IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли България едностранно да приеме Еврото?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А като как ли би протекъл сценарият с минаването едностранно към евро, това така да се каже, както се твърди от някои едва ли не единствено спасително решение в момента? Валутният резерв минава у публиката, затваряме БНБ, плескаме с ръце и се прегръщаме?
    * think positive * think simple * think big *
    * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Re: Конфедерацията на работодателите и индустриалците в Бълг

Първоначално изпратено от Dreamer
      Първоначално изпратено от Minavast
      И Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България са за:
      В случай че на България бъде отказано скорошно присъединяване към ERM-II и приемане на eврото, КРИБ разглежда едностранната евроизация като единствено възможен сценарий за запазване на макроикономическата и финансова стабилност в страната по време на криза.
      .......... Сигурно лансирането на "полулегални решения" е добре платено.Ако цитираме не портиера на съюза,а решенията му,е редно да посочим медийния източник.Дори да е мама.бг,нали? й у ;-)))
      Има google за това, а и във форума омазва линкове за да не се рекламират други сайтове предполагам. Но ето http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1255269
      http://econ.bg/content/CEIBG_AntiCri...08-final-1.RTF Това е link към официалния документ.Посочения от Теб текст липсва.Подвел те е "мотивиран журналист" май?

Коментар

• все ми е тая аз отдавна работа с евро и като ида в софия да пазарувам и да платя в евро много ми се наслаждават особено вносителите ,само не искам да ми игърмят спестяваниятя а те са в лева (уж за по висока лихва),дори и да с въведе еднострано лева ще започне да бъде нежелан и респективно ще доведе до нещо лошо

Коментар

Първоначално изпратено от Minavast
          В случай че на България бъде отказано скорошно присъединяване към ERM-II и приемане на eврото, КРИБ разглежда едностранната евроизация като единствено възможен сценарий за запазване на макроикономическата и финансова стабилност в страната по време на криза.
          .......... Сигурно лансирането на "полулегални решения" е добре платено.Ако цитираме не портиера на съюза,а решенията му,е редно да посочим медийния източник.Дори да е мама.бг,нали? й у ;-)))
          Има google за това, а и във форума омазва линкове за да не се рекламират други сайтове предполагам. Но ето http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1255269

Коментар

• Първоначално изпратено от martsiano
            josif ами в градовете гоце делчев ,петрич ,сандански,от кадето съм и аз от години се работи и с евро в всеки магазин ще ти го приемат на 1.95,а в бутиците и на 2 лв даже само и само да се купи нещо държавата да се благодари на такива градове дето и внасят евро(сега най вече от гърци)а софиянци само изнасят
            значи да разбирам че си ЗА въвеждането на еврото

Коментар

• Много ми е интересно как ще "изчезне валутният риск" /твърдение на КРИБ/, ако на пазара циркулират едновременно левове и евра? Това ми прилича на играта от детската градина дето децата си сменят столчетата и последното, което остане без столче, губи... С две думи - излизат евърцата на хората на открито поле, а на мушка там се е приготвил лошия чичко с оптиката...Кому въйгодно, питаше един икономист навремето. Плитко, Прокопиев, плитко...

Коментар

Коментар

• josif ами в градовете гоце делчев ,петрич ,сандански,от кадето съм и аз от години се работи и с евро в всеки магазин ще ти го приемат на 1.95,а в бутиците и на 2 лв даже само и само да се купи нещо държавата да се благодари на такива градове дето и внасят евро(сега най вече от гърци)а софиянци само изнасят

Коментар

stdmv голямото самояувствие и пренебрежителното отношение към участници в форума не се толерират
                    там е работата че е много прав по начина по който ги обяснява нещата
                    някъде бях чел че около 400 млн.ще се спестят от транзакции при въвеждане на еврото

Коментар

• А аз предлагам тези дето са гласували с НЕ да се аргументират.

Ние практически сме приели едностранно еврото, само дето номинално транзакциите са в левове. Айде малко повече мисъл, А!!!

Коментар

• Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Коментар

ако някой има познат грък нека го пита какво е било след приемането на еврото,общувал съм с доста и на всички впечатленията са им крайно негативни цените са им станали двойни 10 драхми -10 евро
                          Така си е. При германците това дето беше 1 марка стана 1 евро, при французите вместо 100 франка искаха 100 евро, а в Италия това, дето до вчера струваше 1000 лири, вече му търсеха 1000 евро. Айде стига глупости. И други сме виждали драхма на живо.
                          Между другото, тук доста цени се удвоиха и без да приемаме еврото

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                            За инфлацията не е виновно еврото, както за лошата вест не е виновен вестоносецът.

Моето предложение изцяло прагматично. Да отворим безкасови разплащания в евро. На практика големите (легални) обороти минават по безкасов път.

Първоначално изпратено от martsiano
                            това че инфлацията е най- голяма означава ли че не може да стане още по -голяма (при приемане на еврото),ако този меен афтер дарк наистина живее там да каже но аналогията е възможна
                            То инфлация ще има при всички случаи в момента на преминаване към евро. Дали сега или после все тая. Друг е въпроса , че трябва добре да се премислят загубите и ползите за България, които биха били като следствие.Ама не виждам кой ще мисли в това правителство....

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                              За инфлацията не е виновно еврото, както за лошата вест не е виновен вестоносецът.

Моето предложение изцяло прагматично. Да отворим безкасови разплащания в евро. На практика големите (легални) обороти минават по безкасов път.

това че инфлацията е най- голяма означава ли че не може да стане още по -голяма (при приемане на еврото),ако този меен афтер дарк наистина живее там да каже но аналогията е възможна
                              Докато минем на евро ще има валутен риск и банките ще оценяват по-скъпо левовите кредити.

Коментар

• За инфлацията не е виновно еврото, както за лошата вест не е виновен вестоносецът.

Коментар

Working...
                                X