Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE (архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от RandomTrader Разгледай мнениеОбикновенно не пиша мнения, ама хайде и аз ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеДа ти го обясня сега и по научно, това е формулката.
DO WHILE DJI<20,000 and S&P<2,000
ФЕД =ФЕД + $$$$$$$$$$
LOOP
и накрая се получава нещо като "пица"...I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Обикновенно не пиша мнения, ама хайде и аз да кажа как тълкувам този маркет.Само искам да отбележа, че аз трейдвам изцяло технически и всякакви видове новини не ме интересуват особено.Също така трейдвам само S&P 500 futures.
Ако разгледате внимателно движението от вчера и днес,ще видите че всъщност в този маркет не е имало почти никакво купуване."Е как така индексите се вдигнаха с по 1% + без купувачи?" Много просто - short covering.След като 3 дни бяхме в рейндж с абсолютно еднакъв point of control(който не знае да го гугълне) имаше прекалено много отворени къси позиций.Понеделник отбелязахме лек ръст с минимален пробив нагоре.В последствие вторник още в момента в който борсите отвориха настана паника.....Всички тези шорт позиций се избиха един друг да покрият.Цялото движение беше 1 огромен спайк нагоре.Днес деня започна почти по същия начин,с малката разлика, че започнахме да покриваме позиций към 11, а не на open-а.Както и да е, на R2 обърнахме и сега по всичко личи че маркета ще образува лек topping tail.За да има някаква корекция утре трябва да опазим high-a от днес, така че всички останали шорт-ове имат доста добър stop loss point. За да има движение надоло в маркет-а трябва да има малко останали къси позиций, иначе това няма как да стане в момента.Рано или късно ще тестваме нивата на 1600, за да има някаква по-сериозна корекция трябва да пробием 1540.Според мен в момета се трейдва изключително трудно.Никой нормален ИНВЕСТИТОР не би купил на тези нива, в същото време всеки го е страх да продаде понеже всичко подължава нагоре.Това обикновенно свършва с много рязко движение в другата посока, което е почти невъзможно да се предвиди точно кога ще стане.Също така искам да спомена, че VIX-а е ненормално завишен последните няколко дни,при положение че правим нови all time highs всеки ден.С една дума внимавайте.Не очаквайте това да продължи още дълго.Кога ще обърне-не знам,но като го направи ще хване много хора по бели гащи.В момента най-добрият трейд за мен е long VIX.Ако маркета се дигне и VIX-а се дига,ако пък падне, VIX-а се дига още повече...WIN-WINThe stock market is never wrong. Traders are wrong.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеМного бързо забравиха някои 2011 година.
Еми хубу опъвай късите и чакай, но после да не се оплаквате във форума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЧета ви пак бисерите, и не мога да повярвам само какви щуротии сте изписали през деня.
Хора като вас нямат място на борсата!
За вас само Virtual Trader 2.0.
Значи урок номер 1 за hemilio и останалите
Борсата не отразява моментното състояние на реалната икономика.
Борсата преекспонира очакванията от икономиката в близкото бъдеще.
Борсата расте не защото икономиката се е оправила, а защото нещата отиват на оправяне и подобряване и се очакват печалби за в бъдеще.
Всеки си има собствена игра... Много бързо забравиха някои 2011 година. Аз лично си спомням как си затворих късите на ДАКС 6300 отворени на 7300 и след това отиде чак на 5000. За мен фигурата rising wedge, която е 90% беъриш не се е обезсилила със само 1,5% пробиване на трендлинията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЧета ви пак бисерите, и не мога да повярвам само какви щуротии сте изписали през деня.
Борсата расте не защото икономиката се е оправила, а защото нещата отиват на оправяне и подобряване и се очакват печалби за в бъдеще.
Момче ,явно не си на ясно с това,че се замазва положението,изкривява се действителността,но гъзовете им скоро ще лъснат.
Само да се заговори за дебта и пиши едни 10% на югАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Чета ви пак бисерите, и не мога да повярвам само какви щуротии сте изписали през деня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеОпъни сега една дълга и ще се избиеш до края на седмицата.
NYSE е щедър към дългите инвеститори
И спирай с късите в следващите 3 години.
Освен ако не искаш пак да се правиш на тарикат.
Само да не се скриеш като мишок при разцепването което предстои
Щото ние-къси ,дълги,ама сме в играта,ама ти с твоята дълга и непоклатима стратегия,не мисля,че ще се покажеш повече-ако реално търгуваш де(в което се съмнявам)Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vitos Разгледай мнениеНаправих най - кофтито макар и да знаех - затворих късия дау на върха, ама нито физически нито психически щях да устискам повече. малък е акаунта за такива бързо надуващи се балони.
Успех.
NYSE е щедър към дългите инвеститори
И спирай с късите в следващите 3 години.
Освен ако не искаш пак да се правиш на тарикат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеХааххаа!
Франция е в рецесия. Германия е на прага (двигателя на Европа).
И всичко това въпреки колосалното наливане на пари. Отвъд океана
ситуацията е подобна. Големи компании са на ръба на фалит и обявяват
мащабни преструктурирания. Дълга е на невиждани равнища (а това
някак си го забравиха). Някой ще трябва да плаща масрафа и момента не е далеч.
За пореден път се доказа, че пазара е крайно манипулиран от ограничена
група. За мен това, което се случва е крайно нездравословно за икономиките като цяло. Трябваще да оставят пазара да се саморегулира, каквато е и основната му
функция, Но уви това не се случи. Интересното е само кога ще излезе цялата
работа извън контрол. Ще видим.
Поздрави и успехи!
Обаче,то не е нормално вече,и когато някой от по-големите направи първата продажба-паниката ще е голямаАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vitos Разгледай мнениеНаправих най - кофтито макар и да знаех - затворих късия дау на върха, ама нито физически нито психически щях да устискам повече. малък е акаунта за такива бързо надуващи се балони.
Успех.
Успех и на теб!
Коментар
Коментар