IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли България едностранно да приеме Еврото?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• това че инфлацията е най- голяма означава ли че не може да стане още по -голяма (при приемане на еврото),ако този меен афтер дарк наистина живее там да каже но аналогията е възможна

Коментар

• Не съм казал една лоша дума. Ако някой се е засегнал въпреки това, моля да ме извини.

Определено не знам как ние сме с най-висока инфлация, а ме карате да питам гърците (ако това предизвика проблема).

Първоначално изпратено от martsiano
      stdmv голямото самояувствие и пренебрежителното отношение към участници в форума не се толерират

Коментар

• stdmv голямото самояувствие и пренебрежителното отношение към участници в форума не се толерират

Коментар

• Ако разрешим паралелно разплащанията по банков път, няма да се промени нищо.

Иначе като гледам сме с най-високата инфлация в ЕС и без евро. Няма какво да питам някой грък.

Първоначално изпратено от Натрий
          Първоначално изпратено от stdmv
          Аз съм 'за'.
          Не виждам какви лоши последици би могло да има. Някой, ако вижда, да сподели.

Моето предложение е БНБ да отвори сетълмънт и в евро и тогава ще могат да се извършват разплащания в евро без проблеми.
          Цените със сигурност ще се качат. Ей това му е лошото.

Коментар

• Кое е повече: сеньоражът или транзакционните разходи на граждани и фирми?

Колко е инвестицията на БНБ? И защо да даваме пари от данъци за ненужни неща?

Луди ли са в Черна гора, като приеха еврото?

Първоначално изпратено от QUANTUM
            Mi niama da ima seniorage ot pecataneto na pari be. Kato ne si akcioner w ECB ne hwashtash nishto.

Oswen towa kato smenim lewowete s ewra shte triabwa BNB da iztegli inwesticiite si i shte zagubim dohodi.

Treto shte ni pomisliat za ludi. ))

Коментар

• Mi niama da ima seniorage ot pecataneto na pari be. Kato ne si akcioner w ECB ne hwashtash nishto.

Oswen towa kato smenim lewowete s ewra shte triabwa BNB da iztegli inwesticiite si i shte zagubim dohodi.

Treto shte ni pomisliat za ludi. ))

Коментар

• ако някой има познат грък нека го пита какво е било след приемането на еврото,общувал съм с доста и на всички впечатленията са им крайно негативни цените са им станали двойни 10 драхми -10 евро

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                  Аз съм 'за'.

Моето предложение е БНБ да отвори сетълмънт и в евро и тогава ще могат да се извършват разплащания в евро без проблеми.
                  Цените със сигурност ще се качат. Ей това му е лошото.

Коментар

• Аз съм 'за'.

Коментар

• Repoman

Да де 100 години плавен преход !
                      D.Y.F-091066

Коментар

• С такива решения не трябва да се прибързва. Нека първо да се подготвим, чак след това да мислим за приемането на еврото.
                        Защото ако избързаме последствията може да са лоши.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
                          ДА

Даже и с риск да имаме проблеми от ЕС .
                          Особено ако почнем да го печатаме, нали
                          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• ДА

Даже и с риск да имаме проблеми от ЕС .

Коментар

• Трябва ли България едностранно да приеме Еврото?

От инфосток - КРИБ иска едностранна официална евроизация

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) прие план за едностранна официална евроизация т.е. България да смени в най-кратки срокове валутата си от лев в евро. Това се случи на Общото годишно събрание на Конфедерацията, на което бе приет техният антикризисен план за България.

Според КРИБ едностранна официална евроизация е единственият сценарий за запазване на макроикономическата и финансова стабилност на страната по време на криза.

Друга част от антикризисния план е предложението да бъде отложено планираното 20-процентно увеличение на природния газ от 1 януари 2009 г. - до момента, когато спадналите цени на петролните деривации ще го компенсират.

Сред исканията на Конфедерацията за антикризисни мерки са и намаляване на социалната осигуровка с 5 процента за работодателите, както и премахването на данък дивидент и възстановяването на ДДС на два етапа - 80% преди приключване на данъчната проверка на фирмите, които са с добра репутация и са доказано добри данъкоплатци.

КРИБ предлагат създаване на ad hoc група към премиера, в която да участват представители на реалния и финансовия сектор. Целта на групата е специалистите да наблюдават развитието на кризата и да препоръчват на правителството подходящи политики за преодоляването й.

Планът на КРИБ предлага и въвеждането на допълнителен фискален стимул, ориентиран към финансова подкрепа за фирмите и домакинствата в размер на поне 1% от БВП.

Работодателите предлагат въвеждане на система на гъвкаво работно време. С предложената мярка се цели справяне със световната финансова криза и запазването на работните места.

Работниците, които са освободени от работа за около 20-30% от работното им време, да получават обезщетение за времето, в което не са работили. Обезщетението да възлиза на процент от обичайното им нетно възнаграждение, е предложението на Конфедерацията.

Антикризисният план на КРИБ включва и работата с еврофондовете, които са основен източник на ликвидност при криза. За целта от Конфедерацията предлагат промени в Закона за обществените поръчки. Представителният бизнес трябва да бъде включен във всички стадии на работата с европейските фондове, смятат още от КРИБ.
                              15
                              Да
                              46.67%
                              7
                              Не
                              40.00%
                              6
                              Не ме занимавай с това - и така ни е добре, а в Ервозоната ще крадем по-трудно
                              13.33%
                              2
                            Working...
                            X