Ами според мен, когато има обем над 3 пъти нормалния, движението обикновено продължава... По вероятно е да си хванал ножа на корнинг, отколкото дръжката.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE (архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеМисля, че днес наблюдавахме фундаментална промяна, която се размина с моите очаквания. Това, което чухме от ФЕД ( да потвърди и удължи срока) е, че ще гарантират за подържането на цените на активите с 0% лихва за следващите 3 години. От тук нататък за мен всякакви къси на акции са равносилни на игра на "сляпа баба на паркинг".Това е
2) Лихвите по държавните облигации са рекордно ниски. Моделите за зависимост между тези лихви и пазарните валюации, никога не са били особено акуратни, но сега са просто безполезни. Това не са корелирани пазари, или поне не са корелирани в нормални условия.
3) Да това е бичи пазар, но все пак пазар. Бъдещето може да е различно, и къси позиции, не трябва да се забравят, а де се използват внимателно.
успех.
Коментар
-
Днеска май ще се ухилвам до уши.
И вчера не бе зле,мойто ПФ не потъна като индексите,най вече благодарение на STD и RIO. Сега е ред на Тransocean да дърпа каруцата.
http://www.bloomberg.com/news/2012-0...tml?cmpid=yhoo
Коментар
-
Днес май пак се очертава корава формула 1.
Особено като гледам премаркета на мойте - доволен.
RIG и RIO - уж влязох много лонг, ако се задържи още 3-4 дена това темпо ще си изпълнят на 85-90% 1 и 2 годишните таргети за месец време и ще продам. Пу пу пу - ха дано.
И Сантандерката нагоре, ма тя има бол път още,пък и снася 11% годишно, не я бързам. SKM - също.И от BHI тепърва ще чакам медец.
Коментар
-
Мисля, че днес наблюдавахме фундаментална промяна, която се размина с моите очаквания. Това, което чухме от ФЕД ( да потвърди и удължи срока) е, че ще гарантират за подържането на цените на активите с 0% лихва за следващите 3 години. От тук нататък за мен всякакви къси на акции са равносилни на игра на "сляпа баба на паркинг".Това е
Last edited by IvanG; 25.01.2012, 23:44.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеКупувай Corning сега само ако си убеден че пазара ще е само нагоре. Дават го strong sell... ако пазара е надолу ще го разпорят и тогава ще има възможности
Техничарите да кажат тука какво им говорят фигурките по индексите.
А и абсурд от 1-я ден да се включа още на падащ нож, нека си падне добре.Щом е стронг сел,нека си я разселят още акцията. Че цели 14% още до дъното има.
Тамън да попрочета туй онуй в това време.
Като гледам многогодишната графика може и до 12$ да се сгромоляса че и по надолу.Зер почти на 1/2 са им EPS днес..има резон да се танкира още.
http://finviz.com/quote.ashx?t=GLW&ty=l&ta=0&p=m
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнениеNFLX.......днес излиза отчета след сесията,............ аз мисля, че са за шортене, ама засега си стоя на ръцете и не мисля да пипам...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеГледах ги за някакъв ботъм пикинг, ама така и не намерих от къде да ги пикна : ))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕ, аз съм по скоро weekend трейдър и повече фундаменталист.
Bottom/value fisher. Щото не съм изучавал ТА
Ей, янките пак се емнаха нагоре. Фед-а ги подскокороса.
Добре че обявиха за лихвите малко по късно, че да сваря си напазаря в началото.
Какво Ви е мнението за GLW ?
http://finviz.com/quote.ashx?t=GLW
Лош отчет днес. Тия ли бяха дето правят горилските стъкла на смартфоните ? Че не ми се рови..
Греъм ми дава fair value 20$ . Знам че работи ОК формулата при basic materials, O&G and healthcare, ама за тех.сектора по-скоро ме съмнява. А и не ги познавам техническите акции..
А иначе е прилична компания по маржини и рейшиос.From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
От лонг се чудя дали да мина на Шорт на AAPL. Резултата на мен ми изглежда като "tribute to Steve Jobs". Конкурентната ситуация ще ескалира зверски съвсем скоро. Освен това при такъв отчет акцията трябваше да скочи повече. според мен... но най вероятно такива скептици като мен има много и затова ще се огранича с шортване на 10 акции засега при следващ спайк нагоре.
Коментар
-
Е, аз съм по скоро weekend трейдър и повече фундаменталист.
Bottom/value fisher. Щото не съм изучавал ТА
Ей, янките пак се емнаха нагоре. Фед-а ги подскокороса.
Добре че обявиха за лихвите малко по късно, че да сваря си напазаря в началото.
Какво Ви е мнението за GLW ?
http://finviz.com/quote.ashx?t=GLW
Лош отчет днес. Тия ли бяха дето правят горилските стъкла на смартфоните ? Че не ми се рови..
Греъм ми дава fair value 20$ . Знам че работи ОК формулата при basic materials, O&G and healthcare, ама за тех.сектора по-скоро ме съмнява. А и не ги познавам техническите акции..
А иначе е прилична компания по маржини и рейшиос.
Коментар
Коментар