IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Visa Electron за Paypal?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shaman
    Да, и това го четох няколко пъти, но не видях някой да е имал проблем като моя. Ето го и цялото:

This is a reminder that we need you to enter your Expanded Use Number.

Your unique Expanded Use Number was sent to your credit card ending in 3034 on Nov. 29, 2007.

Until you enter your Expanded Use Number, you may be limited in the amount of money you are able to send. To find out how much you can send before entering your Expanded Use Number:

1. Log in to your PayPal account. After you have entered your Expanded Use number, your enrollment will be complete, and you will be one step closer to becoming Verified. Once you are Verified, all sending limits and most withdrawal limits will be removed from your account. View your remaining steps to complete the Verification program: As you requested, the PayPal Expanded use Number has just been sent to your credit card. If your card issuer enables you to check your credit card statement online, your Expanded Use Number will be displayed on it in 2-4 working days. Else, you can wait for the hard copy of the statement to be mailed to you by the card issuer.* Once you retrieve your Expanded Use Number, all you have to do is complete the verification process of your PayPal account: click the below link and insert the 4 digits of your Expanded Use Number in the corresponding field:
    https://www.paypal.com/it/MEM-NUMBER

How to enter your Expanded Use Number

PayPal has charged a 1.50 EUR Expanded Use Fee to your credit card. You can obtain and enter your Expanded Use Number by following the steps below:

1. In the item description section of your next credit card statement, your 4-digit Expanded Number will be printed next to the 1.50 EUR PayPal Expanded Use Fee (example, PayPal 1234*(EXPUSE)). Check your next statement to find your unique Expanded Use Number.
    2. Go to https://www.paypal.com/bg/MEM-NUMBER and type in your unique Expanded Use Number.If you access your credit card statement online, it may take up to 4 business days for your Expanded Use Number to appear. If you don't have online access to your credit card statement, please wait for your printed statement to arrive in the mail.*
    After you have entered your Expanded Use Number, your enrollment will be complete.
    Thank you for using PayPal!
    The PayPal Team

Доколкото разбирам, този номер бил изпратен в кредитната ми карта. Сега какво да правя? Да ходя до банката да питам за този номер ли? Прерових всичките им страници. Такъв "Expanded Use Number" няма и няма. Гледах и навсякъде където има написано PayPal, но не срещнах думичката трансакции. Показва ми навсякъде само нули. Смятам се що - годе за грамотен човек, но, признавам си с тази щуротия не мога да се справя. Вече втори ден се мъча. Не става и не става. Няма го този "Expanded Use Number" и това си е.
    Има ли изход?

Коментар

• Виж тук:

http://slackpack.net/?q=node/652

Коментар

• Номера е прим. ПИБ /Отчет по сметка (или извлечение да го наречем) и се намира на реда на транзакцията 1,5 (евро, долар) преди думичката Pay Pal.

Коментар

• kolef1 каза:
          Здравейте, от няколко дни се сдобих с дебитна карта Visa Electron издадена от ЦКБ. Но при опита ми да я верифна в PayPal ми излезе следното съобщение: "This card has been disabled for entry into the PayPal system. Please add a different card. You may also contact us using this form". Картата ми е съвсем нова и не използвана. С две думи - не я признават. Възможно ли е да съм допуснал някаква грешка? Не съм много наясно с тази материя. Благодаря!
          Трябва да изпълняваш точно указанията при регистрацията на картата в Pay Pal, иначе ще береш ядове с бюрократични процедури (като гледам си навлязъл в тази фаза). Като регистрирах моята в края на лятото на стъпката превод на 1 или 1,5 евро опитно/процедурно (които ти се връщат после) ми каза неуспешна транзакция, проявих нетърпение и направих няколко опита и ми даде същото съобщение (а просто не съобразих че внесените от мен пари предния ден към 17 ч се появяват в картата след 20 часа). Попълних една форма тяхна с разни ксерокопия - деб/кред карта, шоф. книжка (да не е лична карта), един номер (от извлечение от банката) и по факса го пратих. Изгубвайки търпение си изкарах 2-ра карта и 2 дни след това получих отговор и разрешение за валидизация от Pay Pal(един месец след изпращане на факса.

