IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уникредит Булбанк...?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
    Дааа ето, че и самите вложители на КТБ разбират как се шегуват с тях с Уникредит и протестират:

Вложители в КТБ недоволни от клоново разпределение в две банки за гарантираните депозити

Най-много ми хареса тази част от текста:

"От "Уникредит" обясниха за "Хоризонт", че в момента работят по разширяване на клоновата мрежа, от която ще изплащат гарантираните суми. Също така от банката поясниха, че ако даден вложител има сметка при тях, може да отиде във всеки клон, единствено ако иска да изтегли парите си кеш или да ги премести в друга банка, трябва да отиде в определените за това клонове."

Значи какво означа това преведено: Ако не искате да се редите на опашки (тъй като с толкова малко клонове и два пъти повече хора от КТБ за обслужване от останалите банки) трябва да ни станете клиент и да си откриете сметка при нас. Това не е ли малко задължаващо към хората? Не стига, че ги направиха на луди в КТБ ами и ще ги разиграват като циркови мишки.

А бе това си е нелоялна конкуренция от всякъде. Уникредит, хем взимат 2 номера да изплащат, хем принуждават хората да им стават клиенти. Нали като си направят сметка, ще им искат такса за откриване, такса за обслужване и такса за закриване ако решат да се махнат от Уникредит.
    Last edited by X_Y; 28.11.2014, 12:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
      Химикът кви съветници има.....
      Е днес пуснаха съобщение, че от 6 офисите им в София ставали цели 16! Другите банки са отворили всичките си офиси, тези се правят на ощипани. Голям химико-гол си вкараха! А и ще обслужват двойно повече хора от останалите банки. Явно им се гледат опашки и изнервени клиенти!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
        Дааа ето, че и самите вложители на КТБ разбират как се шегуват с тях с Уникредит и протестират:
        ................

Значи какво означа това преведено: Ако не искате да се редите на опашки (тъй като с толкова малко клонове и два пъти повече хора от КТБ за обслужване от останалите банки) трябва да ни станете клиент и да си откриете сметка при нас. Това не е ли малко задължаващо към хората? Не стига, че ги направиха на луди в КТБ ами и ще ги разиграват като циркови мишки.
        Химикът кви съветници има.....
        И това ще мине ...

Коментар

• Дааа ето, че и самите вложители на КТБ разбират как се шегуват с тях с Уникредит и протестират:

Вложители в КТБ недоволни от клоново разпределение в две банки за гарантираните депозити

Най-много ми хареса тази част от текста:

"От "Уникредит" обясниха за "Хоризонт", че в момента работят по разширяване на клоновата мрежа, от която ще изплащат гарантираните суми. Също така от банката поясниха, че ако даден вложител има сметка при тях, може да отиде във всеки клон, единствено ако иска да изтегли парите си кеш или да ги премести в друга банка, трябва да отиде в определените за това клонове."

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Нашите Уникредит и Сосиете. Обаче пък БГ медиите представят условията по заема като "супер изгодни".

0,9% лихва + 0,4% комисионни и такси = 1,3% тотал ми се струва супер неизгодно, при условие, че ЕЦБ ги помпа под четвърт % ...

Направо ни съдират кожата тия италианци, а ние си мълчим. За каква пазарна икономика говорим. Не случайно Уникредит прибират над една трета от цялата печалба в банковия сектор в страната от години. Не, че са много читави, ама с тия маржове на привлечен ресурс и отпуснат ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
              Аз не я разбрах тази новина. За Уникредит-Италия ли става въпрос или за нашата Уникредит Булбанк?
              Нашите Уникредит и Сосиете. Обаче пък БГ медиите представят условията по заема като "супер изгодни".

0,9% лихва + 0,4% комисионни и такси = 1,3% тотал ми се струва супер неизгодно, при условие, че ЕЦБ ги помпа под четвърт % ...

Коментар

България е избрала четири банки – Citigroup , HSBC и българските подразделения на Societe Generale и Unicredit, които да осигурят мостово финансиране в размер на 1,3 млрд. евро. Това съобщи агенция Reuters, позовавайки се на свои източници близки до преговорите. На този етап няма информация за лихвата, при която ще бъде осигурен ресурсът.

Е те как няма да финансират като събраха депозитите от другите банки и сега се чудят кво да ги правят тези пари, тук са дори на загуба, но важно е да си правят имидж в БЪЛГАРИЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                  И още нещо - в Блумбърг четох, че няколко италиански банки, сред които и италианската банка майка получават над 25 млрд.евро ликвидна подкрепа от ЕЦБ на лихва от 0.25% - това ако е така защо сега дават на България заем на лихва от 1.4%, а не на по-ниска от примерно 0.5%?
                  Да септември са ги взели, а декември има още един транш от ЕЦБ, където ще вземат и още. Между другото тук пише, че цената е основната лихва на ЕЦБ+0,1 базисни пункта. За септември е 0,25% както пишеш, но след това ЕЦБ намалиха основната си лихва от 0,15 на 0,05%. С други думи декември ще вземат пари на 0,15%. Далавера си е цялата тази работа с ЕЦБ-то. Особено като пласират парите в БГ с нашите лихви по заемите...
                  Last edited by Mammita; 27.11.2014, 08:38.

Коментар

България е избрала четири банки – Citigroup , HSBC и българските подразделения на Societe Generale и Unicredit, които да осигурят мостово финансиране в размер на 1,3 млрд. евро. Това съобщи агенция Reuters, позовавайки се на свои източници близки до преговорите. На този етап няма информация за лихвата, при която ще бъде осигурен ресурсът.

И още нещо - в Блумбърг четох, че няколко италиански банки, сред които и италианската банка майка получават над 25 млрд.евро ликвидна подкрепа от ЕЦБ на лихва от 0.25% - това ако е така защо сега дават на България заем на лихва от 1.4%, а не на по-ниска от примерно 0.5%?

Коментар

Аз не я разбрах тази новина. За Уникредит-Италия ли става въпрос или за нашата Уникредит Булбанк?

Коментар

• И мен ме интересува същото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                          Виж тук.

Обърни внимание на "Вид лихва - Променяема".

Има и депозити с фиксирана лихва, но такива от тази банка в момента не се предлагат.
                          T.e. могат да си я сменят, когато поискат, така ли да разбирам? Защото в договора за депозит пише друго. В МоитеПари според мен пише така понеже можеш да upgrade-неш на депозит "Увеличи с 25" и да ти стане по-висока лихвата.

Ако могат да сменят лихвата, когато си поискат -- какъв е смисълът в договора за депозит да пише някакво число.

Има ли някой със стандартен срочен депозит в Булбанк, който знае как стоят нещата?

Коментар

• Виж тук.

Обърни внимание на "Вид лихва - Променяема".

Има и депозити с фиксирана лихва, но такива от тази банка в момента не се предлагат.
                            Last edited by Dimitar.; 26.11.2014, 14:07.

Коментар

• Фиксирани ли са лихвите по стандартни срочни депозити в Уникредит?

Здравейте,

Как тълкувате следният текст от ето този документ:

Олихвяването на депозитните сметки се извършва на падежа след изтичане на договорения срок на депозита
                              по лихвени проценти, определени и съдържащи се в Приложенията за левови или валутни сметки към настоящия
                              Лихвен бюлетин, валидни за периода на начисляването.

Това значи ли, че ако днес сключа 2-годишен депозит с лихва 2.3% в Евро, то след две години лихвата, която ще ми се начисли ще е в размер какъвто пише в Лихвения Бюлетин на този слънчев ден след 2 години.

Абе, с две думи -- ако в договора ми пише 2.3%, тия могат ли да си го сменят това, когато си искат?!? Не ми звучи логично, но не знам как да интерпретирам текста по-горе. То има ли смисъл от срочен депозит изобщо, ако лихвата на 4-ти Декември я 2014 я смъкнат на 0.0001% след като им влезе целия кеш от КТБ.

Благодаря предварително.

Коментар

• Относно кеша днес сутринта нямаха 1000Еуро в един не малък клон на ДСК.

Доста странно ми се видя при положение че съм обменял винаги там преди без никакви проблеми

Е в чеинджа имаха

Коментар

Working...
                                X