почти напълно готова да бъде приета в ЕС. Същият мой приятел турчин, когото цитирах преди, ми каза, че границите на двете държави са отдавна начертани на някои карти и че ако не бъде овладяна "черната" маса, ще се стигне и до този "последен план".
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Това НЕ Е електронно правителство. Това, че шефовете някои си държавни агенции са гушнали рушветчето и са раздали по един токен на 10 000 държавни служители, още нищо не значи. Пак ти казвам за е-правителство ТРЯБВАТ ДВАМА
                        Да, мрежаров. Трябват двама. А там 10 000 служители вече са част от електронното правителство.
                        Да, мрежаров. Бил съм в Турция. И по-отдавна и в по-ново време. Влизал съм както в държавни учреждения така и в частни такива. Има и там пълни трагедии, има ги и при нас. Въпросът е, че те в момента се движат много, ама много по-бързо от нас и то в правилната посока! И са мноооооооо по напред! И резултатите не закъсняват - имат много по-малки разходи за държавно управление на човек от населението. А тук правителството вместо да намалява, расте като тумор с всяка изминала година!

И не си прави труда да принизяваш постиженията на останалите! Когато ти успееш да създадеш и да включиш в единна система за удостоверяване на самоличността в реално време на всички служители в Митниците и тази система успешно да се използва, ела ми се обади! А там не само че са го сторили, но вече са започнали да интегрират и останалите министерства!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Лирата се е обезценила спрямо еврото от май 2010 - 1.90 до около 2.50 сега.
                          Сметнете колко % е инфлацията в страната.
                          Ако банките им раздават лесни кредити, значи в един момент ще изядат дървото. Не съм се интересувал при какви лихвени проценти дават заеми, но инфлацията им изяжда печалбата. Ще спекулират с валута? Да, някой могат, други само си мислят, че могат. Тоя филм сме го гледали.
                          В същото време, борсата им пада от 11.2010 година. Не с кой знае колко, но тренда е низходящ.
                          Не са още в криза, но предпоставките ги има. Дали ще я избегнат зависи от тях.
                          Последната глупост е опита им да дават тон на ЕС за председателството на ЕС, което Кипър поема. Защото ако замразят отношенията си с ЕС, от съюза могат като нищо да им клъцнат някой митнически привилегии. Какво би правила тогава Турция чорапите си и на кого би ги продавала? На Китай? Съмнява ме.
                          Иначе турчолята не са лоши хора, добродушни са, но заради корумпирани политици се принудиха да прегърнат тоя ислямист, който бе първия който набута други политици в затвора и спечели с това симпатии. Обаче тоя си играе с турския народ и то опасно!
                          Аре пак пълните глупости от поредния капацитет

лирата се била обезценила , дрън дрън.

Нали Турция е страна износителка бе, ашкулсун ? Де им е далаверата да им е скъпа лирата ? Че да не могат да си пробутват ментета в ЕС , нали ? То в момента в световен мащаб надпреварата е , кой най-много ще си обезцени валутата. Я швейцарците как изпищеха на умрело , преди неколко седмици

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
                            Спри до тук за да не се изнервиш. Остави го Форката. Няма надприказване.
                            Като него няма втори,тъй могъщи на света!!!Той е нашата опора,той е наш"та светлина!!!

Коментар

• Лирата се е обезценила спрямо еврото от май 2010 - 1.90 до около 2.50 сега.
                              Сметнете колко % е инфлацията в страната.
                              Ако банките им раздават лесни кредити, значи в един момент ще изядат дървото. Не съм се интересувал при какви лихвени проценти дават заеми, но инфлацията им изяжда печалбата. Ще спекулират с валута? Да, някой могат, други само си мислят, че могат. Тоя филм сме го гледали.
                              В същото време, борсата им пада от 11.2010 година. Не с кой знае колко, но тренда е низходящ.
                              Не са още в криза, но предпоставките ги има. Дали ще я избегнат зависи от тях.
                              Последната глупост е опита им да дават тон на ЕС за председателството на ЕС, което Кипър поема. Защото ако замразят отношенията си с ЕС, от съюза могат като нищо да им клъцнат някой митнически привилегии. Какво би правила тогава Турция чорапите си и на кого би ги продавала? На Китай? Съмнява ме.
                              Иначе турчолята не са лоши хора, добродушни са, но заради корумпирани политици се принудиха да прегърнат тоя ислямист, който бе първия който набута други политици в затвора и спечели с това симпатии. Обаче тоя си играе с турския народ и то опасно!
                              Last edited by Jay Gould; 19.09.2011, 14:35.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Това НЕ Е електронно правителство. Това, че шефовете някои си държавни агенции са гушнали рушветчето и са раздали по един токен на 10 000 държавни служители, още нищо не значи. Пак ти казвам за е-правителство ТРЯБВАТ ДВАМА, иначе е мастурбация. Да не говорим, че манталитетът на турците е близък до нашия и ги бива много по показването и хвалбите. Ти влизал ли си в турско държавно ведомство? Общувал ли си с турски държавни служители? Щото аз съм, и то много често. Отчайваща е работата. Ако ми беше дал пример с някоя друга държава, можеше и да се вържа, ама с Турция - не.
                                Спри до тук за да не се изнервиш. Остави го Форката. Няма надприказване.

Коментар

Working...
                                X