If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тестта на шията на H&S на дневна ще се изпълни перфектно
според последната ми прогноза на около 93-94 $
След това ще започне спада с таргет на H&S 66-70$
Тц - олиото само нагоре лонг рън. Close, but no cigar
Бях тръгнал да залагам цялото имане на 1 петролна акция, но исторически погледнато има риск от дългосрочен беър маркет при навлизане на още големи икономики в рецеция - сега заложих по скромно, но при наближаване на 91 долара ще се оглеждам внимателно
иначе една от мантрите на петролните трейдъри беше, че разликата не надвхърля няколко долара
Точно за тази мантра ми беше въпроса.
Мислех си за дълга позиция на лекия петрол и къса на брента за еднакви суми, така че да печеля от нормализирането на нарасналата разлика от двата петрола.
Ако разликата от 12 долара падне до 6, са 50% , което хич не е лоша печалба. Не съм много в час с петрола, но ми се струва че тази голяма разлика не е нормална.
ПП Мастъре, кажи си и ти тежката дума за тази хрумка ако обичаш. Имам спомени, че търгуваш с петрол?
Във връзка с ето това http://www.chrismartenson.com/crashc...r-17a-peak-oil , и предвижданото снижаване реалната доходност от добива и преработката на петрола в световен мащаб, как мислите, дали са розови перспективите пред отрасъла като цяло в лизките 20-30 години? Или очаквате дотогава, каквото се изпомпи-изпомпи от его а после, да скочите на друго?
Някак ми се струва, че през нашия живот "друго" прилично може и да няма :-(
е как да няма канадските петролни пясъци са рентабилни за добив при цена от над $55...
по дъното на океана а има тежки въглеводороди и то в количества по големи отколкото всичкия ни петрол (и мисля че цифрата беше само за канада но отдаван съм го чел) които са рентабилни за добив и препработка при цени над $130 на барел
руснаците затова забиваха някакви знамена на дъното под серверния полюс и имат теротириални претенции за дъното
Може ли някой да даде логично обяснение на увеличената разлика между брента и лекия петрол?
Обяснението е Химия - поради химични особености рафинериите в сащ не можели да процесват достатъчно много от sweet crude (WTI) и им трябвал брент
иначе една от мантрите на петролните трейдъри беше, че разликата не надвхърля няколко долара защото ще почне да се прави физически арабитраж ама воала как химията влияе на треидинга
пп сега ми хрумна още нещо руския петрол които ползваме с бг цената му се смята по коефицент с брента (защото искал допълнително сероочистване и затова по коефицент) ама като американците товарят брент и му вдигат цената затова е по скъп бензина в бг
Във връзка с ето това http://www.chrismartenson.com/crashc...r-17a-peak-oil , и предвижданото снижаване реалната доходност от добива и преработката на петрола в световен мащаб, как мислите, дали са розови перспективите пред отрасъла като цяло в лизките 20-30 години? Или очаквате дотогава, каквото се изпомпи-изпомпи от его а после, да скочите на друго?
Има решения от много години и стават все по-евтини с всяка секунда, а каквото се изпомпи няма да го връщат. Много е скъпо да се трансформира цялата икономика за 2-3 десетилетия, има и социални въпроси с близкия изток, та полека лека май му идва времето
Коментар