Първоначално изпратено от Shemata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE (архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Аз също преди около 4-ри години (Април-Май 2009) говорих с тях ...И ни убеждаваха за голям срив при индексите в САЩ и Dow под 6000 и под 5500...Аз се възмутих тогава и изразих мнение, че индексите ще растат много в следващите години. Имах един познат който им повярва и почна от Лятото да скъсява SP500, т.к. той разчиташе само на технически анализ - вълни на Елиот , Фибоначи и повярва на техните анализи. . Този мой приятел до 2011-а си проигра всичките спестявания и после заплати скъсявайки индексите . Аз все му говорех, че това е лудост да скъсяваш индекси при печетане на пари и подобряваща се макрикономика.
п.с. лично смятам, че възходящият тренд ще продължи поне още 2/3-5 години.Т.ч. сигурно ще видим още много фалирали играчи, които скъсяват пазара.
Умната Спекуланти!!!
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеЗнаешли преди 4г говорих си на една среща сИво
Груев....тои още от тогава твърдеше и ме убеждаваше за тотален срив и много скъп долар....имало неправилна корекциа и някакви вълни.....Казах му Иво пак щеси говорим.....И ме съветваше да продавам ....Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Аз как виждам аз нещата. Има много акции, които са в много дълъг мечи пазар и имат потенциал за дабъл и повече. Те са тези които ме интересуват в момента... другите ги продадох Декември. Та сега много от тях се опитват да правят дънни фигури или брейкват от рейндж. Индексите са много силни и или ралито продължава с вдигане на избушеняците или ще има рязка и плитка кореkция всеки момент след което до май ще катерим. Моята стратегия е да купувам избушеняци когато пропаднат яко както днес Нокия например или вчера Комерцбанк и да скъсявам някои индекси когато прекалено се вдигнат, даже оставих Ръдела да се седи на късо за да имам повече хъс за избушеняци
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеУспех на всички пожелавам и на дългите и на късите. Мисля че следващите 3 години ще са много благодатни за традинг.
И всички ще направят пари ако удържат позициите си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениевиж-играй това което виждаш и не ни занимавай,започваш да дразниш!
Кой гони дивото-времето ще покаже.
Пък и да печелиш от къси си е майсторлък-не се занимавай с това,остави на нас!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеКорекции (не една) ще има по пътя към върха (това никой не го успорва).
Но кога ще започне тази корекция, колко ще продължи и колко ще е дълбока, никой не може да ти каже (освен ако нямаш кристална топка и не ходиш по гледачки).
Кога ще започне корекцията DJI на 14 500, на 14 600, или на 15 000, колко дълбока ще е 2-3%, 5-6% или 9-10% ?
Колко дълго ще продължи 1 месец, 2 месеца, 3 месеца и кога ще започне Лятото, Есента, до година ?
Никой не знае, стойте и пускате къси на посоки, гърмите на посоки.
Това се нарича гадаене и залагане (няма нищо общо с търговията на борси и инвестирането) тва си е хазарт.
Вашта логика е Много се вдигнаха индексите време е да падат ???
Кое е много DJI на 14 500, на 16 000 или на 17 000 ?
За да има дълга и дълбока корекция трябва да има сериозна заплаха за икономиката в следващите 1-2 години. Миналата година имаше такава заплаха - кризата в Еврозоната.
Докато фундаментите в икономиката (поне тази в САЩ) говорят за плавно и сигурно излизане от рецесията и растеж.
Така че в дългосрочен план растежа на индексите ти е гарантиран.
Но ти ако искаш да гониш (дивото) корекцията ... късмет.
Кой гони дивото-времето ще покаже.
Пък и да печелиш от къси си е майсторлък-не се занимавай с това,остави на нас!Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Корекции (не една) ще има по пътя към върха (това никой не го успорва).
Но кога ще започне тази корекция, колко ще продължи и колко ще е дълбока, никой не може да ти каже (освен ако нямаш кристална топка и не ходиш по гледачки).
Кога ще започне корекцията DJI на 14 500, на 14 600, или на 15 000, колко дълбока ще е 2-3%, 5-6% или 9-10% ?
Колко дълго ще продължи 1 месец, 2 месеца, 3 месеца и кога ще започне Лятото, Есента, до година ?
Никой не знае, стойте и пускате къси на посоки, гърмите на посоки.
Това се нарича гадаене и залагане (няма нищо общо с търговията на борси и инвестирането) тва си е хазарт.
Вашта логика е Много се вдигнаха индексите време е да падат ???
Кое е много DJI на 14 500, на 16 000 или на 17 000 ?
За да има дълга и дълбока корекция трябва да има сериозна заплаха за икономиката в следващите 1-2 години. Миналата година имаше такава заплаха - кризата в Еврозоната.
Докато фундаментите в икономиката (поне тази в САЩ) говорят за плавно и сигурно излизане от рецесията и растеж.
Така че в дългосрочен план растежа на индексите ти е гарантиран.
Но ти ако искаш да гониш (дивото) корекцията ... късмет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеПарадокс е днешния пазар. С§П коригира малко докато малките акции не мръднаха. Дакса го разцъках много добре, но излязох от късите като видях че отвъд океана не реагират.
Не им се пуска клона.
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеМечетата от рано са се разтропали във форума. Кое не ви е ясно да ви обясня?
Индексите ще са нагоре през следващите 3 години, не разбрахте ли?
Колко къси позиции трябва да изгубите за да раберете?
Колко stop loss-a да ви изгърмят?
Колко margin call-а да получите?
Колко пари да изгубите?
Не ви ли писна да губите пари, незнам колко пари трябва да сте изгубили ако от началото на годината сте "мечки".
Да ти припомня ли приказката за стълбите и асансОра
Няма и да се усетиш даже от къде ти е дошло
Въпреки всичко- сполай ти.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Такова понятие като "дългосрочно къс" не трябва да има ,
работата е там , че трябва да разбираш кога можеш да потърсиш
краткосрочно късите и ако не се получи , кога да ги затвориш и да
обърнеш платната с двоен обем . Аз влязох преди повече от седмица къс
в NAS 100 и докато Дау правеше нови върхове , него не го изпуснаха .
От 2740 до 2800 имам къси през 10 пункта с таргет 2700 .Мнението ми води до фалит !
Коментар
Коментар