IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE (архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
    Глобалната икономика е пред безпрецедентна експанзия
    това в темата за вицовете моля
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Глобалната икономика е пред безпрецедентна експанзия

Коментар

• Казвах ви аз, че господин Барак Хусейн Обама е приятел на капиталовия пазар номер 1!
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Браво Shemata , не пропусна да напомниш за себе си
          50 пункта са абсолютно нищо и добре го знаеш , хайде да изчакаме
          2-3 седмици и тогава пак да си говорим , понеже горе долу такъв е моят
          хоризонт на търговия , макар да се смятам за краткосрочен спекулант .
          И не виждам защо повдигаш пак въпроса за тренда при индексите ,
          аз казах не един път , че това трябва да е само и единствено КОРЕКЦИЯ
          а не промяна на дългосрочния тренд , който за сега е нагоре !
          Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Аз четох тези дни статия, че близо 70% от търговията вече е от компютри с алгоритми.

Тежка е борбата машина (с много пари и без емоции) vs. човек (с малко пари и емоции).
            Ама ще гледаме да ги преборим.
            praza tuk e mnogo golqm

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Тва се казва ралЕ.
              На нкой със сигурност му пари.

3 месечен хоризонт - прилична корекция и
              консолидация на нива доста под текущите - това според мен!

Поздрави и успехи!

NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Тва се казва ралЕ.
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Пари ли ви на дупенцата тоя среднощен напън?
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• [QUOTE=Shemata;1059409551]ВУЙЧО,

видя ли сега какво стана )).

преди около 10 дни когато SP500 беше 1495-1505, аз като пишех, че Индекса се насочва към 1550 не само, че не вярваше ами и съвети ми даваше )).. Сега какво ще кажеш колега??? Когато нивото вече е 1550 .

Колега Схема,

Това е което казваш е О.К.
                    Тук идва голямото НО:
                    - размер на акаунта
                    - обем
                    - цел
                    тайминг

и така нататък да не ги изброявам всичките.
                    Едва ли са много спекулантите тук които търгуват с дългогодишен таймимнг.
                    От 2009 имаше и bull market и bear market. Зависи кой го гледа и къде го гледа.
                    Говорейки за скъсяване на индекси едва ли някой би допуснал, че при открита позиция тази седмица ще се чака Dow на нива 8000, че и на долу (има и такива ентусиасти). Тук е момента да припмня една крилата фраза: "Bulls make profit, bears make profit, only the hungry pigs get slaughtered"

Поздрави и успехи,
                    NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• snaky,

преди месец когато SP500 беше 1480-1500 ..като писах, че март го очаквам да удари 1550..всички се смееха...и съответно с късите си фалираха ...т.ч. умната и не се ври между шамарите.

Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                      Къде го тоз ръсссстттттт, бе Схема? СиП мръдна 3 точки нагоре. Ръста беше изконсумиран предварително. В момента спекулантите продават новината.
                      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• ВУЙЧО,

видя ли сега какво стана )).

преди около 10 дни когато SP500 беше 1495-1505, аз като пишех, че Индекса се насочва към 1550 не само, че не вярваше ами и съвети ми даваше )).. Сега какво ще кажеш колега??? Когато нивото вече е 1550 .

п.с. многократно писах последните седмици през Януари и Февруари...а и последните години. Индексите растат...във възходящ тренд са...Защо ви трябва да ги скъсявате??? Защо искате да си губите парите???

Пак ще дам рекомендация на по-новите участници на борсите:

Преди години...преди 6-7 години..когато макростатистиката постоянно се влошаваше и индексите започнаха да падат...всички бяха бичи настроени...и колкото повече падаха толкова по-бичи настроени ставаха хората и купуваха и купуваха акции и индекси..а макроикономиката ставаше все по-лоша и по-лоша..Но всички купуваха и викаха..."е от това няма накъде повече да падат акциите и индексите, скоро ще обърне тренда...това е дъното, скоро ще се обърне тренда..." и така две години...докато всички фалираха (и то фалираха по няколко пъти, тия дето търгуват през платформи с ливъридж)....

От Пролетта на 2009-а е обратното... Икономиката почна да изкарва добри данни...Все по-добри и по-добри... Появиха се нови ентусиасти...Мечки... които почнаха да обясняват как ще спадат индексите и така с години си ги скъсяват и фалират и фалират...А иконмиката става все по-добра и по-добра...все по-добри и по-добри данни, а хората скъсяват и чакат "спад" ))...и сега всички викат ..."е няма на къде повече да растат, скоро ще почнат да падат акциите и индексите..."...а макростатистиката става все по-добра и по-добра и всички с късите рано или късно фалират.

Че аз за 7+ години търговия това видях и ми е много странен извода, който виждам:
                        1) При лоша макроикостатистика и падащ тренд всички са Бичи настроени и откриват дълги позиции и фалират.
                        2) При добра макростатистика и растящ тренд почти всички са Мечи настроение и откриват къси позиции и фалират.

Т.е. повечето спекуланти винаги са против тренда...или са икономически напълно неграмотни или го правят нарочно...просто винаги да са контра на логиката!!!

Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение

28.02.2012

Да разбирам че си дълъг в индексите така ли ?
                        А едно виртуално облогче ,че от другата седмица идат разпродажби
                        ще приемеш ли НЕ Е ПРЕПОРЪКА
                        Първоначално изпратено от Shemata

S&P 500 се насочва към 1550
                        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                          В началото сме на нов Бичи Пазар.
                          След 3 години (Март 2016) когато DJI е 20 000, S&P е 2 000, безработицата е 5.5%, а лихвите са се покачили до 1% ще сме стигнали новият връх.
                          Тогава може да отваряте късите, но до тогава само дълги.
                          За това е пазар.
                          Ние предполагаме, а той разполага.
                          Но прогнози с 3 годишен период не се наемам да правя.

Поздрави и успехи!

P.S.
                          Едно е сигурно до 2016 кендълите няма да са само зелени!
                          NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• наистина си Хахо

Коментар

• В началото сме на нов Бичи Пазар.
                              След 3 години (Март 2016) когато DJI е 20 000, S&P е 2 000, безработицата е 5.5%, а лихвите са се покачили до 1% ще сме стигнали новият връх.
                              Тогава може да отваряте късите, но до тогава само дълги.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                                За Natural Gas незнам, но индексите са нагоре (дългосрочно) , който отваря къси си играе с огъня.
                                Дори да има корекция, тя ще е корекция, тренда е нагоре (а я я има тази корекция я я няма).
                                Риска да изгубиш от къси е много по-голям отколкото да спечелиш.
                                Факт е, че новините са изконсумирани предварително. при
                                текущите нива пазара отдавна пуши. Корекцията е повече от наложителна.
                                Корекция разбира се не означава обръщане на тренда, но едно 5 - 7%
                                минимум са си необходими. А и зависи от тайминга който гледате.
                                Като цяло пазара е overbought и се чака игличката.

Поздрави и успехи!

P.S. Понижиха рейтинга на Италия
                                NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Working...
                                X