Първоначално изпратено от simo.smo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Злато,Сребро и Скъпоценни метали - Технически анализ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеСорос излезе от златото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от newcastle Разгледай мнениеТи си по хитър от сорос и поулсън ипотекирай къщата и пускай късите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеJavcho,
стратегията хич не е лоша
Имаш:
1)Производствена стойност (себестойност) на Златото около 650-700$. Увеличено добив и предлагане... Всеки прозиводител/ добивча иска да печели на такъв марж
2) ЕЦБ вдигна лихвата (Китай, половин Азия, Полша, Швеция, и т.н.)... остана само САЩ
3) Падаща Йена спрямо $... т.е. предпоставка за отказване на инвеститорите от carry trade на $ или oт save haven
4) Растящи yileds по Тreasuries в САЩ (2-e, 5-т, и 10-т годишни)
5) Намаляща безработица, скачаш CPI и увеличаваще се Consumer Confidence в САЩ...
* е да ...все още FED се правят на ощипани... и не вдигат лихва и не говорят конкретно за ограничаване на паричната политика... Ама те винаги се правят на балами
мисля, че това което написах е достатъчно! За какво говорим . То даже е повече от смешно
Затова... Яко късо на Златото... цяло ремарке ще натоваря... и ще продам с 200-300 $ надолу ...
Да купуваш Злато на тези цени е близко до харакири.
п.с. но всичко е възможно... затова следим всичко под око
Успех на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеJavcho,
Имаш:
1)Производствена стойност (себестойност) на Златото около 650-700$. Увеличено добив и предлагане... Всеки прозиводител/ добивча иска да печели на такъв марж
2) ЕЦБ вдигна лихвата (Китай, половин Азия, Полша, Швеция, и т.н.)... остана само САЩ
3) Падаща Йена спрямо $... т.е. предпоставка за отказване на инвеститорите от carry trade на $ или oт save haven
5) Намаляща безработица, скачаш CPI и увеличаваще се Consumer Confidence в САЩ...
* е да ...все още FED се правят на ощипани... и не вдигат лихва и не говорят конкретно за ограничаване на паричната политика... Ама те винаги се правят на балами
мисля, че това което написах е достатъчно! За какво говорим . То даже е повече от смешно
Затова... Яко късо на Златото... цяло ремарке ще натоваря... и ще продам с 200-300 $ надолу ...
Успех на всички!
Коментар
-
Javcho,
Имаш:
Успех на всички!
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеМного ти е лоша стратегията да си срещу тренда и да се опитваш да хванеш обръщане(връх).Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеАйде бе!
Това Злато няма ли да отива към 900-1000$ и среброто към 15-20$... омръзнаха вече ...Last edited by javcho; 07.04.2011, 18:14.
Коментар
-
Ами, за разлика от повечето хора тук аз не очаквам големи движения нито нагоре нито надолу.. Да, има зависимост между лихвите и златото, но доколкото си спомням цената на златото е долари ( а не евро) и ако не вдигнат лихвите в европа, по-скоро еврото може да падне, а не златото...
От друга страна, въпреки че сме на многогодишен връх, няма кои знае какъв интерес... Обемите не са големи и опциите се търгуват на нива близко до 5 годишно дъно..
Та, затова си мисля че сме плавно нагоре. Успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеОт утре започва трендообръщане в Е/суиси и очаквам до края на годината нива от 1.44-1.47 в двойката. Така, че добре си помисли за суиситата.
значи ще допълваме на 1,44 (едва ли ще го дочакам - по скоро 1,45 ще ми е ОК) и после ще чакам да продавам пак над 1,50
във всички случаи това което имам на 1,18 ми е достатъчноremember remember the fifth of november
Коментар
-
Колега Алън,
защо така мислиш? т.к. може утре ЕЦБ да вдигне лихвата ли?
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеОт утре започва трендообръщане в Е/суиси и очаквам до края на годината нива от 1.44-1.47 в двойката. Така, че добре си помисли за суиситата.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеШема - не искам да ти се бъркам - ама помисли колко щеше да спечелиш ако беше играл с тренда а не срещу него.....
Навремето (2001) почна срива на долара - и аз играх против тренда .... с надеждата да се обърне (както ти играеш сега)
на 3 (три) пъти занулих - И РАЗБРАХ - ФОРЕКСА НЕ Е ЗА МЕН!!!
от тогава не си и помислям.
пак печеля от валути - ама си ги купувам физически и си ги стискам докато излезна на печалба.
все още имам CHF купувани на 1,18 лв.
наскоро продадох изв. част на 1,54 - ако има сгоден случай ще допълня на под 1,50 - очаквам след утрешните събития да се появи такъв случай .... и така
Коментар
-
Т.е. сега при нива 1459$-1460$... в момента купуваш Злато... колко унции... и каква стратегия имаш (да държиш няколко дни, седмици, месеци или да излезеш в близките часове)? Какво правиш като купиш сега Злато на текущите 1459$-1460$?
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеАми тренда за сега е нагоре!
Все някога ще се обърне - то е ясно - но докато няма ясни индикации за това (т.е. не се е обърнал) да се надяваш да уцелиш върха си е чист хазарт. Засега имаш късмет (май) че не си се опарил яко - ако продължаваш да скъсяваш докато металите не тръгнат ЯКО надолу рано или късно ще загубиш всичко
така мисля аз - дано не съм прав в твоя случай
Успех и приятна вечеряМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеШема - не искам да ти се бъркам - ама помисли колко щеше да спечелиш ако беше играл с тренда а не срещу него.....
Навремето (2001) почна срива на долара - и аз играх против тренда .... с надеждата да се обърне (както ти играеш сега)
на 3 (три) пъти занулих - И РАЗБРАХ - ФОРЕКСА НЕ Е ЗА МЕН!!!
от тогава не си и помислям.
пак печеля от валути - ама си ги купувам физически и си ги стискам докато излезна на печалба.
все още имам CHF купувани на 1,18 лв.
наскоро продадох изв. част на 1,54 - ако има сгоден случай ще допълня на под 1,50 - очаквам след утрешните събития да се появи такъв случай .... и такаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар