IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE (архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес продадох още една дълга позиция с 1.25% печалба.
    Остана ми само 1 дълга отворена.
    Надолу - нагоре е най-добре ... продължавам да отварям и затварям дълги през 1%

Коментар

• Пфффф, мани, мани Видеотеката пак направи 20+% на афтър маркета, а Катерпилар след отвратителен отчет и слаби продажби, които обявиха още в петък и занижени до минимум прогнози за 2013 е на +2,8%. Такъв цирк и на БФБ-то не можеш да видиш

Коментар

• Гледам днес са направили класическата въртележка...
        Custodite sortem vestram

Коментар

• гапчето на 14586 ги спаси, ама сига имами да пълним и долу

Коментар

• добре е работата

другия месец максимум-ще потънат
            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• сема и хухо радвате ли се на обръщачката

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                Ами има го този момент, но в Европа въпреки, че на някой места имотите поскъпнаха стабилно, балони като цяло нямаше (изключвам Испания и Ирландия, където си беше класически балон) и все още са си напрактика на същите цени като от преди кризата, че даже и отгоре. Визирам Англия, Франция и Германия.
                А в Америка, дори и да поскъпнат едва ли ще видим същото движение на цените като от преди години. Все пак балона гръмна и балъците свършиха, надали ще се навият да се нашият втори път То и в Европа си е така сега. Хубавите имоти струват скъпо, другите не. А не както преди. Всичко скъпо. Трябва да се внимава много какви са точно имотите на рейтовете, за да не се ушиеш някъде. И недей вярвя на това, че примерно щом дадена акция е "подценена" точно там трябва да влезеш. Той пазара е именно за това - да отразява колко ценни са имотите и очакванията. За пример мога да дам Unibail-Rodamco. Те имат предимно търговски центрове в Европа (над 70% в портфолиото), ама не какви да е. Съответно П/Б >1,2. Същото е, ако сравниш NAV (138€/акция) със цената (187€/акция). Това разбира се не е случайно. Та в този ред на мисли, да очакваш 12-16% дивиденти в Щатите е несериозно. Еднократно да, но година след година няма как да стане. То ако беше така, китайците и японците нямаше да купуват американски ДЦК на 1,7% доходност.
                Иначе идеята ти е добра и ще си заслужава четенето, но не забравяй, че американския пазар не е БФБ.
                Всичко е от ниските лихви
                Иначе имотите щеше да са в киреча

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Ми аз мисля че където и да е Европа имотите са или надценени или недостатъчно още "задънени" както се полага. А и кризата на приливи и отливи ще си продължи още години.
                  Докато вече американския пазар на НИ почна да се поотпушва и върви нагоре.
                  А и икономически са в много по добра форма от ЕС.
                  Тоест за мене там има най голяма перспектива понастоящем,вкл.и за високодоходни рейтс за НИ.

ПС Спрямо 2007 в Америката НИ са паднали като цена 40-50% в $ , да не казваме че и 4-5 пъти в злато. Трябва се наваксва и инфлацията.
                  Мнооого пространство за ръст има следващите години.
                  А защо да не се възползваме и ако е съпроводено със сосни дивиденти от 12-16%
                  Много важно е обаче да се направи добра селекция. Поне начална.
                  Друго си е като имаш най бързите коне. Ма мнооого четене ще ми трябва...няма начин.
                  Ами има го този момент, но в Европа въпреки, че на някой места имотите поскъпнаха стабилно, балони като цяло нямаше (изключвам Испания и Ирландия, където си беше класически балон) и все още са си напрактика на същите цени като от преди кризата, че даже и отгоре. Визирам Англия, Франция и Германия.
                  А в Америка, дори и да поскъпнат едва ли ще видим същото движение на цените като от преди години. Все пак балона гръмна и балъците свършиха, надали ще се навият да се нашият втори път То и в Европа си е така сега. Хубавите имоти струват скъпо, другите не. А не както преди. Всичко скъпо. Трябва да се внимава много какви са точно имотите на рейтовете, за да не се ушиеш някъде. И недей вярвя на това, че примерно щом дадена акция е "подценена" точно там трябва да влезеш. Той пазара е именно за това - да отразява колко ценни са имотите и очакванията. За пример мога да дам Unibail-Rodamco. Те имат предимно търговски центрове в Европа (над 70% в портфолиото), ама не какви да е. Съответно П/Б >1,2. Същото е, ако сравниш NAV (138€/акция) със цената (187€/акция). Това разбира се не е случайно. Та в този ред на мисли, да очакваш 12-16% дивиденти в Щатите е несериозно. Еднократно да, но година след година няма как да стане. То ако беше така, китайците и японците нямаше да купуват американски ДЦК на 1,7% доходност.
                  Иначе идеята ти е добра и ще си заслужава четенето, но не забравяй, че американския пазар не е БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                    Не съм търгувал, но се поинтересувах наскоро да видя за какво става дума. Има различни типове РЕЙТ явно. Едни държат имотите, които отдават под наем, други имат само ипотеки и т.н. Интересни са и има смисъл да се понтересуваш, но...има едно НО както винаги. Не съм задълбавал много, но доколко разбрах ако си чуждестранен инвеститор ти бодват 30% данък дивидент, така че данъчните предимства за РЕЙТ май не вършат много работа. Провери ги тези работи да не те подвеждам (и сподели после ), но мисля, че е така. В този ред на мисли се чудя дали английски рейт няма да е по-добрата инвестиция. Това не съм го проверил все още, давам ти го за домашно за уйкенда
                    Ми аз мисля че където и да е Европа имотите са или надценени или недостатъчно още "задънени" както се полага. А и кризата на приливи и отливи ще си продължи още години.
                    Докато вече американския пазар на НИ почна да се поотпушва и върви нагоре.
                    А и икономически са в много по добра форма от ЕС.
                    Тоест за мене там има най голяма перспектива понастоящем,вкл.и за високодоходни рейтс за НИ.

