IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Китай - зараждащата се нова СУПЕРСИЛА!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Freedom for Tibet!
    自由西藏

    Коментар


    • Made in China

      1. Китай не е това, което очаквах! Цивилизовано е. Хората не живеят в колиби

      2. Инфрастуктурата е впечатляваща. Не може да се опише просто. Дупки по улици, магистрали и т.н. няма. НИКЪДЕ!

      3. Град с 4 млн. жители се води село. Точно така – СЕЛО. По тази логика – София е малко село!

      4. По улиците е чисто. Нищо, че няма кошчета, а всеки хвърля където му е кеф. Просто всяка вечер се мият. Сметосъбиране като организирана дейност от държавата няма. Безработните обикалят с колелета-колички и събират. После отиват на сметището и им дават пари за всеки кубик смет. И се събира разделно.

      5. Въздухът в градовете е мръсен. Много мръсен. Изглежда като мъгла. Поне в китното търговско селце Иу (Yiwu, провинция Zhejiang). Огромното производство, ниското ниво на екология и подобни си казват думата. Все пак огромна част от автомобилите и превозните средства едвам покриват еко-стандарта EURO-4.

      6. Авто-паркът им е по-добър от нашия. Стари са само такситата и колите на най-бедните. Горивото е 1,20лв на литър. Карат се много BMW – не видях 5 или 7-ма серия, които да не са изпълнение Li. И с Audi е същото. Porsche Cayenne – народна кола

      7. Ако мислите, че трафикът в София е ужасен, а всички шофьори са ненормални, значи нямате никаква идея каква може да бъде реалността. Аз съм се возила със затворени очи във всяко такси. Пешеходците нямат предимство. Който успее да се навре, е с предимство. Грешка, който реши, че иска да се навре някъде, се навира. Катастрофи почти няма. За 1 седмица видях 1 счупена броня на кръстовището, и един мнооого лек удар без щети. Клаксонът се използва вместо псувни, мигач и т.н. Няма изнервен шофьор. Обаче е лудост и безумие.

      8. Няма почивни дни. Работи се всеки божи ден! Освен по Нова година (Китайската), когато се почива 2 седмици. Повтарям – всеки божи ден.

      9. Няма пенсионно и социално осигуряване – или работиш, или си на улицата.

      10. Има недостиг на работна ръка. НЕДОСТИГ.

      11. Няма достъп до Facebook, Twitter, bit.ly, WordPress… и доста други. И през proxy пробвах – или не съм се справила, или няма никакъв начин да стане. Обаче, хората нямат нужда от такива неща! Имат работа за вършене. И я вършат. А и си имат китайски вариант на Farmville. И играят на борсата. Не мисля, че им липсва нещо.

      12. В Китай стандартът на живот е висок. И продължава да се вдига. Храната им е евтина. На ден средностатистическият китаец харчи около 0,50 лв. за храна. На месец работниците във фабриките (засега) получават около 120 лв. заплата. Това са най-ниските заплати. Сметката си я направете сами.

      13. Китаец за забавления не е чувал. Или поне не в смисъла, който вкарваме ние. Ама то и при такова ежедневие, къде време.

      14. В Китай се пуши навсякъде! И в магазините даже. Но китайците не пушат толкова много, колкото нас. А кутия цигари не е евтина. В магазина видях, че 1 пакет от някаква тяхна марка струва 16лв.

      15. Китайците не биха могли да живеят без комунистическото управление. Всъщност, лично аз смятам, че това е най-доброто за тях. Ще се обоснова след време.

      16. Когато китаец каже, че ще направи нещо, го прави. В уречения ден, в уречения час.

      17. Китайците са много ограничени хора. Нямат време за губене, затова май не четат много. Почти нямат информация къде какво се случва. Но само защото не я търсят. И не се интересуват.

      18. При средна заплата 1000 юана, цената за издаване на международен паспорт е някъде към 2000 юана. И се чака между 40-60 дена. Сега разбирате ли защо няма китайски туристи

      19. Китайците имат проблем с числото 4. В хотела нямаше етаж 4, в асансьора след 3 има 5.

      20. До преди десетина години е имало много обири. Затова всички прозорци са с решетки – дебели решетки. От първия до последния етаж. Вече няма нужда от тях, защото икономиката процъфтява.

      21. Китайците са щастливи хора.
      http://diditu.wordpress.com/2010/04/26/made-in-china/

      Коментар


      • А не искали да развържат юана пичовете...
        Мнението не е препоръка за сделки!

