IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE (архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какви бяха тези шишове в Насдак100, след затварянето? Някой рапортува ли?

Коментар

• Много ме кефи, когато стане така като днес - тъкмо здраво напълних вчера и днес като kite surfing - направо от земята ме вдигна този пазар...

А относно накъде - определено нагоре. Да, евтин долар и добри отчети, вероятно нови върхове. А, за дългосрочни прогнози забрави - то краткосрочните са трудни, а то за дългосрочните е малко като мираж, кое е реалност и кое мечта е трудно да се каже..

Коментар

• Прави впечатление, че големите използват булишнизма на масата за да разтоварват горещите картофи - Апълката например...

Обемите пак изчезнаха... Силно впечатление прави търсенето на йени (напук на казаното от фин министър тази нощ) и франкове...
        Технически погледнато - просто се прави "проверка" на пробитата тренд линия , но от долната страна вече...

Утре имаме няколко ключови събития, които може да бъдат "извинение" за нов селоф - Китай (ако слуха от днес е неверен - малко вероятна хипотеза, макар че липсата на сила на озито например е симптоматична); Бернанке; ключовите отчети на ДжПМорган и Уелс Фарго (макар че тези две банки традиционно "изненадват" положително анализаторите)...

Подкрепа на ралито може да даде само последващо отслабване на долара - по линия на потребителския индекс утре !!!! или Бернанке (колкото и да са му вързани ръцете в момента - Печатара си знае песента).... Силни банкови отчети също биха подкрепили високо петъчно затваряне - и реално ще отложат селофа за по-късно....
        Въпросът е кога - следващата седмица падежират месечните опции, които вероятно са сетнати високо - на около текущи нива... Това всъщност може (и вероятно ще) да отложи селофа за последната седмица на Април! Но, по мое мнение - той е неизбежен! Просто е необходима по-дълбока корекция - която да тества "фундамента" на ралито - като макро рамка...

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
          Бягайте от кеша пичове докато е време

Купувайте финансови активи - номер 1 - stocks или акции

2001 балон с интернер компании

2007 балон с ипотечни облигации

2012 - акциите са най-подценениеят финансов актив - корпорациите са най-силните икономически единици - корпорациите движат политиката, светът - всичко

buy stocks

2015 - балон с акции по целия свят (прогноза - след години dа почерпите) DOW - облизва 20 000 пункта

Честити празници. Не е препоръка
          Честити празници и на теб! Това нещо може да стане само ако има инфлация по около 2-3% на година и лихвите са отрицателни спрямо инфлацията до 2015%. Този дълг САЩ не могат да го изплатят и нищо не правят (по най-гаменски начин) да ограничат дефицита. Не се знае кога ще фалират... може да отнеме години... Япония е пример в това отношение.... толкова години не фалира въпреки че на всички е ясно колко е куха. Но рейтинговите агенции не може да не ги предупредят скоро - Бернакето с право се опасява какво следва защото при тези наляти пари икономическия ръст не е достатъчен... и се забави доста във времето като през това време те изядоха 5 трлн.
          За да ти го обясня простичко... Колко щеше да бъде ръста в България ако не бяхме изпапали само 5 млрд за 3 години а 1/3 от годишния брутен вътрешен продукт ?

Коментар

• Бягайте от кеша пичове докато е време

Купувайте финансови активи - номер 1 - stocks или акции

2001 балон с интернер компании

2007 балон с ипотечни облигации

2012 - акциите са най-подценениеят финансов актив - корпорациите са най-силните икономически единици - корпорациите движат политиката, светът - всичко

buy stocks

2015 - балон с акции по целия свят (прогноза - след години dа почерпите) DOW - облизва 20 000 пункта

Честити празници. Не е препоръка
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
              И аз.. .. Вчера влезнах и с двата крака.. Нямаше да е приятно ако бяхме паднали, но засега всичко е зелено )
              Ще видим как ще се държи долара тепърва защото много там зависи. Аз май за днес съм дотук. Успех на всички..
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                Аз съм вътре ..
                И аз.. .. Вчера влезнах и с двата крака.. Нямаше да е приятно ако бяхме паднали, но засега всичко е зелено )

Коментар

Мощно рали навсякъде - злато, валути, акции, комодитис... дори GDX...тук може бързо да спринтираме до нови върхове..
                  Аз съм вътре ..

Коментар

• Мощно рали навсякъде - злато, валути, акции, комодитис... дори GDX...тук може бързо да спринтираме до нови върхове..

Коментар

Добре е за икономиката, но не при тия нива. Явно има свръх предлагане и пазара търси по-ниски цени да уравновеси.
                      Не е точно така.. Примерно памука може да се съхранява и има добра реколта в Азия. Но примерно царевицата - 70% от световната продукция е в САЩ и не може да се съхранява дълго ( или поне качеството се влошава). Просто засега реколтата е по-добре от нормалното, но ако не е добра реколта тук цената може да експлодира. Така че за памука и кафето няма проблем, но за другите неща нищо не е свършило и цените могат да направят невероятно нища - нагоре и надолу..

Коментар

• пак се напомпиха изродите-ще каже човек,че са цъфнали и вързали,и тва при положение,че им са се увеличили молбите за помощи
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Петрола си прави гаргара с трейдърите... Уха... как захлебихме от природния газ!!!! Нещо се пече на долара..... едни симпатяги казваха че 12 април е началото на голям спад на долара
                          Last edited by desperado; 12.04.2012, 17:32.

Коментар

Ами това за софт комодитиес е времето.. Сравнение с миналата година плантинг и инвентари са по-добре. Ниски цени са добре за икономиката и все пак всичко е много специфично - памука е доста зле, a soybeans е булиш..
                            Добре е за икономиката, но не при тия нива. Явно има свръх предлагане и пазара търси по-ниски цени да уравновеси.

Коментар

Аз също гледам - Швейцария продава бондове с отрицателна лихва, Италия и Испания не могат се разберат кой е виновен за високите лихви по дълга на другия, енергийните акции не могат излязат от червеното, газта падна до ултра ниски стойности, т.нар. софт къмодитис (ЦРБ индекса) е на път да слезе под милагодошното дъно...все неща които не предвещават растеж а нещо друго...
                              Ами това за софт комодитиес е времето.. Сравнение с миналата година плантинг и инвентари са по-добре. Ниски цени са добре за икономиката и все пак всичко е много специфично - памука е доста зле, a soybeans е булиш..

Коментар

Комбинация от фактори - аз гледам VIX, BXD, HYG, new highs - new lows, AD.. Най ме е страх от HYG... доколкото това се качва (не пада) аз държа.. дали 1400 или 1425 не знам, но това са ми очакванията, Но може и 1440 да държа ( ако стане).
                                Аз също гледам - Швейцария продава бондове с отрицателна лихва, Италия и Испания не могат се разберат кой е виновен за високите лихви по дълга на другия, енергийните акции не могат излязат от червеното, газта падна до ултра ниски стойности, т.нар. софт къмодитис (ЦРБ индекса) е на път да слезе под милагодошното дъно...все неща които не предвещават растеж а нещо друго...

Коментар

Working...
                                X