IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE (архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Скъсихме DAX. Мисля да взема маклко точки, но не знам дали ще ми ги дадат. Да се намирам на работа докато портфолиото ми расте. Нищо няма да пипам. Ако нещо ми вземат много точки ще продам нещичко например от BAC с 50% печалба и ще закрия късите. Време е за по-леки позиции... Кеша отива на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
      Евала на германците! държат 45% нагоре и не имм пука!!

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
        NYSERookie
        Кога я виждаш корекцията при s&p 500 ,че съм с къси от доста време и ме сърбят вече ръцете да усредня,преди да падне.
        когато стане не съм оракул зависи от затварянето на дау днес.
        дау тества миналогодишният връх и след това проби възходяща тренд линия и направи по-ниско дъно. в момента тества същата линия от долу. ако не успее да я пробие, то в такъв случай е твърде вероятно да направи по-ниско дъно и да отиде да тества основната тренд линия нещо около 12200.
        за еспи не знам.още не е достигнало върха от миналата година и общо взето се влияе от дау, но пък има доста компоненти от технологичния в него , а насдак въобще не дава признаци на слабост.
        Attached Files
        Last edited by NYSERookie; 03.02.2012, 15:08.
        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• NYSERookie
          Кога я виждаш корекцията при s&p 500 ,че съм с къси от доста време и ме сърбят вече ръцете да усредня,преди да падне.
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Евала на германците! държат 45% нагоре и не имм пука!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Ее,той тренда божа работа, важното е да не се върви срещу него . А инак дългосрочния (и общия индексен и в частния случай на ботъм пикинг) е ОК, нагоре. Лонг съм на дивидентни акции за целта.
              А иначе - да, мисля че рибаунд феномена може да носи доста парички. Като как ти се струва CRR купен Сряда на 97.4$, а вчера мина 103$. Ако бях продал снощи (комисионните ме спират сега) - 6$ или 6% за няма 2 дена, зле ли е ?
              Същото се случи онзи ден и с BTU, провери.Тях ги изпуснах с малко,има няма и 20 цента. Докато дигна слушалката на брокера и отпрашиха 4-5% нагоре за 15 мин, върви ги гони. Алкоа за 22 дена ми донесе 17%, а RIO за 15 дена - 16%.
              Продадох ги,щото чувствам че корекцията наближава.
              Абе верно къде ги намираш тези комисионни? Да не търгуваш по 2-3 акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                Брях, ти верно искаш само с ТА Така както го описваш искаш все едно да хванеш отскок от дъното вместо начало на по-дълъг тренд ?
                Ее,той тренда божа работа, важното е да не се върви срещу него . А инак дългосрочния (и общия индексен и в частния случай на ботъм пикинг) е ОК, нагоре. Лонг съм на дивидентни акции за целта.
                А иначе - да, мисля че рибаунд феномена може да носи доста парички. Като как ти се струва CRR купен Сряда на 97.4$, а вчера мина 103$. Ако бях продал снощи (комисионните ме спират сега) - 6$ или 6% за няма 2 дена, зле ли е ?
                Същото се случи онзи ден и с BTU, провери.Тях ги изпуснах с малко,има няма и 20 цента. Докато дигна слушалката на брокера и отпрашиха 4-5% нагоре за 15 мин, върви ги гони. Алкоа за 22 дена ми донесе 17%, а RIO за 15 дена - 16%.
                Продадох ги,щото чувствам че корекцията наближава.

Коментар

Иване, в съседната тема за портфолиото съм писал подробно на голямата мечка какви критерии ползвам при скрининг. Никога не влизам при RSI над 35 и почти винаги в рамките на до 10% от 52 с.дъно. Например на сегашните ми 9 акции средния процент от дъното е 7.72%. Бивш парашутист съм, ама тука ме е страх от високото,, предпочитам да намирам undervalued stocks близо до основата им.
                  Винаги си чеквам и fair value по Греъм.
                  От ТА ползвам главно 5-6 индикатора да ми потвърдят - RSI, 3 stochastick и 2 WR.
                  Брях, ти верно искаш само с ТА Така както го описваш искаш все едно да хванеш отскок от дъното вместо начало на по-дълъг тренд ?
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Как си избираш акциите - по сектор, П/Е или .. ??
                    Иване, в съседната тема за портфолиото съм писал подробно на голямата мечка какви критерии ползвам при скрининг. Никога не влизам при RSI над 35 и почти винаги в рамките на до 10% от 52 с.дъно. Например на сегашните ми 9 акции средния процент от дъното е 7.72%. Бивш парашутист съм, ама тука ме е страх от високото,, предпочитам да намирам undervalued stocks близо до основата им.
                    Винаги си чеквам и fair value по Греъм.
                    От ТА ползвам главно 5-6 индикатора да ми потвърдят - RSI, 3 stochastick и 2 WR.