        Коментар


        • Рекорден ръст на БВП на Китай

          http://www.profit.bg/news.php?id=63153

          Темповете на ръст на БВП на Китай се ускориха през първото тримесечие на 2010 г. до максимум от близо три години. И тъй като рискът от прегряване на икономиката расте, властите на страната могат да отменят връзването на юана към щатския долар, съобщава Bloomberg.

          По данни на статистическата служба на Китай, БВП за периода януари-март е нараснал с 11.9% спрямо същия период на 2009 г. Тези темпове надвишиха очакванията на аналитиците, които прогнозираха увеличение от 11.7 на сто.

          Главният икономист на Societe Generale към Азиатско-Тихоокеанския регион Глен Магуайър предполага, че следващото решение на регулатора ще бъде ревалвацията на юана.

          Инфлацията през март бе по-ниска от очакваната - потребителските цени нараснаха с 2.4%. спрямо същия месец на миналата година. През февруари инфлацията достигна 2.7%, а консенсусната оценка на икономистите за март бе 2.6 на сто. Според експерти забавянето на инфлацията вероятно ще насърчи Централната банка на Китай да отложи повишаването на лихвените проценти до втората половина на годината.

          Предишният път, когато темповете на ръст на БВП на Китай надвишиха 11%, бе през първото тримесечие на 2007 година.

          Промишленото производство на Китай „излетя" през март с 18.1%, като се наблюдава забавяне в темповете на растеж спрямо януари, когато подемът достигна 20.7%.

          Продажбите на дребно се повишиха през миналия месец с 18 на сто.

          Продажбите на автомобили в първото тримесечие на годината скочиха със 76%, спрямо януари-март 2009 г.

          Инвестициите в градската икономика нараснаха през тримесечието с 26.4%. Цените на производителите през март се повишиха с 5.9%, след ръста от 5.4% за февруари.

          Скокът на цените на жилищните и търговски площи в 70 от най-големите градове достигна рекорден максимум от началото на изчисляване на показателя през 2005 г. - 11.7%. Продажбите на недвижими имоти нараснаха през тримесечието със 175 на сто.
          Мнението ми не е препоръка!!!

          Коментар


          • Китай изпревари САЩ по инвестиции в зелена енергия

            http://www.investor.bg/?cat=6&id=95706

            Китай успя да спечели първото място в поредната област от икономиката, този път като изпревари САЩ, превръщайки се в най-големия инвеститор в зелена енергия на света. Азиатската страна, която е третата по големина икономика, е похарчила близо два пъти повече средства през 2009 г. за проекти за производство на чиста енергия в сравнение със САЩ, предаде AP.

            През миналата година Китай е инвестирал или финансирал проекти за производството на чиста енергия от възобновяеми или традиционни ресурси на обща стойност 34,6 млрд. долара. Това е повече от 20% от 162-та млрд. долара, които са били вложени в такива енергийни проекти по целия свят, съгласно последния доклад на организацията с идеална цел Pew Charitable Trusts.

            САЩ се нарежда на второ място в миналогодишното проучване с разходи от 18,6 млрд. долара. Страната освен това е на път да изгуби от Китай и преднината си по отношение на мощността на инсталираните съоръжения за производство на енергия от възобновяеми източници.

            Чрез мащабните инвестиции в енергийни проекти правителството на Китай цели да гарантира, че бързо растящата китайска икономика ще разполага с нужните й енергийни мощности и ресурси. За тази цел китайските енергийни компании сключиха редица споразумения с големи добивни компании по целия свят, за да осигурят доставките на енергийни суровини в бъдеще.

            Природният газ, който е по-чист от въглищата, е източник на около три четвърти от електроенергията, която се използва от Китай. Правителството обаче отделя все повече внимание на възобновяемите източници на енергия, защото по този начин страната ще намали щетите върху околната среда от една страна и зависимостта си от вноса на суровини от друга.

            През 2009 г. САЩ е на първо място в света по капацитет на мощностите за производство на енергия от възобновяеми източници, като той възлиза на 52,2 гигавата. Разликата между САЩ и Китай обаче бързо се топи, като Китай успява да удвои капацитета си за производство на енергия от вятъра през миналата година и по този начин общият капацитет скача до 49,7 гигавата.

            Германия остава на трето място с 30,9 гигавата, се казва в още в доклада на Pew Charitable Trusts.
            Мнението ми не е препоръка!!!

            Коментар


            • Китай ще строи над 40 ядрени реактора до 2020 г.

              http://www.investor.bg/?cat=6&id=95659


              Китай преразгледа дългосрочната си програма за развитие на атомната енергетика в посока почти двойно увеличение, съобщи Итар-Тасс.

