Първоначално изпратено от Ajax4o
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE (архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеОоо това съвсем не е така! Няма да има реално намаляване на безработицата, защото банките инвестират в ДЦК на страната си от страх да кредитират. Пряк пример е Испания - инвестират парите от ЕЦБ в ДЦК на Испания защото ЕЦБ грантира за ДЦК-тата. И се получава един балон труден за пукане, с реално потърпевши безработните, защото никой не кредитира малкия и средният бизнес /то и големият е в гъза де/ и хората седят без работа! Няма как да имаш растеж при такива нива на безработица и следователно не виждам какво подобрение може да се очаква! Докато ЕЦБ не се намеси с мерки за кредитиране на реалният бизнес /това за ФЕД важи също де, ама в по-малка сила/ нещата няма да се оправят! Просто в момента положението е силно извратено! Има пари, дето се харчат не по предназначение и от които пари печелят големите и богатите!
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнениеабе не е точно така. еу си оправиха доста конкурентоспособността и макроиндикаторите. Сега ще има цикъл на оправяне и спад на безработицата. т.е. една торба добри новини които да задържат успехите на индексите, сега захранени с хартийки, утре с фундамент. трябва да се копува яко.From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение+1
Определено изкуственото задържане на рейтинигите при прекомерно високи
нива на дълг, безработица и стагнираща икономика. Особено в периферията на еврозоната, а и не само там (Франция например). Уж количествени улеснения, ниски лихвени нива, а същевременно достъп до свежи капитали НЪЦ. Фундаментално няма никаква обосновка. НО какво ти е тук един фундамент. В европа Германия движи събитията с контрола върху ЕЦБ, отвъд океана ФЕД. Печатат си, увеличават си дълга, спекулират си, въобще правят точно каквото си поискат. Изведнъж забравиха за PIIGS, а там ситуацията в момента е по - зле отпреди 2 години (справка безработицата, потребителското доверие и много други). Кипър и Словения - тепърва предстои интересното. Холандия също не е много розово на макрониво. За Франция да не говорим. Въобще бомби колкото искаш. Въпроса е единствено кой и кога ще ги активира. Та така.
Поздрави и успехи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНедей ги слуша тези простотии! Няма как да има проблеми на облигационния пазар и това да се отрази добре на акциите. Всеки с малко мозък в главата, които има елементарни познания по счетоводство му е ясно, че това е пълна глупост!!! Връзката е правопропорционална: колкото повече се сурнат облигациите, толкова повече ще се обезценят акциите и пропорцията няма да е 1:1.
Определено изкуственото задържане на рейтингите при прекомерно високи
нива на дълг, безработица и стагнираща икономика. Особено в периферията на еврозоната, а и не само там (Франция например). Уж количествени улеснения, ниски лихвени нива, а същевременно достъп до свежи капитали НЪЦ. Фундаментално няма никаква обосновка. Но какво ти е тук един фундамент. В Европа Германия движи събитията с контрола върху ЕЦБ, отвъд океана ФЕД. Печатат си, увеличават си дълга, спекулират си, въобще правят точно каквото си поискат. Изведнъж забравиха за PIIGS, а там ситуацията в момента е по - зле отпреди 2 години (справка безработицата, потребителското доверие и много други). Кипър и Словения - тепърва предстои интересното. Холандия също не е много розово на макрониво. За Франция да не говорим. Въобще бомби колкото искаш. Въпроса е единствено кой и кога ще ги активира. Та така.
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stoyan Разгледай мнениеВъпреки че индексите са силно балонизирани, много фондове, които са стояли настрана от пазара (инвестирани на паричния пазар +облигации, още по-голям балон) откриват добри перспективи в отделни индивидуални акции и непрекъснато купуват (всеки си мисли че е по-умен сток-пикър от пазара). В определен момент облигациите (трежъри + корпоративни) ще паднат драстично и всеки иска да избяга докато е време. То на практика сега няма лихвен доход при трежъритата и нормална премия за кредитния риск при най-високите рейтинги. По-добре е рано да се напусне потъващият кораб и няколко университетски фондове вече си продадоха облигациите. Така че винаги е по-добре човек да се прехвърли от по-голям на по-малък балон.
Коментар
-
Въпреки че индексите са силно балонизирани, много фондове, които са стояли настрана от пазара (инвестирани на паричния пазар +облигации, още по-голям балон) откриват добри перспективи в отделни индивидуални акции и непрекъснато купуват (всеки си мисли че е по-умен сток-пикър от пазара). В определен момент облигациите (трежъри + корпоративни) ще паднат драстично и всеки иска да избяга докато е време. То на практика сега няма лихвен доход при трежъритата и нормална премия за кредитния риск при най-високите рейтинги. По-добре е рано да се напусне потъващият кораб и няколко университетски фондове вече си продадоха облигациите. Така че винаги е по-добре човек да се прехвърли от по-голям на по-малък балон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеСпоред мен пазарът вече е DNT /Do not trade/. Прекалено високо за лонг, прекалено устремен нагоре за шорт!
и графика на златото , за да дразня Shemata Шегувам се !Мнението ми води до фалит !
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеШемата е ясен!
Кажи защо си против късите-поне корекция си трбе според мен.
граничещо с игра на рулетка , лично за мен де , всеки сам решаваМнението ми води до фалит !
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеШемата е ясен!
Кажи защо си против късите-поне корекция си трбе според мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнениеПриятелски съвет : внимавай с късите вече , тренд от по голям фрейм от Н1 надолу
отсега нататък едва ли ще има , следи ли аз кога излязох от късите насдак ?
А Shemata за пореден път показва , че е супер хаотичен и не знае какво се случва
Кажи защо си против късите-поне корекция си трбе според мен.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеАз лично съм мечи настроен при сегашните нива.
отсега нататък едва ли ще има , следи ли аз кога излязох от късите насдак ?
А Shemata за пореден път показва , че е супер хаотичен и не знае какво се случваМнението ми води до фалит !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЗдравейте Колеги!
Днес махнах 40-50% от моите акции и ETF-и на NYSE !
УСПЕХ!
п.с.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЗдравейте Колеги!
Днес махнах 40-50% от моите акции и ETF-и на NYSE !
УСПЕХ!
п.с.
УСПЕХ ПРИЯТЕЛЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
Коментар