Коментар

• Първоначално изпратено от coolio
            Imam 4 karti Visa Electron izdadeni ot CCB(bankata posochena ot teb) i s chetirite plashtam w Paypal, amazon, internet magazini w Europe i US i niamam nikakawi griji. Obyrni se kym CCB, moje da ima niakakyw konkreten problem s twoiata karta.
            Може и да си прав, но все си мисля, че аз нещо не правя както трябва. Ето какво са ми написали от PayPal: Няма да го копирам цялото, защото е много дълго.

"This is a reminder that we need you to enter your Expanded Use Number.
            Your unique Expanded Use Number was sent to your credit card ending in 3034 on Nov. 29, 2007.
            Until you enter your Expanded Use Number, you may be limited in the amount of money you are able to send. To find out how much you can send before entering your Expanded Use Number:"

Доколкото разбирам, става въпрос за някакъв номер, който са ми изпратили. Но къде да го търся този номер? Трябвало да вляза в акаунта си. Влизам, но не намирам въпросният номер. Бил с 4 цифри.

Коментар

• Imam 4 karti Visa Electron izdadeni ot CCB(bankata posochena ot teb) i s chetirite plashtam w Paypal, amazon, internet magazini w Europe i US i niamam nikakawi griji. Obyrni se kym CCB, moje da ima niakakyw konkreten problem s twoiata karta.

Коментар

• VISA Electron на Societe Generale Експресбанк става за Pay Pal, залагания в Sportingbet, онлайн плащания и др.

100% проверено

Коментар

• Visa Electron

Здравейте, от няколко дни се сдобих с дебитна карта Visa Electron издадена от ЦКБ. Но при опита ми да я верифна в PayPal ми излезе следното съобщение: "This card has been disabled for entry into the PayPal system. Please add a different card. You may also contact us using this form". Картата ми е съвсем нова и не използвана. С две думи - не я признават. Възможно ли е да съм допуснал някаква грешка? Не съм много наясно с тази материя. Благодаря!

Коментар

• Re: ok

Първоначално изпратено от otrovna
                    съгласна, но скъпите Райфайзенбанк пишат иметната на кирилица и познай дали няма да имаш проблеми. ако не знаеш питайги, пишат имената на картите на кирилица, дори и като помолиш да е на латиница. мизерниците не се научиха как работят останалите.
                    Имам VISA Classic дебитна от Райфайзен издадена 2005г. и имената са ми на латиница. Естествено нямам никакви проблеми при плащания навън.

Коментар

съгласна, но скъпите Райфайзенбанк пишат иметната на кирилица и познай дали няма да имаш проблеми. ако не знаеш питайги, пишат имената на картите на кирилица, дори и като помолиш да е на латиница. мизерниците не се научиха как работят останалите.
                      Не знам как пишат имената на Електрона, ама имам Маестро от РББ и имената са на латиница, последователността си е българската.

Коментар

• a

днес ходих в ПИБ и жената ми казаче е много важно да са на латиница имената, дори е важно да са изписани в българска поредност, а не първо фамилията и след това името. лично знам за случаи когато е имало проблеми с латиницата

Коментар

Това за изписването на имената важи за физическото ембосиране на картите. При извършване на транзакции информацията се потвърждава пред картовия оператор, които работи и с латиница. Може да има отказана транзакция при несъвпадение на имената поради сложна транслитерация, но това са изключително редки случаи. По този въпрос се грижи Ники Василев, така че бъдете спокойни
                          --

Коментар

На мен дори на дебитната ми карта Маестро от цкб имената са ми на латиница.
                            If you're not sure - google it!

Коментар

• ok

Коментар

• Re: да

съвсем умишлено искам да е виза електрон, а не кредитна карта.
                                още един въпрос, понеже става въпрос за онлайн плащания в чужди сайтове, удържат ли се някакви такси и какви. и вероятно е най-добре в евро да си я изкарам?
                                tazi VISA CLASSIC e debitna

http://www.raiffeisen.bg/transform/?...ISA%20Classic/
                                Business as Usual

Коментар

Working...
                                X