Коментар

• кой дере така жестоко 2-3 % на трейд е живо обирджийство
                      Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

Лесна е тя вашата с тия платформи и неглиже комисионни. Аз ко да кажа като давам 2-3% на сделка на брокера.Не мога да влизам/излизам на порцийки както си му е реда.И пак съм доволен.
                        Ама тъй ще е тя, решил съм 1 година докато посъбера опит да карам така, пък току виж за това коледно рали вече съм минал в друга орбита.
                        Вече продадох Alcoa и RIO Понеделник. Ама затуй пък от миналата Сряда насам съм уловил цели 6 риби на дънна плувка - BHI,GLW,ERIC,RES,CRR,TNAV, последните 2 - от вчера. Вече са 9 в портфейла ми.Засега нямам издънки, задобрявам в рибърлъка. Никоя не ми е падала повече от max.2% след купуване, гледам да влизам на нивата на големите батковци. Само Тransocean ми пропадна 10% и не можа да стигне нивото ми за усредняване, ама ми беше 1-та акция,а и хал хабер си нямах началото на Декември от ТА,простено ми е.
                        RIG, STD, BHI и SКМ съм мноого дълъг,поне докато достигнат FV от 80-100% над buy нива. Дават добър дивидент през това време (средно 6% за 4-те). Ще чакам.
                        С останалите 5 по може да си играя.
                        Как си избираш акциите - по сектор, П/Е или .. ??

Коментар

• Лесна е тя вашата с тия платформи и неглиже комисионни. Аз ко да кажа като давам 2-3% на сделка на брокера.Не мога да влизам/излизам на порцийки както си му е реда.И пак съм доволен.
                          Ама тъй ще е тя, решил съм 1 година докато посъбера опит да карам така, пък току виж за това коледно рали вече съм минал в друга орбита.
                          Вече продадох Alcoa и RIO Понеделник. Ама затуй пък от миналата Сряда насам съм уловил цели 6 риби на дънна плувка - BHI,GLW,ERIC,RES,CRR,TNAV, последните 2 - от вчера. Вече са 9 в портфейла ми.Засега нямам издънки, задобрявам в рибърлъка. Никоя не ми е падала повече от max.2% след купуване, гледам да влизам на нивата на големите батковци. Само Тransocean ми пропадна 10% и не можа да стигне нивото ми за усредняване, ама ми беше 1-та акция,а и хал хабер си нямах началото на Декември от ТА,простено ми е.
                          RIG, STD, BHI и SКМ съм мноого дълъг,поне докато достигнат FV от 80-100% над buy нива. Дават добър дивидент през това време (средно 6% за 4-те). Ще чакам.
                          С останалите 5 по може да си играя.

Коментар

Добре чиче...и това написа Да ти кажа много не ми допада дей трейдинга. Обичам да си прекарвам времето по различен начин и да спя спокойно
                            въпрос на лични предпочитания. аз пък не мога да спя спокойно ако имам отворени позиции.а дейтрейдинга въобще не означава 15 часа пред телевизорите даже е противопоказано това моята търговия е по 2-3 часа сутрин и още толкова надвечер

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                              и това също написах
                              Добре чиче...и това написа Да ти кажа много не ми допада дей трейдинга. Обичам да си прекарвам времето по различен начин и да спя спокойно

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                                червено, зелено за мен няма значение моите сделки са рядко с хоризонт повече от 10-ина мин.
                                дългосрочно обаче, за такива кат тебе дето държат с дни и имат таргети по няколко стотин тика е важно.
                                конкретно и прецизно само в час по математика може да има. трейдинга не е точна наука
                                и това също написах
                                факта , че търгувам краткосрочно не означава, че нямам идея какво се случва на големите фреймове.
                                Last edited by NYSERookie; 03.02.2012, 00:21.

Коментар

Working...
                                X