Много грозно завършва днес Дау. Най-грозното е зеленото на голда.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE (архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеЕвропейските борси са в безтегловно падане... буквално!
САС например - нямам думи направо....
Такива неща си спомням само от есента на 2008 г.... баси!
Яко взеха да натискат Италия и Испания!
И аз съм на мнение че яко се преиграва... ама нещо взе да ме кара да се чувствам неспокоен.... Просто защото 2008 правителствата напечатаха едни пари и извадиха мача, ама сега - кой ще спасява самите държави??
Криза по сценарий! Първа вълна - бизнеса, втора вълна - държавите....
Излиза че истинските господари са хеджфондовете (някои от тяХ)... а големите губещи са всички останали! Никой не го интересува, че гонейки краткорочни печалби - реално унищожават индустрията и бизнеса, който тя представлява... (защото в западния модел - крупният бизнес се финансира изключително през борсата).
Спомням си как късаците безпроблемно довеждаха почти до фалит която си поискат от големите компании... Алкоа беше слязла на 4, Дненерал мотърс на 6, БАК на 3, Сити под 1..... сега късаците шортят де що видят европейски дълг и реалтивни активи... Не знам какво може да ги спре??
Самият факт че координираната интервенция на 7-те най-големи банки в света в йената претърпя такова фиско е показателен...... за това което предстои да се случва...
вчера четох малко за бъдеща интервенция на японската банка ,но имах друга работа.Може да напишеш по обстойно какво е станало
Европейските индекси падат ,но падат сега заради проблеми в ЕС ,миналата седмица се съпротивляваха и бяха на плюс. ДАУ пада но не и под 12 К ако стигне 11500 тогава ще се притесня и аз...
Поздрави!
Коментар
-
Европейските борси са в безтегловно падане... буквално!
САС например - нямам думи направо....
Такива неща си спомням само от есента на 2008 г.... баси!
Яко взеха да натискат Италия и Испания!
И аз съм на мнение че яко се преиграва... ама нещо взе да ме кара да се чувствам неспокоен.... Просто защото 2008 правителствата напечатаха едни пари и извадиха мача, ама сега - кой ще спасява самите държави??
Криза по сценарий! Първа вълна - бизнеса, втора вълна - държавите....
Излиза че истинските господари са хеджфондовете (някои от тяХ)... а големите губещи са всички останали! Никой не го интересува, че гонейки краткорочни печалби - реално унищожават индустрията и бизнеса, който тя представлява... (защото в западния модел - крупният бизнес се финансира изключително през борсата).
Спомням си как късаците безпроблемно довеждаха почти до фалит която си поискат от големите компании... Алкоа беше слязла на 4, Дненерал мотърс на 6, БАК на 3, Сити под 1..... сега късаците шортят де що видят европейски дълг и реалтивни активи... Не знам какво може да ги спре??
Самият факт че координираната интервенция на 7-те най-големи банки в света в йената претърпя такова фиско е показателен...... за това което предстои да се случва...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСпоред мен преиграха с тази криза... Пренесоха холивуд в кннгреса и сената а това ще нанесе щети на икономиката. Страхът е много вреден в моменти като този а в последния месец това беше основата на всички новини. После ще се чудио Обама защо бизнеса не наема и трупа планини от кеш...
Дано кукловодите да са си направили сметката..
Лека
Коментар
-
Според мен преиграха с тази криза... Пренесоха холивуд в кннгреса и сената а това ще нанесе щети на икономиката. Страхът е много вреден в моменти като този а в последния месец това беше основата на всички новини. После ще се чудио Обама защо бизнеса не наема и трупа планини от кеш...
Дано кукловодите да са си направили сметката..
Лекатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнениеИнтересно става. Очевидно ще е разпъване на нерви и ластици до последно.
Вчера се разигра цялата палитра от плюс та на минус и накрая на нула почти.
Днес се очаква театрото да продължи...докато не стане ясен факт АА или ААА за САЩ ще е така...май АА ще им итива повече...както и едни 13500 на Дау като за начало.....
Коментар
-
Интересно става. Очевидно ще е разпъване на нерви и ластици до последно.
Вчера се разигра цялата палитра от плюс та на минус и накрая на нула почти.
Днес се очаква театрото да продължи...докато не стане ясен факт АА или ААА за САЩ ще е така...май АА ще им итива повече...както и едни 13500 на Дау като за начало.....
Коментар
-
Добре станаха нещата днес. Горе-долу каквото и очаквах...
Като цяло, тук смятам закрепиха ги нещата и понеже кризите рядко продължават дълго време аз си мисля че тук трябва да се мисли за дълги. Засега акциите пазара не изглежда много безопасен, но не се знае, утре може и нагоре....
Цените сега са добри и паниката е голяма, а август е обикновено не волатилен месец ( с изключение на 1998, която повечето тук може и да не помнят)...Както и да е успех.
Коментар
-
Явно спада в петък е раздвижил кръвта тук , лол.. Както и да е доста неща са написани и някои предполагам, че след много чашки.. Ами, няма лошо..
Аз обичам да гледам пазара в различни фреймове. Обикновено, хората гледат много по-кртакосрочно и не виждат дългите промени..
А за мен това са 2 промени - От 6 месеца не сме са качили никъде ( рейндж) и VIX от 6 месеца не е падъл под 15 ( отново рейндж).
Фундаментално, данните от GDP и unemplоyment, подкрепят този факт - този застой е реален, а не че това е само от Гърция или от липсата на решение за щатския дълг. Тези неща не помагат, но не са единствената причина индексите да са тук.
Според мен този пазар е все още бичи в дългосрочен план, но очакванията на много хора ( дори и тук) са за бичи пазар в краткосрочен. Смятам че дори и да има решение по щатския дълг ралито може да е добра игра за къси или проста да се внимава за дълги влизания. Каквото и да става няма нужда да се бърза. Погледнато исторически една корекция в бичи пазар може да е 10-20% от предишен връх, а ние сме едва 5-6% сега.
Успех на всички,
Коментар
-
Първоначално изпратено от joda Разгледай мнение...не знам кво да ти кажа, тук важното ниво е 7813, което е почти достигнато и може би ще окаже подобаваща подкрепа, ако го подмине го търси ок 72
Вече и под 70 не би ме изненадало... Все пак всяка седмица виждаме "немислими" неща по маркетите... Ще трябва да събера решимост и да изпия горчивата чаша... в някой момент! Ще споделя, когато го направя!
Още веднъж - благодаря! ... И наздраве!
Коментар
Коментар