ПС Спрямо 2007 в Америката НИ са паднали като цена 40-50% в $ , да не казваме че и 4-5 пъти в злато. Трябва се наваксва и инфлацията.
                    Мнооого пространство за ръст има следващите години.
                    А защо да не се възползваме и ако е съпроводено със сосни дивиденти от 12-16%
                    Много важно е обаче да се направи добра селекция. Поне начална.
                    Друго си е като имаш най бързите коне. Ма мнооого четене ще ми трябва...няма начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Абе някой да търгува(л)/има опит с уса имотни рейтс ?
                      Нещо такованка...

http://seekingalpha.com/article/1311...h?source=yahoo

Не че пак няма прочета 1 тон информация...ма за малко първоначални насоки - много ще съм мерси.
                      Не съм търгувал, но се поинтересувах наскоро да видя за какво става дума. Има различни типове РЕЙТ явно. Едни държат имотите, които отдават под наем, други имат само ипотеки и т.н. Интересни са и има смисъл да се понтересуваш, но...има едно НО както винаги. Не съм задълбавал много, но доколко разбрах ако си чуждестранен инвеститор ти бодват 30% данък дивидент, така че данъчните предимства за РЕЙТ май не вършат много работа. Провери ги тези работи да не те подвеждам (и сподели после ), но мисля, че е така. В този ред на мисли се чудя дали английски рейт няма да е по-добрата инвестиция. Това не съм го проверил все още, давам ти го за домашно за уйкенда

Коментар

• Абе някой да търгува(л)/има опит с уса имотни рейтс ?
                        Нещо такованка...

http://seekingalpha.com/article/1311...h?source=yahoo

Не че пак няма прочета 1 тон информация...ма за малко първоначални насоки - много ще съм мерси.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                          мани мани, тва RWE го размазаха. Имам 100 акции, намалих ги наполовина преди 2 дни. Причината са срива е всъщност че ще продават нефтения си бизнес и част от акционерите не са щастливи, което е идиотско... Освен това платиха дивидент днес. След 2-3 седмци тук ще настъпи сериозна възможност за МНОГО ГОЛЕМИ ПОКУПКИ!!!!!!!!!!!!
                          Да така е,с дивидента, то затова април / май в Европа са пас, ако нямаш добри данъчни консултанти, но и като цяло.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Е, при Дакс е RWE, факт е, че бият големите с прилична капитализация, но за сега, не до синьо.
                            мани мани, тва RWE го размазаха. Имам 100 акции, намалих ги наполовина преди 2 дни. Причината са срива е всъщност че ще продават нефтения си бизнес и част от акционерите не са щастливи, което е идиотско... Освен това платиха дивидент днес. След 2-3 седмци тук ще настъпи сериозна възможност за МНОГО ГОЛЕМИ ПОКУПКИ!!!!!!!!!!!!
                            Last edited by desperado; 19.04.2013, 22:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stoyan Разгледай мнение
                              IBM (-7.78%) тегли надолу Дау. Тя е колкото 4 други акции поради по-високата цена. Другите индекси са с по 1% нагоре.
                              Е, при Дакс е RWE, факт е, че бият големите с прилична капитализация, но за сега, не до синьо.

Коментар

• IBM (-7.78%) тегли надолу Дау. Тя е колкото 4 други акции поради по-високата цена. Другите индекси са с по 1% нагоре.

Коментар

Working...
                                X