              Предвижданията са до 2020 г. Китай да достигне производство на електроенергия в обем 70-80 гигавата годишно.

              Според програмата от 2005 г. производството на ток в страната от ядрени централи след 15 години трябваше да достигне 40 гигавата.

              По думите на генералния директор на държавната компания за атомна енергия China Nuclear Engineering, според актуализираната програма броят на новите атомни реактори до 2020 г. ще бъде с 28 повече от предвижданията преди 5 години, т.е. общо за 10 години ще бъдат построени над 40 нови реактора.
              Мнението ми не е препоръка!!!

              Коментар


              • Китай винаги е била супер сила, просто нещата сега се изместват отново на изток. Най-интересното за тях е че винаги са успявали да стимулират умните, талантливите, а не да ги тъпчат и мачкат за да са като другите. Да сте чували нещо за китайски поети - повечето от тях са работили или работят в държавната администрация.

                Учете китайски - по-лесен е от всички популярни езици.

                http://www.gradinka.bg/offer/921.html - ИНТЕРНЕТ ПАЗАР
                www.gradinka.bg

                ИНТЕРНЕТ ПАЗАР

                Коментар


                • China to become world's top tourist destination by 2015: UNWTO

                  http://english.cctv.com/20100322/101312.shtml

                  "...
                  "China, as we predict, is going to become the world's No. 1 tourist destination by the year 2015," said Taleb Rifai, secretary general of the UNWTO.
                  ...
                  "
                  Мнението ми не е препоръка!!!

                  Коментар


                  • Шемата, пропилял ли си некоя и друга бинка в китайски компании, както наскоро направи с дървените?

                    Коментар


                    • Китай влиза в Европа през задния вход

                      http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2821211

                      "...

                      Преди няколко месеца износно-вносната банка на Китай "Чайна Ексимп Бенк" отпусна на Белград 1 млрд. евро кредит за модернизиране на две електроцентрали и за построяването на крайно необходим дунавски мост.
                      ...
                      Китайците са вече в Словения, внасят автобуси в Македония, преговарят с Хърватия за транспортни пътища, пристанища, летища, жп връзки, разговарят и с гърците за възможности да бъдат наети части от пристанището в Атина.

                      Анализаторите окачествяват активността на Китай на Балканите като опит да влязат в Европа през задния вход.
                      ..."
                      Мнението ми не е препоръка!!!

                      Коментар


                      • Шемата,
                        като по-запознат с братската вам китайска държава, кажи изучават ли китайците американски език в училищата, или поради предстоящия разпад на САЩ са се преориентирали към руски?

                        Коментар


                        • Американците луднаха по китайския език

                          През последните години в САЩ е налице истински бум в изучаването на китайски език.

                          Часове по китайски има вече в хиляди американски училища. До неотдавна като западен език в тях по традиция се изучаваха френски, немски или испански. По данни на просветното министерство на САЩ, броят на училищата, в които се изучава китайски, понастоящем е над 1600 и продължава да расте.
                          За целта учебните заведения привличат преподаватели от Китай, докато в същото време броят на учителите по френски, немски и испански намалява.

                          За отбелязване е също, че китайските учители струват на школата по евтино от другите, тъй като получават значително по-ниска заплата. Според анализатори бумът е в пряка връзка с икономическия бум в Китай, който изпревари Япония по брутен вътрешен продукт и вече е на второ място в света след САЩ.
                          Мнението ми не е препоръка!!!

                          Коментар


                          • Какво се случва в Китай?
                            http://wallstreet.blog.bg/biznes/201...v-kitai.485537

                            Брилянтна лекция на Jim Chanos на тема,има или няма Китайски Балон
                            http://wallstreet.blog.bg/video/2010...i-balon.485539
                            "Nothing shakes the faith of a true believer."

                            Коментар


                            • Производственият сектор на Китай се разраства с рекордно темпо

                              http://www.investor.bg/?cat=6&id=93269

                              "Производственият сектор на Китай, който е най-бързо развиващата се икономика на света, е продължил да расте с бързи темпове и в началото на новата година.
                              ..."
                              Мнението ми не е препоръка!!!

                              Коментар


                              • Shemata

                                Шоуто ще почне когато Китай почнат да търсят трилиони финансиране .Тя Гърция е лесна , да си повишат данъците и да си оправят данъчната система защото не им работи на гърците , а не да просят пари които кой ще връща.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X