Какви бяха тези шишове в Насдак100, след затварянето? Някой рапортува ли?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE (архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Много ме кефи, когато стане така като днес - тъкмо здраво напълних вчера и днес като kite surfing - направо от земята ме вдигна този пазар...
А относно накъде - определено нагоре. Да, евтин долар и добри отчети, вероятно нови върхове. А, за дългосрочни прогнози забрави - то краткосрочните са трудни, а то за дългосрочните е малко като мираж, кое е реалност и кое мечта е трудно да се каже..
Коментар
-
Прави впечатление, че големите използват булишнизма на масата за да разтоварват горещите картофи - Апълката например...
Обемите пак изчезнаха... Силно впечатление прави търсенето на йени (напук на казаното от фин министър тази нощ) и франкове...
Технически погледнато - просто се прави "проверка" на пробитата тренд линия , но от долната страна вече...
Утре имаме няколко ключови събития, които може да бъдат "извинение" за нов селоф - Китай (ако слуха от днес е неверен - малко вероятна хипотеза, макар че липсата на сила на озито например е симптоматична); Бернанке; ключовите отчети на ДжПМорган и Уелс Фарго (макар че тези две банки традиционно "изненадват" положително анализаторите)...
Подкрепа на ралито може да даде само последващо отслабване на долара - по линия на потребителския индекс утре !!!! или Бернанке (колкото и да са му вързани ръцете в момента - Печатара си знае песента).... Силни банкови отчети също биха подкрепили високо петъчно затваряне - и реално ще отложат селофа за по-късно....
Въпросът е кога - следващата седмица падежират месечните опции, които вероятно са сетнати високо - на около текущи нива... Това всъщност може (и вероятно ще) да отложи селофа за последната седмица на Април! Но, по мое мнение - той е неизбежен! Просто е необходима по-дълбока корекция - която да тества "фундамента" на ралито - като макро рамка...
Успех на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеБягайте от кеша пичове докато е време
Купувайте финансови активи - номер 1 - stocks или акции
2001 балон с интернер компании
2007 балон с ипотечни облигации
2012 - акциите са най-подценениеят финансов актив - корпорациите са най-силните икономически единици - корпорациите движат политиката, светът - всичко
buy stocks
2015 - балон с акции по целия свят (прогноза - след години dа почерпите) DOW - облизва 20 000 пункта
Честити празници. Не е препоръка
За да ти го обясня простичко... Колко щеше да бъде ръста в България ако не бяхме изпапали само 5 млрд за 3 години а 1/3 от годишния брутен вътрешен продукт ?
Коментар
-
Бягайте от кеша пичове докато е време
Купувайте финансови активи - номер 1 - stocks или акции
2001 балон с интернер компании
2007 балон с ипотечни облигации
2012 - акциите са най-подценениеят финансов актив - корпорациите са най-силните икономически единици - корпорациите движат политиката, светът - всичко
buy stocks
2015 - балон с акции по целия свят (прогноза - след години dа почерпите) DOW - облизва 20 000 пункта
Честити празници. Не е препоръкаThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеИ аз.... Вчера влезнах и с двата крака.. Нямаше да е приятно ако бяхме паднали, но засега всичко е зелено
)
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеАз съм вътре .... Вчера влезнах и с двата крака.. Нямаше да е приятно ако бяхме паднали, но засега всичко е зелено
)
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеМощно рали навсякъде - злато, валути, акции, комодитис... дори GDX...тук може бързо да спринтираме до нови върхове..I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеДобре е за икономиката, но не при тия нива. Явно има свръх предлагане и пазара търси по-ниски цени да уравновеси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеАми това за софт комодитиес е времето.. Сравнение с миналата година плантинг и инвентари са по-добре. Ниски цени са добре за икономиката и все пак всичко е много специфично - памука е доста зле, a soybeans е булиш..I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеАз също гледам - Швейцария продава бондове с отрицателна лихва, Италия и Испания не могат се разберат кой е виновен за високите лихви по дълга на другия, енергийните акции не могат излязат от червеното, газта падна до ултра ниски стойности, т.нар. софт къмодитис (ЦРБ индекса) е на път да слезе под милагодошното дъно...все неща които не предвещават растеж а нещо друго...
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеКомбинация от фактори - аз гледам VIX, BXD, HYG, new highs - new lows, AD.. Най ме е страх от HYG... доколкото това се качва (не пада) аз държа.. дали 1400 или 1425 не знам, но това са ми очакванията, Но може и 1440 да държа ( ако стане).I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
Коментар