IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли България едностранно да приеме Еврото?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: psycoholic

Първоначално изпратено от supertrader
    Като минем ! Кога е това минаване ? Като изстреляме пилотиран космически кораб до Марс ли ? Или до друга гактика.
    Не беше това смисъла на първият ми пост (т.е. не дали, а ако)-> просто отбелязах, че при евентуално преминаване към еврото банките ще се налапат добре!
    Питах за депозитите в банки, които не са БНБ и продават евро на друг курс ;-)
    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• psycoholic

БНБ ще ги смени левовете с евро ако ни приемат , тя веднага става емитент на евро и ги издава тези пари в евро вече и само се подменят.
      D.Y.F-091066

Коментар

• psycoholic

Като минем ! Кога е това минаване ? Като изстреляме пилотиран космически кораб до Марс ли ? Или до друга гактика.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Петър Караиванов

Добре а като не ни приемат в евро зоната , какво да направим. Явно причината не е че не покриваме тези критерии толкова колко смятам е онази която посочих , но те дори не я назовават та да мислят решение , тогава сериозно можем да си мислим че ще ни приемат в евро зоната. Така както е в момента прилича на обещанието на псевдокомунисти да въведат някога комунизъм в обществото - ще стане , ама кога ? Има една приказка като цъфнат налъмите...
          D.Y.F-091066

Коментар

• Re: psycoholic

По техния разбира се и как ще го държат различен оттози на БНБ , то не може много да се различава щото всички ще сме там да си купим пък тези левове нали ?
            Отдавна не си посещавал банка, а?
            И кой ще купува левове като минем към еврото? ;-)

п.с. ето ти разликата: 1.955830 1.94600 1.95900
            Първото е фиксингът на БНБ, последното е курс Продава на ПИБ!
            Онзи ден излезе статистика колко са депозитите само в тази банка, сметни грубо разликата при прехвърлянето!
            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• psycoholic

По техния разбира се и как ще го държат различен оттози на БНБ , то не може много да се различава щото всички ще сме там да си купим пък тези левове нали ?
              D.Y.F-091066

Коментар

• Re: Гари

И защо да не ги обръщат , то няма да стане за 5 минути а бавно и какво ще стоят на евра за да губят ли ? Ще усетят накъде духа вятъра и ще си приберат тук парите да не ги губят , ще продават евра за левове и ще печелят ако са успели да хванат изгоден курс защото той ще става все по неизгоден. Лева има потенциал , като валута на единственната държава в ЕС с прилична финансова дисциплина , не е тайна че другите държави са разхайтени.
                Ти отново си нещо в тотална заблуда. Кой ще купува левове, като целта е приемането ни в ERMII с една единствена цел - лева да изчезне и да се приеме еврото ? А такива курсове от 1лв за 1евро ако има, БГ ще фалира за не повече от 30 дни. Разсъдъка май си си изгубил ?

Коментар

• Аз друго се сетих - по какъв курс бамките ще обменят левовите депозити в евро - по техния ли или този на БНБ? Щото голямо лапане ги чака, ако е по техния!

Коментар

• Re: MILOM

Пък аз съм на мнение че по добре е да излезем от валутния борд и БНБ да намали левовете в обръщение като изкупи левове с евра от фискалния резерв. Лев за едно евро е добър размененен курс , само по този начин можем да стимулираме мутрите парите които държат навън в евро и други валути да си ги обърнат в левове пък ако искат в Китай да си ги стискат- тяхна си работа. И да излизаме от тази икономическа криза за да има работа за народа , да е спокоен и да си гледат хората дечицата
                    Да и аз го смятам за правилния ход с изключение на обръщането на евро в левове, защо са им левове като са изчезваща парична единица. Негативните последици от този ход ще са кратковременни, а ползите огромни.

Коментар

• Гари

И защо да не ги обръщат , то няма да стане за 5 минути а бавно и какво ще стоят на евра за да губят ли ? Ще усетят накъде духа вятъра и ще си приберат тук парите да не ги губят , ще продават евра за левове и ще печелят ако са успели да хванат изгоден курс защото той ще става все по неизгоден. Лева има потенциал , като валута на единственната държава в ЕС с прилична финансова дисциплина , не е тайна че другите държави са разхайтени.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Re: Петър Делчев и такситата

Първоначално изпратено от Zashtontcho
                        Абе като почнете така да се изказвате, без да мислите...

Такситата като са 2 лв., след това станат 2 евро, това не е ли увеличение? от 2 лв. на 3,91 лв?

Сам се опровергаваш в твърденията си, че няма да има повишение на цените.
                        много кухо разсъждаваш бе пич ..Значи възможно е да има опити за някакво вдигане на цените , но едва ли ще имат успех ...и то от такива умници като тебе дето разсъждават като кухи лейки ...Ей така дай едното левче да го направим пак едно ама евро..

Коментар

• Re: MILOM

Пък аз съм на мнение че по добре е да излезем от валутния борд и БНБ да намали левовете в обръщение като изкупи левове с евра от фискалния резерв. Лев за едно евро е добър размененен курс , само по този начин можем да стимулираме мутрите парите които държат навън в евро и други валути да си ги обърнат в левове пък ако искат в Китай да си ги стискат- тяхна си работа. И да излизаме от тази икономическа криза за да има работа за народа , да е спокоен и да си гледат хората дечицата
                          Поредната ти "гениална" идея. Как ги измисляш, само ти си знаеш. Значи лева става 1 евро и мутрите, които изнесли валутата вместо да обърнат еврата за 2 лева, ще бъдат "стимулирани" да обръщат за 1 лев. Направо ще си счупят краката да бързат. И как това ще ни извади от кризата - хората се чудят как да увеличат паричната маса, ти искаш да я свиваш два пъти??? Направо рай ще настане ей. Май пак си пил нафта сутринта, Супертрейдъре. Сори ама такива глупости скоро не бях чел.

Коментар

• MILOM

D.Y.F-091066

Коментар

• Мисля,че малка стъпка към евроизирането ни може да бъде ,да се разреши плащания по банков път в евро.На българските граждани и фирми е разрешено да имат сметки в евро-към фактурите могат да се прибавят графи-стойност в лв и евро.
                              Курса е фиксиран,така,че данъчната администрация не може да бъде преметната.
                              Това би облекчило много външни инвеститори,които работят в страната,да се разплащат с контрагентите си .
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от XY
                                Трябва да ни приемат! Почти съм убеден, че това ще стане
                                Това звучи по скоро като молитва на корабокрушенец хванал се за дъска. Който си казва - Трябва да мине някой кораб или лодка и да ме спаси.

Коментар

X