If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Алкоа - преди месец на 8,62$, днес я продадох на 10,15$
18 %, тая игра почва да ми харесва.
Не че над 1/4 не отидоха за за комисионни, ма засега ще е така.
Стискайте палци за BHI , пуснал съм лимитирана за 46$, мнооого е близо,малко требе да падне, само 20 цента, ма се назландисва засега неговата...
Тука се заформя май добър момент за влизане.Дебна ги отдавна BHI ма май няма да паднат чак до съпорта си на 45$. Пък може и да.....Утре има отчет,ще следим.
При тия нива има поне 50% нагоре потенциал до fair value.
PS Само да не стане като Петробрас, аха аха да вляза преди месец на под 24$...прочетох една тъпа хамериканска статия и се отказах. Днес вече е 35% отгоре и можех да продам..
Евала. Аз не бих се решил на твое място, нямам още опита и самочувствието.
Особено пък за рискова банка.Кой не рискува той не печели. Дано да си вложил по солидна сума.
Все пак се включих дълъг на 1 банка после - сантандерката, със 150 акции на 7,30 ма главно заради дивидента, а и беше близо до дъно, нямаше де да ходи толкова.
Затуй пък 10Х по-малко от тебе засега...
И аз продадох BAC на 7,3 но преди минути влязох обратно с половината от акциите.. Отново супер ден за щатското ми портфоло.
Затворих ги сега на 7,33 $......ще ги чакам по - надолу....
Евала. Аз не бих се решил на твое място, нямам още опита и самочувствието.
Особено пък за рискова банка.Кой не рискува той не печели. Дано да си вложил по солидна сума.
Все пак се включих дълъг на 1 банка после - сантандерката, със 150 акции на 7,30 ма главно заради дивидента, а и беше близо до дъно, нямаше де да ходи толкова.
Затуй пък 10Х по-малко от тебе засега...
След сума ти дрязги и заяждания /БГ му работа.. едно конструктивно мнение да прочете човек. Друг е въпроса дали е верно,пазара ще каже. Аз общо взето съм съгласен, че е време за кеширане. За късите. Не и за такива като мене дето съм дълъг на 5 позиции от месец и нещо само, а и таргетите ми са над 40% още нагоре.Не бързам,дивидентите от 5.5% ще си се трупкат докато му дойде времето.
И докато си чакам си играя тука с различни видове портфейлчета и си избистрям нещата.
Ето едно с 11 акции купени на 21 Дек и продадени вчера.1 месец. Средна хубост,
ни най доброто,ни най лошото. Имам дузина поне още, от Ноември насам.
Пътя си го намирам сам,няма да питам нищо,че предния път като новобранец на борсите,като се осмелих да питам дали е нормално да се правят 40-50% повече от индексите - ме обявиха за високомерен надут пуяк и пр.и пр.
PS само дето тука не става дума за проценти, а за пъти...
Според мен в Еврозоната - НЯМАТ проблеми. Ако имаха, сега лихвата на ЕЦБ щеше да е 0.10%. Това е изкуствено раздухване - и говидяхме и ДАУ и ДАКС вече почти възстанвиха всичко спаднато от 2011 покрай тази измислена криза
А спри се с глупостите си. Това го кажи на тези който август бяха на немски акции.....и от 7500 стана 5500 пункта ДАХ . Кризата тепърва ще дава плодове когато ЕС на 90 % не се разберат за щото става въпрос за много пари а някой ги нямат за подаряване.......
А през март ,април почва и корекцията на запад ....
Gekko, това надали някой може да ти го каже със 100% сигурност Доларът не е толкова скъп, колкото еврото е супер прецакано. Аз съм скептичен като не съм си променил мнението, че сме на прага на корекция и е късно и рисково за дълги позиции и няма да се ядосвам дори ако СП500 стигне 1350 без мен. Пазара направи положителни движения всеки път от последния месец с изключение на 4 дена. Сигурно ТА-та биха казали, че това е тренд и трябва да се следва, но за мен това са сетни напъни преди едно разтоварване. Факт, че корпоративните резултати едвам покриват очакванията или са до 10-15% отдолу като по-същото време има масово напускане на индексите не говори за стабилност. В момента оборотът на NYSE е от нива на 1999-2000 като масово парите отиват в спестовни сметки и трежърита което оставя повече възможности за волатилност. VIX-a също е заел позиция да изтрещи нагоре всеки момент. Мисля, че този хубав Януари ще излезе солен през пролетта когато цъфнат пак проблемите в Еврозоната и УК. Както и да е тази седмица говори Фед-а и може те да дадат началото независимо от новините вторник или сряда...
Според мен в Еврозоната - НЯМАТ проблеми. Ако имаха, сега лихвата на ЕЦБ щеше да е 0.10%. Това е изкуствено раздухване - и говидяхме и ДАУ и ДАКС вече почти възстанвиха всичко спаднато от 2011 покрай тази измислена криза
There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Днес сме 12 720, въпросът сега е кога и дали следващата седмица ще бием 52 week high
Gekko, това надали някой може да ти го каже със 100% сигурност Доларът не е толкова скъп, колкото еврото е супер прецакано. Аз съм скептичен като не съм си променил мнението, че сме на прага на корекция и е късно и рисково за дълги позиции и няма да се ядосвам дори ако СП500 стигне 1350 без мен. Пазара направи положителни движения всеки път от последния месец с изключение на 4 дена. Сигурно ТА-та биха казали, че това е тренд и трябва да се следва, но за мен това са сетни напъни преди едно разтоварване. Факт, че корпоративните резултати едвам покриват очакванията или са до 10-15% отдолу като по-същото време има масово напускане на индексите не говори за стабилност. В момента оборотът на NYSE е от нива на 1999-2000 като масово парите отиват в спестовни сметки и трежърита което оставя повече възможности за волатилност. VIX-a също е заел позиция да изтрещи нагоре всеки момент. Мисля, че този хубав Януари ще излезе солен през пролетта когато цъфнат пак проблемите в Еврозоната и УК. Както и да е тази седмица говори Фед-а и може те да дадат началото независимо от новините вторник или сряда...
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
броя ти глупостите, не сделките и парите
кат си тръгнал да лъжеш, поне бъди последователен и не позволявай да те хващат
ПП лудата крава ти го каза вече, немаш нерви на търговец. много лесно се поддаваш на провокации
Чиче - аз от разни кибици като теб не се провокирам .. Те за това са кибици - щото не могат другото Не го знам кравата, но вчера чухме и неговата прогноза Както и да е - дано не се е набутал ама поне има мнение човека. Виж на теб дори и това ти липсва..
Да - ок може да съм сбъркал вместо 10 да са 8 дена. Сега какво по-добре ли си..ще си признаеш ли вече, че си само семколюпач и сеирджия
Ти какво бре - да не си тука форумната полиция Много си патетичен да знаеш - това е тема за капиталов пазар. Ако имаш да кажеш мнение кажи, ако искаш да споделиш позиция - покажи...Стига си броял парите и сделките на другите ...
броя ти глупостите, не сделките и парите
кат си тръгнал да лъжеш, поне бъди последователен и не позволявай да те хващат
ПП лудата крава ти го каза вече, немаш нерви на търговец. много лесно се поддаваш на провокации
ПП2 апропо за мненията. на два пъти ти казах, че грешиш.първия път даже и аргументирано не съм виновен, че егото ти е по-голямо от акъла
Ти какво бре - да не си тука форумната полиция Много си патетичен да знаеш - това е тема за капиталов пазар. Ако имаш да кажеш мнение кажи, ако искаш да споделиш позиция - покажи...Стига си броял парите и сделките на другите ...
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар