If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И днес няма да паднем. Според мен стратегията е да се шортнат индексите все пак и срещу това да се купуват много пропаднали акции. Днес в Европа много такива брейкнаха решително. Пазара продължава да се нормализира или така изглежда
Според тоя пич още месец-два поне ще се задържи търговията в рамките на 1260 и 1350. Възможен и неголям селл оф от 3-4% спрямо сегашните нива.
Пък и време му е за корекция вече според мене.
Вие какво мислите ?
То да мислиш или да не мислиш все тая май - само седи и гледай ...
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Според тоя пич още месец-два поне ще се задържи търговията в рамките на 1260 и 1350. Възможен и неголям селл оф от 3-4% спрямо сегашните нива.
Пък и време му е за корекция вече според мене.
Няма начин да не сте обръщали внимание на Сименс. Доста сте на DAX май.
Омръзна ми да го чакам да слезе под 90$. И не особено добър отчет мина и пак няма падане, държи се говедото. А дават добър дивидент, при по-дългосрочно притежание си заслужава.
Дали да не вляза внимателно с 50% от предв.сума на тия нива...
Или да изчакам Гърция да банкрутира и тия да позагубят малко пари,та белким поооближат дъно...
Кви ли са залозите... Препоръки ?
1) Тази фундаментална промяна е била изненда само за теб
2) Лихвите по държавните облигации са рекордно ниски. Моделите за зависимост между тези лихви и пазарните валюации, никога не са били особено акуратни, но сега са просто безполезни. Това не са корелирани пазари, или поне не са корелирани в нормални условия.
успех.
Напротив - съществува корелация. Това е стойността на инвестицията във времето. За мен всички големи индески вкл суровини и метали бяха (oversold) пред съществена корекция докато не се появи новината, че лихвите ще останат непроменени 0.25 за още повече (неопределено 2014.. 2015 ??) време. Това е скритото послание, че ще се налива още ликвидност в системата. Както се видя, реакцията навсякъде беше мигновена
Ето че и следващите ми 2 покупки се заформиха за другата седмица.
Прекрасни маржини. Пазара прекали с неразмерното наказание и за двете.
Ма това добре за мене. RES - на 7,8% от 52 с.дъно,RSI -29.3, силен съпорт на 15$, ТА показва че е узряла за влизане, а и вчера обемите намаляха,завърши на 15.24$ с + 0,26% за деня. С голяма доза вероятност Понеделник ще е моя. CRR - на 13% от годишно дъно,на 102$ сега, RSI - 31.1,но ще я поизчакам още малко нея.Обемите паднаха вчера , но още почти 2% бе надолу. Тръгне ли по-стабилно upside - влизам,най вероятно Вторник-Сряда.
Ами според мен, когато има обем над 3 пъти нормалния, движението обикновено продължава... По вероятно е да си хванал ножа на корнинг, отколкото дръжката.
Да ама не. За дръжката. Вече RSI е 50 на седмичната и цената е почти 1% над моята. Имам май добър нюх, както с BHI преди 2 дена. Точно навреме ги хванах,само няколко часа по късно подхвръкна нагоре. Иди ги гони вече - +6.5% за 2 дни, в които индексите с над 1% надолу.
Само да не се възгордявам,че съм новобранка още и другия път може и да ям метлата.
ПФ-то ми добре, на +0.82% днес при пазар надолу, но голямото ми разочарование е RIG. Само 1,84 , а очаквах поне 6-7%, зер няколко милиарда си спестиха след съдебното решение. Ха дано да ги получат другата седмица. Сел таргет - 51-52$.
Коментар